» »

Ali "spam" ogorza Najdi.si?

Ali "spam" ogorza Najdi.si?

Microsoft ::

Pred nekaj malega minut sem na tem iskalniku postal pozoren, kaksne rezultate ti vrne pri iskanju za security consultant ter MCSE. Sicer je cisto realno, da se to dogaja tudi pri drugih iskalnih frazah, samo za zacetek poglejmo, kaj vrneta zgronji dve reci.

Kot prvo, sprehodil sem se skozi prvih pet strni in opazil nekaj zanimivosti. Najprej, veliko URLjev se konca z ?q=security+consultant. Pa sem sel gledati te linke in vsi so me pripeljali na eno in isto genericno spam advertise stran.:| Taksne strani mi pa res gredo na kurac bolj, kot kaka druga neumnost.
No, pa sem se spravil delat listo domen teh bednih strani in nastal je krajsi spisek:
action.net
agencijasonja.com
app-pritekelj.com
art-art.com
bajsi.com
infogradnje.com
mirankelner.com
popndekl.net
pristanek.com
vodigorica.com
waterboy-on.net
zvkds.org

Preveril sem se IPje, in od vseh domen se pojavijo IPji 212.85.98.64, 64.49..213.239 (vsak po 1x) , 68.178.232.100 (2x) in 68.178.232.99 (pojavi se 8x). Slednji IP (ter onega, ki se ponovi 2x) gosti GoDaddy.

Zdej me zanima, ce ste vi ze opazili podobne simptome ali pa sem samo jst tolko lesen? Ker tole zgleda, kot da je nekdo zakupil par domen, meni na neznan nacin spravil crawlerje do tega, da rangirajo te strani na prva mesta, ter posledicno tudi kaj zasluzi z advertisanjem.

Lahko noc.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

R33D3M33R ::

Hja, take strani so prava nočna mora vsakega, ki išče kaj uporabnega. Sem pogosto ko sem iskal kaj na googlu naletel na podobne fore in me je spravljalo ob živce. Le zakaj ne filtrirajo take strani?

Zakaj jih najde:
1. uporabljajo sistem xxx?q=Security+Consultants ali xxx?keyword=Security+Consultants, kar se sumljivo ujema z najdi.si načinom iskanja. Po mojem ima crawler take strani rajši, ker se keywordi pojavljajo v URLju
2. v title se pojavi iskalni query, še en plus za crawler
3. Na strani je toliko nizov security in consultant, da stran crawler še bolj upošteva

Je pa na strani tudi meta tag robots in ima vrednost nofollow. A je to kak trik? Mislim da googlebot ne upošteva takih strani ali kako že?

Po mojem bi bila rešitev, da pošlješ kako pritožbo na najdi.si naj pogledajo kako je s tem...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seznam slo besed v txt formatu

Oddelek: Pomoč in nasveti
164463 (3486) DeeCoy
»

VP: Povezava med domeno - hostingom - Zastonj Hosting