» »

Katero maticno plato kupiti ??? asus vs dfi

Katero maticno plato kupiti ??? asus vs dfi

rokxboy ::

Vem da so podobne teme ze odprte, samo tam je povedano vse drugo kot nasveti. Tudi kar nekaj casa je ze zdaj minilo. Ne potrebujem glasov za dfi, rabim pa komentarje in mnenja zakaj dfi oz zakaj (ne) asus.
Sam sem dfi priporocil prjatelju, ki je zelo zadovoljen. Plata se lepo navija, dokaj stabilna, vse je popolno, dokler se ne oglasi ventilatorcek na cipovju. Tudi reze, ki naj bi bile uv aktivne, me zaradi rumene barve ne privlacijo prav veliko. Zato se sam bolj nagibam k asus-ki.
Na internetu je ogromno strani, kjer so naviti amd64 na dfi, zelo malo pa sem jih nasel na asus. Zanima me ali je asus-ka prav tako uspesna kot dfi? Moj namen je spraviti 3200+ (venice) na vsaj 2700mhz oz tukaj nekje (http://image.donanimhaber.com/image.php..., ker vem, da na dfi ni problem. Tudi za prijatelja ni bilo.
Ima kdo kake izkusnje z asus ali pa je nasel na netu kaj takega, kjer bi lahko opravicil moje skrbi.

Torej dfi lanparty ut nf4 ultra-d ali asus a8n-sli premium

Cena je na mimovrste priblizno enaka (dfi 36k, asus 39k)

Hvala
  • spremenil: rokxboy ()

eDDi ::

karkoli drugega, sam asus ne.

rokxboy ::

eDDi, zakaj ne ASUS? kaj je z njo tok narobe?

RC14 ::

rokxboy
Glej, ne vidim razloga, da ne bi vzel DFI. Ventilatorček je res dokaj glasen, vendar se da marsikaj glede tega uredit, tk da jaz na tvojem mestu sploh ne bi razmišljal o asuski, pa še povrhu sam vidiš da se dobro navija in je zelo stabilna plata. Vzemi DFI.

Lp

eDDi ::

ker imajo težave, vsaj te za amd platforme je skoraj zagarantirano da vsaka mora na servis.

tisti ko kupijo asus, se večkrat vračajo :)

mtosev ::

*SMEH* ne ga lomit. :D

ASUSke so ene najboljših plat.

Mel 4 ASUS plate vse delajo in niti eno od zdaj vrno. Tudi drugima katere poznam in imajo ASUS nimajo problemov.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

DominusSLO ::

mtosev ti si kmet...

:D

Po moje al dfi nf4 ultra-d alpa asrock dual sata 2. Odvisno od finančne zmožnosti in potrebe. Za vse, kar ni ekstremno navijanje, je asrock dovolj. Vse ostale plate se mi zdijo popolnoma odveč >:D

rokxboy ::

Hm, ja jst sm tut mislu da so asuske dost uredu plate, vsaj te drazje nej bi ble ok. Drgac pa lih AsRock jst ne bi sou nikol kupvt, ker kamorkol prids pa omens to firmo se vsak smeje..mam izkusnje s tem..k prjatlu ASRockova plata ni zvocne kartice prepoznala...sli zamenjat..pa se zamenjano nazaj prnesl...pa so se potem predragi BOFovci samo smejal k so zvedl za kero plato se gre.
Ja vsakic je bilo dobrodoslo da pri cem prsparas, samo mislim da teh slabih 40k se splaca reskirat. Samo ne bi se pa rad zmotu pri nakupu.

No nevem, dobrodosel je se kak komentar, hvala pa vsem tistim ki ste ze pisali. Drugace, ima kdo zamisel, ce se da pri DFI ventilatorcek zamenjat s kakim pasivnim hlajenjem ili nesto?

