Forum » Loža » Ljubitelji pikantne hrane
Ljubitelji pikantne hrane
hopsy ::
Slow cooker bi lahko bil pravsnji za pripravo kaksne hude omake, bo treba zima prihaha ^^
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hopsy ()
Racunalnik ::
Nazadnje sem naletel na slovensko omako ki je bila zelo pekoca in je bila prozorna rdeca, ne kot te standardne zmiksane omake ki niso prozorne, kot da bi bila samo voda, pa me zanima ce kdo pozna tak postopek?
Mogoče je pri vretju uporabil samo vodo usedline pa ne. Nevem
Mogoče je pri vretju uporabil samo vodo usedline pa ne. Nevem
bf4ed ::
Voda + kapsaicin v kristalih + rdeča barva
Kaj piše na deklaraciji?
Pekoča že...kaj pa okus?
Proizvajalec pa je skrivnost?
Kaj piše na deklaraciji?
Pekoča že...kaj pa okus?
Proizvajalec pa je skrivnost?
krefi ::
Kdaj imate letos namen zaceti z kaljenjem semen glede na vreme ki je zelo neobicajno?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
mihec87 ::
Racunalnik je izjavil:
Nazadnje sem naletel na slovensko omako ki je bila zelo pekoca in je bila prozorna rdeca, ne kot te standardne zmiksane omake ki niso prozorne, kot da bi bila samo voda, pa me zanima ce kdo pozna tak postopek?
Mogoče je pri vretju uporabil samo vodo usedline pa ne. Nevem
Mogoče zblendano v nulo+kis pa precejeno na fino+dodatek proti ločevanju..
drooer ::
Racunalnik je izjavil:
Nazadnje sem naletel na slovensko omako ki je bila zelo pekoca in je bila prozorna rdeca, ne kot te standardne zmiksane omake ki niso prozorne, kot da bi bila samo voda, pa me zanima ce kdo pozna tak postopek?
Mogoče je pri vretju uporabil samo vodo usedline pa ne. Nevem
Da ni bila
http://www.robin-hot.com/naslovnica.php
?
Racunalnik ::
Voda + kapsaicin v kristalih + rdeča barva
Kaj piše na deklaraciji?
Pekoča že...kaj pa okus?
Proizvajalec pa je skrivnost?
Ne nek slovenc jo dela ki ni znan je imel bolj domace narejeno etiketo, pozabil ime in omaka nima nobenga okusa samo pece dobro. Pac te zmiksane k jih vsi delamo imajo vedno priokuse paprik feferonov in niso prozorne, cebule cesna in ostalega, ta pa mogoce minimalno po feferonih in sam pece.
m0LN4r ::
Kdaj imate letos namen zaceti z kaljenjem semen glede na vreme ki je zelo neobicajno?Vreme je tak WTF zadnje case, da je verjetno se najboljse znotraj gojit. Predvceri je blo 15 stopinj plus, pred tem dva dni -3, danes pa spet okoli nicle.
Racunalnik je izjavil:
Nazadnje sem naletel na slovensko omako ki je bila zelo pekoca in je bila prozorna rdeca, ne kot te standardne zmiksane omake ki niso prozorne, kot da bi bila samo voda, pa me zanima ce kdo pozna tak postopek?Ce ti je vseeno za okus in pristnost, kupis kapsaicin pa barvilo, zmesas z mal vode in to je to.
Mogoče je pri vretju uporabil samo vodo usedline pa ne. Nevem
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
koyotee ::
Verjetno je govora o robin hot pomijah
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Tac20 ::
Tarzan ::
Ja, ta je prezimil. Zaenkrat še mečejo cvetje dol, počasi bo pa verjetno kak tud gor ostal. Prva kurtovska kapija je pa že kake 3 centimetre dolga, šiba sto na uro.
