Forum » Zvok in slika » mpg to avi(divx) celo mapo?
mpg to avi(divx) celo mapo?
pharaon ::
a se da s kerim programom celo mapo videospotov(večino so mpg) konvertat v .avi v divx kompresiran?
mam velik videospotov pa se mi ne lub enga po enga, spremenil bi jih pa rad zato da bi mi delal na dvd playerju.
mam velik videospotov pa se mi ne lub enga po enga, spremenil bi jih pa rad zato da bi mi delal na dvd playerju.
#000000 ::
Gre z virtual dub ali virtual dub MOD reče pa se temu Job control, tam lepo izbereš film po film, mu določiš vse parametre kodiranja ipd, in greš save as, kjer (virtual dub MOD) daš klukco da ne starta tega opravila takoj, potem greš z vsemi filmi isto, na koncu greš File / Job control oz. F4 ter če imaš vsa opravila navedena lahko klikneš start in se odpraviš spat, koliko časa bo trajalo prekodiranje je odvisno od zmogljivosti tvoje opreme, računaj pa cca 1-2 urci na 80 minutni movie '700 MB' LP
pharaon ::
zakaj mi nekatere .mpeg fajle noče odpret virtualdub? pri enmu mi napiše "cannot detect file type", pri večini pa "MPEG import filter: invalid pack at position 3: marker bit not set; possibly MPEG-2 stream".
a ne podpira vseh mpegov?
pa ne razumem zakaj ko dam celo mapo prekodirat, zberem tam divx kodiranje,pol ko pa prekodira en .mpg ko je velik ca. 50mb v .avi velikosti 1,3 gb????če pa vsakega posebej kodiram,ga pa lepo prekodira v manjši fajl kot prej.
mi lahko kdo napiše cel postopek kako nastavim,da zberem eno mapo kjer so not ti mpegi,nastavim da bo divx kompresija,in da bo audio v redu.de ne bo kaj slabše kvalitete.malo verjetno bo,sam da bo čim manj.
aja,pa če je v tej mapi kje kak nepodprt format filma,ga preskoči in gre na nslednjega ali se ustavi in prekine kodiranje?
a ne podpira vseh mpegov?
pa ne razumem zakaj ko dam celo mapo prekodirat, zberem tam divx kodiranje,pol ko pa prekodira en .mpg ko je velik ca. 50mb v .avi velikosti 1,3 gb????če pa vsakega posebej kodiram,ga pa lepo prekodira v manjši fajl kot prej.
mi lahko kdo napiše cel postopek kako nastavim,da zberem eno mapo kjer so not ti mpegi,nastavim da bo divx kompresija,in da bo audio v redu.de ne bo kaj slabše kvalitete.malo verjetno bo,sam da bo čim manj.
aja,pa če je v tej mapi kje kak nepodprt format filma,ga preskoči in gre na nslednjega ali se ustavi in prekine kodiranje?
#000000 ::
Lej verjetno res Virtual dub ne podpira vseh tvojih filmčkov, mislim pa da Virtual dub MOD jih, (wmv ne podpira noben V dub) Zakaj si dobil 1 giga velik file ? zato ker nisi izbral kodeka.
Vsak filmšek moraš odpret in mu nastavit parametre za kodiranje, (v kaj boš kodiral video in audio 'ponavad audio ne pipaš' ter podati ime nove 'prekodirane datoteke' ter kam naj shranjuje zadevo 'vse bo shranil tja kamor prvega' ipd. ko imaš vse urejeno lepo odpreš job control F4 in tam notri mora biti spisek vseh filmov ki si jih dodal, takrat samo izbereš prvega in start ostalo vse naredi sam. LP
Vsak filmšek moraš odpret in mu nastavit parametre za kodiranje, (v kaj boš kodiral video in audio 'ponavad audio ne pipaš' ter podati ime nove 'prekodirane datoteke' ter kam naj shranjuje zadevo 'vse bo shranil tja kamor prvega' ipd. ko imaš vse urejeno lepo odpreš job control F4 in tam notri mora biti spisek vseh filmov ki si jih dodal, takrat samo izbereš prvega in start ostalo vse naredi sam. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15076 (8482) | Revenant |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3278 (2674) | gruntfürmich |
» | program za kompresirat VideoOddelek: Programska oprema | 1437 (1136) | Jakka |
» | [DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemovOddelek: Zvok in slika | 22831 (9832) | bbbb |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3542 (3074) | jan01 |