» »

disk v prenosniku!?

disk v prenosniku!?

Jozek82 ::

Lep ozdrav! Imam eno vprašanje, na ktarega sam ne vem dobro odgovoriti!

Z programom Recover my files, sem iskal po disku moje izgubljene dokumente in sem našel poleg mojih izgubljenih dokumentov še veliko drugi tujih dokumentov od nekih slovenskih podjetnikov in ne vem koga še vse!?
Pa me zanima ali je to mogoče in če je to mogoče! Kaj zdaj narediti? Jaz sem namreč kupil prenosnika kot nov prenosnik, a je možno da je ta disk kdo že prej uporabljal?!

kaj naj naredim!'?

hvala za odgovore!

jozek

~Speed ::

Nov računalnik kao še ne pomeni, da vsebuje res nove in frišne komponente.

Kaj je za narediti?

Jst bi reklamiral zadevo, ker je očitno računalnik oz. trdi disk bil že uporabljen.

good luck
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Jozek82 ::

ja samo to je bil prenosnik!

m.i.h.a. ::

Stvar je taka, da je firma ta notesnik enkrat že prodala, tisti stranki ta notesnik ni ugajal in ga je vrnila. Firma tega "uporabljenega" notesnika ne more kar zabrisat v smeti, pač ga proda naprej (btw to je stalna praksa).
Brez problemov se lahko oglasiš v podjetju, katero ti je prodalo notesnik in zahtevaš nov disk, če že ne kar novega notesnika. Ker je stvar v garanciji in če boš odločno zahteval zamenjavo jo boš tudi dobil.

Ponavadi je tako, da se vrnjenih notesnikov oziroma diskov na splošno ne formatira, pač pa se samo pobriše particije kar je najhitreje, no in ravno zaradi tega si ti našel tiste podatke.

Jozek82 ::

Ja ok... to verjamem da je logično da fimra ne more završti notesnika kar tako, ampak potem je pa drugo vprašanje - notesnik je zgledal kot nov ko sem ga kupil, prav tako so notesnik dobili po delih, ker sem pač jaz takega tudi naročil, tako da... ne vem... res mi je vse skupaj čudno... sem pa se že nekaj malo pozanimal na uraden servis in so mi že par stvari razložili, da kao diske testirajo da enbi imeli bad sektorjev... in da sem kao zaradi tega našel dokumente gori... ampak vseeno potem mi to ni jasno zato, ker sem jaz plačal novo stvar in ne rabljene!

hvala za vse stvari... pa če ma še kdo kak predlog ali nasvet naj ga kar pove...

hvala vam

Pyr0Beast ::

Poberi dol podatke :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

m.i.h.a. ::

Ja no če si si naročil en poseben notesnik je pa čisto logično, da so oni naročili mankajoče komponente in to potem skupaj sestavili, med komponentami je pa bil že en rabljen disk.
In btw, če si gor našel podatke slo. podjetnikov je bil disk zagotovo zunaj vsaj enkrat. Hitachi, Toshiba,...ne pakirajo diskov s podatki slo. podjetnikov, poleg tega bi pa rad videl tudi tester za bad sektorje, kateri ti gor nakopira podatke slo. podjetnikov.
Upam, da vidiš da je vse skupaj zelo smešno in nima pomena razpravljat. Dobil si rabljen disk in PIKA.

Aja, novih diskov se ne testira glede bad sektorjev tako, da če so testirali tvojega je bil verjetno že rabljen. Pa vsaj sformatirali bi ti ga lahko preden so ti ga prodali.:\

Ugotovi od katere firme so podatki in jo pokliči pa reci, da so ti jih prodali v tistem podjetju in če so podatki pomembni, bo tist podjetnik naredil frko.:D

Za ker notesnik pa gre in pri kateri firmi je bil kupljen?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

~Speed ::

Morda bi blo še to za dodati, da samo formatiranje seveda NE pobriše podatkov iz diskov, niti pod razno ne.

Pravo trajno birsanje podatkov je zlo dolgotrajen proces, tko da je verjetno tle za iskati razlog, zakaj je ta firma (katera, btw?) dala naprej tak disk...
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

Jozek82 ::

miha in sped zahvaljujem se vama za odgovore, sem komaj danes opazil da sta odgovorila na mojo temo! ja in kaj v tem primeru jaz lahko naredim??? reklamacijo? na podlagi česa se naj sklicujem!?

No glede firme, se bom pa malo danes pozanimal... pa bom probal dobiti kak kontakt od katere osebe ki je navedena v teh dokumentih!, da bomo vidli kaj lahko iz tega zdaj potegnemo! Ker meni ta računalnik že šteka od vsega začetka, tudi omrežje se mi ful dolgo časa rabi da se mi postavi, pa čeprav je IP direkt nastavljen rabi približno minutko da se mi spodaj pokaže ikonca za omrežje!

Gre pa za notesnik Prestigio Nobile 1570, bil je pa kupljen v trgovini Epro Ljutomer!

Ja samo na koga se zdaj naj obračam na uradnega serviserja in distributerja teh račonalnikov ali na koga!?

Gwanaroth ::

Jaz bi težil tam, kjer si prenosnik nabavil. In bi zahteval nov disk. Ej, sej to je tako, kot bi ti kupil avto z novo karoserijo, v njem bi bil pa motor, ki je napravu že 50.000 km. Bi bil vesel?

Nesi zadevo nazaj in teži osebno v trgovini. Nič po telefonu. Pa še kakega nabildanega prijatelja pelji s sabo.
Lights often keep secret hypnosis..

Jozek82 ::

ja če bi bilo to v eni XY trgovini bi blo vse kul... jaz pa sem to kupil in naročil v trgovini kjer se kar dobro poznamo! Zato je vse toliko bolj glupo! Oni pa so me poslali naj se obrnem na uradnega serviserja!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP garancija

Oddelek: Kaj kupiti
285533 (3547) mat xxl
»

Problem z prenosnikom - naj pokličem Mulderja in Scully?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81428 (901) bobo55
»

Katastrofalni servisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
677288 (4758) zcetrt
»

Nakup TABLET PC...katerega vzeti da je najcenejši?

Oddelek: Kaj kupiti
294621 (3757) kimba
»

Kako ugotoviti vzrok za zmrzovanje racunalnika?

Oddelek: Operacijski sistemi
372445 (1888) darkolord

Več podobnih tem