Forum » Pomoč in nasveti » Je proc. skurjen ali ne?
Je proc. skurjen ali ne?
carpenter ::
Torej, mojo bivšo mašino je uničila strela. Šok so preživeli HDD, ram, grafična-te sem preskusil v novem računalniku. Za procesor pa ne vem, plata je sigurno skurjena ker sem probal z novim napajalnikom pa se reč ni prižgala, plošče 478 pa tudi nimam nove da bi sprobal. Mislite da je preživel, če so preživele ostale komponente? Gre pa za P4 2,4. Aja-če je kakšen interesent ugodno prodam..
Lp
Lp
Azrael ::
Mislim, da je več možnosti da je CPU preživel, vsaj 60:40. Sploh ker praviš, da je RAM in grafa OK.To pomeni da na NB ni bilo previsokih napetosti oz. so pravočasno odreagirale prenapetostne zaščite.
Ker praviš, da je disk tudi v redu ali je bil v trenutku nesreče računalnik na stand by? Če je bilo tako, je res možno, da se je plošči skurilo nekaj na +5V standby. Napajalnik kaput?
Ker praviš, da je disk tudi v redu ali je bil v trenutku nesreče računalnik na stand by? Če je bilo tako, je res možno, da se je plošči skurilo nekaj na +5V standby. Napajalnik kaput?
Nekoč je bil Slo-tech.
;-) ::
Čudno to..
Kako zaščito si pa mel??
Pa je strala bla direkt v bajto al pač po ulici???
PM ram crkne že pri mali prenapetosti...tebi pa strela.
Kako zaščito si pa mel??
Pa je strala bla direkt v bajto al pač po ulici???
PM ram crkne že pri mali prenapetosti...tebi pa strela.
Pyr0Beast ::
CPU ma ogromne možnosti da preživi, če so rami pa diski tut.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
carpenter ::
Hvala za odgovore.
@Azrael: Računalnik je bil ugasnjen, napajalnik je pa tudi skurjen. Strela je udarla po ulici-sosedu v hišo, od tam je šlo pa naprej po štromu in PTT kablu. Na vtičnici sem imel prenapetostno zaščito ampak ni pomagalo-šlo je naprej v napajalnik in ga skurilo.
Ja nič, ker pravite da je po vsej verjetnosti preživel bom kupu eno poceni p4 plato in probal...
@Azrael: Računalnik je bil ugasnjen, napajalnik je pa tudi skurjen. Strela je udarla po ulici-sosedu v hišo, od tam je šlo pa naprej po štromu in PTT kablu. Na vtičnici sem imel prenapetostno zaščito ampak ni pomagalo-šlo je naprej v napajalnik in ga skurilo.
Ja nič, ker pravite da je po vsej verjetnosti preživel bom kupu eno poceni p4 plato in probal...
Pyr0Beast ::
Prenapetostna zaščita ti IMO ne koristi, v kolikor nimaš dobre ozemljitve.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zaščita elektronike ob streliOddelek: Strojna oprema | 3281 (2480) | Vesoljc |
» | nevihta > pc v okvariOddelek: Strojna oprema | 3218 (2471) | majlo |
» | Matična plošča crkuje?Oddelek: Strojna oprema | 1371 (981) | Pyr0Beast |
» | udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10044 (7489) | gregor |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8976 (7378) | AngelOfDeath |