» »

NA POMOC! huda carovniska tezava

NA POMOC! huda carovniska tezava

kokoon ::

na nekem racunalniku athlon XP 1600+ ki ga poganjajo winXP, se je nekega dne, po mesecih delovanja pretezno brez tezav, utrnil blue screen in potozil o, zdi se mi, ntfs.sys tezavi. racunalnik ni moj, takrat nisem bil zraven. lastnik racunalnika (moj bratec) ga je seveda resetiral in od takrat naprej nic vec ni tako kot je nekoc bilo.

k stvari pristopim analiticno: poglejmo, kaj je narobe. prizgem racunalnik. power suply se zastarta, za fen na procesorju nisem vec preprican. tema. nic. nobenega praskanja po disku. ok, flasham bios, nic. potem razstavim komp in postopoma odstranjujem notranje organe. nic ne pomaga. na koncu vse zlozim spet nazaj in racunalnik se ob priziganju zbudi. hura. bios pustim pri miru in cakam. na zacetku nalaganja winsov se pojavi blu skrin pretezno brez kaksne hude razlage (ponovljivo). no - da preskocim vse tiste safe mode in podobne brezupne poizkuse odkrivanja softverske napake - spomnim se, da tisti blue skrin omenja setup cd od winsov in repair opcijo. torej, masino bootam iz winXP setup cdja in, glejnoglej, tudi setup se ne uspe naloziti. error code 7 (?!?). potem sem se trudil veliko mnogo. do danes sem ugotovil tole: ce v biosu nalozim optimal settings in potem 3x zaporedoma resetiram masino (cold reset), je vec kot 50% moznosti, da se bodo winsi zbootali in do konca nalozili. v nasprotnem primeru me ali pricaka blusrkin kmalu po zacetku nalaganja (po tem, ko ze zrem v winXP logo in 'loading') ali pa ntfs.sys error takoj ob zacetku nalaganja (ko se se risejo tisti beli kvadratki na dnu zaslona). kakorkoli ze, ko pridem v winse, se masina resetira po priblizno 1-2 minutah. podobno je s setupom, ki ga, seveda, bootam iz winXP cdja. kaj je pa najvecji hec: tudi ce odstranim vse hdje in potem bootam setup cd, se na isto foro sesuje. error code 7.

lepo prosim kaksnega veleuma za vsaj idejo. sicer bom primoran nesti racunalnik na SERVIS!!!

hvala lepa
[kokoon]

ToniT ::

Jaz bi preveril RAM in ventilator na procesorju.

preveril sem oboje.

gkovac ::

kadarkol so se pri men začeli taki problemi sem naredil samo eno in edino stvar, ki ti preostane... naredi si backup diska, lepo sformatiraj mašino (vse od začetka) in na novo naloži OS...

če ti bo tudi po tem sralo, primi kišto in nesi na servis če ga imaš še v garanciji, drugače se pa spet oglasi tuki :D
lp,

ampak kako bom reinstaliral os, ce mi pa setup ne dela! iz clean boot cdja winXP, tolk da ni originalen! dejte folk, tolk vas je ze prebral, pa tok mal odgovoril... dejte kej napisat, vsaj kaj mislte da bi loh to blo. softverska napaka? hardverska? paranormalna? prosim, resite me te sramote, da bi moral racunalnik odpeljat na servis.
[kokoon]

3LeR. ::

ok pober vn vse razn graficne. probi instalirat. ce ne dela si sposod grafično in probi s tisto... če še ne dela probi z drugim diskom..
A z drugimi rami si probal? kj druzga mi glih ne pride na pamet.. ce nc od tega ne dela... pol ostane sam še da je plata fuč...

poročaj o usephu..

lp 3ler

a je mozno, da obstaja nek neizbrisljiv koncek memorije, kamor se je nastanila neka svinjarija, ki preprecuje da bi se izvedla neka rutina od winXP, zaradi cesar se sesuvajo winsi in tudi setup le-teh?
[kokoon]

Jebiveter ::

1. Skorpiraj vse fajle ki jih rabis na en drug disk (na drugem compu)
2. Vspostavi stanje racunala kakrsno je bilo pred kakersnim koli navijanjem, itd. (reset bios,...)
3. Bootaj z diskete in naredi lowlevel format in potem particionaniranje in formatiranje diska (vse lahko nardi z bootanjem z Win98 or something disketo - razen LLF moras z proggyjem proizvajalca diska)
4. Bootaj z boot disketo z podporo za CDrome. Napisi LOCK C: in potrdi. Napisi SMARTDRV (ga dobis kje na netu, starem dosu, ...). Prestavi se na CD in napisi i386/winnt
-to je pri vseh NT sistemih ukaz za install. Ko te vprasa po folderju instalacijskih fajlov mu napisi X:\i386 (x je crka cdroma)
5. Probaj instalirat z cimmanj hardvera v kompu
6. Ce vse zgornje ne pomaga ti zagarantirano povem, da zacni uveljavljat garancijo za vse komponente posebaj (ce si kupu posebej) ali za celoten komp. Ti sam zahtevaj novo komponento saj ti z sedanjo racunalnik ne dela prav!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

ne, sej itak edino kar mi se preostane je, da se graficno probam. pa se rame. pol sem pa itak loh ziher, da je problem v plati oz. procesorju.
[kokoon]

3LeR. ::

kokoon si mogoce kj preverjal temperaturo proca? ker mogoce se sam posteno greje pa de se usuva zarad tega... longshot sam nikol ne ves pr racunalnikih :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3LeR. ()

Lucio ::

Poskusi še malo disk in CD-ROM premaknit na druge IDE kanale, pa kable probaj zamenjat.

Najverjetneje pa je RAM slab, ali pa se procesor pregreva.

mogoce bi loh bil ram alpa plata. temperatura je tam okol 35celzija, kar je valda ful mal, sam itak se redko procesira zdej. ni fora v disku, ker se setup usuva, tud CE DISKA SPLOH NI V MASINI!
[kokoon]

AngelOfDeath ::

Možnosti je ogromno zakaj se to dogaja.
Provaj na drugem compu tvoje komponente če tam delajo pol verjetno ni to krivo. Zamenjaj napajalnik da se prepričaš da ni kaj narobe z njim ...

SpeedIT ::

Meni se je dogajalo podobno.Racunalnik se mi je namrec neprestano sesuval.Najprej sem krivil za to pregrevanje procesorja,na koncu pa ugotovil,da ce sem imel v biosu nastavljen ram na optimal performace je postal racunalnik totalno nestabilen:| .Ostala mi je ponovna nastavitev rama na normal 'speed' in od takrat...vuola..racunalnik spet tece kot urca!:))

jee!

problem lociran! resnicno je odpovedal en dimm modul.
zdej je treba samo se zbrskat racun in se it kregat v mlacoma da mi zamenjajo oba, ker nocem met dveh razlicnih.

hura!!! HVALA VSEM ZA POMOC IN NASVETE.
[kokoon]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Need help! (Windows zagon problem)

Oddelek: Pomoč in nasveti
121157 (1069) ToniT
»

NF7-S piskanje

Oddelek: Strojna oprema