Forum » Pomoč in nasveti » Ok, vedno novi simptomi že itak jazrebenega sistema
Ok, vedno novi simptomi že itak jazrebenega sistema
Yohan del Sud ::
Ma vajen takih in drugačnih crkotov že od prej, nekako spravil zadevo v red za pol leta, bil pretežno sumil kombinacijo plate in sumljive verzije OS, ker je po drugi verziji OS bilo potem mir za ta čas. A v zadnjih tednih na novo nove težave, tokrat s pregrevanjem. Ma začelo tulit na lepem, bios kazal 80 celzija temp procesorja (hlajen sicer z defolt box ventilatorjem, nič navito), sistem pol manj, kišta odprta. Naj povem da teh problemov vsaj v tej smeri prej še nisem doživel na tem sistemu ob konstantnih nastavitvah. Sem zvišal toleranco tuljenja za 10 stopinj. Ne zadolgo, tuli spet. 90 celzija. Ma se mi ni dalo razstavljati in nanovo mazati (izgleda popustila pasta). Zadevi sem raje po nekaj eksperemintiranja spustil voltažo, in je dala dva tedna mir. Ne vem če je to razlog bil, a vseeno povem vam, kajti pojavil se je še čisto nov problem kar na lepem. Prižgem danes ničhudega sluteč računalo in dobim moder ekran pri postavljanju OS. Duh. Nič novega. Tak sam za trenutek in se resetrira vse skupaj. Probam varno. Enako. A glej vraga, za take fore tovorim referenčni nedotaknjen OS (dualboot). Probam ta rezervni varnostni OS, ki je druga verzija, na drugem disku z drugačnim vodilom, drugačnim datotečnim sistemom in je preverjeno minimalno uporabljan. Enak bluskreen na isti točki (nekje na tričet). Ok SW oproščen zlobe tokrat. HW je kriv. Kateri konec? Vsi možni bios triki. Blu! Pretaknem kable. Blu. Pretaknem ram. Blu! Iztaknem vse diske razen rezervnega. Bl- wait! Nekaj dogaja. Po polurnem čekiranju in samokorigiranju se zadeva postavi normalno. Kaj je bilo to? S tresočo roko pišem sem. KAJ JE BILO TO. Si ne upam nazaj ostalih diskov priklopit.
Abit nf7s, corsair 512/400, barton 2500+, 6800gt, x-fi, 40GB ATA (ja, rezervni na FAT), 2x120 SATA (nista v polju), chieftec 360W. winxp media, winxp
Abit nf7s, corsair 512/400, barton 2500+, 6800gt, x-fi, 40GB ATA (ja, rezervni na FAT), 2x120 SATA (nista v polju), chieftec 360W. winxp media, winxp
www.strancar.com
Andruxa ::
Za blu skrine ne bom ugibal, ker je prevec moznosti, lahko ti samo povem, da sem imel sam probleme s skoraj enako plosco kot jo mas ti, samo da je moja obicajna verzija NF7. Kupil sem novo, problem je bil pa z termostatom, ki mi je narobe deloval in mi je izklapljal masino. Na koncu
sem v biosu pac odklopil to varianto da izklopi masino in od takrat mi vse vredu dela do tega trenutka. Tako da NF7-ke ocitno majo neke probleme termostatom, ne samo tvoja.... takrat se spomnim da sem takoj tekel po nov hladilnik, ker sem mislil da je box zanic, pa je blo isto, tako da je res termostat bil zanic ( in tudi je se vedno :) ).
sem v biosu pac odklopil to varianto da izklopi masino in od takrat mi vse vredu dela do tega trenutka. Tako da NF7-ke ocitno majo neke probleme termostatom, ne samo tvoja.... takrat se spomnim da sem takoj tekel po nov hladilnik, ker sem mislil da je box zanic, pa je blo isto, tako da je res termostat bil zanic ( in tudi je se vedno :) ).