koyotee ::
Ni casa za setev, bom kupil sadike
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
koyotee ::
Za razne caroline mogoce res.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Tarzan ::
Za setev ni prepozno, ker z nekaj malega gretja in močno osvetlitvijo v roku treh tednov rastline naspidiraš lahko konkretno. Če jih startaš danes, do sredine maja, ko bodo verjetno temperature dovoljevale saditev na prosto ne bodo več imeli prostora v stanovanju in bodo začeli stagnirat. Lani sem jih startal konec marca, do začetka maja, ko sem jih dal ven so že nastavili prve cvetove. Potem jih je pa zunaj dobila ohladitev in so vegetirali do sredine julija. Če bi jih startal konec aprila in jih dal ven konec maja, bi imel čilije en mesec hitreje (da ne govorim, kako mrcvarjenje bi bilo, če bi bile sadike še starejše). Enkrat sem jih startal konec februarja in sem z njimi v posamičnih lončkih čakal da bo vreme ugodno za sajenje na prosto. Konec aprila je vsak od njih popil vsaj 2 decilitra vode in so bili že nekje pri 30, 40 centimetrih višine. Brez hudih luči ali panoramskih oken ni varijante.
harvey ::
Ve kdo ali se so semena iz vloženih feferonov uporabna za sajenje?
Verjetno ne, če bi bila je pa kaljivost verjetno precej nizka - kis in pasterizacija naredita svoje.
https://gardening.stackexchange.com/que...
Sicer pa, če ne preizkusiš, ne veš, tako kot smo dolgo mislili da na 120 °C ni življenja, ker smo mislili, da je na vse odgovoril že Pasteur, pa je nekdo le pogledal in glej ga zlomka ugotovil, da so tam bakterije...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
m0LN4r ::
Em veliko semen gre cez prebavni trakt, torej zelodcna kislina itn. ravno zaradi tega, da ga npr. ptic poserje nekje ven z drekom ali kaka druga zival in zaradi tega se boljse kali oz. se siri.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Tac20 ::
Ali ima mogoče kdo za prodat/oddat kašne ekstra sadike, namreč letos sem svoje zafrknil in so ostali veliki 3 cm in ne grejo nikamor, tudi izgledajo ne najboljs...
Map ::
Dobil sem en kozarcek vlozenih cilijev, velikosti cca 2-3 cm, zelene in rdece barve. So ravno toliko pekoci, da ga pojes v enem grizljaju. Bi kdo vedel, kaj bi to bila za ena sorta oz. kje naj iscem?
kloko ::
Map, sicer je težko popolnoma natančno reči, kaj si imel v kozarcu, ampak dokaj podobni tvojemu opisu so čiliji sorte "Jalapeño". Kje dobiti je pa odvisno kaj iščeš. Semena, sadike, zrele sadeže?
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Baja ::
bi znali biti res bolivian rainbow. 2-3 centi, niso prehudi, pa vseh mogočih barv so. če so še bli polni semen, je verjetno to to.
Prjatu ::
Ali pa cayenne, tisti na sliki od map so skoraj zagotovo, so še malo manj pekoči kot piri piri
Something else is controlling me!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Prjatu ()
FireSnake ::
Jalapenote poznam in so precej vecji. Ti so ozke, spicaste oblike.
Recimo podobni tem na sliki.
Tole sem sadil tudi sam. Okusno, ko strela. Jalapeno ni, jalapeno je paprika proti temu.
Ravno prav žge in super okus. Najprej so zeleni, nato se obarvajo rdeče.
Iz njih sem naredil prah, okus je noro dober!
Jaz imam seme, sem si ga shranil. Imena še ne vem.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Kvinta ::
Tisti ko si omake delate probajte v olje namočit jaz sem v olivnega dal za ene 6 mesecev narezane navadne Habanerote pa peče enkrat bolj se mi zdi .... moji doma majo radi pekoče pa pravijo da je to too much pa še ostane oz. se ne pokvari nikoli
A.C.A.B
c3p0 ::
hunter01 ::
Tisti ko si omake delate probajte v olje namočit jaz sem v olivnega dal za ene 6 mesecev narezane navadne Habanerote pa peče enkrat bolj se mi zdi .... moji doma majo radi pekoče pa pravijo da je to too much pa še ostane oz. se ne pokvari nikoli
Upam, da namakaš popolnoma posušene habanerote in ne svežih?
Če namakaš sveže čilije v hladno olje, jih jaz ne bi dlje kot par tednov hranil - je lahko smrtno nevarno - google botulizem.
