Forum » Strojna oprema » IDE ali SATA?
IDE ali SATA?
mihas ::
zanima disk s katerim vmesnikom je boljše kupiti?
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
hvala za odgovor:)
hvala za odgovor:)
NO RETREAT NO SURRENDER
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Good Guy ::
razlik ni razn v ceni in v kablu to je vse....
razlike so sam na papirjih, ampak v praksi je vse durgače
razlike so sam na papirjih, ampak v praksi je vse durgače
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
RC14 ::
Glede razlike v hitrosti, je ponavadi ne opaziš, šele z kakim programčkom vidiš malenkostno razliko v prid SATA, pa še to je res malenkostna.
Vseeno pa ne vidim razloga, da ne bi kupil SATA, če že kupuješ disk, je novejši, recimo da je "malenkost hitrejši", kabel je zelo tanek.....
Lp
Vseeno pa ne vidim razloga, da ne bi kupil SATA, če že kupuješ disk, je novejši, recimo da je "malenkost hitrejši", kabel je zelo tanek.....
Lp
mihas ::
Hvala za odgovore:) Sem se odloču pol kr za SATA k je res samo 1.500 sit dražji tko da ni panike. Bi pa prosil še za eno pojasnitev:)
link za 16 mb
link za 8 mb
Zakaj je povsem identičen disk ki ima predpomnilnik 8 MB celo malenkost dražji od drugega, ki ima 16 mb? Zdi se mi povsem nelogično. Sam sem se odločil za 16 mb. Sem kakšno malenkost zgrešil? hvala.
link za 16 mb
link za 8 mb
Zakaj je povsem identičen disk ki ima predpomnilnik 8 MB celo malenkost dražji od drugega, ki ima 16 mb? Zdi se mi povsem nelogično. Sam sem se odločil za 16 mb. Sem kakšno malenkost zgrešil? hvala.
NO RETREAT NO SURRENDER
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihas ()
destiny ::
Zakaj je drugi malenkost dražji ne vem, si se pa defenitivno prav odločil. KS serija (16MB) je novejša in v testih se precej dobro obnese.
IČA ::
Po mojem mnenju je kar precej glasen in senzorji za temperature ne delajo vredu, drugače pa je kar OK.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Racko ::
SATA je zgodba zase.
Ako si Windows user, vzami IDE disk. Prihranil ti bo veliko muk z driverji. Ob instalaciji Oken, bos moral v disketar vstaviti disketo z driverji, kar je lahko problem za nekoga, ki ne uporablja vec zastarelih disketnikov ipd. šare. Če pa uporabljaš recimo Linux ali pa tudi FreeBSD, je tukaj zgodba povsem drugacna. Gonilnikov ne rabis, saj ti ob zacetku instalacije kernel naloada vse module, ki jih rabis. Tudi za SATA oz. SCSI kontroler. V zelo zelo redkih primerih se zgodi, da takega krmilnika jedro ne podpira.
Ako si Windows user, vzami IDE disk. Prihranil ti bo veliko muk z driverji. Ob instalaciji Oken, bos moral v disketar vstaviti disketo z driverji, kar je lahko problem za nekoga, ki ne uporablja vec zastarelih disketnikov ipd. šare. Če pa uporabljaš recimo Linux ali pa tudi FreeBSD, je tukaj zgodba povsem drugacna. Gonilnikov ne rabis, saj ti ob zacetku instalacije kernel naloada vse module, ki jih rabis. Tudi za SATA oz. SCSI kontroler. V zelo zelo redkih primerih se zgodi, da takega krmilnika jedro ne podpira.
McMallar ::
Inštaliral sem več kot 20 mašin z SATA diski in niti enkrat nisem rabil kakšnih extra driverjev (diskete) na začetku... Kje si to dobil?
destiny ::
Zdi se mi da je to odvisno od verzije oken, ki jih nameščaš. Win XP z vgrajenim SP2 gonilnikov iz diskete ne potrebuje.
IČA ::
Ja, meni SATA ni delal problema, SATA II pa je potreboval disketo z driverji med inštalacijo windowsov. CD pa je brez SP.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Racko ::
Čudno. Meni je že pri dveh platah potreboval disketo. Morda je res krivo to, da nimam Oken s Service Packom 2.
RC14 ::
Mihas: pravilno si se odloču.
Res zanimivo. Jaz imam SP1 pa še nisem nikoli potreboval diskete, imam pa WD 250GB SATA2 disk (8mb), tko da res čudno, da nekateri potrebujete driverje.
Lp
Res zanimivo. Jaz imam SP1 pa še nisem nikoli potreboval diskete, imam pa WD 250GB SATA2 disk (8mb), tko da res čudno, da nekateri potrebujete driverje.
Lp
jest10 ::
Odvisno kako ima plata kontroler za disk. Če je kot dodatni potem so ponavadi potrebni gonilniki.
Yohan del Sud ::
Second that.
Probaj ti inštalirat katerekoli winse na legendarno NF7S brez flopija. Ma ne rečem, da se ne da kako obiti zadevo, ampak uradno inštaliraš zadevo s flopija, ki ga dobiš v ta namen zdraven plate.
Probaj ti inštalirat katerekoli winse na legendarno NF7S brez flopija. Ma ne rečem, da se ne da kako obiti zadevo, ampak uradno inštaliraš zadevo s flopija, ki ga dobiš v ta namen zdraven plate.
www.strancar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup boljšega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2681 (2127) | jan01 |
» | nov racunalnik za 250kOddelek: Kaj kupiti | 3186 (2684) | gumby |
» | SATA disk problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1686 (1554) | Shagrath |
» | Mnenje o tej konfriguraciji AMD64-6600gtOddelek: Kaj kupiti | 2591 (2224) | Depatres |
» | nakup novega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6726 (5648) | mtosev |