» »

Pravice delavcev

Pravice delavcev

egregor ::

Pozdravljeni!

Bom kar začel. Imam službo, ki sem tudi redno zaposlen v manjši firmi. Zanima pa me sledeče,ali lahko delodajalec mene odpusti? Tega me je strah, ker sem se začel pritoževti nad različnimi stvarmi. No delo pač opravljam tako kot ga vsi, ne kradem, ne delam napak (večjih) , itd.
Ali obstaja kje kakšna razlaga naših pravic na netu, iskal sem pa nič našen na googlu. Če kdo ve, bi ga prosil za bljižnico.
Zanima pa me to namreč zaradi tega, da mu lahko kakšnmo kajlo nazaj zabijem, če bo kdaj spet reku, ''če ti pa ne paše pa lahk greš''
Ajde prijatelji imejte se lepo.

AndrejS ::

Sicer bi te zakoni naj ščitili ampak te ne dovolj. Tu je sicer odpovedni rok. Ampak če se ne razumeš najbolj v firmi idi tja kjer se bote bolje razumeli in s tem boš razrešil težave deludajalcu in sebi.

egregor ::

To je resda najboljša ideja, sam veš kako je danes iskati službo. :(

kokos25 ::

ko ti bo ponovno reku, če ti kaj ne paše pa pojdi, mu odgovori....zdele al takoj, samo vi mi dajte odpoved....usral se bo... no ja, moraš pa met dovol poguma, da mu to nazaj prbiješ ampak v 95% to vžge....pri meni je...upaj se, pa ti bo lepše...

Samo nasvet, da ne boš potem mene tožil, če ti ne uspe:)

LP
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

MadMax ::

Načeloma imaš vso pravico tiho bit, delat in trpet.
Če ti kaj ni prav, imaš tudi vso pravico poslat delodajalca ve-se-kam in zahtevat knjižico.

On pa ima seveda vso pravico te postavit na cesto, ker koneckoncev te on hrani in ne ti njega. Izgovora mu ni treba dolgo iskat. Tudi če se ga izmisli.

Ostalih pravic imaš ogromno, a povečini le na papirju. Lahko jih sicer uveljavljaš, a prej pretehtaj če se splača. Še vedno si ti tista "sitna riba", ki na koncu popuši. V firmici itak ne boš ostal ker bodo razmere nevzdržne. Le zmanjšal (ali celo izničil) si boš možnosti zaposlitve drugje.
Le kdo bi vzel v službo nekoga, ki vidi samo svoje pravice in ob tem večno negoduje?

Pravice imaš pa opisane predvsem v Zakonu o delovnih razmerjih.
Nekaj najdeš tudi v kolektivni pogodbi panoge tvoje dejavnosti (ampak le če nisi na individualni pogodbi).
Google najde ogromno, le prav mu zastavi vprašanje (hint: pravice zaposlenih, obveznosti delodajalca, temeljne pravice delavca itd.). (predvidevam da si zaposlen le kot "roka" in ne kot "glava", ker v nasprotnem kar nekak razumem tvojga fevdalca, da ni zadovoljen s tabo...)
Poleg tega pa predlagam, da se poglobiš tudi v dolžnosti.

Been there, done that.
Čimprej si najdi drug job.
Življenje bo postalo veliko lepše 8-)

/edit:
Večina delodajalcev se ne userje, če mu rečeš naj te ven vrže. So seveda izjeme, kjer on blefira, da bi ti pač delal za čimmanjšo mezdo, čeprav te rabi.
Gre se bolj za to, da bi v tem primeru moral delavcu izplačat odpravnino.
Zato raje greni življenje zaposlenemu, da slednji sam poda odpoved.
Btw, ko sem jaz svojemu rekel da zaključujem kariero pri njem, ni niti trepnil z očesom. Sicer je vprašal če me lahk na kak način prepriča da ostanem, a to je bilo le "vljudnostno" vprašanje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Nejc Pintar ::

Glede tegale iskanja službe ni nujno res da je tako težko. Zelo je odvisno od izobrazbe. Moj oče je strojni tehnik, ko je pustil službo je bil doma le kakšen dan ali dva, potem je bil že sprejet v novo. Teden pred iztekom odpovednega roka je imel 3 razgovore.
Lahko je biti prvi, če si edini!