Kvinta ::
Tisti ko si omake delate probajte v olje namočit jaz sem v olivnega dal za ene 6 mesecev narezane navadne Habanerote pa peče enkrat bolj se mi zdi .... moji doma majo radi pekoče pa pravijo da je to too much pa še ostane oz. se ne pokvari nikoli
Upam, da namakaš popolnoma posušene habanerote in ne svežih?
Če namakaš sveže čilije v hladno olje, jih jaz ne bi dlje kot par tednov hranil - je lahko smrtno nevarno - google botulizem.
Posušene na zraku seveda ,da je smrtno nevarno nisem vedo samo zmerom vse kar namočim v olje posušim že iz razloga vlage oz. vode v zadevi pol ne pride dobro ker se ta izloči sem probal že z navadnimi suhimi pekočimi feferoni.
A.C.A.B
Kvinta ::
Tisti ko si omake delate probajte v olje namočit jaz sem v olivnega dal za ene 6 mesecev narezane navadne Habanerote pa peče enkrat bolj se mi zdi .... moji doma majo radi pekoče pa pravijo da je to too much pa še ostane oz. se ne pokvari nikoli
Upam, da namakaš popolnoma posušene habanerote in ne svežih?
Če namakaš sveže čilije v hladno olje, jih jaz ne bi dlje kot par tednov hranil - je lahko smrtno nevarno - google botulizem.
Kje si ti to prebral ,kr nekaj cajta zdaj že iščem ne najdem nič uporabnega ???
A.C.A.B
hunter01 ::
Pogooglaj npr: botulism oil infusions
Bi moralo kar precej materiala za branje najt.
Pred časom, ko sem si delal svoja olja sem veliko časa temu posvetil. Je zelo nevarno (tudi smrtno ob visokih kolicinah) ni pa pogosto, oz je prisotnost te bakterije redka. Ker pa povzroca toxin proti kateremu ni zdravila oz pomoči, je vredno biti pozoren na pravilen način izdelave teh olj. Oz na zavedanje rokov uporabe.
Bi moralo kar precej materiala za branje najt.
Pred časom, ko sem si delal svoja olja sem veliko časa temu posvetil. Je zelo nevarno (tudi smrtno ob visokih kolicinah) ni pa pogosto, oz je prisotnost te bakterije redka. Ker pa povzroca toxin proti kateremu ni zdravila oz pomoči, je vredno biti pozoren na pravilen način izdelave teh olj. Oz na zavedanje rokov uporabe.
Kvinta ::
Pogooglaj npr: botulism oil infusions
Bi moralo kar precej materiala za branje najt.
Pred časom, ko sem si delal svoja olja sem veliko časa temu posvetil. Je zelo nevarno (tudi smrtno ob visokih kolicinah) ni pa pogosto, oz je prisotnost te bakterije redka. Ker pa povzroca toxin proti kateremu ni zdravila oz pomoči, je vredno biti pozoren na pravilen način izdelave teh olj. Oz na zavedanje rokov uporabe.
Hvala .... Torej če jaz prav razumem je tu treba 3% citronke dat zraun samo na kaj na liter pol naj bi blo to trotl ziher ..... Sicer sem pa jaz navadne čilije posušil v pečici pol pa sem jih v olje namočo in tam so zdaj že kake 3 leta občasno pa par kaplic na dan pojem pa nisem opazo nobenih simptomov.
Plus tega vido sem že v dosti gostilnah tudi sploh v picerijah ,da majo začimbe v olju pa česn pa feferone tud bom vprašo drugič če so seznanjeni
A.C.A.B
spring ::
Kje kupiti ovojno folijo za stekleničke, tako ki prekrije zamašek in del grla stekleničke?
harvey ::
Kje kupiti ovojno folijo za stekleničke, tako ki prekrije zamašek in del grla stekleničke?
Mislim, da sem jih videl pri Stenko.si v Trzinu, preveri drugače pa Zupan d.o.o.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
hunter01 ::
Pogooglaj npr: botulism oil infusions
Bi moralo kar precej materiala za branje najt.
Pred časom, ko sem si delal svoja olja sem veliko časa temu posvetil. Je zelo nevarno (tudi smrtno ob visokih kolicinah) ni pa pogosto, oz je prisotnost te bakterije redka. Ker pa povzroca toxin proti kateremu ni zdravila oz pomoči, je vredno biti pozoren na pravilen način izdelave teh olj. Oz na zavedanje rokov uporabe.
