Forum » Pomoč in nasveti » Hp nx8220! pomoč?! matična šla
Hp nx8220! pomoč?! matična šla
honda_1234 ::
Lepo pozdravljeni, pred dobrim letom sem si nabavil prenosnika hp nx8220 (p1, 7m, 512mb, 60gb, x600,.. ) vse je lepo delovalo do 10. Maja 2k6 (garancija potekla 26. 4. 2006). Problem je v tem, da nikakor ne morem zagnati win xp, ker se mi pc vedno preden pridem v win ponovno zažene- javi mi napako lsass. Exe fatal error. No nikakor ne morem priti v winse niti na ostale načine (safe mode,... ) vedno se znova reboota ukrepat pa ne morem. Probal sem inst. Win ponovno a na noben način mi ni uspelo. (pc se sam od sebe reboota tam preden pritisneš f8 pri instalaciji). Probal sem vse možno, celo odprl prenosnik, če je mogoče vidno kaj na matični da je šla, ipd. Ampak brez uspeha-vse zgleda normalno!. Nato sem ga peljal v lj (hp zastopnik-biro tehna), poklicali so me čez 2dni in rekli naslednje: da je šla matična+trdi disk. Cena 237. 000 za popravilo! 147. 000+ddv samo matična! Tolk neumn pa tud nisem da bom daw 200k+ za popravilo, prenosnik pa me je stal okrgo 300k pred letom dni. Skoraj ne morem verjeti, da je šla matična+disk kar tako sama od sebe. (strele, itd... 100% niso naredile te škode). Kar se tiče tistega lsass. Exe sem tudi že precej prebral ampak skoraj 100% je nekaj na hardwaru ker v nasprotnem primeru bi mi uspelo inst. Win. Tako pa nikakor ne gre.
Zanima me če je kdo izmed vas imel kdaj podobne težave in če mogoče pozna koga ali če obstaja kakšno podjetje v slo ki popravlja matične za prenosnike in če mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom kaj narediti ker sem res ostal brez idej kaj narediti v takem primeru :(. Še to... Rekli so mi da lahko pošljejo prenosnika v nemčijo na popravilo kar bi me stalo okvirno so rekli nekje okrog 100. 000sit. Tudi to se mi zdi full zato res nevem kaj naprej. :( upam, da mi bo lahko kdo pomagal hvala. Aleš
Zanima me če je kdo izmed vas imel kdaj podobne težave in če mogoče pozna koga ali če obstaja kakšno podjetje v slo ki popravlja matične za prenosnike in če mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom kaj narediti ker sem res ostal brez idej kaj narediti v takem primeru :(. Še to... Rekli so mi da lahko pošljejo prenosnika v nemčijo na popravilo kar bi me stalo okvirno so rekli nekje okrog 100. 000sit. Tudi to se mi zdi full zato res nevem kaj naprej. :( upam, da mi bo lahko kdo pomagal hvala. Aleš
- polepsalo: Stepni Volk ()
~Speed ::
Servisiranje notesnikov je res draga zadeva, veš. Ne vem za matično, ma če je res šel trdi disk, potem je zadeva res draga.
Ne vem, si probal stestirat sam trdi disk?
Ne vem, si probal stestirat sam trdi disk?
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info
Realman ::
Lahko se zmeniva, da ti poskusim nalozit winse, pa ce bo laufal bo, ce ne pac ne.Menjva maticne pa se sigurno ne splaca.Pa tudi, ce bos dobil kje cenej, bo se sigurno ene 100k.Ce je pa se disk sel, pa se lahko das zraven ene 30k, za 80GB.Tega ti lahko pa jaz menjam.Pisi ZS, pa se zmeniva.
PARTyZAN ::
Maticne nikoli ne bo dobil za 100k :P. Stane vec kot nov laptop mimogrede.
Drugace pa, ko si zadevo nabavil bi si vzel se podaljsanje garancije na 3 leta. To je ubistvu ena izmed najpomembnejsih stvari, ki jih moras nabavit zraven.
Drugace pa, ko si zadevo nabavil bi si vzel se podaljsanje garancije na 3 leta. To je ubistvu ena izmed najpomembnejsih stvari, ki jih moras nabavit zraven.
klemen22 ::
Sedaj vidiš kako se splača podaljšati garancijo če je le možno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
ZLOky ::
Zanimivo, da ti pride do tam, kjer pritisneš F8. Po moje ni šla matična. Podoben primer sem imel na desktop mašini, ma skoraj isti. Samo jaz imam en poseben CD, ki ne jebe 5%, al je kaj inštalirano al ne in pod kakšnim operacisjkim sistemom. No v glavnem, potem je bilo vse v redu. Nisi povedal, a v BIOS prideš? Najboljše bi bilo, če ga daš še kakšnemu domačemu "strokovnjaku" (recimo meni). Jaz bi ti z veliko zagotovostjo vedel povedat, kaj ti je fuč, če sploh je kaj. Lahko tud kak ZS pošlješ, če se hočeš kaj zmenit.
