Forum » Problemi človeštva » Univerzalni temeljni dohodek
Univerzalni temeljni dohodek
Temo vidijo: vsi
solatko ::
Okapi - In zakaj lažeš? Jaz sem rekel, da očitno krize ni, če si lahko privoščiš odklanjati službo. Vsak ima pravico odkloniti katerokoli službo iz kakršnegakoli razloga. Nima pa tak potem pravice jamrati, da služb ni, ali zahtevati od drugih, da mu preskrbijo boljšo.
Kaj pa če je razlog, da za plačo, ki jo imam za deset dni, raje ne delam nič in iščem ustrezen posel, za kar nebi imel časa ob 12 urnem delavniku za minimalca?
Mr.B - Desni so krepko pripomogli k današnji krizi, ko so kot glavni v DEMOS-u, sprejeli zakone o privatizaciji, načinu, izvedbi, certifikate in pomagali ukinit SDK, ki je bila v bivšem režimu, kar dober osnutek, finančne policije. Napake prvih dveh let, so tiste, ki so povzročile to stanje, tajkune pa slovenski Berlusconi, pri borbi za Delo.
Levi pa so podarjeno veselo in z užitkom izkoristili.
Od države nisem nikoli pričakoval, da mi bo dala službo, pričakujem pa, da mi bo kot šibkejšemu členu pomagala dobiti zasluženo (po sedaj veljavnih predpisih, moram 3 mesece preživet brez plače, da lahko dam odpoved, na delodajalčevo krivdo in ne izgubim pravic na zavodu, kako bom ta čas preživel, pa nikogar ne briga). Jok brate odpade, 18. ni plače, 19. solatko sedi, 20. ni plače, odgovorni v podjetju leži.
Sebi sem vse službe uredil sam, niti mi ni pomagal zavod, niti ne država.
jype - Tu se motiš, večina mojih znanj, je na trgu iskanih in cenjenih, tudi ponudb imam kolikor hočeš, problem je v tem, da ne v Sloveniji. Ne skrbi, znam sam poskrbeti zase, postavil sem ti samo vprašanje, z realno ceno mojih znanj, v minus, da vidim, koliko ti je realni sektor poznan. Veš, ne moremo vsi programirat.
Delo krepa človeka
dstr17_ ::
jype ::
solatko> Veš, ne moremo vsi programirat.
In ne morete vsi služiti z rečmi, ki jih nihče ni pripravljen plačati. Razumem.
In ne morete vsi služiti z rečmi, ki jih nihče ni pripravljen plačati. Razumem.
Oki ::
Oki> Kdo ve, pri teh levakih nikoli ne veš, česa vse so sposobni...
Kaj vas tare, tovariš? Se ne morete potolažit?
Jah, kaj čemo, Modus operandi teh kvazi levakov je prav to. Izbiranje besed in bluzenje na veliko. Ter izbiranje besed glede na njihovo potrebnost ali uporabnost. Kaj čemo. Takle mamo. Saj to je znano o levakih.
solatko ::
Tu se strinjam s teboj, nihče v SLO ni pripravljen pošteno plačati (izjeme so dve, tri firme). Tudi programiranje za SLO trg, bi bilo sizifovo delo.
Ne skrbi, streljaj čez Ljubel, moje in podobno delo plačujejo 2k€+, brez jamranja o nekonkurenčnosti, pa nikoli ne boš v naši firmi delal s tako lahkoto in glej, samo 8 ur + pa po svoji želji in potrebi po denarju.
Ja res ne vem, kako te avstrijski kapitalisti, lahko preživijo pa še prijazni so z dobrimi delavci. Kdo bi si mislil, da je kapitalizem lahko precej drugačen od slovenskega.
Ne skrbi, streljaj čez Ljubel, moje in podobno delo plačujejo 2k€+, brez jamranja o nekonkurenčnosti, pa nikoli ne boš v naši firmi delal s tako lahkoto in glej, samo 8 ur + pa po svoji želji in potrebi po denarju.
Ja res ne vem, kako te avstrijski kapitalisti, lahko preživijo pa še prijazni so z dobrimi delavci. Kdo bi si mislil, da je kapitalizem lahko precej drugačen od slovenskega.
