Forum » Loža » Kdor išče ta SPET najde 10 mio
Kdor išče ta SPET najde 10 mio

Tashiki ::
Zakaj so zanimive? Ker je bolj poenostavljeno prikazano območje in glavne zanimivosti narisane?
Kdor ne vidi naj ne gleda.
Kdor ne vidi naj ne gleda.

ZeCHoW ::
Ja full je lepo narisano. Sam tesko vsak turist kej zastopi tam, jst pa ti mord se, jst sm iz Postojne, kaj greva skup kopat zaklad? :P
^^

ZeCHoW ::
Ej folk a mi lahko nekdo razloži zakaj ni tista sveta trojica pri slovenskih goricah Sej tam je tud jezero, u bistvi voda! In po moje je tist vse skupi 160 hektarjev!
In tist majhno kljuse velika moč ni nujno d je martin krpan al pa kej u zvezi z soljo!
Če na googlu napišete sveta trojica, vam ven vrže ene par slikc. Vi kliknite deseto z desne proti leve in boste vidli to sv. trojico!
In tist majhno kljuse velika moč ni nujno d je martin krpan al pa kej u zvezi z soljo!
Če na googlu napišete sveta trojica, vam ven vrže ene par slikc. Vi kliknite deseto z desne proti leve in boste vidli to sv. trojico!
^^

bagi ::
Pomoje je res najbols pocakat do jutri na se en namig k tole je veliko prevec ce-jev kje bi lahko bilo. Jutri bo nov dan za AKCIJO

Bagi

LapD ::
Na prejšnji strani sem zasledil Petelinjsko Jezero = 160 ha. Palško jih nima 80, Petelinjsko je pa še manjše..samo za info
. Sm probal seštet vsa presihajoča sam pride več kot 160 ha. Tako da do novga namiga jst Pivko črtam

xxx_yy ::
no okej vem da so slovensko vas že celo na glavo obrnl...ampak jst še vedno ostajam pr njej. Mogoče ni zlo znana, ampak zravn je Pivka in to...
ina ni geslo Novic: v vsako slovensko vas (neki tazga)?? Pa tut vsi namigi se ujemajo. Čeprov težko rečem, te namigi se ujemajo s pol slovenije. Heh.
lp
ina ni geslo Novic: v vsako slovensko vas (neki tazga)?? Pa tut vsi namigi se ujemajo. Čeprov težko rečem, te namigi se ujemajo s pol slovenije. Heh.
lp

Glede na to da je namig SKUPNA površina je 160hektarjev, sklepam da pomeni, da je 160ha površina večih krajev, jezer...(?). Sam pomoje ne bi bli tok očitni, da sam v google napišeš 160ha in ti najde slovensko obalo...lani je bil konkretn namig šele na koncu....sicr so rekl, da nj ne kompliciramo, ampak................
lp
lp

jannette ::
Ampak meni se ta igre ne zdi neč kej prevč enakopravna! Eni mamo maturo zdej!
Namesto da bi se učila cel dan sam razmišljam kje bi bil ˝zaklad˝... popoldne gremo v postojno, če ne drugo bo pa doživetje gledat folk kako išče
Uživajte!
Namesto da bi se učila cel dan sam razmišljam kje bi bil ˝zaklad˝... popoldne gremo v postojno, če ne drugo bo pa doživetje gledat folk kako išče

Uživajte!

Dvomim da mogu vsak si sam izmerit razdalje in računat površine. To mora biti nekje dostopen podatek. Edina možnost v širši! okolici Pivke je Notranjski Snežnik, ki meri površinsko 160 ha ampak je zavarovano območje. Vse ostalo je preveč kompliciranja.
PS: tisti k mate maturo se morte učit zdj ne pa iskat zaklad :P
PS: tisti k mate maturo se morte učit zdj ne pa iskat zaklad :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LapD ()

dobr recmo, da je na primorski.....sam a niso tm že vse preiskal??? zdj bi mogu bit ček že najdn. 160ha je velik ampak tut pol slovenije je velik!!
Razn, če se naša ugibanja zlo oddaljujejo od ta pravga kraja. Lani kr dolg nismo ugotovil točne lokacije-zakaj bi blo letos drgač? Najbl se splača počakat vsaj še kšna 2,3 namige. Pol pa AKCIJA!!!!!