asgard2.0 ::

Ma poznam fulk ka vsak let reče da gre stran. Ponavadi vžge če te le rabjo v firmi. Moj brat recimo dela v kuhni in pošlje šefa baje (tak on prav) v kurac pa knjižco zahteva če se spičta. Sam itak ga rab model pa je narjeno. Je pa tako da če boš tiho cel življenje ga boš najebu kot jest. Sej ne rečem sam da šihtu ni lih za jezikat, sam za tiho tud ni bit. Tak sem sam skoraj bejbo zgubu ka sem bil preveč tiho.. ... Sam to je že druga zgodba. Vglavnem vpraš modela kva ga muč, če mu žena ne da. Svetuj mu da naj si ljubico omisle. :D

p.s. jest sm reku enkrat da grem in se ruknil ključe od firme na pult. Pa sva se pogovorila pa je blo rešeno. Je pa tako da sem jih slišal zarad tega ka so ključi preveč prletel na mizo in veste kako je z umetno maso na mizah če kaj trdega butneš gor. :D Zdej je pa vredu ;)
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

MadMicka ::

egregor, zaradi tega, ker se ti pritožuješ nad razno raznimi zadevami, te delodajalec ne more odpustiti. Lahko pa te seveda odpusti formalno iz drugih razlogov, v resnici pa je v ozadju tvoje godrnanje.

Če si zaposlen za nedoločen čas, te lahko delodajalec odpusti iz poslovnih razlogov, češ, premalo dela, ne potrebujemo te več (v tem primeru si upravičen do odpravnine in do nadomestila na zavodu), če pa ga hudo biksaš (hodiš pijan v službo recimo) te pa lahko odpusti iz krivdnih razlogov (v takem primeru ni odpravnine in ni nadomestila na zavodu).

Običajno pa podjetja zaposlujejo ljudi od začetka za določen čas in če jim iz tega ali onega razloga nisi všeč, ti enostavno pogodbe o zaposlitvi ne podaljšajo.

Skratka časov, ko je bil človek do penzije v isti službi, ni več (razen v državni upravi). Človek se mora dejansko truditi, da dobi in obdrži službo, pri tem pa marsikdaj tudi kako grenko po krivem požreti.

lonz ::

Ja, tole s šihtom je hudič. Sploh je problem dobit službo za nedoločen čas, ker te vsi hočjo zaposlit za en mesec pol pa podalšvat. Pravice so definitivno na strani delodajalca, ker ti lahk v pogodbo o zaposlitvi nabije glih ka mu paše. Se je to kolegu zgodil (hoče šiht mejat), pa mu je odvetnik gladko povedal, da to ni pogodba, ampak sužnjelastništvo in da si ne more nč pomagat; razen seveda odpoved, pa brez odpravnine itd. (s tem da 2 leti sploh ne sme delat v isti branži!).
Zihr si res sam če te krvavo nucajo!
...arrrrrr, shiver me timbers...

jype ::

Ah, bullshit. Delavec ima tolk pravic, da mu ni hudega. Samo prebrat si jih mora, pa lahko izsiljuje, kolikor hoce.

Da delodajalci zaposlujejo za mesec in podaljsujejo je pa cisto razumljivo: placilna nedisciplina in astronomski stroski drzave (dajatve mimogrede presezejo celotno placo delavca) lahko povzrocijo, da firma cez noc bankrotira, ce se delavca ne more znebit, ker stranka ni placala racuna.

Seveda, ce se direktor vozi naokol s sluzbenim avtom, vrednim 30 mio je stvar drugacna. Ampak nimajo vsi direktorji super plac in neomejenih moznosti.