Delo krepa človeka
Mr.B ::
solatko,
še 1x si razčistiš pojme. Glede da ti okoli Vike ni nič jasnega ti je ŠE toliko manj okoli SDK-ja. Vem je laže pokazati s prsti na TA-DESNE. No sicer glede na to da je sedaj gospod ROP, v KAPITALISTIČNI ustanovi ki se ji reče banka, je lahko to tudi opravičeno. Saj smo že večkrat dojeli, da nekateri ne vidijo dlje od svojega onega.
solatko,
Danes ste verjetno na Tv-ju poslušali pravljico, kako so grdi kapitalisti izkoriščali šivilje, ki so delale ZASTONJ od četrte zjutraj do šeste zvečer. In to OD AVGUSTA. Ej pa kakšno zakonodajo pa bi ti vpeljal ???? Hm, če bi bil jaz Kapitalist, je da mi delajo zastonj, ej seveda bi imel podjetje dokler ???? Proti takim imenitnim delavcem, država kaj dosti ne more pomagat.
še 1x si razčistiš pojme. Glede da ti okoli Vike ni nič jasnega ti je ŠE toliko manj okoli SDK-ja. Vem je laže pokazati s prsti na TA-DESNE. No sicer glede na to da je sedaj gospod ROP, v KAPITALISTIČNI ustanovi ki se ji reče banka, je lahko to tudi opravičeno. Saj smo že večkrat dojeli, da nekateri ne vidijo dlje od svojega onega.
solatko,
Od države nisem nikoli pričakoval, da mi bo dala službo, pričakujem pa, da mi bo kot šibkejšemu členu pomagala dobiti zaslužen
Danes ste verjetno na Tv-ju poslušali pravljico, kako so grdi kapitalisti izkoriščali šivilje, ki so delale ZASTONJ od četrte zjutraj do šeste zvečer. In to OD AVGUSTA. Ej pa kakšno zakonodajo pa bi ti vpeljal ???? Hm, če bi bil jaz Kapitalist, je da mi delajo zastonj, ej seveda bi imel podjetje dokler ???? Proti takim imenitnim delavcem, država kaj dosti ne more pomagat.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Okapi ::
Kaj pa če je razlog, da za plačo, ki jo imam za deset dni, raje ne delam nič in iščem ustrezen posel, za kar nebi imel časa ob 12 urnem delavniku za minimalca?Ob 12 urnem delavniku imaš še vedno 4 ure na dan časa za iskanje službe (+ vsak vikend in dober mesec dopusta).
tudi ponudb imam kolikor hočeš, problem je v tem, da ne v Sloveniji.In, si s ketno priklenjen ali so ti vzeli potni list?
Si pač podoben tistim, ki jim je težko iti iz Ljubljane v Mursko Soboto ali Črnomelj v službo (in najdejo 101 izgovor, zakaj je tak podvig praktično neizvedljiv).
Namesto da bi se zgledovali po "bosancih", ki nimajo niti končane osnovne šole, pa so vseeno sposobni iti v Nemčijo ali na Švedsko prekladati opeke ali nakladati kamione.
O.
Unilseptij ::
Okapi - Če ti ni jasno, poglej evropsko statistiko ocen cene normalnega preživetja - posameznika, družine brez otrok in družin z različnim številom otrok.
Enostavna reprodukcija - osnovni pogoji preživetja sebe in vsaj pol otroka in vseh fiksnih stroškov + določene osebne potrebe - obleka, hrana, stanovanje, kultura, rekreacija..., torej normalno funkcioniranje, brez kakšnih večjih prihrankov, skratka normalno življenje delovnega človeka.
Seveda je to statistična kategorija, vendar lahko za primerjavo vzameš, ceno oskrbe v domu upokojencev + kakšni cigareti, čevlji in oblačila vsake toliko časa. Bo šlo.
Lahko greva tudi drugače -
cca 400€ stanovanje (vsi stroški)
cca 200€ hrana
cca 100€ oblačila, obutev,
cca 100€ vzdrževanje stanovanja in bele tehnike
cca 100€ prevoz
cca 100€ osebni luxuz (cigareti, pijača....)
cca 50€ kultura
cca 100€ za nepričakovane potrebe - varčevanje.
suma-sumarum 1100-1200€
Vse kar je manj, je prisilna pot v revščino ali nekvalitetno življenje tebe in otrok.
