» »

Računalnik preveč obremenjen z neznanim procesom

Računalnik preveč obremenjen z neznanim procesom

matrix2 ::

Prosil bi za pomoč! Že nekaj časa mi računalnik takoj po zagonu prične obremenjevati sistem in delo na njem več ni možno saj tri ure. Pogledati sem šel pod procese, da vidim kaj ga toliko zaposljuje. Opazil sem da je dokaj obremenjen z procesom, ki mi ni ravno znan ĄSistemski nedejavni proces˝. Po imenu bi si mislil da ta proces ne more zaposliti tako močno računalnik vendar pod stolpec CPE vidim da kar za 70-90. Sumim da je ravno ta proces kriv za obremenitev računalnika. Mogoče mi kdo lahko ponudi kakšno rešitev tega problema, mogoče sem na napačni sledi, saj ko računalnik vključim ga v trenutku tudi potrebujem.

Trinitron ::

Tako imenovani "Sistemski nedejavni proces" samo kaže koliko procentov CPE-ja NI obremenjenega. Če je torej sistemski nedejavni proces 70% potem je CPE obremenjen 30%, ostalo pa je še frej.

matrix2 ::

Kaj bi potem bil vzrok obremenjenosti sistema? Kje bi iskal rešitev ali pod menijem procesi lahko vidim vse podrobnosti obremenjenosti ali še obstajajo kakšni boljši programči?

CaqKa ::

a ti slučajno mula hashira kakšne fajle takrat? ali pa kakšne drugege datoteke sam kopiraš?.. všaltaj še postavke za ram in za disk write/read bytes pa potem ugotovi kaj ga serje.

matrix2 ::

To sem že sam razmišljal, ker imam e-donkey-ja da bi lahko to bilo hashir-anje. Vendar to ne more trajati tri ure. Opažam tudi, da e-donkey obremenjuje CPU konstantno 30-50% ali je to preveč?

CaqKa ::

to je relativna stvar.. kaj imaš pentium 100mhz? pa če imaš počasen disk in dosti shareanih fajlov ti lahko mula tudi do tri ure hashira....

matrix2 ::

AMD Athlon 2200Mhz / WDJB160gb-8mb / 512DDR/333 mislim da to ravno nebi smelo biti praske!

globoko grlo ::

hja, mogoče maš v vinsih vklopljen kkšno varovalno/backup zadevo, al pa kkšn sken diskov ob zagonu, kaj pa vem, sam tkole razmišljam, ampak 3h je vseen mal 2much

tomaz_v ::

Kako se pa imenuje ta proces?
Tomaz.V
____________________________________
Long and prosper life. (by Mr. Spock)

CaqKa ::

mja... povej nam kako se imenuje... pa to oni ko žere 30% ne oni ko žere 70%

aleš ::

Mogoče pa moraš sam disk defragmentirat.

Pri meni je blo tako.:P

mercho ::

obstaja pa tud možnost d se ti je namestil kšn trojanski konj z interneta ki za "delo" potrebuje ful pomnilnika in pri tem prelisiči prikazovalnik procesov zato ti svetujem da (v vsakem primeru - tud če ni to razlog) uporabiš ad-aware ki ga dobiš na domači strani od lavasoft-a. deluje 100% -odstrani vse hrošče in trojanske konje

sploh pa je dobro vsakotolko defragmentirat disk, drugače porabi računalnik preveč cajta z iskanjem podatkov.
predvidevam tud da redno uporabljaš antivirusni program....

matrix2 ::

Zanimivo obnašanje tele moje mašine!?!? Imam prižgano 24ur na dan na netu in počasi opažam, da se mi to ne dogaja samo pri zagonu, amapak vsake toliko časa prične z neznanim težaškim opravilom in kaj drugega več ni mogoče početi na mašini. Nekaj od vaših nasvetov sem že poskusil (Ad-aware,defrag,Trojan pregled) pa mašina še kr melje vsake toliko časa bi rekel enostavno zablokira?!?!

CaqKa ::

v taskmanageru si v meniju view > select columns nastavi tele kljukice:

nato pa razporedi po IO bytes read/write pa poglej kter proces očitno do diska dostopa.
ker če je disk fejst obremenjen ga preko cpu ne moreš ugotovit ampak preko pisanja branja na disk. disk pri meni obremennjuje ponavadi do 30%
preglej:
cisvc.exe
lsass.exe
csrss.exe
eden od teh vem da je meni kr žrl po disku neprestano.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

matrix2 ::

CaqKa do sedaj si bil ti večkrat še najbolj v bistvo problema in tudi tokrat je tako. Sistem se je umiril za najmajn 50% če bo še kaj čokiralo bom moral še vrtati. Najbolj je zalegla ta nastavitev, računalnik je odzivnejši in se je tudi umiril. Vendar na rahlo še vedno disk šari. To mislim da je zaradi lowda. Ali se mogoče motim? Imam v povprečju 100kb/s lowd? Sem pa pri večkratnem pregledu diska z ad-aware vsakič našel do 90 špijunov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matrix2 ()

CaqKa ::

ja meni bittorent pri hitrosti večji od nekje 70k/s začne štekat mašino.. imam pa c566/384mb... pomojem tale klient ni dovolj sposoben toliko povezav/bwja.
aja pa tnx za pohvale :)

btw.. kero plato imaš to? oziroma kater chipset ima.. ker jaz imam via za katere je bilo že nekajkrat dokazano da nimajo vredi porihtanega krmilnika za disk, žere preveč cpu, kljub DMA in pomenu DMAja.
btw idi preverit če imaš DMA sploh vključen.

/edit

kaj pozna kdo kakšne program ki bi omejil hitrost kopiranja datotek lokalno iz diska na disk. torej da bi total commanderju in explorer.exe pa muli dopovedal da ker so zlo požrešni naj pač to delajo po moji predpisani hitrosti? prej sem ta problem reševal z lokalno postavljenim ftpjem in omejitvijo hitrosti na njem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

matrix2 ::

ja bittorent sem pa kr hitro dol vrgel, ker je tudi meni čisto mašino povozil in več delo ni bilo možno. Imam bolj nežno platko in sicer Elite K7VTA3 in ima VIA čipset, za kar sem že od začetka ful skeptičen. Saj vedno ko sem imel na plati do sedaj VIA je bilo eno veliko sranje. Z SIS-om pa nikoli ničesar in če vzamem še kadarkoli kakšno ploščo samo še SIS čipset.

Kje se pa pogleda če je DMA vključen, ker pri Milenijum vem za XP-je pa še nism pogledal?

CaqKa ::

na približno podobnem mestu kot pri mileniumih.. tam nekje pri properetiesih od diska/disk kontrolerja.

matrix2 ::

Vsem skupaj hvala še posebej Caqka-ju ki mi je ponudil res široko paleto rešitev tega problema. Nekako mašina deluje bolje in optimalno in dosti bolj tekoče kot prej. Hvala!

CaqKa ::

np mate

0:) 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik zelo šteka! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
677081 (5654) Dober dan

Sistemski nedejavnik!

Oddelek: Pomoč in nasveti
403363 (2982) OmegaBlue
»

počasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
102304 (2039) Kmet
»

Sistemski nedejavni proces

Oddelek: Pomoč in nasveti
125412 (5324) BigWhale
»

Windows XP - problem??

Oddelek: Operacijski sistemi
121931 (1512) tiktak

Več podobnih tem