Pa ce se v sluzbi kregas je najboljse jit stran. V taki sluzbi se nikoli ne bos dobro pocutil, razen ce so se res pripravljeni pogovorit. Ponavadi se niso.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

MadMicka ::

lonz, tisto, da tvoj kolega ne sme delati dve leti v branži, ne drži. Res je, da praktično v vsaki pogodbi o zaposlitvi obstaja klavzula v smislu: delavec se dve leti ne sme zaposliti v tej panogi, v nasprotnem primeru plača miljardo. No, takšne klavzule so nične.

p.s.: tisto o sužnjelastništvu pa itak ni vredno komentirati, če pa je to izjavil odvetnik, pa toliko bolj žalostno

Super Sonic ::

"lonz, tisto, da tvoj kolega ne sme delati dve leti v branži, ne drži. Res je, da praktično v vsaki pogodbi o zaposlitvi obstaja klavzula v smislu: delavec se dve leti ne sme zaposliti v tej panogi, v nasprotnem primeru plača miljardo. No, takšne klavzule so nične. "

Tole je zanimivo tudi meni. Zakaj, recimo, so takšne klavzule nične? Tudi meni piše v pogodbi zelo podobno z dodatkom, da mi za konkurenčno prepoved pripada mesečni dodatek v višini 10% izhodiščne plače po kolektivni pogodbi.

Sej ne, da bi menjal šiht, samo zanima me, zakaj naj bi bilo nično?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

perci ::

Zato, ker zakon o delovnih razmerjih določene oblike konkurenčne klavzule prepoveduje. Kaj pa piše v tvoji, ne vemo in tako ne moremo soditi, da je nična.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

MadMicka ::

Nične so vse tovrstne klavzule, ki nimajo določene odmene, ki pripada delavcu. Pa tudi tiste, ki določajo odmeno delavcu, so povečini nične. Takšne klavzule lahko veljajo le za vodilni kader, ki bi lahko znanja in predvsem poslovne veze uporabil za konkurenco dosedanjemu delodajalcu.

Tipičen primer: nekdo se izuči za frizerja, se zaposli, v pogodbi mu pa piše, da še dve leti po prenehanju delovnega razmerja ne sme delati kot frizer. Kar je seveda neumnost. V bistvu lahko mirno trdim, da praktično za nobenega, ki ima podpisano pogodbo o zaposlitvi, takšna klavzula ne pride v poštev. V poštev pride kvečjemu za tiste, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s poslovodno osebo (člani uprave, direktorji v d.o.o.-jih, prokuristi), pa še to ne za vse.

Super Sonic ::

"Zato, ker zakon o delovnih razmerjih določene oblike konkurenčne klavzule prepoveduje"

No, na tole sem pozabil. Hvala.

Drugače pa v mojem primeru izgleda, da ta klavzula lahko pride v poštev.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BluPhenix ::

Kolikor sem jaz spraševal konkurenčna klavzula ne vejla za panogo, ampak za določeno delovno mesto oz. dejavnost. Tako da se da baje "brez večjih problemov konkurenčno klavzulo obiti".

Med drugim so mi povedali tudi, da mora biti delavec za konkurenčno klavzulo dodatno plačan, kot to piše in mora biti dodatek razviden na plačilnem listu, opredeljen kot nadomestek za konkurenčno klavzulo.

Ne vem, koliko to dvoje resno drži vendar, če drži in se delodajalec tega ne drži (kar se velikokrat ne) je zadeva nična.

več: Zakon O delovnih razmerjih (ZDR). - vsekakor je to ena tistih stvari, ki bi si jo morali prebrati vsi delavci.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

MadMicka ::

BluePhenix, med trajanjem delovnega razmerja tako ali tako ne smeš delati za konkurecno. Če delaš, letiš iz službe. Tovrstne konkurenčne klavzule pridejo v poštev le za čas po prenehanju delovnega razmerja. Pa še to kot rečeno zelo poredko. Tako da v času trajanja delovnega razmerja seveda ni nobenega dodatka na račun tovrstne klavzule.

Brane2 ::


BluePhenix, med trajanjem delovnega razmerja tako ali tako ne smeš delati za konkurecno.


ČE tako piše v tvoji pogodbi, potem mogoče res. Ni mi pa jasno, zakaj bi bilo po defaultu tako.
On the journey of life, I chose the psycho path.

BluPhenix ::

Tako da v času trajanja delovnega razmerja seveda ni nobenega dodatka na račun tovrstne klavzule.

Čakaj a ni to malo skregano? Kako ni dodatka? Sej s tem, ko naj nebi 2 leti delal istega dela te trenutni delodajalec oškoduje. Kdo ti bo pa drugače plačeval konkurenčno klavzulo? Naslednji ki te zaposli? :\
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

perci ::

Brane2: Mici ima prav.

