» »

Cinch

Cinch

123alenka ::

Pozdravljeni,

a mi lahko edn pove npr kako so tele činče? obstajajo mono pa stereo al kako? ka ene so npr bele pa rdeče, pol drugje so pa sam črne npr? rdeča leva, bela desna ali ima rdeča desn in lev in bela desn in lev ? sm mal laik glede tega, pa me mal zanima :) no hvala za odgovor. lp, alenka

jRk0 ::

cinc je samo tisti prikljucek na koncu v bistvu. kabl je coaxialen in znotraj njega je pac minus in plus. za audio je skupaj par, da imas desni in levi kanal. za video je pa recimo samo en. ponavadi je ta rumen :)
You fuck up once, you loose two teeth.

123alenka ::

aha mal bel mi je jasno, sam še vedno mi ni jasno npr da je pri t.i. coaxia plus pa minus. Se prav levi signal potuje po enem kablu prek plusa in minusa, al? lohk da se komu zdi smešno, sam pač ne vem :) no lp

LordWorm ::

cinch je samo drug izraz za RCA konektor, ki je vedno mono.

v hifi svetu imas analogne kable ki so v paru (L in D signal, bel in rdec cinch) imas pa tudi koaksalne kable ki samo prenasajo digitalen signal, imajo pa iste konektorje (RCA oz cinche). te koaksalne kable pa uporabljas (enega na source) ko digitalen signal peljes v nek DAC.

niso pa te kabli eno in isto. pac vedet mors ali bi rad prenesel analogen signal ali digitalen.

Vse O Kablih
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LordWorm ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
276057 (1512) Škorc
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

5710359 (9287) axee
»

zakaj ne kaze slike s PCja na TV?

245852 (4931) jamabama007
»

AC3 na A/V center

291970 (1654) gregy
»

Kakšne kable potrebujem za digital out povezavo na receiver