Forum » Loža » Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Dejancek ::
LapD sej si primorc, bi ja mogu vedet kje je to...
btw. lepo te je videt po 2 letih, če še veš kdo sem
btw. lepo te je videt po 2 letih, če še veš kdo sem
VaSyCa ::
Dejancek,si tolk prijazen pa na hitro poveš o vsakem opisu razlago,kaj kako ...
predvsem o stopinjah in rdeči barvi,pa majhno kljuse
predvsem o stopinjah in rdeči barvi,pa majhno kljuse
newzealand1 ::
če bi bil ti sigurn da je tam nebi bil na netu ampak bi bil tam. dej mi enga najd da se mu ne da za 10 mio. it tja po ček. razen če je bil že najden pa je treba še mal po d....
fernk ::
evo me nazaj....nisem skoz tlele.. ene trikrat na dan se recimo oglasim (ali pač pogledam)...tko da nisem vas mislu nč zaje*....
Jaz sam mislim da bi to lahko bil čatež...oziroma čateške toplice....nanaša se na fran levstika (krpan ,popotovanje od ...) tam merijo stopinje vode ....turisti so vsak dan tam ( v letu )...voda je blizu.....skratka mislim da se vse ujema.
kakšen komentar? :)
Jaz sam mislim da bi to lahko bil čatež...oziroma čateške toplice....nanaša se na fran levstika (krpan ,popotovanje od ...) tam merijo stopinje vode ....turisti so vsak dan tam ( v letu )...voda je blizu.....skratka mislim da se vse ujema.
kakšen komentar? :)
Dejancek ::
newzealand1 : Mogoče manjka še en clue , da bi vedel točno lokacijo, čeprav je vasica, je vseeno velika
KLIK
KLIK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejancek ()
lejla ::
Caw folk!
ej mene zanima če se štejejo tut tisti izradni namigi
al je to sam reklama?
tisto ko je na plakatih ob cesti mislim!!!
lp
ej mene zanima če se štejejo tut tisti izradni namigi
al je to sam reklama?
tisto ko je na plakatih ob cesti mislim!!!
lp
Strahec ::
tisto na plakatih ob cesti je samo reklama.
Da pa podučim nevedneža, ki očitno ni bral Levstikove knjige Popotovanje od Litije do Čateža. Tisti Čatež, ki ga je Levstik opisal v svoji knjigi je kar precej oddaljen od tistega, kjer so Čatežke toplice.
Da pa podučim nevedneža, ki očitno ni bral Levstikove knjige Popotovanje od Litije do Čateža. Tisti Čatež, ki ga je Levstik opisal v svoji knjigi je kar precej oddaljen od tistega, kjer so Čatežke toplice.
že vem kje je ček. a je mogoče kaka češnja pod črnim kalom. sej pravjo sreča je rdeča češnje so rdeče al pa jagode. hm hm hm raj bi jagode
Zgodovina sprememb…
- spremenil: newzealand1 ()
jp men se že od jagod meša. dobr da so vsaj rdeče. pa še srečne so ko jih odtrgaš, pa vodo majo v sebi, pa ful te zadanejo kot martin krpan, sploh če te sosed lovi po njivi, pa najbolj je da zavijaš levo pa desno da te težje ujame.
lordnox ::
prvo je treba povezat use namige skupi...zaviješ levo al pa desno...hm...ta namig ne pomaga pow panina neč...na kolena pa brez lopate...treba se bo plazit po kolenih al pa it na kolena da potegnemo škatlco wn alora..zaklad je nekje pod površino zemlje...sreča je rdeča...to bo pomojem kak rdeč napis al pa nekakšna rdeča stvar ki bo zraven tega zaklada tako kot v prejšnji igri...majhno kljuse velika moč..sey sey martin krpan samo lahko bi predvidevali da tej k so to igro nardili predvidevajo da bomo mi predvidevali da je povezava z martinom krpanom in nakoncu nebo krpan mew prav nič s tem zato ker je ta povezava prelahka..vsak ki je videl ta namig je pomoje najprej pomislil na krpana zato pomoje krpan nima nič s tem tko da bi blo treba najt še kake asociacije z majhnim in močnim...mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti...ja stopinje kot celziji pomoje kr stopinj od stopala se neda prebirat kar js vem..vsak dan so turisti to pomeni da je tam veliko turizma, prometa, interesa..nek še kar znan kraj...in še blizu je voda...hm ja pomoje je kje blizu vode...ne neke večje reke ali jezera ampak kakšen vodnjak al pa kaj takega zato ker v prejšnji igri je blo blizu je izvir to pomeni da se je namig nanašal na res neko večjo količino vode..če pa rečemo blizu je voda bi lahko pomenilo karkoli morje reke in to...zto pomoje če bi blo zraven reke bi bil namig recimo blizu teče voda al pa jezero.. vode je veliko al pa kaj takega...pomoje je lih zravn kakega vodnjaka kje bogu za legima...
