» »

Linux & Windows + težava z mišjo

Linux & Windows + težava z mišjo

SLOWWWeb.net ::

Pred kartkim sem si ponovno naložil OP.S, ter poleg W98SE dodal še SuSE Linux 7.3PRO. Težava se sedaj pojavi, ker ne vidim miškinega kazalca. Vidim pa, če grem slučajno čez navigacijski gumb in se ta obarva oz. odebeli.

Kot drugo pa bi me zanimalo še tole: z katerim programom bi lahko preko Win zagnal Linux?

nsignific ::

z misjo ti ne znam pomagat, probi driverje za mis & graficno, za bootanje linuxev iz winsev mas pa kul program k se mu rece hard reset in knof zanj je prav pripravno dosegljiv na sprednji strani racunala.

Gh0st ::

Mas en program, ki se imenuje loadlin.exe, samo moras restartat comp v DOS in pognat loadlin.exe, seveda pa moras prej naredit veliko nastavitev...
Lahko si naredis tudi shortcut na desktopu da ti samodejno restarta v DOS-mode in potem zboota loadlin.exe.

Glede miske: probaj se enkrat pognati konfigurator za X-e. Mogoce si izbral napacni protokol za uporabo miske. Ce imas navadno Logitecj s tremi gumbi, potem izberes 3-button mouseman protokol. Za hec pa v konzoli pozeni gpm. Ce ti bo rekel:
gpm is already running on PID xxxx, potem napisi kill xxxx (xxx je stevilka, ki jo predstavlja PID -Process ID-).
Gpm pa je drugace en programcek ki ti omogoca delo z misko v konzoli (xterm, aterm, rxvt,...) se pravi Paste, Cut, Copy in podobne zadeve. Cist brezveze...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diagnostično orodje za WD

Oddelek: Programska oprema
144447 (4307) clovk
»

Zgodovina grafičnega vmesnika

Oddelek: Novice / Grafične kartice
293937 (3165) 64202
»