Forum » Izdelava spletišč » Tiskanje direktno iz HTMLja
Tiskanje direktno iz HTMLja
Scarface ::
Torej imamo narejeno eno intranetno stran na kateri je tabela s precej podatki. Tiskanje direktno te strani je nesmiselno, ker pride zraven še navigacijska vrstica in banner itd..
Zato bi rad, da bi se s klikom na gumb Print odprla nova stran v printable formatu, kjer bi bil tudi direkten gumb za tiskanje. Torej tisti tiskalnik....
Kakšna je najlažja pot za uresničitev teh želja...zenkrat imam narejeno tako da odpre pač PDF file, ki je pripravljen za tiskanje in pride vse na en A4 format. Rad pa bi uporabnikom zadevo olajšal...
Lp
D
Zato bi rad, da bi se s klikom na gumb Print odprla nova stran v printable formatu, kjer bi bil tudi direkten gumb za tiskanje. Torej tisti tiskalnik....
Kakšna je najlažja pot za uresničitev teh želja...zenkrat imam narejeno tako da odpre pač PDF file, ki je pripravljen za tiskanje in pride vse na en A4 format. Rad pa bi uporabnikom zadevo olajšal...
Lp
D
Been there, done that....
MihaFirst ::
pop up, a kak se temu reče. obstaja v Javi, Pythonu in drugih jezikih, v HTML-ju pa pomojem ne.
www.gamma.si
Hair ::
Lahko določiš poseben CSS za printanje in daš menijem in podobni navlaki display:none, pa belo ozadje, črnobele pisave, itd.
Druga varianta pa je , da s PHPjem pošlješ še en parameter, preveriš če je nastavljen in odpreš novo belo stran samo z vsebino in naslovom.
Lp!
Druga varianta pa je , da s PHPjem pošlješ še en parameter, preveriš če je nastavljen in odpreš novo belo stran samo z vsebino in naslovom.
Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
mte ::
Jaz sem to naredil nekako tako:
Pač v datoteki print.css določiš za večino stvari razen tiste tabele stil "display:none", tisto tabelo bi pa oblikoval po želji.
Je pa ta zadeva precej omejena že zaradi tega, ker html ni namenjen tiskanju. To pomeni na primer, da v tabelah ne boš mogel določiti lihim in sodim vrsticam drugačnega ozadja, kar mogoče zmanjša berljivost. Prav tako si tvoj stil lahko vsak brskalnik predstavlja malo drugače, tako da spet moraš iskati neko optimalno rešitev s css.
Mogoče je za končnega uporabnika stvar malo lažja, je pa precej manj fleksibilna, kar se tudi odraža na kvaliteti izpisa. Se mi pa zdi najboljše, da uporabniku ponudiš obe možnosti - tiskanje iz htmlja kot default in iz pdfja kot dodatno možnost.
<link rel="stylesheet" href="master.css" media="screen" /> <link rel="stylesheet" href="print.css" media="print" />
Pač v datoteki print.css določiš za večino stvari razen tiste tabele stil "display:none", tisto tabelo bi pa oblikoval po želji.
Je pa ta zadeva precej omejena že zaradi tega, ker html ni namenjen tiskanju. To pomeni na primer, da v tabelah ne boš mogel določiti lihim in sodim vrsticam drugačnega ozadja, kar mogoče zmanjša berljivost. Prav tako si tvoj stil lahko vsak brskalnik predstavlja malo drugače, tako da spet moraš iskati neko optimalno rešitev s css.
Mogoče je za končnega uporabnika stvar malo lažja, je pa precej manj fleksibilna, kar se tudi odraža na kvaliteti izpisa. Se mi pa zdi najboljše, da uporabniku ponudiš obe možnosti - tiskanje iz htmlja kot default in iz pdfja kot dodatno možnost.
Hair ::
Scarface, če te še kaj naknadno zanima, drugič vprašaj na forumu (v svoji temi), ne pa po ZS. Tako ti lahko pomaga kdorkoli, najde napake prvega, itd., tako da dobiš na koncu bolj ali manj optimalno rešitev, pa še komu drugemu bo morda kdaj prav prišlo.
Ti kar takole naredi kot ti je mte napisal, tisto s PHPjem bi bilo morda nekoliko preveč, ko praviš da si začetnik.
Lp!
Ti kar takole naredi kot ti je mte napisal, tisto s PHPjem bi bilo morda nekoliko preveč, ko praviš da si začetnik.
Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 346149 (5286) | sunniegoldie |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11274 (10012) | lisjak |
» | Prikaži več gumbOddelek: Programiranje | 3306 (2723) | MrBrdo |
» | CSS - DIV - Brez TabeleOddelek: Izdelava spletišč | 1589 (1292) | jernejp |
» | Jquery toolptip ne deluje :(Oddelek: Izdelava spletišč | 2301 (2130) | PrimozBo |