» »

UTP kabel?

UTP kabel?

marvin42 ::

Imam en problem. V eni precej oddaljeni sobi sem par let imel en star računalnik, priklopljen na lokalno mrežo in zadeva je vedno delovala super. Zdaj sem gor hotel priklopiti nov računalnik, ampak začuda se noče povezati. Z računalnikom je popolnoma vse v redu, ker ga lahko priklopim kjerkoli drugje, samo tam ne. Je možno, da zadeva ne deluje zaradi starega kabla, bi za nove računalnike, ki imajo vsi integrirane mrežne kartice, moral biti kaj drugačen? Problem je predvsem v tem, ker kabla ne morem kar tako lahko zamenjati... polaganje je bila takrat dvodnevna avantura, z vrtanjem lukenj skozi zid, itd...
Mostly Harmless
  • spremenilo: marvin42 ()

sash ::

morda je štos v tem da se ti nova mašina želi povezati v mrežo s hitrsotjo 100 ali celo 1000 Mbps, kar pa ti kabel ne zdrži (slabo stinjen konektor, oksidiran konektor...) prejšnja mašina pa se je povezovala v mrežo s 10Mbps.

poskusi nastavit hitrost mrežne povezav na 10Mbps in morda se bo zadeva povezala - pogost problem
--------------------
Think different...
TOROiD Group

ne, se je že prejšnja mašina povezovala s 100Mbit, delalo je kot strela - mreža je bila hitrejša od internega diska :)
Mostly Harmless

problem sem začasno rešil tako, da sem noter vtaknil še eno mrežno kartico. Probati sem jih moral kar nekaj, ampak tretja se je pa uspela povezati in zaenkrat vse deluje normalno. Ampak vse skupaj mi ni preveč všeč :)
Mostly Harmless

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejitev hitrosti na mrežni kartici

Oddelek: Omrežja in internet
262878 (2602) jmorenoeu
»

100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)

Oddelek: Omrežja in internet
322389 (1869) balocom