Tisto, ko so ti povedali, da je matična in disk fuč, je pomoje malo iz trte zvito. Saj, ne rečem, da nimajo pojma. Ampak če vseeno prideš pri inštalaciji do tam, kjer moraš pritisniti F8, je malo čudno, da bi bil DISK in MATIČNA fuč, ni rečeno da to ni res, ampak saj veš, čudno je to. Sploh zato, ker če se prav spomnim, sem imel, kot sem že rekel zelo podoben, če ne celo isti problem, ki sem ga seveda odpravil.
Tisto, ko so ti povedali, da je matična in disk fuč, je pomoje malo iz trte zvito. Saj, ne rečem, da nimajo pojma. Ampak če vseeno prideš pri inštalaciji do tam, kjer moraš pritisniti F8, je malo čudno, da bi bil DISK in MATIČNA fuč, ni rečeno da to ni res, ampak saj veš, čudno je to. Sploh zato, ker če se prav spomnim, sem imel, kot sem že rekel zelo podoben, če ne celo isti problem, ki sem ga seveda odpravil.
honda_1234 ::
emmm... ja malo pozn odgovor ma u glavnem... ja u BIOS pridem brez problema se mi pa dogaja, da reboota pc tudi medtem ko sem v biosu...samo bol poredko. Če probam kakorkoli instalirat winse mi reboota tam preden bi se moral pojavit tisti menu kjer maš pač za f8,...itd... no u glavnem zadevo sem zdej "nekako" rešil na ta način, rekel sem jim da do 50k sem pripravljen odšteti več pa ni govora. Rekli so mi, da bojo probali uštimat za 50k. Zdej pa mal dvomim o resnosti teh tipow. Mislim, najprej 237k, potem okrog 100k, zdej jim je pa že prav za 50k. No, sicer rekli so da upajo da bojo lahko to popravili,... zdejle pa čakam odgovor. Prenosnik sem kupil pa iz Nemčije (preko nekega tipa) tako, da nisem imel možnosti podaljšat garancije na več let. Bom še kej javil ko bo rešeno, če pa ne bo vam pišem zs za kakšno pomoč. Hvala in Lp.
ZLOky ::
Pglej, za kakšno pivo ti jaz naredim točno to, kar ti bodo oni naredili za 50kSIT. Upam se reči, da te malo nategujejo. Saj ne, da so slabi fantje, ampak tako se pa tud ne dela. Saj je res, da če ti prideš k njim in jim rečeš, da to in ono ne dela, da ti bodo zamenjali za novo, seveda za velike novce. Ker je pač tako najenostavnejše. So pa še druge možnosti, za katere pa pač potrebuješ malo več časa. Vse je odvisno kako, se lotiš zadeve. Po moje je bolje probat še kaj narediti, preden se odločiš za servisiranje na firmi.
Realman ::
Ti prenosniki naj bi imeli ene tezave z komunikacijo med diskom in cd pogonom.Ker je vse obeseno na 1 krmilnik.Tako da imam, tudi jaz obcutek, da te hocejo malo na****t.
seveda pa tako na pamet diagnosticirat je brezveze.Je treba pac zadevo v roke vzet pa malo pretestirat.
Ja ti zelim, da ti ga pac zrihtakjo za cim manjsi denar.Ker prenosniki so pac, eno veliko sranje, sploh ce crkne plata, potem ni nikoli poceni.Ali pa ce display razbijes.
seveda pa tako na pamet diagnosticirat je brezveze.Je treba pac zadevo v roke vzet pa malo pretestirat.
Ja ti zelim, da ti ga pac zrihtakjo za cim manjsi denar.Ker prenosniki so pac, eno veliko sranje, sploh ce crkne plata, potem ni nikoli poceni.Ali pa ce display razbijes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6453 (4138) | care20 |
» | Nov polnilec za računalnik ne polni nove baterijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2322 (1404) | rose2288 |
» | Neuspešno popravljanje računalnika na črno (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10773 (6119) | krneki0001 |
» | Servis AvteraOddelek: Strojna oprema | 9176 (4531) | 69charger |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8777 (7436) | Pyr0Beast |