Lani je bla lokacija odkrita dost prej, ček pa bil najden pri 8 ali 9 namigu. Sj mogoče tud letos vemo za lokacijo in ni rečeno da ni bil ček najden že pri 5, 6 namigu.
Edit: Vsi namigi to sedaj
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda.
2. Na kolena, pa brez lopate.
3. Sreca je rdeca.
4. Majhno kljuse, velika moc.
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti.
6. Blizu je voda
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1
8. Ni dalec do svete trojice
9. Celotna površina je 160 hektarjev
Edit: Vsi namigi to sedaj
1. Zaviješ levo ali desno odvisno od smeri prihoda.
2. Na kolena, pa brez lopate.
3. Sreca je rdeca.
4. Majhno kljuse, velika moc.
5. Mimo vsak dan stopinje prebirajo turisti.
6. Blizu je voda
7. Manj kot 2 kilometra od namiga st. 1
8. Ni dalec do svete trojice
9. Celotna površina je 160 hektarjev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LapD ()

PIXOPOWER ::
Eno vprašanje. Kako lahko presihajočemu jezeru določimo površino? Saj je vedno drugačno, glede na količino vode.

Dolina oziroma kotlina je vedno enako velika. To je potem velikost jezera, če gre voda čez je to presežek.

zdufs ::
YES YES YES najdu sm ček
hahahaha I AM RICH qzle
če kdo ugane kje sm najdu ček mu dam 1 mio
hahahaha I AM RICH qzle
če kdo ugane kje sm najdu ček mu dam 1 mio

Ja logično da ni vedno jezero če je pa presihajoče. Voda je pozno jeseni in zgodaj spomladi.

para! ::
ZDUFS je najdu ček. Če kdo hoče, objavm njegovo fotko, da ga najdete.
lp
lp
Death before dishonor!

Jožko ::
Tashiki,
Blizu sta vasi Petelinje in Trnje, od koder se gre na Sv. trojico,
poleg vasi Petelinje je Petelinjsko jezero ima površino ca. 160 hektarjev.
To je nakladanje! Ta forum naj bi bil vir idej za Brain storming, če pa navajaš podatek naj bo točen! Šovražim šlamparijo - verjetno gre za poklicno deformacijo.
V resnici je površina Petelinjega jezera 55 ha. Za primerjavo: površina Blejskega jezera je 147 ha in če to primerjam s tem, kar sem videl v Lipice bi se kar ujemalo z namigom. Morda gre za skupno površino pašnikov?!
Blizu sta vasi Petelinje in Trnje, od koder se gre na Sv. trojico,
poleg vasi Petelinje je Petelinjsko jezero ima površino ca. 160 hektarjev.
To je nakladanje! Ta forum naj bi bil vir idej za Brain storming, če pa navajaš podatek naj bo točen! Šovražim šlamparijo - verjetno gre za poklicno deformacijo.
V resnici je površina Petelinjega jezera 55 ha. Za primerjavo: površina Blejskega jezera je 147 ha in če to primerjam s tem, kar sem videl v Lipice bi se kar ujemalo z namigom. Morda gre za skupno površino pašnikov?!

Je bil že cajt dons, da se kdo spomne pa napiše da ga je najdu. Slov. Novice bi že mogle bankrotirat glede na to kok čekov so podelil.

zdufs ::
baker wrong
1 mio še ostaja v igri zato hurry up and tell
1 mio še ostaja v igri zato hurry up and tell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zdufs ()

