Forum » Operacijski sistemi » skriptna datoteka za linux
skriptna datoteka za linux
luli ::
Napisal sem sledečo skriptno datoteko za Fedora core 5
#!/bin/bash
clear
echo "Izklopi vse USB kluče"
su -
rmmod usblp -f
rmmod usb-storage -f
vmware -x -q
modprobe usblp
modprobe usb-storage
Težava je le, da pri ukazu su - zahteva root geslo (kar je prav), ko pa ga napišem se preneha izvajanje skripte! (verjetno zaradi tega ker se terminal zažene na novo pod drugim uporabnikom). Kako rešiti to zadevo? mogoče bi pomagal tudi kak ukaz, ki dovoli, da nek drug ukaz poženem pod drugimi pravicami.
Za morebiten odgovor se v naprej zahvaljujem.
Aja imam Cannon Pixma MP500 (ekvivalenca PIXMA IP 4000) tiskalnik, ki ima vgrajen skener. Sicer obstaja nek turboprint (plačljivo), s katerim lahko tiskam na ta tiskalnik, vendar mi scaner vseeno obstaja nedosegljiv. Če tu poznate kako drugo rešitev kot vmware se priporočam. Če pa hočem uprabiti vmware moram najprej odstraniti module (za to ta skriptna datoteka).
#!/bin/bash
clear
su -
rmmod usblp -f
rmmod usb-storage -f
vmware -x -q
modprobe usblp
modprobe usb-storage
Težava je le, da pri ukazu su - zahteva root geslo (kar je prav), ko pa ga napišem se preneha izvajanje skripte! (verjetno zaradi tega ker se terminal zažene na novo pod drugim uporabnikom). Kako rešiti to zadevo? mogoče bi pomagal tudi kak ukaz, ki dovoli, da nek drug ukaz poženem pod drugimi pravicami.
Za morebiten odgovor se v naprej zahvaljujem.
Aja imam Cannon Pixma MP500 (ekvivalenca PIXMA IP 4000) tiskalnik, ki ima vgrajen skener. Sicer obstaja nek turboprint (plačljivo), s katerim lahko tiskam na ta tiskalnik, vendar mi scaner vseeno obstaja nedosegljiv. Če tu poznate kako drugo rešitev kot vmware se priporočam. Če pa hočem uprabiti vmware moram najprej odstraniti module (za to ta skriptna datoteka).
Brane2 ::
ukaz sudo naj bi opravil, kar rabiš, seveda moraš prej imeti nastavljene ustrezne pravice v /etc/sudoers.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Liker ::
Ce zelis delati z ukazom su, potem razbij svojo skripto v dva dela:
1.) thiwwillsu :
#!/bin/bash
clear
su - -c "/path/to/removeUSBkeys"
2.) removeUSBkeys :
#!/bin/bash
rmmod usblp -f
rmmod usb-storage -f
vmware -x -q
modprobe usblp
modprobe usb-storage
Za vec informacij si oglej se manpage od su.
Upam da pomaga.
Seveda je opcija tudi sudo kot je predlagal moj predhodnik.
1.) thiwwillsu :
#!/bin/bash
clear
su - -c "/path/to/removeUSBkeys"
2.) removeUSBkeys :
#!/bin/bash
rmmod usblp -f
rmmod usb-storage -f
vmware -x -q
modprobe usblp
modprobe usb-storage
Za vec informacij si oglej se manpage od su.
Upam da pomaga.
Seveda je opcija tudi sudo kot je predlagal moj predhodnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharingOddelek: Omrežja in internet | 6820 (3224) | coyotee |
» | Ubuntu 7.04 + Pinnacle PCTV = slika super, zvoka ni - Linux n00b here (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6805 (4246) | poweroff |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9697 (7148) | kriko1 |
» | kako mountat USB ključ v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2519 (2026) | Senzacionale |
» | Externe enote in LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 840 (765) | iso2000 |