Sicer pa, da ne bo dvomov, tule je zadevni del Zakona o delovnih razmerjih.

d) Prepoved konkurence

37. člen

(konkurenčna prepoved – zakonska prepoved konkurenčne dejavnosti)

(1) Med trajanjem delovnega razmerja delavec ne sme brez pisnega soglasja delodajalca za svoj ali tuj račun opravljati del ali sklepati poslov, ki sodijo v dejavnost, ki jo dejansko opravlja delodajalec in pomenijo ali bi lahko pomenili za delodajalca konkurenco.
(2) Delodajalec lahko zahteva povrnitev škode, nastale z delavčevim ravnanjem, v roku treh mesecev od dneva, ko je zvedel za opravljanje dela ali sklenitev posla, oziroma v roku treh let od dokončanja dela ali sklenitve posla.

38. člen

(konkurenčna klavzula – pogodbena prepoved konkurenčne dejavnosti)

(1) Če delavec pri svojem delu ali v zvezi z delom pridobiva tehnična, proizvodna ali poslovna znanja in poslovne zveze, lahko delavec in delodajalec v pogodbi o zaposlitvi dogovorita prepoved opravljanja konkurenčne dejavnosti po prenehanju delovnega razmerja (v nadaljnjem besedilu: konkurenčna klavzula).
(2) Konkurenčna klavzula se lahko dogovori najdlje za obdobje dveh let po prenehanju pogodbe o zaposlitvi in le v primerih, ko delavcu preneha pogodba o zaposlitvi po njegovi volji ali krivdi.
(3) Konkurenčna klavzula mora biti določena z razumnimi časovnimi omejitvami prepovedi konkuriranja in ne sme izključiti možnosti primerne zaposlitve delavca.
(4) Če konkurenčna klavzula ni izražena v pisni obliki, se šteje, da ni dogovorjena.

MadMicka ::

Brane2, a bi bil ti vesel, če bi bil nekdo zaposlen pri teb dopoldne, popoldne pa bi delal pri tvojem sosedu konkurentu in ti odžiral posel? V takih primerih se namreč z lahkoto zgodi, da ti delavec spelje stranko, kar je pa skregano s pošteno konkurenco in lojalnostjo do tebe oz. delodajalca..

Tisto, kar je pa BluePhenix pravil, da imajo nekateri dodatek na plačilni listi, se pa verjetno nanša na nezdružljivost funkcij, ki ga prejemajo npr. sodniki in še nekateri v državni upravi. V osnovi naj bi bilo tako, da vsakdo, ki je zaposlen za polni delovni čas, lahko dela tretjino časa še drugje (ne pri konkurecni), nekateri, kot npr. sodniki pa ne in zato dobivajo takšen dodatek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Blinder ::

Kje se lahko vpraša, če ima delodajalec pravico zahteva to pa ono? Obstaja kakšna taka institucija? ZRSZ? Pa da so po možnosti brezplačni, da ne kasirajo par 100€ za svetovanje.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

stb ::

Kolikor denarja toliko muzike.

Blinder ::

ja pa dobro če država ne ščiti državljanov kdo bo? ko ti bodo posilili hčerko boš tudi iskal plačljivo pomoč?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jype ::

Blinder> ja pa dobro če država ne ščiti državljanov kdo bo? ko ti bodo posilili hčerko boš tudi iskal plačljivo pomoč?

Država te že ščiti, če ti ne poznaš svojih pravic pa to ni problem države.

Blinder ::

poznavanje pravic nam ni prirojeno. Če tvoja 13 letna hčerka ne bo vedla da ji 80 letnik ne sme ponuajt denarja za sex to ni problem države?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jype ::

Blinder> Če tvoja 13 letna hčerka ne bo vedla da ji 80 letnik ne sme ponuajt denarja za sex to ni problem države?

Ne, ni. To je moj problem, ker ji tega nisem razložil.

Enako kot je tvoj problem to, da si na spletu ne znaš poiskati brezplačne pravne pomoči, če že prosto dostopne zakonodaje ne znaš prebrat.