Dj nehite smetit temo že enkrat. Od 42 strani jih je 25 takih kjer folk pametuje da je najdu ček. Lani je bla milina..10 strani

medak ::
sam eni ste pa res pacienti.
a tle ne obstaja tko ko naprimer na mobisuxu da moderatorji posljejo take idiote na prisilen oddih v BANovce?:>
a tle ne obstaja tko ko naprimer na mobisuxu da moderatorji posljejo take idiote na prisilen oddih v BANovce?:>

sbrezo1 ::
No tukaj navajam informacije iz prve roke: od bivšega sošolca iz Pivke. Baje da tam vlada nekako tako stanje, kot je vladalo nekaj 100 let nazaj v Ameriki v času zlate mrzlice. Ljudje kar bivakirajo in taborijo v gozdu. Dejal je, da so v Pivki in okolici že vse prečesali in da je prepričan, da to ni pravi kraj. Tako da bi morda veljalo pozornost preusmeriti na kak drug kraj.
Ljubo doma kdor ga ima

Tashiki ::
Ups, ja tistih 160 ha - moja napaka,
nekje sem zasledila tale (napačen) podatek:
dolžina jezera 1,5 km, širina 1 km
nekje sem zasledila tale (napačen) podatek:
dolžina jezera 1,5 km, širina 1 km

newzealand1 ::

tashiki pravilen podatek za palško jezero je 1.5x0.5 km kar nanese 75 ha
Petelinjsko je manjše.

625 ::
Pozdravljeni, temo spremljam že od začetka ...
Odgovoril pa bi srečnemu najditelju @ _dex_ -u , ki naj bi danes ponoči našel ček....
Najprej piše ... ob 22.09.52 da še malo , čaka namig, potem pa bo lahko začel nakladat da ima ček....
Citat:
"nisem to reku komplicirat ne sam razvozlat je treba....
ker zdej stemi idejami in iformacijami tu gori sem zmeden sebolj :)
mi rabi 10 namig da me totalno vrze iz tira :)
pol pa lahko zacnem streljat da mam cek :)))"
Potem ob 01.24.14 pravi da je ček našel ...
Citat:
"ola decko kako si kej evo me kako kej?
si nasu cek :))

ma mi smo nekej nasli sam jutri bom zvedu ce je ok !!!"
Ček naj bi bil pod RDEČO C4-ko parkirano pri Citroenu v kopru... Rdeče C4-ke pa sploh ni , vsaj na javno dostopnem kraju ne. Rdeče so zadaj v ograjenem delu Citroena (nova vozila namenjena kupcem) Zunaj so na razstavnem prostoru C5-ka, Berlingo, in RDEČA Xsara Picasso. C4-ka je samo srebrna v notranjosti salona.
Pred salonom sta parkirani še C1-ka in C2-ka (siva, pa črna) Vendar navadne izvedenke s povprečnim motorjem...(če bi že hoteli imet..majhno kljuse velika moč) bi mogla bit tam vsaj C2-ka VTS rdeča...
Mislim da si ti Dex še en izmed mnogih "namišljenih" najditeljev...če pa si res našel ta ček, pa ti čestitam in sem vesel da ga je našel domačin...
Pa še nekaj me moti....
Citat:
"pod kolotekom C4 rdece barve smo nasli skatlico avto leta je C4 in z njim ni dalec do svete"
Avto leta ni C4-ka....Slo avto leta 2005 je Golf :-)
Pa še slikca Citroenovega razstavnega prostora ob uri za stopinje .. slikal sem ob 10.45h danes zjutraj... in dvomim da bi kdo od 1h zjutraj pa do 10h odpeljal stran to C4-ko pod katero je bil ček....varnostniki pa so bili tudi tam...sicer ne pri teh avtih, ampak na drugi strani...
Glede iskanja...zaenkrat mislim da moremo še počakati na bolj konkreten namig....mislim pa da je ček kje v Strunjanu..popoldne gremo s kolegi malo pogledat...čeprav je bilo včeraj kar nekaj ljudi tam, pod mostom in na mostu :-) pa v kapelci..edino na hribu pri cerkvi oziroma samostanu nisem našel nobenega.... Od križišča (semafor) do plaže...(vhod na plažo) tam kjer sta reklami za Slo. novice je 1,7km.
Mislim pa da je ček nekje vsem na očeh...samo počakat je treba ta to kdo vidi...na koncu pa bomo vsi rekli..saj res...kako da nisem to prej pomislil....more bit takšna lahka lokacija, samo nevpadljiva....
Evo slikce citreona:
Citroen
Še ena...
Avti
LP pa veselo iskanje ...
Odgovoril pa bi srečnemu najditelju @ _dex_ -u , ki naj bi danes ponoči našel ček....
Najprej piše ... ob 22.09.52 da še malo , čaka namig, potem pa bo lahko začel nakladat da ima ček....
Citat:
"nisem to reku komplicirat ne sam razvozlat je treba....
ker zdej stemi idejami in iformacijami tu gori sem zmeden sebolj :)
mi rabi 10 namig da me totalno vrze iz tira :)
pol pa lahko zacnem streljat da mam cek :)))"
Potem ob 01.24.14 pravi da je ček našel ...
Citat:
"ola decko kako si kej evo me kako kej?
si nasu cek :))

