» »

Accelerated Knoppix

Accelerated Knoppix

PcPostar ::

Mal sem srfal po netu, pa imam probelem:
Iscem live CD Accelerated Knippix, ampak.. dobim vedno samo neko kitajsko vrjanto.. Za vas ne vem, ampak jaz imm precej tezav z razumevanjem teh slikic :)

skratka, ce kdo pozna te strani, mi naj prosim poslje link, kjer si lahko potegnem dol obicen ANGLESKI (EN) Accelerated Knoppix Live Cd.


Hvala
______________
VKLOP!!!

ql000 ::

Mislim, da imaš japonsko varijanto. Drugače pa ob boot time-u vpiši: knoppix lang=us.

PcPostar ::

Aha, ja, dela. Itak.

se eno vprasanje (ker sem noob, zaenkrat):

Ce si pri Live Distribucijah nastimas dolocene nastavitve in tudi instaliras kak program (ala Skype), kako lahko vso to konfiguracijo shranim?

Sem naredu 'save configuration', pa dolocil naj shrani nastavitvein programe(vsaj tako je pisalo). Ampak ko pa poklicem te shranjene stvari ob naslednjem zagonu, mi pa loada samo nastavitve programov pa ne (tipkovnica pa te fore, to vse ostane, skypa pa ni niker, na primer). No, ja, pa passworde za root in ostale userje tud nekak pobrise. kako nej vse skupi shranm. Sej, lahko reskiram tud kaksen delcek prostora na disku, ampak samo za fajle. Fizicno konkretne datoteke, nocem nc instalirat.

LP
______________
VKLOP!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PcPostar ()

ql000 ::

Na disku si rezerviraj prostor, npr. nekaj 10MB. Ta mini particija naj bo formatirana v FAT32, tako da lahko bereš in pišeš po njej. Lahko uporabiš tudi kak USB ključ. Na particije, ki so NTFS ne moreš pisati (OK da se, samo na lastno odgovornost). Za več info pa še kak tutorial preberi, ali pa how to. Sej ukazi so bolj ali manj glih. Accelearted Knoppix ali pa naveden Knoppix, isti distro, spremenjena fasada.

PcPostar ::

Aha, a to je mogoce tole "Create persistent knoppix disk image"?

Zdej mal gledam in... Je mozno, da se nastavitve shranijo samo za tiste programe, ki so ze gor nalozeni. Ja, ok, to se najbrz shrani s tistim "save configuration" postopkom, ne?

za moje manualy intalirane programe.. kaj pa to? Persistent image? Ok, conf znam ob bootanju poklicat nazaj.. .. kako poklicem tisti "prostor" ki sem ga ze rezerviral na usbju?

Mogoce home=/dev/sda1 -> za sub pac (al pa kar home=scan)

Ampak, a tuki notr ostane tud skype (ki pa je intaliran po drugih lokacijah).

(sicer pa knoppix najbolje deluje kar z usb kjucom. Pa se sabo ga lahko neses. tako pise v manualu)
______________
VKLOP!!!

ql000 ::

Kaj ne moreš spat a?:D

/home/uporabnik na ključu je najbolj varijanta, ker si mobilen.

PcPostar ::

JA!!! Skor res nisem mogu it spat. Ampak ponoc je mir, se da delat.

Skratka.. ne razumem zdej tega. A se to pol sploh da, da bi manualy instalirane porgrame zapakiru nekm, kjer se pol lahko ohranjo za naslednje bootaje?

Da bi su pa kar svojo distribucio delat?... Je kaksna simpel pot, da mi iz obstojecega (sistema ki v trenutku laufa), naredi kaksne iso na disk.. pol pa to zapecen na cd in .. al kako? najbrz ni tko simpel, ne?
______________
VKLOP!!!

ql000 ::

Vse kar si ti napisal se da narest, samo jaz tega še nisem počel. Jaz sem se nazadnje igral z GoblinX live distro, kjer že na netu kao dodajaš programe, module,.. samo nisem pa probal. Sej pravim, malo boš moral tudi sam raziskovat. Poišči na kakem forumu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537266 (5686) thebaloh
»

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Operacijski sistemi
190296829 (24486) Skrat
»

Linux / net

Oddelek: Pomoč in nasveti
221595 (1268) roscha
»

Knoppix vprašanja...

Oddelek: Operacijski sistemi
5973 (888) Gapi
»

Knoppix na disk

Oddelek: Operacijski sistemi
141728 (1552) satfinder

Več podobnih tem