lordnox ::
če povežeš vse te pojme skupi sploh ni težko ugotoviti kje bi lahko bil...zem že lociral kraj ki se ujema z vsemi danimi namigi...počakal bom še na jutrjišnji namig...potem se pa odpravim na pot..hehe..vam povem če najdem...in če ga kdo najde naj pove heh....
Matev ::
ja ... a si pričakoval, da ti bo model kar na forumu (tebi in še vsem ostalim) povedal za kraj kjer se po njegovem skriva 10 milijonov
hja... mogoče, če ga boš lepo prosil
hja... mogoče, če ga boš lepo prosil
VaSyCa ::
nisem tako napisal oz.mislil,..recimo če reče primorska je dovol,ker marsikdo je primorsko dal na stran
malecke ::
Mislim določeni nakladači, ki pišejo na forum,da že vejo kje je zaklad mi grejo že prav na živce. Po mojem mnenju je ta forum namenjen temu, da si pomagamo med sabo, ne pa da vsi hodimo na iste kraje.
Hvala za razumevanje
Hvala za razumevanje
stromar ::
Nekaj dejstev o Postojni, če rata komu to skupaj povezat:
- glavni trg, kjer je glavno križišče v katerem zaviješ proti postojnski jami je iz rdečega betona, zato ima tudi ime Rdeči Trg, včasih je bil Titov Trg. Če prideš iz Lj smeri za v postojnsko jamo zaviješ desno, iz Koprške v levo
- nad trgom je blok na katerem kaže uro in stopinje, mimo se vozijo tudi turisti, pri tem bloku je tudi turistična agencija
- v Postojnsko jamo teče reka Pivka
Žal ni nikjer okoli nobenega kljuseta
Se mi ne da ukvarjat z iskanjem, ker je veliko krajev v SLO ki bolje ustrezajo opisu. Če dobim kakšen konkraten namig, pa bom šel malo pogledat
Lp
- glavni trg, kjer je glavno križišče v katerem zaviješ proti postojnski jami je iz rdečega betona, zato ima tudi ime Rdeči Trg, včasih je bil Titov Trg. Če prideš iz Lj smeri za v postojnsko jamo zaviješ desno, iz Koprške v levo
- nad trgom je blok na katerem kaže uro in stopinje, mimo se vozijo tudi turisti, pri tem bloku je tudi turistična agencija
- v Postojnsko jamo teče reka Pivka
Žal ni nikjer okoli nobenega kljuseta
Se mi ne da ukvarjat z iskanjem, ker je veliko krajev v SLO ki bolje ustrezajo opisu. Če dobim kakšen konkraten namig, pa bom šel malo pogledat
Lp
new in town ::
sem mal brala vaše razlage za namige in morm rečt, da so zlo zanimivi....sem se prov zato prjavla, da vidm in tud mal komentiram.... če povem moje mnenje, sem tud jaz povezala "majhno kljuse velika moč" z martinom krpanom in s tem posledično pršla na soline...tko da zdej nč konkretno novga...čeprov sem pa tud pomislla na frana levstika in na popotovanje od litije do čateža... potem "na kolena pa brez lopate" bi dejansko lohkvelik pomenil, moja prva asociacija je kkšna znana cerkev mogoče na tej poti, sam bi blo pa dejansko lohk sam to, da se morš mal sklont, da vidš rdečo srečo...tko da tavam v temi....no sej čakam na jutrišnji namig in potem v lov za zakladom...
moram še mal pokomentirat tole razlago od postojnske jame, se mi zdi dost smislana...ker v bistvu lohk najdemo notr vse namige, tud tega lahko nekako povežemo z martinom krpanom... tko da ni slaba razlaga, men je kr všeč...