Hvala .... Torej če jaz prav razumem je tu treba 3% citronke dat zraun samo na kaj na liter pol naj bi blo to trotl ziher ..... Sicer sem pa jaz navadne čilije posušil v pečici pol pa sem jih v olje namočo in tam so zdaj že kake 3 leta občasno pa par kaplic na dan pojem pa nisem opazo nobenih simptomov.
Plus tega vido sem že v dosti gostilnah tudi sploh v picerijah ,da majo začimbe v olju pa česn pa feferone tud bom vprašo drugič če so seznanjeni
To za citronsko kislino nisem slišal/bral. Kolikor vem ta bakterija potrebuje anaerobno okolje in vodo. Če odvzameš vodo bi naj bilo ok in zadosti. Prav tako je plus, da si čili olje običajno dodajamo, kot si sam omenil, po kapljicah.
Gostilne običajno te stekleničke relativno hitro porabijo, veliko vprašanje pa je, če se zavedajo tega. Spet jim gre v dobro, da si tega noben ne vliva na veliko.
Map ::
V olje sem dal paradiznike, ampak ne cisto posusene, da so se vsaj malo mehki, recimo 90% suhe. Je to okej ali obstaja kaka nevarnost?
Kako pa je recimo s cesnom, ki ga tudi marsikdo naseklja in shrani v olje?
Kako pa je recimo s cesnom, ki ga tudi marsikdo naseklja in shrani v olje?
Kvinta ::
Jaz mam domači narezan česn namočen v olivno olje tud domače že vsaj eno leto + enako mam origano in baziliko vsako posebej pa naša cela familija nima nobenih problemov ..... pa tudi čilije mam na enak način le te mam vsaj 3 leta če ne kje več.
Zgoraj je nekdo omenil botulism oil infusions samo kolkor sem jaz to bral je vse to samo potencialno prej boš dobil kake bakterije od biločesa drugega kot pa od tega.
Zgoraj je nekdo omenil botulism oil infusions samo kolkor sem jaz to bral je vse to samo potencialno prej boš dobil kake bakterije od biločesa drugega kot pa od tega.
A.C.A.B
qwertyy ::
Je čilije možno gojiti tudi po zimi, recimo na okenski polici?
V sobi bi bila povprečna temperatura cca 20 stopinj ali morda še kakšno stopinjo več. Ne pričakujem, da bi iz tega dobil grm, ampak mi je pa zanimiva rastlinica. Kakšnega majhnega ploda se pa tudi nebi branil :)
V sobi bi bila povprečna temperatura cca 20 stopinj ali morda še kakšno stopinjo več. Ne pričakujem, da bi iz tega dobil grm, ampak mi je pa zanimiva rastlinica. Kakšnega majhnega ploda se pa tudi nebi branil :)
Baja ::
ja, če jim bo dovolj toplo bodo poganjali pa tudi kaj malega bo zraslo. priporočam da vsake par dni obrnes teglc za 180 stopinj, drugače bodo zgledali kot da so rasli na burji :P
qwertyy ::
ja, če jim bo dovolj toplo bodo poganjali pa tudi kaj malega bo zraslo. priporočam da vsake par dni obrnes teglc za 180 stopinj, drugače bodo zgledali kot da so rasli na burji :P
Katere sorte so pa potem najbolj primerne za na okensko polico, predvsem je torej važna velikost. Mislil sem jalapenote ampak sem prebral, da zrastejo tam do 1 metra.?
Okapi ::
Bolivian rainbow dela lepe majhne grmičke. Pa še lepi so, ko so gor raznobarvni čiliji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pekoča paprika -ChiliOddelek: Loža | 3578 (381) | Roadkill |
» | Hrana, ki je res pekočaOddelek: Loža | 3414 (2666) | dmok |
» | Pekoče omake - začimbeOddelek: Loža | 6547 (4973) | satyr |
» | Škodljivost pekoče hrane (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22967 (20874) | ales85 |
» | Pekoče omakeOddelek: Loža | 10572 (8302) | JoeHunter |