» »

Postavitev strežnika za mojo spletno stran z domeno?

Postavitev strežnika za mojo spletno stran z domeno?

Preseren ::

LP!

Trenutno imam spletno stran (trgovina, forum) postavljeno na zakupljenem strežniku in enako imam kupljeno .com domeno.

Sedaj razmišljam o tem, da bi zmanjšal stroške tako, da bi postavil lasten server. Stvar mi je bolj kot ne jasna, do neke faze. Torej, trenutno offline stvari urejam na xampp, ki bi ga uporabil tudi za server, stvar bi postavil na SUSE 10,0. DO tu vse vredu in vse prav, installam xampp, postavim stran, mysql in ftp.
Stima, kaj pa je potem treba narediti, da me bo moja domena prisl aiskat na moj streznik. Verjetno spet DNS-e. Kje dobim svoje DNSe in kam jih potem vpisem.
A mi bo DNS-e nastavil xampp in te vpisem k registratorju domene?

Kakšen računalnik potrebujem (planiram vzeti ne ravno novo kišto, 700 Mhz, 256 ram), in kakšen dostop do interneta?
Trenuten obisk je 50-70 userjev na dan, planiram v naslednjem letu stvar povisat do 150/dan.

Hvala za vse odgovore.

P.

shock ::

Jst imam 800 MHz in 256 in deluje ko urca, s to razliko da imam gor še dodatnih 1001 stvari. Če te zanima jaz lih prodajam ta server (če hočeš ti lahko še naštimam še marsikaj, seveda po dogovoru), zaradi tega ker bi si nabavil mal močnejši pc in z malo več rama.

Preseren ::

Hej...

Hrmm, torej glede na to, da bi bila stvar čisto sama po sebi na tem serverju in bi jo ostali pustili pri miru, bi stvar teoretično morala delati.
hvala, zaenkrat ni finančnih zmožnosti in bomo pač porabili kaj leži tu okoli, pa da stvar vzpostavimo, zalaufamo vredu, pol bomo pa kaj širli.

Hvala

P.

mte ::

greš recimo na sitelutions.com ali afraid.org ali kaj podobnega, se registriraš (zastonj), vneseš podatke (domena ipd.), na njihovi strani izbrskaš njihove dns naslove ki jih vpišeš v nastavivah domene pri registrarju in to je to. To je najbolj enostavno. Lahko imaš tudi pri sebi dns server, ampak je to samo še ena stvar ki se je moraš naučiti.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322252524 (27189) miko22
»

DNS server notify . server ali kakorkoli že?

Oddelek: Omrežja in internet
151443 (1443) fiction
»

linux server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
718453 (7460) #000000
»

IIS problem?

Oddelek: Izdelava spletišč
111181 (1052) primozj
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?