Morfejus1 ::
To je res je pa en problem. Zakaj bi bili kar trije namigi zlocirani na enem mestu? Nekako bi bolj pričakoval, da bo recimo na pamet na vsak kilometer en namig.
lej če se spomnmo na lanskoletni podvig v planici, so bli namigi zlocirani zlo blizu... tko da dejstvo je da so namigi usmerjeni tako, da ti lažje najdeš zaklad ko si že na pravem mestu...
medak ::
dober vecer
popoldne sm koncno dubu prevoz in z kolegom sva se 3 urce potikala po crnem kalu.
uglavnem brez uspeha:>
me pa zanima kako ej blo lansko leto.
a je bil kak namig na tocno dolocen kraj(kjer je bila skrinjica) al se je dalo sklepat sam da je v planici, ne pa kje v planici.
popoldne sm koncno dubu prevoz in z kolegom sva se 3 urce potikala po crnem kalu.
uglavnem brez uspeha:>
me pa zanima kako ej blo lansko leto.
a je bil kak namig na tocno dolocen kraj(kjer je bila skrinjica) al se je dalo sklepat sam da je v planici, ne pa kje v planici.
RyFuĐy ::
Evo me, babji ferbec Tole s Postojno je prav zanimiv ja, sam kko tistga kljuseta povezat z njo? Mogoče je pa tist vlakec, k je tok mejhn mišljen s tem? Tko kt avtomobile povezujemo s konji.. bi loh tud tega čučuja Je pa itak najbolj turistično obiskana jama pri nas, pa tud celzije.. peleš se mim Ravbarkomande, tud u jamah so te stopinje prikazane, voda je tko bliz, tm k se pa ne furaš s čučujem, npr. koncertna dvorana (sj zdi se mi), tm pa loh komot na kolena padeš in u kšni špranji najdeš... NETOPIRJA
--
Alien by profession, Women by trade, Lover by choice.
You have just had the honor of meeting...
--
Alien by profession, Women by trade, Lover by choice.
You have just had the honor of meeting...
lansko leto sem bla zlo blizu...sem vedla že po parih namigih in mi je sam žal, da nism šla pogledat...kaj češ mi pač ni blo usojen...mogoče mi je pa zdej... drgač so bli namigi, kr se jih še spomnm taki...eden je bil blizu je izvir, lahkotnost bivanja, ...
ja pol je bil omenjen 239 metrov, kr je bil rekord... samo zaklad je bilpa pri eni leseni hiški v višini 239 metrov...tko da ja....sam morš bit iznajdljiv..in to predvideti že prej
LapD ::
Bil je namig glede količka (tisto o mavrici (3.) in potem đe zadnji namig), ki je stal pri daljavi 239m
ja sej res ja...mal pozabš pol...in spremljaš pol tole zadevo....ti je že kej bl jasno???'
LapD ::
Že od začetka favoriziram Pivko-Postojno..ampak čakam na sedmi namig, ki bo upam malo bolj konkreten. Kaj v stilu Proteus nebi škodilo
Laufman ::
am. lanskoletni namig je bil najblizji rdeca,rumena,bela ta mavrica je vesela. pomenil je zapis slovenija v vseh treh barvah, oziroma kao kolicek k je biu teh barv. js osebno sm se zmeri mnenja da je biu tist napis, k je ubistvu tabla k stoji tm ze nevem kok let pa nevem kok let se bo , tko da ni bla tok upadljiva. je pa pod to tablo cist mejhna hiska za orodje in tm notr je biu cek. usi lanski namigi so vec al mn bli skoncentrirani zlo bliz, po tej mavrici si mev pa pol obmocje za iskat nekak 30 kvadratov. sam pol k ves resitev namigov, pa kje je biu cek je velik lazi an kokr prej k se ne ves an.
ja sej po svoje je tole prov zanimivo, fajn za možgančke...tud jaz čakam jutrišnji namig...
Jožko ::
Hello world!
Dobro razmišljanje!
Tudi jaz sem se odločil za vstop v klub. Že lani se mi je zdel ta forum najboljši za iskalce zaklada. Na njem sem tudi preveril svoje domneve in tako sem bil dopoldne pred količkom. Nisem pa prepoznal "vesele mavrice" na količku in sem ostal brez čeka, čeprav sem bil prepričan, da sem na pravem mestu in sem zato sklepal. da je nekdo zaklad že našel pred menoj. V resnici so šele popoldne količek izpulili in zgodbe je bilo konec.