Če pa je ta znesek za delodajalca previsok, naj začne delat kaj drugega, z višjo dodano vrednostjo ali zapre firmo.
Iz takega neto dohodka, bi tudi z nižjimi davčnimi stopnjami, država dobila dovolj za svoje funkcioniranje.
Če pa kdo misli, da bomo z nižjimi dohodki rastli, se krepko moti, saj če ni trošenja, tudi dohodkov ni. Kar povprašajte gostince, koliko jim je promet padel v zadnjih nekaj mesecih in koliko časa, bodo še lahko poravnavali režijske stroške. Nepremičninski trg stoji, avtomobiski (razen na full kredo, brez pologa in obresti, tudi).
Prekernih delavcev je na delu vedno manj, rednih zaposlitev za nedoločen čas tudi, študenti bodo ratali predragi, edino če bodo pristali na sramotne urne postavke......, skratka, država veselo drvi v revščino.
Ekonomija je kurba, tudi pri prejemkih, ne samo pri izdatkih delodajalcev.
Začaran krog špirale, se nezadržno giblje proti nuli.
Seveda sem namerno spustil dopust, vzdrževanje enega ali več vozil, ker je tako, da dopusta (morje, hribi, potovanja), si že dolgo, ne more privoščit več kot pol Slovencev, vozila pa malo ceneje šraufajo s ponaredki, črnuhi.
To, kar si navedel, ni eksistenčni minimum, ampak povprečna življenjska raven, ki se mimogrede kakšnemu povprečnemu Kitajcu ali pa Somalijcu zdi nepredstavljivi luksuz. Tudi mi ni jasno, kaj bo z UTD drugače, saj predlagani znesek nekje 250 € še vedno velikemu deležu državljanov ne bo omogočil želene življenjske ravni.
jype - Saj ravno o tem govorim. Ne boste in ni pogojev, da bi jih.
Torej so opciji dve
- jih na nek način nahranimo in obdržimo pri življenju (morda bo pa na področju volonterstva od njih kaka korist)
- jih eliminiramo, kot neperspektivno breme, bodočih predvidenih dobičkov.
8in ne
Takih, ki bi bili sposobni izdelat nek projekt in z njem živet - služit, je v splošni populaciji največ 10-15%, vsi ostali so/smo odvisni od teh. Pa ne tako, da dobljena plača zadošča samo za 10 dni, normalnega življenja.
Kar se mene tiče sem za prvo alinejo ampak pod pogojem, da prejemnik UTD-ja zanj nekaj naredi. Ne morem pa pristati na to, da se denar deli tudi tistim, ki nočejo delati, pa za to ni nekih objektivnih razlogov. Vsako živo bitje mora nekaj narediti (in ne samo delati) da preživi. Še rastlina mora rasti, drugače jo zasenčijo druge rastline. Ni možno utemeljiti stališča, da je enostavno nekdo dolžan poskrbeti zame, ne glede na vse, in mi zagotoviti osnovno eksistenco. Človeštvo nikdar ne bo doseglo stopnje, ko bo recimo celotna proizvodnja popolnoma avtomatizirana in bo vseh dobrin v izobilju, tako da nikomur ne bo potrebno delati. Takoj pa ko je potrebno delati vsaj nekomu, se pojavi problem pravične delitve oziroma konec koncev logične zahteve tistega, ki dela, da mu ostali, ki jih preživlja, pač pomagajo in mu s tem olajšajo breme.
Pravi problem je torej, kako ustrezno zaposliti brezposelne, samo brezpogojno razdajanje denarja, ki so ga zaslužili drugi, ne reši ničesar.
Seveda tukaj socialna komponenta (otroci, ostareli, bolni, itd.) ni upoštevana, razmislek se nanaša na zdravo delovno sposobno populacijo, za katero ni nobenega razloga da prejema dohodek brez kakršnegakoli vloženega dela. In ja, seveda je potrebno spremeniti obstoječi sistem, tako da bo vsakemu, ki želi delati, to omogočeno. Ni pa prava rešitev UTD, ki je deli brezpogojno.