Blinder ::

zakaj bi zgubljal čas za področje ki ga ne pzonam če so tle osebki ki lahko stresejo z rokava vse kar potrebujem(pa bo še kdo drug iskal enake informacije).
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

jype ::

Veliko sreče. Če bi vedel, bi ti z veseljem povedal.

MadMicka ::

Blinder, če se ti zdi kaka zahteva delodajalca sporna, lahko o tem povprašaš na Inšpektoratu RS za delo, je brezplačno. Lahko se obrneš tudi na sindikat oz. njihovo pravno službo, če bodo ravno pri volji brezplačno svetovati.

mat xxl ::

Če ti kaj ni všeč, prosi delodajalca, da se vsedita pa pogovorita na 4 oči, najmanj pa imajo delodajalci radi take, ki vseskozi jamrajo, pumpajo ostale in so večno nezadovoljni, poznajo vse svoje pravice, dolžnosti so jim pa španska vas, take pameten delodajalec zmerom odpusti brez pomislekov.

Skratka, vrata so ti na stežaj odprta očitno se povsod drugod cedita med in mleko samo pri vašem podjetju temu ni tako, torej imej jajca, daj odpoved in si išči boljšo službo, če si izobražen, dober delavec imaš specifična znanja se ti ni treba ničesar bati, torej je vse na tebi, samo jamrati in smiliti sam sebi se ne !

St235 ::

Mešate dva pojma.

Eno je konkurenčna prepoved. Ta se nanašana na čas trajanja delovnega razmerja in pomeni, da v tem času NE smeš opravljat dejavnosti, ki bi bila konkurenčna tvojemu delodajalcu. Ja to pomeni, da frizer, ki osem ur na dan dela v lasani, ne sme popoldan strič še v svojem salonu.

Drugo je konkurenčna klavzula. Ta pa omejuje delavca PO preteku trenutnega delovnega razmerja. Glede te zakon predpisuje dosti bolj natančne pogoje vključno s tem, da ti mora delodajalec za čas trajanja konkurenčne klavzule izplačevat nadomestilo.

particle ::

Mogoče kdo ve, koliko dopusta ti pripada glede na delovno dobo, in kje to piše? Namreč moja mati mi je pokazala, da nima nobenega ekstra dneva dopusta, ki bi ji pripadal glede na njeno delovno dobo(30 let). Zaposlena je kot natakarica s pogodbo za nedoločen čas. Je res ta stvar samo dobra volja delodajalca, ali pač?

St235 ::

Dopust je stvar pogodbe (naj si bo to individualna ali kolektivna).
Zakon o delovenih razmerjih zgolj določa, da je minimalen dopust 4 tedne na leto (torej za tiste, ki imajo 5 dnevni delovnik je to 20 dni) + 1 dan za vsakega otroka mlajšega od 15 let.

particle ::

Hvala.

joze67 ::

jype je izjavil:

Blinder> Če tvoja 13 letna hčerka ne bo vedla da ji 80 letnik ne sme ponuajt denarja za sex to ni problem države?

Ne, ni. To je moj problem, ker ji tega nisem razložil.

Ni čisto res. Mladoletnega osebe so posebej zaščitena kategorija in za njih se ne predpostavlja, da poznajo (vse)
zakone.
Sicer bi to veljalo tudi za tvoji 8-letno hčer. Kdaj točno pa boš razložil vse to (razen če zate "Ne govori z neznani in vpij, če te kdo odgovori." ne pokrije vsega).

jype ::

joze67> Sicer bi to veljalo tudi za tvoji 8-letno hčer. Kdaj točno pa boš razložil vse to (razen če zate "Ne govori z neznani in vpij, če te kdo odgovori." ne pokrije vsega).

Ker sem jaz odgovoren za svoje otroke, je to očitno moj problem. Če bi bili moji otroci sirote, potem bi bila pa država odgovorna zanje, dokler jim ne bi priskrbela skrbnikov.

Razumem, da država ščiti otroke z zakonodajo, ampak to nič ne pomaga, če se otroka zlorablja tako, da nikoli nihče ne izve (kar glede na statistike o zlorabah sploh ni tako redek pojav).

perci ::

Meni se predvsem zdi zanimivo, kako zaposleni išče načine, da bo šefu nekaj nazaj zabrusil.