To sem zapisal kot svarilo, da so domneve lahko zavajujoče, čeprav so v večini pravilne. Imam občutek, da nas bodo tokrat pustili dalj časa tavati in da so bolje pomešali namige o mikro in makro lokacijah.
Dobro razmišljanje!
Tudi jaz sem se odločil za vstop v klub. Že lani se mi je zdel ta forum najboljši za iskalce zaklada. Na njem sem tudi preveril svoje domneve in tako sem bil dopoldne pred količkom. Nisem pa prepoznal "vesele mavrice" na količku in sem ostal brez čeka, čeprav sem bil prepričan, da sem na pravem mestu in sem zato sklepal. da je nekdo zaklad že našel pred menoj. V resnici so šele popoldne količek izpulili in zgodbe je bilo konec.
To sem zapisal kot svarilo, da so domneve lahko zavajujoče, čeprav so v večini pravilne. Imam občutek, da nas bodo tokrat pustili dalj časa tavati in da so bolje pomešali namige o mikro in makro lokacijah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jožko ()
pol si bil ti tud eden tistih ki so tole spremljal že prejšnjič...ne vem zakaj ampak prejšnjič so se mi zdeli namigi lažji, mogoče tud zato ker sem teren veliko bolje poznala....tko da je verjetno poanta v tem...
Laufman ::
Ceprov mal menjam favorizirane lokacije , se mi zdi ideja s postojnsko jamo dost dobra. Kokr sm ze popovdne reku je dost mogoca, pa se mozno bi blo, kokr eno sozitje pac. Novice skrijejo cek v jamo, za v jamo je vstopnina, kes od vstopnine si pa pol razdelijo, ker tud ce ni ceka v jami mislm, da bo v naslednih dneh obisk se povecov , drgac pa ostalih lokacij k sm jih navedu, se nam odpisov. Cakam na ksn konkretnejsi namig, kj tacga bi prov prslo kokr lan, k so povedal stevilo prebivalcov gorenjske.
smilyxx ::
Meni pa deluje tale namig da prebirajo stopinje kot da so stopinje (odtisi nog) označeni na tablah. Pozna kdo kakšno tako pot?
Save water.
drink beer.
drink beer.
ne jaz mislm da ziher ni v jami mogoče pred ali kje blizu, ker mislm da moraš do čeka pridt kadarkoli...se prav, da ni treba npr. plačat vstopnine, oziroma da dostop ni omogočen kadarkoli čez dan...
malecke ::
Po mojem razmisleku in peručevanju Postonjska jama odpade, ker Slovenske Novice verjetno nočejo delati prometa nekemu tujemu podjetju in še prehitr bi se razvedlo, če bi si delili denar od vstopnine kot je rekel Laufman. Če je že skrit v Postojni je bolj pred jamo kot v njej.
Sam premišljujem
Sam premišljujem
stromar ::
Meni pa deluje tale namig da prebirajo stopinje kot da so stopinje (odtisi nog) označeni na tablah. Pozna kdo kakšno tako pot?
Pred postonjsko jamo so stopnice, drugače, da bi turisti hodili na kak okoliški hrib, tega ni
Lp
ziher ni vjami, če je je kje blizu...lej tud planica, k jo vsi poznamo je valjda ful znana, sam so mel ta ček skrit pred tem ko je tm največ ljudi...torej je zdej zaklad skrit tud nekje k je ful znan kraj, samo v tem letnem času ni tko zlo pomemben...in je nekje čisto blizu kkšne ful pomembne znamenitosti... samo je malo skrit... no če se vprašamo kaj je ful znano v sloveniji???
jah nism iz rateč ampak kr dobr poznam tako rateče kot okoliške kraje...tko da mi je res žal da nism nardila več v tej smeri...samo po toči zvoniti je prepozno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čeki (izplačila)Oddelek: Loža | 1431 (698) | MartinKrpan |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 3926 (2888) | Saladin |
⊘ | Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 44101 (21780) | OmegaBlue |
» | Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...Oddelek: Loža | 6180 (6058) | madmitch |
» | $Oddelek: Omrežja in internet | 1535 (1353) | eiht |