Človeštvo nikdar ne bo doseglo stopnje, ko bo recimo celotna proizvodnja popolnoma avtomatizirana in bo vseh dobrin v izobilju, tako da nikomur ne bo potrebno delati.Prvi del ne drži. Tisti hip, ko bodo naredili AI, bodo lahko proizvodnjo povsem prevzeli stroji (vprašanje sicer, če bodo hoteli pametni stroji kar brezplačno delati, ampak to nas tu ne zanima). Drugi del pa drži, marsikatere dobrine ni in je ne bo na voljo v poljubnih količinah. Parcel s pogledom na morje ne bo dovolj za vse.
O.
Pšenični ::
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zapos...
"Podjetju je bila v preteklosti dvakrat dodeljena državna pomoč. Vlada mu je leta 2009 dodelila 800.000 evrov pomoči v obliki kratkoročnega posojila za obdobje priprave programa prestrukturiranja, dve leti pozneje pa še državno pomoč za prestrukturiranje v obliki posojila in subvencije v skupni višini 3,1 milijona evrov."
Če daš denar "kapitalistu", ga požene ali pokrade, seveda zakonito, s svetovalnimi pogodbami, ali kakimi drugimi špekulacijami. Vsaj pri nas je tako. Tud je primerov takih malo morje.
"Podjetju je bila v preteklosti dvakrat dodeljena državna pomoč. Vlada mu je leta 2009 dodelila 800.000 evrov pomoči v obliki kratkoročnega posojila za obdobje priprave programa prestrukturiranja, dve leti pozneje pa še državno pomoč za prestrukturiranje v obliki posojila in subvencije v skupni višini 3,1 milijona evrov."
Če daš denar "kapitalistu", ga požene ali pokrade, seveda zakonito, s svetovalnimi pogodbami, ali kakimi drugimi špekulacijami. Vsaj pri nas je tako. Tud je primerov takih malo morje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Človeštvo nikdar ne bo doseglo stopnje, ko bo recimo celotna proizvodnja popolnoma avtomatizirana in bo vseh dobrin v izobilju, tako da nikomur ne bo potrebno delati.Prvi del ne drži. Tisti hip, ko bodo naredili AI, bodo lahko proizvodnjo povsem prevzeli stroji (vprašanje sicer, če bodo hoteli pametni stroji kar brezplačno delati, ampak to nas tu ne zanima). Drugi del pa drži, marsikatere dobrine ni in je ne bo na voljo v poljubnih količinah. Parcel s pogledom na morje ne bo dovolj za vse.
O.
S proizvodnjo mislim produkcijo vsega blaga in storitev. Sicer off-topic in irelevantno za samo poanto pa osebno tudi mislim, da nikdar ne bo obstajal AI, vsaj ne v obliki, kot si običajno razlagamo to besedo.
telbanc,
Če niso plačevali prispevkov jim je to omogočila DRŽAVA. No ZARES odgovorna, ni kej.
En star članek : http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/1... Verjetno bi bilo za državo ceneje, če bi dala ta denar zaposlenim...
Če niso plačevali prispevkov jim je to omogočila DRŽAVA. No ZARES odgovorna, ni kej.
En star članek : http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/1... Verjetno bi bilo za državo ceneje, če bi dala ta denar zaposlenim...
Evo nekaj za Solatkota, ki kaže s prsti da so za težave delavcev krivi KAPITALISTI.
V Linku, z namenom iz socialno čutečega medija, ki je PS v lasti države : Tožbe izgubilo 1600 bivših Murinih delavcev Beri zelo počasi, potem pa si preberi koliko se je tudi takrat z državne malhe "torej odstranilo iz socilne kapice" vrglo v luft... Aja sej res, sej se v popvrečju itak ni plačalo delavcev..
V Linku, z namenom iz socialno čutečega medija, ki je PS v lasti države : Tožbe izgubilo 1600 bivših Murinih delavcev Beri zelo počasi, potem pa si preberi koliko se je tudi takrat z državne malhe "torej odstranilo iz socilne kapice" vrglo v luft... Aja sej res, sej se v popvrečju itak ni plačalo delavcev..
solatko> Ne skrbi, streljaj čez Ljubel, moje in podobno delo plačujejo 2k€+, brez jamranja o nekonkurenčnosti, pa nikoli ne boš v naši firmi delal s tako lahkoto in glej, samo 8 ur + pa po svoji želji in potrebi po denarju.