Ahem ja. Nisem napisal da sem v svojem primeru izločil termostat. Hladilnik je bil vroč za spečt se. In čaki grem zdaj čekirat (defolt optimized nastavitve bios, se pravi ta trenutek nič preštelano)...
Jep eno sekundo največ zdržim na koncu hladilnika... Brez termostata lahko sklepam da ima hladilnik zdaj okrog 60 stopinj, jedro pa vsaj še 10 več...
Ampak vprašam tu, če lahko obe težavi sploh povežem, pregrevanje štirinajst dni nazaj in blu skrine ob štaru OS?
Jep eno sekundo največ zdržim na koncu hladilnika... Brez termostata lahko sklepam da ima hladilnik zdaj okrog 60 stopinj, jedro pa vsaj še 10 več...
Ampak vprašam tu, če lahko obe težavi sploh povežem, pregrevanje štirinajst dni nazaj in blu skrine ob štaru OS?
www.strancar.com
O šit. A je možno, da ti na tak način začne crkovat procesor? Da se začne pregrevat sam od sebe? Ali pa bi še vedno lahko bila glavni krivec plata , ki bi pošilja povsem svojo napetost tja ne glede na zunanje nastavitve...
www.strancar.com
Brane2 ::
Ravno sedaj majo v Anniju "akcijo" in med drugim na voljo tudi strae modele plat.
Mogoče investicija 4 kSIT v rezervno plato ne bi bila odveč ?
Mogoče investicija 4 kSIT v rezervno plato ne bi bila odveč ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ma če že grem v akcijo bo iz nule. Bolj je vprašanje tule, a je že cajt.
Pa ne me vprašat za kaj vse rabim mašino, ker bo odgovor zakaj je ne... Tudi počasi prihajam v leta, ko me zadeve ne zanimajo več kako delajo, ampak naj delajo.
Pa ne me vprašat za kaj vse rabim mašino, ker bo odgovor zakaj je ne... Tudi počasi prihajam v leta, ko me zadeve ne zanimajo več kako delajo, ampak naj delajo.
www.strancar.com
muzičar ::
Kdaj si nazadne spucal komp? Pr punci se je proc ze skorajda topil (80stopinjcelzija), ko sm spucu hladilnik in vent je imel samo se 50stopinjcelzija! Drgač ja to je lahko znak propadajočega proca.
Ma pucam kar naprej.
Sem pa zdejle našel vzrok zadnjega sesutja. Izgleda da je eden od obeh maxtorjev odletel. Ampak še vedno ne razumem, zakaj se cel comp obesi samo zato, ker je gor točno ta določen HD priključen. Moram sprobat še na kakšnem drugem računalu.
Sem pa zdejle našel vzrok zadnjega sesutja. Izgleda da je eden od obeh maxtorjev odletel. Ampak še vedno ne razumem, zakaj se cel comp obesi samo zato, ker je gor točno ta določen HD priključen. Moram sprobat še na kakšnem drugem računalu.
www.strancar.com
muzičar ::
V takih momentih pomisliš ali imajo rač. slučajno svoje misli. H3h nč bat nimajo samo je pa čudno kako včasih simple zadeve niso kompatibilne. Probaj v drugmu rač. in poročaj.
edit: Drugače pa mislim da se boš mogal kar poslovit od Maxtor-ja
edit: Drugače pa mislim da se boš mogal kar poslovit od Maxtor-ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: muzičar ()
Pyr0Beast ::
Anni Akcija, kje ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nihanje temperature "motorja" (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 41349 (36954) | kuvanasarma |
» | Problem blue skrin !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1623 (1208) | ST-777 |
» | NA POMOC! huda carovniska tezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1113 (844) | kokoon |
» | dump of psihical memory !?!?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1122 (1011) | danielka84 |
» | DISK se ugaša & pržiga?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 849 (743) | ||_^_|| |