Šefova pravica je, da ti reče, če ti kaj ne paše, lahko spokaš. Tvoja pa, da res spokaš ali pa delaš tako kot ti reče.

Služba ni tvoja pravica, ampak si lahko hvaležen, da ti jo šef daje. Vedno greš pa lahko na svoje in boš ti delodajalec in se boš ti ukvarjal s skrbmi, ki jih ima sicer šef.

Mislim, da bi hitro obrnil ploščo.

Invictus ::

Super Sonic je izjavil:

"lonz, tisto, da tvoj kolega ne sme delati dve leti v branži, ne drži. Res je, da praktično v vsaki pogodbi o zaposlitvi obstaja klavzula v smislu: delavec se dve leti ne sme zaposliti v tej panogi, v nasprotnem primeru plača miljardo. No, takšne klavzule so nične. "

Tole je zanimivo tudi meni. Zakaj, recimo, so takšne klavzule nične? Tudi meni piše v pogodbi zelo podobno z dodatkom, da mi za konkurenčno prepoved pripada mesečni dodatek v višini 10% izhodiščne plače po kolektivni pogodbi.

Sej ne, da bi menjal šiht, samo zanima me, zakaj naj bi bilo nično?

Ni veljaven ker je napačen. Pripada ti vsaj 30% plače. Tako piše v zakonu o konkurenčni klavzuli. Poleg tega nisi omenil časovnega roka plačila nadomestila.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

joze67 ::

perci je izjavil:

Meni se predvsem zdi zanimivo, kako zaposleni išče načine, da bo šefu nekaj nazaj zabrusil.

Zanimivo ali ne, v 8 letih je menda že rešil problem. Ali je pri tem naredil kakega novega, pa ne vemo.

perci je izjavil:

Šefova pravica je, da ti reče, če ti kaj ne paše, lahko spokaš. Tvoja pa, da res spokaš ali pa delaš tako kot ti reče.

To sicer ni njegova pravica. Na njemu je, da vodi in organizira. Tak odnos (= zloraba neke trenutne moči) je značilna za malega človeka; iz takega testa so bili npr taboriščni pazniki in podobne male ribe.


perci je izjavil:

Služba ni tvoja pravica, ampak si lahko hvaležen, da ti jo šef daje. Vedno greš pa lahko na svoje in boš ti delodajalec in se boš ti ukvarjal s skrbmi, ki jih ima sicer šef.

Mislim, da bi hitro obrnil ploščo.

Načeloma gre za prostovoljen pogodben odnos, od katerega imata obe strani določeno korist. Zato pretirana hvaležnost ni potrebna, niti ne nadomesti poštenega dela. Ne vem, od kod vam ideja, da so delodajalci združba človekoljubov. V službo te vzamejo, ker bodo od tega imeli korist.

perci ::

Jože, my bad, ker odgovarjam na prastaro temo - se opravičujem. Sicer je nisem jaz obudil ampak vseeno.

Dejstvo pa je, da je šefova naloga tudi da zaposluje in odpušča kader. In to, da nekomu rečeš, da lahko odide, če mu ni všeč, ni nujno zloraba kot to ti predstavljaš. To je lahko čisto realna in upravičena situacija, kjer je delavec tisti, ki preveč ceni svoj prispevek v delovnem procesu.

Ne govorim o tem, da so delodajalci družba človekoljubov. Je pa dejstvo, da je delodajalec tisti, ki mora 15. v mesecu zagotoviti denar za plače, prispevke in davke. Ne glede na prihodke, ki jih je tisti mesec podjetje imelo.

Moti me predvsem to, da ljudje ne pomislijo, kako je na drugi strani ampak mislijo, da jim službe pripadajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konkurenčna klavzula (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17143189 (5147) Beli_Zajcek
»

Odprtje s.p-a 2016 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6310880 (9288) Invictus
»

Delovno razmerje / Popoldanska obrt (konkurenčna dejavnost?)

Oddelek: Loža
203892 (3279) St235
»

iskanje zaposlitve

Oddelek: Loža
264736 (3595) St235
»

odpoved

Oddelek: Loža
369468 (6605) bozicek

Več podobnih tem