Tvoja dolžnost je, da odideš tja.
solatko> Ne skrbi, streljaj čez Ljubel, moje in podobno delo plačujejo 2kEUR+, brez jamranja o nekonkurenčnosti, pa nikoli ne boš v naši firmi delal s tako lahkoto in glej, samo 8 ur + pa po svoji želji in potrebi po denarju.
Izseljevanje že poteka. Tuji državljani grejo not slovenci ven......zanimivo. Greš po Ljubljani, Misliš da si v Sarajevu.
Slovenci gredo ven kot ga nekdo imenuje "slovenci-ne-rabimo-golega-otoka-mi-zivimo-na-golem-otoku"
http://www.rtvslo.si/svet/slovenci-ne-r...
https://ec.europa.eu/citizens-initiativ...
Zgodovina sprememb…
telbanc> Izseljevanje že poteka.
Fino. Sporočite, kako je bilo.
http://www.finance.si/8354362/Kako-se-p...
"Odločitev: ne bom rezident!
Težko bi dejal, za koliko časa sem sam odšel iz domovine. Dejstvo pa je, da razen prijateljev in sorodnikov tu nisem pustil ničesar. Hecno, ne, neumno, bi se počutil, če bi na koncu leta, poleg nemške dohodnine, moral primakniti še v slovenski "davčni lonček". Kljub predvsem čustveni želji, da bi "ostal prijavljen" v Sloveniji, so zmagali racionalni argumenti in padla je odločitev: ne bom davčni rezident."
Prilagam še svoj nasvet. Ne bodite rezidenti, če zapustite Zlovenijo.
Zgodovina sprememb…
Vidim, da se v tujini zopet cedita med in mleko. Ramon dekers, bog mu daj zdravja, se še kar drenja med Kitajci, ampak na Novi Zelandiji je bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Vidim, da se v tujini zopet cedita med in mleko. Ramon dekers, bog mu daj zdravja, se še kar drenja med Kitajci, ampak na Novi Zelandiji je bolje.
Od mojega znanca hčerka je pri 22 zvezala culo in šla v Avstralijo. Je precej ugotovila, kako je tukaj. Da se med in mleko v glavnem "cedita le posvečenim". Če razumeš. Tam je uspešna na svojem področju. Z možem imata hišo........
Tukaj pri nas je stagnirala. Le zakaj? Če pogledaš PM vidiš kako deluje pri nas "naravna selekcija".
Pogledaš še na slo tech in kmalu ugotoviš, kdo so "posvečene ikone." Varovanci moderatorjev.
Četrta država se hitro bliža zahtevani kvoti točk. Govorim seveda o UTD.
http://basicincome2013.eu/en/statistics...
Zgodovina sprememb…
telbanc> Če razumeš.
Razumem, razumem. Država je kriva, ne nesposobneži.
Kako si uganil?
http://www.finance.si/8354806/To%C5%BEb...
"Dejansko je tu slo z delovno zakonodajo podprt nateg. Kaj se je zgodilo? Mura je v tezavah, in ima zaposlenih cca 2500 delavcev, ki so vsi vecinoma ze dolgo casa zaposleni, in bi jim ob prekinitvi delovnega razmerja pripadale seveda ob zaostalih placah tudi odpravnine. 1500 delavcev "preselijo" na hcerinske firme brez premozenja. Delavci to morajo sprejeti (to je tudi klavzula v pogodbi o zaposlitvi, ki jo vecina ljudi ne razume) - ce ti delodajalec ponudi enakovredno delovno mesto v svoji povezani firmi, ga mores sprejeti, sicer se steje, da si odpovedal delovno razmerje ti! Cez nekaj mesecev gre vse skupaj v stecaj in tistih 1000, ki je ostalo na maticni firmi, se postavi v vrsto za stecajno maso s svojimi zahtevki, in so tudi poplacaani. 1500, ki so preseljeni na hcerinske firme, ostane z dolgim nosom, saj hcerinske firme nimajo premozenja! In niso dobili odpravnin in zaostalih plac, ceprav so prakticno celo delovno dobo delali v maticni firmi, ki pa JE imela premozenje v stecajni masi!"
