» »

Kdor išče ta SPET najde 10 mio

Kdor išče ta SPET najde 10 mio

««
45 / 75
»»

Simchy ::

na netu, če mal bl prebrskaš, bom probu najdt, u glavnem je pa iz dveh delov, en 124 in drug 134 ha cca.

pardon, 124 in 34 ha

newzealand1 ::

to že ampak morda bi mogl pa nekako matematično povezat, kot v planici ali pa na nek drug sistem. lahko da je tam. samo te cifre je treba mal zračunat. sam jest nisem več pametn

Naravni rezervat Strunjan NR Uredba o Krajinskem parku Strunjan RS Uradni list RS 107 01.10.2004 124,41 ha
Naravni rezervat Strunjan - Stjuža NR Uredba o Krajinskem parku Strunjan RS Uradni list RS 107 01.10.2004 34,06 ha
Notranjski Snežnik NR Odredba o razglasitvi Notranjskega Snežnika za
naravno znamenitost RS Uradni list SRS 4 6.2.1964 160,95 ha

slepir ::

kakorkoli ze...trdno sem preprican da lahko izvor teh 160ha najdemo na netu

me too

prvi_2005 ::

no mene je ravno tista cifra 198000 prebivalcev pomagla do lanskega odkritja Planice,prej sem pa mislil ravo za drugi konec Slovenije

a pa je na snežniku pot ki je dostopna prav vsem

ja, sam 160 ha ti pa prov nič ne pomaga, vsaj men ne

kje je voda blizu snežnika?

ej kolk je 160h v km

odvisno kateri snežnik misloš, tisti ki ga je omenjal delov je najbolj logičen, ima jezero, dostopen vsem, križišča tud štimajo, sam je že preiskan in če ni najde, pol je kje drugje

1.6 km

je pa tm grad, ki ga prenavljajo, tako kot so planico če se ne motim???

a je snežnik morda visok prenbližn tam okol 800m

newzealand...mislim da 160ha ni namenjeno preracunavanju in spreminjanju enot

Za vrh snežnika nimam pojma, ker ni poti do vrha, mi smo preiskali samo grad in okolico ki spada pod SNEŽNIK 160 ha

Oziroma je pešpot, predolga za stare in ...

do sedaj za odkritje makrolokacije pomagajo samo štirje namigi,ostali namigi podo pomagali samo za mikrolokacijo zaklada!

Glavna ::

kje točno pri snezniku ste iskali?

GRAD in okolica

edino tam je voda, edino tam klapajo kilometri od križišča, ..
Sam nevem a more bit glavno križišče, al kakšno, k tuki zaviješ sred ene vasi levo al pa desno

CoCkTAil ::

Kje si pa že vidu občino s 160 ha :D Sej je majhna Slovenija, sam tolk pa spet ne.

Glavna ::

mogoce sploh ni krizisce, ce bi bilo bi povedali, mogoce je samo potka!

Kako pa ste iskali? Na kaj ste bili pozorni?

simchy..od katerega krizisca vidis ti to razdaljo...gledam po karti od TISa pa ne najdem lih

xxx_yy ::

a gre kdo dons po novice??

jest lahko sporočim edino ob 6 uri zjutraj če ne bo prepozn

QL

pred gradom maš vas Kozarišče kjer zaviješ l oz d

Analizator ::

Mal pomislte.

V Sloveniji je vsaj 46 svetih trojic. - tolk jih jest prečekiram na Atlasu Slovenije.
Blizu Snežnika ni nobene - prva je na Bloški planoti. - torej ni daleč do svete trojice (NE DRŽI ta kraj okrog Snežnika)
160 ha = v kvadratu s stranico 1265m ali temu primerno razporejeno, če gre za druge like.
Križišče - zavij levo ali desno odvisno od kje prihajaš = logično da so štiri ceste torej ni odcep kot je proti Snežniku

Pa še je enepar nelogičnih - tola mi namo nkol tkole zmozgal.
No pa une spuste ven k samo afne guncajo je reku Bučar v parlamentu!

aambro ::

Premalo je logičnih ugotovitev. Premalo razmišljate v stilu reverznega inženiringa. Kako so MORALI razmišljali tisti, ki so skrili ček?
Jaz bi razmišljal takole, kot skrivalec čeka.

Kraj mora biti vseslovensko znan. Da se ga večkrat omenja na TV-ju. Če moram skrit ček, ga bom na enega izmed sledečih krajev: Portorož, Planica, Lipica, Piran, Postojnska jama, Ljubljanski grad, Bežigrajski stadion ... Potem si ogledam par teh krajev in ugotovim kako primerno skrivališče. Lahko si prej zamislim način skrivanja, da bo par namigov v zvezi s tem. Na prej izbranih krajih poiščem skrivališča, kjer lahko apliciram moj super že prej določen način skrivanja. Ko najdem primerno mesto, začnem opazovati značilnosti kraja in potegnem asociacijo na značilnost, ki jo potem uporabim v namigu. Potegnem največ do prve asociacije, ker je drugače neuporabna, ker je možnosti preveč v drugem koraku.