0r9h3us ::

Asus je največji proizvajalec matičnih plošč na svetu, vedno je prvi pri izdaji novih, ker sodeluje z večino proizvajalcev veznih čipovji in Asusove plošče spadajo med najboljše na svetu.

eDDi ::

če gledaš asrock dual sata2, je fuul dobra plata. sam jo veliko raj vzamem, kot katerkoli asusko.


glede asusa, če slučajn že vse dela kot je treba, kar je malokrat, potem garantiram da na vsaki, ki ima ventilator, ta 100% crkne. Intel asuske so pa carske.

frudi ::

tudi dfi ni tako zlato kot ga vsi hvalijo...
večino časa res dela super, ampak vsake toliko se pa kar odloči, da naenkrat pri istih nastavitvah, na katerih je prej delala pol leta stabilno, pa se zdaj več ne bo zbootala. in potem zagoniš dva dni za testiranje, nakar na koncu ugotoviš, da čudežno spet dela na istih nastavitvah kot na začetku. pa še en kup drugih problemčkov z biosom je, ki ti vsake toliko za kak dan požrejo živce.
sej bi si mislil, da ne smem preveč posploševat, ampak imam dva sistema - enega z nf3, drugega z nf4 ploščo (obe dfi) in oba imata vsake toliko praktično enake probleme.
aja, pa chipset ventilator je pri polnih obratih res glasen za znoret, zato ga je treba ali zamenjat, ali pa poskrbet za dober prepih v ohišju.

vem, da je tukaj to skoraj herezija napisat :) - ampak jaz več ne kupim Dfi plošče in tudi nikomur jih več ne mislim priporočat.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

opeter ::

Hvala frudi! Končno... :D

Preden se nisem prijavil na Slo-Tech, DFI matičnih sploh nisem poznal... poznal sem milijon stalih (Abit, AsRock, ASUS, Biostar, Epox, Gigabyte, Matsonic, MSI, QDI, Intel, Foxconn, Soltek itn.) ampak za DFI sem prvič čul. Jaz itak ne bi kupil DFI-ja. To je 100%! >:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

GrimReaper ::

Odkar je ta DFI so vsi pozabili na EPoX, ASUS, ABIT, MSI, Gigabyte plate. Samo še DFI.

AndrewSmith ::

Ma kot sem jst zasledil po
forumih so za AMD Epox,DFI
in trenutno Asrock DS2 naj...
za Intel pa Asus in Abit..
Al se motim???
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

rokxboy ::

GrimReaper, res je tako in prav zaradi tega tudi mene to skrbi. Dokler DFI-ja ni bilo oz ni bil tako znan, si kupil Abitko (znana NF7-s 2.0 - si jo se vedno sam lastim) ali pa kako asus, epox, vse je bilo super. Sedaj pa samo se DFI! nic nimam proti DFI, saj sem sam pred nakupom le te ali pa asuske zato sem odpru to temo, samo ne bi bil rad med temi mnogimi, ki jo ze imajo. Zato me res zanima kaj menite...bi bila ASUS A8N SLI PREMIUM zmozna takega navijanja kot DFI?
eDDi, ta ASUS PREMIUM nima ventilatorja kot vrjetno ves, saj mi je prav zaradi tega tako zanimiva, na DELUX verzijo z ventilatorjem pa tut malo se nisem pomislil da bi jo vzel.
Kako je pa z ASRockom? je dobra za navijanje? ker men je to bistvo, drugace bi ze zdavnej vedel in sel kupit Gigabyte za 20k, ki bi 100% delovala 24/7 10 let...:D

AndrewSmith ::

Asuske za AMD se Gigabyte sprasi
v navijanju.
Majo baje precej bug-ov in ne grejo
na visoke FSB-je.
Sej Asrock-ova tudi ni ne vem kaj.No,
za to ceno je ˝sanjska˝,ima pa nizek
Vcore in Vdimm,ter 1T bug.
Dokler ni blo OCWB7 in 8 biosa pa tudi
cez 274FSB-ja ni slo...no...eni so meli
sreco da je slo,jst zal ne.
Ce hoces dobro plato za malo denarja vzami
Asrock,ce pa ti kes ni pomemben in noces DFI
bi jst Epox vzel.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

rokxboy ::

AndrewSmith, a ti mas tvojga AMDja navitga na dejanskih 2700MHz na ASRock??? ker mislm da so to kr vredu razultati! Ker to ze zadosca mojim zeljam..