ma mi smo nekej nasli sam jutri bom zvedu ce je ok !!!"
Ček naj bi bil pod RDEČO C4-ko parkirano pri Citroenu v kopru... Rdeče C4-ke pa sploh ni , vsaj na javno dostopnem kraju ne. Rdeče so zadaj v ograjenem delu Citroena (nova vozila namenjena kupcem) Zunaj so na razstavnem prostoru C5-ka, Berlingo, in RDEČA Xsara Picasso. C4-ka je samo srebrna v notranjosti salona.
Pred salonom sta parkirani še C1-ka in C2-ka (siva, pa črna) Vendar navadne izvedenke s povprečnim motorjem...(če bi že hoteli imet..majhno kljuse velika moč) bi mogla bit tam vsaj C2-ka VTS rdeča...
Mislim da si ti Dex še en izmed mnogih "namišljenih" najditeljev...če pa si res našel ta ček, pa ti čestitam in sem vesel da ga je našel domačin...
Pa še nekaj me moti....
Citat:
"pod kolotekom C4 rdece barve smo nasli skatlico avto leta je C4 in z njim ni dalec do svete"
Avto leta ni C4-ka....Slo avto leta 2005 je Golf :-)
Pa še slikca Citroenovega razstavnega prostora ob uri za stopinje .. slikal sem ob 10.45h danes zjutraj... in dvomim da bi kdo od 1h zjutraj pa do 10h odpeljal stran to C4-ko pod katero je bil ček....varnostniki pa so bili tudi tam...sicer ne pri teh avtih, ampak na drugi strani...
Glede iskanja...zaenkrat mislim da moremo še počakati na bolj konkreten namig....mislim pa da je ček kje v Strunjanu..popoldne gremo s kolegi malo pogledat...čeprav je bilo včeraj kar nekaj ljudi tam, pod mostom in na mostu :-) pa v kapelci..edino na hribu pri cerkvi oziroma samostanu nisem našel nobenega.... Od križišča (semafor) do plaže...(vhod na plažo) tam kjer sta reklami za Slo. novice je 1,7km.
Mislim pa da je ček nekje vsem na očeh...samo počakat je treba ta to kdo vidi...na koncu pa bomo vsi rekli..saj res...kako da nisem to prej pomislil....more bit takšna lahka lokacija, samo nevpadljiva....
Evo slikce citreona:
Citroen
Še ena...
Avti
LP pa veselo iskanje ...
Lep pozdrav

Jožko ::
PiXtEr
Ali imaš več podatkov o Kobilarni Lipica. Lahko preveriš, koliko je pašnikov.
Pri Lipici me moti le igra iz naslanjača. Tam je v primeru, da je ček v Lipici treba vnesti občino Sežana, ne vem kako obravnavajo šumnike in sičnike. Velko bolje bi se počutil, če bi bila občina brez čšž, npr. Pivka.
Ali imaš več podatkov o Kobilarni Lipica. Lahko preveriš, koliko je pašnikov.
Pri Lipici me moti le igra iz naslanjača. Tam je v primeru, da je ček v Lipici treba vnesti občino Sežana, ne vem kako obravnavajo šumnike in sičnike. Velko bolje bi se počutil, če bi bila občina brez čšž, npr. Pivka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jožko ()

