» »

Problem z prenosnikom - naj pokličem Mulderja in Scully?

Problem z prenosnikom - naj pokličem Mulderja in Scully?

denial ::

Problem je sledeč (in pereč)... imam prenosnik IBM ThinkPad T23, kupil sem ga pred slabim letom od frenda. Do sedaj je deloval BP. Danes pa all hell breaks loose... Zjutraj prižgem mlinček, ta pa pri zagonu izpljune BSOD z naslednjim sporočilom:

stop: 0x000000F6 (0x00000003 ... ...)

2x restartam, error ne izgine. OK, odpravim se na Google, da raziščem zadevo. MS support ima odgovor (http://support.microsoft.com/kb/330100/... vendar moja konfiguracija ne ustreza pogojem. Ker ne dobim zadovoljivega odgovora se odločim, da mlinček formatiram. To sem itak imel v namenu že nekaj časa zato ne bo hudega. Vsaj povod sem dobil...

Torej, formatiram in začnem ponovno nalagati XP. Nekje na polovici setupa pa se ponovno pojavi BSOD z nadležnim errorjem. WTF?! Restartam, ponovno formatiram... tokrat se pojavi sporočilo, da "windows setup ne more kreirati direktorija c:\windows". Poskusim še v tretje. Tokrat izpljune sledeče: "an error occured while setup was updating partition information on: [disk size] MB disk 0 at Id 0 ..." Obup! Zopet vprašam za pomoč strica Googla. Med potjo, na uradni IBM strani, updejtam firmware za hard disk in CD-ROM. Preverim verzijo BIOSa. Posodobljena. Velja omeniti, da sta mi oba updejta prepoznala disk BP. Poskusim instalirati če Windows 2000... ne gre, ista napaka. Linuxa nisem poskusil naložiti. Maybe later... Odločil sem se pognati nekaj diagnostičnih orodji z Hiren's Boot CD-ja. Trnenutni rezultati: HDD Regenerator = 0 (nič) bad sektorjev; Maxtorjev PowerMax je prepoznal disk, IBMov Drive Fitness Test tudi. Pojma nimam kaj se dogaja...

Ker imam zadnje čase slabe dneve, bom vzel v zakup možnost, da je šel disk. Zanima me, ali kdo ve kje lahko kupim nov disk za moj model prenosnika. Mogoče kdo pozna kakšen servis kjer se ukvarjajo z popravilom notesnikov... Zelo bi bil vesel vsakršnih informacij. Če pa kdo ve za rešitev mojega problema, potem sem mu neizmerno hvaležen.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

roscha ::

Za začetek www.memetest.org

ant ::

mislim da bo ram al pa matična
kej druzga pa se ne spomnem da bi lahko bilo

disk je pa takšen kot v vsakem prenosniku, torej 2,5"

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ant ()

RAM najverjetneje ni. Pognal sem memtest86+. Sicer še vedno teče, ampak po treh urah in štirih prehodih je odkril 0 errorjev. Matična? Mogoče. Vendar AFAIK, če gre matična potem tudi BIOS ne bi smel delovati. Tako sklepam, mogoče se tudi motim... Resnično razmišljam o low-level formatu diska. It drives me nuts! Najbolj me moti dejstvo, da ne vem kaj (in zakaj) se je to zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denial ()

opeter ::

Ali pa disk crkuje (bad sektorji).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AngelOfDeath ::

verjetno bo kar disk
edit: Slovnica

RAM | memtest = 0 errors
Disk | HDD regenerator = 0 errors

Ali je mogoče šla matična?

Tako, uspelo mi je ponovno usposobiti prenosnik (tok, tok, tok ... trkam na les). Ker so memtest in HDD regenerator pokazali 0 errorjev sem se odločil pognati še PC Doctor. Vsi testi OK, zero errors! Disk, matična, RAM po analizi PC Doctorja je vse brezhibno. Le kaj se dogaja? Poženem še TestDisk in zradiram boot sektor. Vstavim XP CD, instalacija je potekla brezhibno. Svašta... Verjetno bo to eden izmed tistih nepredvidljivih "imminent errorjev", za katerega se nikoli ne odkrije povoda. Dejstvo pa je, da je mlinček, do tega trenutka deloval brezhibno. Če to ni hardwerski glitch, potem definitivno mora biti softwerski. Namreč, na mašino sem dan prej instaliral redne mesečne patche (by MS) in zadnji različici FF in Thunderbirda...

bobo55 ::

ej isto meni napise neke te unikode 00000x00000 ko hočem kj zapečt na cd....
ze 2 mesca.... pa newem kko odstranit to napako

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opozorilo za disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
396475 (5778) fr4nc
»

Računalnik zamrzne/zamrzuje.. Ampak ne sumim diska..

262247 (1925) Mesar
»

program za pregledovanje delovanja komponent v računalniku

101803 (1631) Narayan
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353870 (2769) k4vz0024
»

Blue screen...