JIM22 ::

rokxboy: Ni vse v plati. Če maš slab primerek proca in ramov, ne pričakuj nekih hudih rezultatov(niti z dfi niti z asus). Če so te komponente zanič ti ne pomaga še tako dobra plata in lahko kamot vzameš bilokatero plato. Če pa dobiš hud stepping proca in tud rame če imaš dobre, potem pa največ lahko ven dobiš z dfi platam.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

AndrewSmith ::

Dokler nisem zjebal Vcore je sel na 2800Mhz.
Drugace pa kot je reku JIM22.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

rokxboy ::

JIM22: Namen imam dati gor AMD 3200+ Venice, takega kot ima AndrewSmith v opisu. Rami pa bojo 2x512 pc3200 Patriot ali pa Geil. Tudi to sem imel namen vprasati kateri je boljsi za navijanje, vem pa da boste rekli da naj kupim Transcend ali kaj podobnega ne? Vem da je tudi to odvisno, a to je ze vse predvideno, tudi hlajenje ter napajanje. Potem bi lahko tudi z asus dobro navijal?
Sj jst sem samo pricakoval kakega frajerja z ASUS A8N, da bi potrdil, da je plata vredu za navijanje ali pa jo spljuval. Joj kaj jo res nuben nima?? Moram biti res jst zrtev pa narediti temu konec:D

Javon ::

Zivjo

Jaz,"frajer", imam Asus A8N-E, procesor imam 3700+(SanDiego).Navitega imam na 2970(270*11).Res,da sem imel tezave z ventilatorjem na hladilniku(je "crknil").To je moja prva Asus plosca(prej vecinoma Abit) in nimam nobenih pripomb.Za moje pojme se dobro navija.

LP
Smoke em if you got em!

AndrewSmith ::

vem pa da boste rekli da naj kupim Transcend ali kaj podobnega ne?

Da nebi res kupoval Transcend ramov.
Smeti da ni vecjih.
Rame kupi klik ali klik
Glede plate te pa....kakor ces.
Mnenja nekaterih si dobu in tudi po
forumu lahko vidis kaj je folk s cim dosegu.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

rokxboy ::

Hehe, sj me je sram samo a cenejsih ramov ni? :8)
Drugace pa hvala vsem ki ste pisali, sam bom pa se malo razmislil in pobrskal po netu ce najdem kaj pametnega o A8N, drugace mi pa ne preostane drugega kot DFI.

Aja se nekaj. 1x sm ze vrpasal, ali je mozno zamenjati ventilatorcek na DFI za kaj bolj tisjega in zanima me ce mi lahko nekdo cist na kratko pove razliko med nF4 Ultra-D in nF4 SLi-D.

HVALA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rokxboy ()

pikachu004 ::

uzami dfi in nimas kaj falit. bi uzel asus samo zato kr se lepse slisi al kr je lepse barve? ne delaj neumnosti, vprasaj samo koliko ljudi je kupilo gigabyte plosce kr so jih pritegnle lepe barve, pol pa so jokali da so zanic.

J`Mavr0 ::

Da ne pišem nove teme...

Sedaj imam Sempron 3000+ in Asrock K8NF4G Sock754 in bi to prodal,
ter kupil sledeče Matična plošča DFI Lanparty ultra-d,
ter athlon venice 3200+

Zdaj pa imam 2 problema.
Kako naj izvem ali ta matična podpira SATA II maxtor 160 GB disk (sedaj imam takega)
In kako je z podatki?
Moram formatirat celi disk? Kako je potem z novim sistemom ko bom priključil? Rad bi sklabe obdržal na disku, imam 3 razdeljene particije,
pa imam samo ta disk na voljo?