GaNgStA^ ::
čeka ni še nihče našel tako da kar pridno iščite še naprej. dex ti pa tok nakladaš de glava boli, sicer lahko gre pa tudi za podtakjen "ček"

hope ::
ej folk, pa ka vi nč ne berete SN!!
išete na vseh mogočih krajih, če pa so vam jasno napisali, da je dostopen usem (starim in mladim) ,torej nekje na nekem hribu ziher NI. pa še nekaj, tile namigi, preveč komplicirate. V SN so napisal naj namige vzamemo take kot so in naj jim ne poskušamo dodajati nekih posebno zakompliciranih pomenov. recimo, sveta trojica (verjetno kraj), blizu vode (voda je lahko karkoli, magari vodnjak), ni daleč do svete trojice (namig ti da jasno vedeti da gre za kraj in če piše, da ni daleč potem dvomim da bo pol ure vožnje stran), res pa je, da so svete trojice v sloveniji kar štiri ( vsaj mislim) in da ni nujno da je to tam dol. pa še neki, k se mi zdi da ni noben še omenu, tole sreča je rdeča in pa malo kljuse, velika moč, a je že kdo pomislu da se to dejansko nanaša na našga Krpana, njegov konj je bil rdeč ne oranžn. pa na kolena ion brez lopate, kaj če je kje kak kip ,spomenik, Krpana... no nevem, sej verjetn čist mim strelam sam mal drugačnega razmišljanja...
velik nsreče pr iskanju vsem !

išete na vseh mogočih krajih, če pa so vam jasno napisali, da je dostopen usem (starim in mladim) ,torej nekje na nekem hribu ziher NI. pa še nekaj, tile namigi, preveč komplicirate. V SN so napisal naj namige vzamemo take kot so in naj jim ne poskušamo dodajati nekih posebno zakompliciranih pomenov. recimo, sveta trojica (verjetno kraj), blizu vode (voda je lahko karkoli, magari vodnjak), ni daleč do svete trojice (namig ti da jasno vedeti da gre za kraj in če piše, da ni daleč potem dvomim da bo pol ure vožnje stran), res pa je, da so svete trojice v sloveniji kar štiri ( vsaj mislim) in da ni nujno da je to tam dol. pa še neki, k se mi zdi da ni noben še omenu, tole sreča je rdeča in pa malo kljuse, velika moč, a je že kdo pomislu da se to dejansko nanaša na našga Krpana, njegov konj je bil rdeč ne oranžn. pa na kolena ion brez lopate, kaj če je kje kak kip ,spomenik, Krpana... no nevem, sej verjetn čist mim strelam sam mal drugačnega razmišljanja...
velik nsreče pr iskanju vsem !

PiXtEr ::
Zadnje čase se je dost govorilo o Lipici in o golfu.. Lipica ma baje 311 ha, sm šu pa tud neki računat po katastru sam očitno nism parcel vseh zadel, skratka zajeban je... Mislm da je ta podatek 160 ha napisan v kakšni brošuri, vsekakor pa ne na netu!

prvi_2005 ::
ja res zanimivo,jaz sem lani odkril lokacijo po 8. namigu in ko sem prisel v Planico ob 7.30 uri zjutraj,vam recem,prava milina,pravnobenega ni bilo tam ,samo 8 čeških turistov,vam povem,srce mi je zaigralo,ker sem vedel,da sem prvi,ampak ko potem po štirih urah iskanja nisem našel nič(šel sem celo do vrha velikanke,do konca najvišjega zaletišča),sem se ob 12 uri vrnil domov,ker sem pač obupal...na mojo žalost seveda

Zgodovina sprememb…
- spremenil: prvi_2005 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čeki (izplačila)Oddelek: Loža | 1527 (794) | MartinKrpan |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 4079 (3041) | Saladin |
⊘ | Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 45765 (23444) | OmegaBlue |
» | Kaj potrebujem, za nakazilo iz tujine...Oddelek: Loža | 6314 (6192) | madmitch |
» | $Oddelek: Omrežja in internet | 1651 (1469) | eiht |