» »

IIS problem?

IIS problem?

primozj ::

hey!
mam en problem!na mojmu kompu hocm ustvart streznik prek IIS.Zej stran sm ze naredu,domeno man tud ze,problem je sam u tem d pojma nimam kuko nastavt IIS d bo delal pravilno.Mam itak dinamičn IP,pa program za javljanje spremembe IP-ja.Klucno vprasanje pa je kuko nastavt "ne vem kaj ze" d bo delal in d bom stran lahk dal na net!!!!

LP primoz
clovk dela tko hitr kkr negova najslabsa komponenta-->brains

mte ::

če si že odštel tistih par fičnikov za domeno, potem verjetno imaš namen da bo stran delala brez kakšnih prekinitev. tega pa ti noben program za javljanje ip-ja ne bo zagotovil (vprašanje so dns serverji). Zato je najboljše da zaprosiš za statični ip..
lp

mte ::

Aja...rabiš še dns server..edn takih kjer to nudijo zastonj je www.sitelutions.com - tam ustvariš nov account, poddomene, preusmeritve, itd. potem pa v nastavitvah za domeno (kjer si domeno kupil) nastaviš dns na ns1.sitelutions.com, ns2.sitelutions.com , ...
lp

primozj ::

am jst sm pa malo vecje teslo in ne vem ka je to fičnik?wtf?.drgac sm ze mislu obrazc spomnt za staticnga...sam...pomoje se da na ksn drug nacin ker nocm met staticnga ker se s temu zmanjša varnost mojega racunalnika!!not good...a mas ksno drug predlog al je fora sam u DNS serverjih....

lp ..tnx
clovk dela tko hitr kkr negova najslabsa komponenta-->brains

Primoz ::

Lahko pojasniš, kako statični IP negativno vpliva na tvojo varnost?
There can be no real freedom without the freedom to fail.

primozj ::

itak d lahk...večja verjetnos vdora in drugih nadlagovanj prek net......še kej?

lp
clovk dela tko hitr kkr negova najslabsa komponenta-->brains

webfreak ::

statični/dinamični ip pa tukaj res nima velike vloge :\

osebno sem imel dinamičnega sedaj pa imam statičnega in situacija se ni čisto 0 spremenila. Vse kar šteje so možgani za kompjuterjom, ki malce premislijo kako se računalnik zaščiti vsaj za eno srednjo silo :)

mte ::

a pri dinamičnem ipju pa ni treba skrbet za varnost? itak lahko vsakdo vsak moment izve tvoj ip preko domene, ni to nič skrivnega. To pomeni da bo "heker" porabil natanko 0 sekund več. Če te pa skrbijo črvi, potem je pa resno za razmislit ali naj sploh postaviš server.

Edina slabost statičnega ipja za doma je ta, da moraš potem imet router če hočeš 2 ali več računalnikov neodvisno povezati z netom hkrati.
lp

mte ::

sicer pa če že rineš v neumnost, ja fora je sam v dns-ih. na tisti strani ki sem ti dal link zgoraj vse piše tudi za primer dinamičnega ipja kako se zadeva sama posodablja. Kot pa sem rekel ni 100% da se bo takoj ob menjavi ipja posodobil tudi ip na domeni.
lp

Matri[X] ::

Ce imas staticni IP in se nekomu zameris bos imel vec problemov kot ce imas dinamicnega, saj nekateri crnoglavci ne odnehajo zlepa. Ce bos pa laufal DynDNS service pa razlike prakticno ni, ker nek A record vedno kaze na tvoj, ceprav trenutni, IP.

mte ::

no da bo laufal dyndns je pa itak jasno, če hoče imet server vezan na neko domeno...

primozj ::

...drgac sm ze resu problem..tko d navadn:)) ...zej stran dela.. http://cod.players.streznik.org sam ucas majo na gajbi mal tezav..pa zarad tega neb mogl delat..ce ze ne dela.Tnx anyway for all the help.
Ja sej veste,ko se en problem konca,se drug zacne8-O ...no...mam zej se vprasanje... :\ glede same izdelave spletne strani...recmo kj ksne simpl stavri bi znov gor dat:\ ... recmo d bi bi pa dau forum gor:\ ...blage...no tuki bi pa rabu pomoč...kako dati forum na svojo spletno stran?..

c---yaaaaaaaaaaaaaa
primz:)
clovk dela tko hitr kkr negova najslabsa komponenta-->brains


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DNS

Oddelek: Omrežja in internet
232675 (2285) kyusss
»

Postavitev lastne www strani

Oddelek: Izdelava spletišč
432629 (1910) flipflop
»

statični IP

Oddelek: Omrežja in internet
355999 (5141) Bakunin
»

Irc...kako dobiti tak ident?

Oddelek: Omrežja in internet
192145 (1752) NevarHere
»

Obvestilo za vse ki želite komfortni paket (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
574089 (2934) iration

Več podobnih tem