Ko preberemo namig 4 Majhno kljuse, velika moc - lahko pomislimo na avto, seveda... vendar, če bi vi skrili pod avto ček... a bi res našli to asociacijo? A ne bi predmeta avto asociirali kako drugače? Come on. Po moje ne gre. Sploh pa, če se namig 8 Ni dalec do svete trojice sklada s 4 v teh pojmih: Krpan ja, Levstik ne, ker ne bi uporabili dveh asociacij iz ene njegove povesti, Sveta Trojica ja (vendar kot kraj ali cerkev, ne kot Oče, Sin in Sveti Duh). Tudi če bi šlo za nekakšno drugo "sveto trojico", je že "sveta trojica" asociacija v 1. koraku, tako da je majhno kljuse velika moč že asociacija v 2. koraku. Da bi se naključno ali namenoma pojavili dve asociaciji iz Krpana o stvari, ki nima zveze neposredno Krpanom, je po moje nemogoče, razen če nima tisti, ki je pisal namige, fetiša na Krpana.

9. Celotna površina je 160 hektarjev gre za Strunjan ali nekaj, kar je neposredno v zvezi z njim. Strunjan je najbolj znan po solinah v Sloveniji, ne? Strunjan - soline. Krpan - sol. Sol sol. Če ima moj kraj nekaj v povezavi s soljo, in bi iskali asociacije.. mar ne bi pomislili na krpana, drogo portorož, sečovlje ali strunjan? Kolika je verjetnost, da bi skrili nekaj blizu nekega jezera in potem šli računat še ostala jezera podobne oblike, zračunali njihovo površino v hektarjih, bogpomagaj, in potem dali ta podatek v namig? Nemogoče. Nekaj je v povezavi s Strunjanom, ni pa nujno, da je ček v Strunjanu.

Turisti - dvomim da gre za pohodnike.. pohodniki ali romarji.. njim ne bi rekel turisti. Milsim, da gre za tujce (kak mejni prehod, kjer prebirajo stopinje) ali pa za ZELO TURISTIČNI kraj, kjer so slovenski turisti. Kje so vsak dan turisti? Vse dni v letu? Vsak dan? Vsak dan. Vsak dan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aambro ()

newzealander...:D

Križišče - zavij levo ali desno odvisno od kje prihajaš = logično da so štiri ceste torej ni odcep kot je proti Snežniku

Nevem kaj je tuki logičnega, ker lahko prideš tudi naravnost, a ne???

a je kje na primorskem v bližini strrunjana SVETA TROJICA? Cerkev? Kraj?

reci. samo prebirati stopinje sem zasledu v neki knjižnici da pomeni hoja v strm klanec kjer si morš pomagat tut z rokami oziroma rabiš kr neki energije? problem je ker si vsak po svoje razlaga. res pa je da nas slovarji lahko tut zavedejo

Zgodovina sprememb…

pomoje bo dobu ček en velik kreten kot kmet k ma debu krmpir. sam jes mam raje pir kot krampir

pomoje 160ha meri direktno na strunjan...oz na obmocje lokacije V kateri je skrit cek...

jest grem u glavnem ob 0.00 na pumpo po novice pa bomo vidl če bo kj novga, pol pa na pot

a je tm kašn kraj da ma 133 nmv

d0rK ::

Imam ZELO dobr filing, da je cek zakopan na mojmu vrtu! Kr cim vec nej vs pride, pa ne pozabte na lopato!

:D

daj prit se prvo sem povedat namig:D

aambro ::

A mislite, da si namige sproti zmišljujejo vsak dan glede na to, kam rine folk al so prej pripravljeni? To bi blo fajn vedet.

errhec ::

Ni nujno da je Strunjan in zakaj bi bilo vse dosegljivo na netu???
Lahko da teh 160ha oz 1,6km2 pomeni porečje, območje....
Tako da se da še kakšen kraj izluščiti.?:)
dd

zdufs ::

:D :D :D :D ene izjave so res carske tok sm se nasmeju da konc drgac pa ne komplicirat prevec kokr pise v SN

srecno :)

če tudi letos kot prvi uganem makrolokacijo,mi bo kdo pomagal pri mikro?? Upam,da še ni prepozno,kajti sedaj me spet prijemlje,da se aktivno uključim v akcijo!!!8-O 8-O 8-O

errhec..kje drugje bi ogromno stevilo ljudi prislo do podatka kaj obsega 160ha?

Inja ::

A ni najbolj smiselno da je križišče T oblike. Imaš eno glavno cesto in pol odvisno iz katere smeri se pripelješ zaviješ levo ali desno na odcep, ki pelje proti končni destinaciji. Križišče je vse kjer se križajo ceste, ne si predstavlat samo neka velika semaforizirana križišča.
Pa še to... prosim nehajte že s tem, da so lansko leto najdle ček dve "stare babe", ker to ni res... najdle so ga dve zelo mlade punce... stare okol 25 let. Lp

Inja se pridružujem tvojemu mnenju

turist biro ki so pooblaščeni zaradi turizma

ja sam takrat je pisal v križišču zdej pa piše samo zavi levo ali desno odvisno od smeri
««
45 / 75
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čeki (izplačila)

Oddelek: Loža
51527 (794) MartinKrpan
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
454077 (3039) Saladin

Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

47545752 (23431) OmegaBlue
»

Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...

116313 (6191) madmitch
»

$

Oddelek: Omrežja in internet
201651 (1469) eiht

Več podobnih tem