Prosim za pomoč!

lp;
Jernej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: J`Mavr0 ()

rokxboy ::

pikachu004: tudi DFI se dobro slisi, je pa res da mi je ASUS plata na izgled lepsa. Pri DFI mi niso vsec rumene ter oranzne reze. To nekak ne sodi v modro razsvetljen crno-srebrn racunalnik, no pa saj to niti nima take veze sedaj, bol me skrbi ventilatorcek se vedno. Verjamem da je veliko ljudi kupilo Gigabyte, saj so tudi meni njihove plate najlepse. Vem da se to vse bedno slisi samo, ko imas enkrat racunalnik izpostavljen in je kot del pohistva potem skrbis tudi za take malenkosti.
J`Mavr0: Kokr jst vem bi moral tvoj disk delati normalno ker naj bi ta plata podpirala 2 IDE ATA-133 ports and 4 SATA II ports (RAID 0, 1, and 0+1 capable) kopirano iz neta. Verjetno bos moral formatirati disk, edino ce ima ta ASRock NVidia nForce cipovje, potem bos moral samo zamenjati gonilnike in jih ponovno naloziti. Zal plate ne poznam. Drugace pa tudi ce bos moral formatirati, ne potrebujes formatirati celotnega diska temvec samo sistemsko particijo (C:). LAhko pa da se motim pri tem.

mtosev ::

In ti gledaš v ohišje kak plata izgleda al kaj da te moti barva? :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

Če bi me skrbelo za izgled računalnika, bi si priskrbel kakšen Mac, ali pa bi Mac-a dal celo pobarvati... :D



Seveda pa imaš možnost, da kupiš razna lesena ohišja (oz. cel računalnik), da bo res sobivalo s pohištvom. Če pa imaš cajt, znanje, mogoče poznaš kakega mizarja, pa so možnosti neskončne. Ne pa brez zvezen LED diode pa takle kič. :\

Nekaj povezav:
Wood PC Case - sicer ni ravno najlepše
ultraprecizna kvaliteta iz Rusije :)
Wooden Comps
Miške iz lesa
Ostala periferija iz lesa in kamnov
miškica iz lesa



Torej, kot sem napisal... če bi resnično želel kvaliteten izgled, bi jo dosegel le iz iz res kvalitetnih naravnih materialov, ali pa resnično high-tech materialov, kot jih uporablja Apple.
That's it!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

rokxboy ::

Joj, ne niste me lih dobr razumel! govorim le to, da imam imam celotni racunalnik od monitorja do zvocnikov in ohisja v crno srebrni barvi z modrim ledicam ter neonkam! zato skrbim da ima thermaltake shark z vedno odprto stranico lepe komponente notri. Zato mi grejo v nos tiste rumene reze, ki so potem se UV in zato bolj vpadljive ;( Tega si ne zelim.. samo saj pravim da bom ze nekak preboleu. Hvala vsem za nasvete...verjetno mi res ne ostane drugega kot dfi.

Lepo se imejte.

rokxboy ::

Aja, pa ne maram lesenih stvari, se najmn racunalnika:) drgac mam pa crno pohistvo s srebrno oz kromano kombinacijo tko da je za to ze poskrbleno:)

Good Guy ::

vzam DFI

sam rovtarček bi ti priporoču asus
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

gfighter ::

Glede hlajenja čipovja na DFI: jaz sem se problemov z ventom na Ultra-d rešil s temle pasivnim čudom, ki hladi odlično (imam dovolj prepiha), je pa nekam velik, tako da bi bili s SLI-jem ali nekoliko večjo grafično že problemi. Pozicija čipovja na DFI-jki je pač neugodna če hočeš menjavati vent. Sistem je 3000+@2700Mhz in X800XL.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

x45 ::

DFI vsekakor

rokxboy ::

gfighter: Imas RX800XL, a ne velja prav ta tvoja graficna kartica za veliko oz dolgo? Vsaj kot sem jst seznanjen. Pogledal sem ta pasivna rebra in seznam kompatibilnosti in seznam pravi da ne gre na to plato ;(( zakaj to? Ne v mojem primeru vsaj za enkrat ni toliko denarja da bi uporabljal SLi, mogoce nekoc :D Bo pa verjetno x800gto2 ali pa celo 7800gt. Bomo videli.

