Forum » Omrežja in internet » Kako videti mrežne računalnike iz Linuxa
Kako videti mrežne računalnike iz Linuxa
twom ::
Sosedi imamo WLAN mrežo za dostop do interneta. Vsi računalniki so Win Xp, ruter je ASUS WL-500g.
Vse deluje super, morda edino p2p ..., včasih.
Če moj računalnik bootam na Xp vidim računalnike v mreži, in lahko tudi dostopam do sheranih map.
Sedaj pa bi rad enako dostopal do računalnikov tudi, ko se bootam v Linux (Suse 10).
Internet deluje (tole je iz Linuxa).
Prosil bi za zelo osnovna navodila kaj in kje je potrebno spremeniti, zagnati... .
Lep pozdrav,
Peter
Vse deluje super, morda edino p2p ..., včasih.
Če moj računalnik bootam na Xp vidim računalnike v mreži, in lahko tudi dostopam do sheranih map.
Sedaj pa bi rad enako dostopal do računalnikov tudi, ko se bootam v Linux (Suse 10).
Internet deluje (tole je iz Linuxa).
Prosil bi za zelo osnovna navodila kaj in kje je potrebno spremeniti, zagnati... .
Lep pozdrav,
Peter
OmegaBlue ::
Jao suse in ne znaš...
Odpri konqueror - Network Folders - SMB shares
Če sambe še nisi nastavil;
- YaST
- Network services
- samba client
In si nastavi workgroup.
Odpri konqueror - Network Folders - SMB shares
Če sambe še nisi nastavil;
- YaST
- Network services
- samba client
In si nastavi workgroup.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
CCfly ::
V Konquerorju v vrstico "Location" vpišeš smb:/ ali pa kar smb://IP_racunalnika_oz_ime_racunalnika.
Obstaja tudi druga možnost in sicer nastaviš LISo v Control Center -> Internet & Network -> Local Network Browsing ter zaženeš daemon (service) z imenom LISa.
Efekt bi moral biti nekako tak:
Obstaja tudi druga možnost in sicer nastaviš LISo v Control Center -> Internet & Network -> Local Network Browsing ter zaženeš daemon (service) z imenom LISa.
Efekt bi moral biti nekako tak:
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: CCfly ()
twom ::
Malo nastavitev in je zadelalo, hvala!
Moram pa po vsakem zagonu računalnika onemogočit firewall. Help je bolj švoh, tako, da mi izrazi Demilitarized, External, Internal Zone niso preveč jasni.
LISE pa nisem uspel najti...
Lp,
Peter
Moram pa po vsakem zagonu računalnika onemogočit firewall. Help je bolj švoh, tako, da mi izrazi Demilitarized, External, Internal Zone niso preveč jasni.
LISE pa nisem uspel najti...
Lp,
Peter
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Web in FTP serverOddelek: Omrežja in internet | 1953 (1698) | Kami |
» | Nov članek: SambaOddelek: Novice / Nova vsebina | 4540 (3357) | hruske |
» | Problem s shari, Windowsi, LinuxomOddelek: Operacijski sistemi | 1124 (1059) | zee |
» | Povezava dveh računalnikov z možnostji internet povezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1162 (1087) | A-L-E-N |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1395 (1210) | _HAL_ |