Na DFI se da hitrost obr. ventilatorcka uravnavat kajne? je potrebno imeti vedno do konca ali se da kako drugace?

AndrewSmith ::

X800XL splohni velika.Brez skrbi.
Raje kot GTO2 pa vzami 7600GT ki
je precej boljsa in ni velika.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

gfighter ::

Pri meni pride noter za milimeter, kartica sploh ni tako velika rešuje me pa tudi to, da nima kakšnih velikih kondenzatorjev ali čipov na zadnji strani. Pri kakšnem 7900GT bi že znal biti problem, vendar v tem primeru pač prestaviš grafično v spodnji slot pa je. SLI pa s tem hladilnikom pač odpade. Evo, še slikica, če te zanima velikost:
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

frudi ::

a ni spodnji pci-e slot samo x2? oziroma če prestaviš mostičke v SLI način x8? vsaj nečesa v tem smislu se spomnim od pred časom, lahko da narobe :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

rokxboy ::

Jst o tem nimam pojma, bi pa isto reku ce me kdo kej prasa.. :8)

Shark-357 ::

Imaš prav frudi;)

Jan987 ::

če ne boš rabil sli-ja kupi dfi

Roadkill ::

Sem pa mislil, da sem edini... :)
No tut jest mam DFI Lanparty NF4 Ultra-D. Zdej že eno leto in sem imel kar pracej problemov z njo.
Glede izdelave plate, splošne stabilnosti in navijaških sposobnosti plate nimam kaj jamrat. Ampak problem je točno tak, kot ga je opisal frudi... sčasoma plati postane dolgčas in se ti ne zboota več.

Zadnjič sem imel recimo probleme z inštalacijo sistema. Vsakič, ko sem hotel inštalirat kak OS (probal par distrotov linuxa in pa win xp) se mi je mašina rebootala. Po tem, ko sem ovrgel sum, da je kriv procesor/disk/ram/grafa, sem šel parkrat skozi vse nastavitve v BIOSU (da ne bi bilo kaj navito), nakar sem resetiral bios in zadeva je delala ko šus. Smešno je pa to, da sem enkrat v tem procesu (ki je trajal kak mesec... se mi pač ni mudilo) ugotavljanja ŽE resetiral BIOS, pa ni pomagalo.

Plata je odlična, ampak ti zna požret živce na čist nepotrebnih mestih. Tko da tut jest frendom priporočam kakega asusa ali kaj podobnega.
Ü

TOP ::

Jaz imam pa takšne izkušnje z platemi imel sem Gigabyte in mi je po enem letu šla tak da sem zamenjal za drugo.Imel sem Asus A8N-SLI imel sem same probleme z stabilnostjo nonstop se je sesuvala,res je da sem jo imel takoj ko so prišle ven.Sedaj imam MSI K8N NEO4 in je po enem letu uporabe res super plata brez problemov.Brat ima pa DFI ultra D in moram reč da zaenkrat dela super in ima še več nastavitev kot MSI.Tako da po mojih izkušnjah MSI in DFI so super plate.

DominusSLO ::

Plata je odlična, ampak ti zna požret živce na čist nepotrebnih mestih.


Uff to pa je bila kvaliteta moje asrock plate, dokler nisem dal biosa 1.8 gor :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

A8N32-SLI Deluxe

Oddelek: Strojna oprema
191313 (1032) gfighter
»

Trenutno najboljša matična plošča za AMD socket 939

Oddelek: Kaj kupiti
183171 (2438) Javon
»

DFI NF4 Ultra-D smoking&burning... (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
26911709 (7794) Primoz78
»

Plata z NF4 cipovjem 939 podnozjem! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
814974 (3348) NightHawk
»

MSI K8N NF4-SLI Diamond

Oddelek: Kaj kupiti
471787 (1229) Dead_Eye

Več podobnih tem