Nekaj je narobe s to tvojo državo. ki nateguje delavce vsepovprek. In jih sili v tujino.
Zgodovina sprememb…
bluefish ::
Četrta država se hitro bliža zahtevani kvoti točk. Govorim seveda o UTD.Kul. Močno upam, da imajo bolj realne predstave o tem, kaj UTD dejansko je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Četrta država se hitro bliža zahtevani kvoti točk. Govorim seveda o UTD.Kul. Močno upam, da imajo bolj realne predstave o tem, kaj UTD dejansko je.
Verjetno vedo, vidim pa, da nekateri ne morejo verjet, da ljudje to vedno bolj podpirajo. Ne vprašajo pa se, kje je vzrok za to.
telbanc> Verjetno vedo, vidim pa, da nekateri ne morejo verjet, da ljudje to vedno bolj podpirajo. Ne vprašajo pa se, kje je vzrok za to.
Meni je vseeno, kje je vzrok za to. UTD je lahko povsem dobra ideja, žal pa nihče ne garantira, kako bo izvedena.
Meni je vseeno, kje je vzrok za to. UTD je lahko povsem dobra ideja, žal pa nihče ne garantira, kako bo izvedena.
telbanc> Verjetno vedo, vidim pa, da nekateri ne morejo verjet, da ljudje to vedno bolj podpirajo. Ne vprašajo pa se, kje je vzrok za to.
Nekako bo že. Tist dnar, bojo pa že potalali. Če ti je vseeno, kje je vzrok za podporo UTD ju, potem bi rekel da smetiš temo. S svojimi neumestno površnimi, nezrelo nedognanimi pripombami.
Zgodovina sprememb…
Nekaj je narobe s to tvojo državo. ki nateguje delavce vsepovprek. In jih sili v tujino.Kaj je telebanc, a si ti tudi en od tistih z izobrazbo, ki je uporabna samo v slovenskem javnem sektorju? Hebiga, bi moral pravočasno misliti na to. Ampak če nimaš dveh levih rok, se lahko za varilca ali vodovodarja izučiš v letu ali dveh.
O.
donfilipo ::
Samo tako na hitro, ker sem dejansko prebolan, da bi predelal globoko vse tiste...UTD ima lahko samo država z nafto in tiste UTD je podpora za lenuhe.....
Kako je sploh dogovorjeno? Ali levi...ali desni UTD?????
Levi UTD pomeni UTD za tiste, ki imajo prihodke pod neko mejo, kar pomeni v jedru neko socialno pomoč in vsaj zame ni UTD, ker...kdo pa lahko zatrdi, da je tako stanje prikazano realno...ali trajno?
Desni UTD je Warpedone...pomeni UTD vsem državljanom...ukiniti vse skupnoskledniško:) in potem pomeni UTD tudi na občana preko 500€ če se prav spomnim in je za referendum še kako mamljivo in varljivo.
In ne rabimo nafte...ampak samo videti koliko tega socialističnega dejansko ŽE imamo in kako se ga NE zavedamo.
Kako je sploh dogovorjeno? Ali levi...ali desni UTD?????
Levi UTD pomeni UTD za tiste, ki imajo prihodke pod neko mejo, kar pomeni v jedru neko socialno pomoč in vsaj zame ni UTD, ker...kdo pa lahko zatrdi, da je tako stanje prikazano realno...ali trajno?
Desni UTD je Warpedone...pomeni UTD vsem državljanom...ukiniti vse skupnoskledniško:) in potem pomeni UTD tudi na občana preko 500€ če se prav spomnim in je za referendum še kako mamljivo in varljivo.
In ne rabimo nafte...ampak samo videti koliko tega socialističnega dejansko ŽE imamo in kako se ga NE zavedamo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Aha, kot vidim je princip v uvodu teme vendar desen...pa vseeno hibriden!!!!
Polnoletni državljani je delna omejitev (seveda predloga:)....denar za izplačilo, pa bi se nabral iz večjih dajatev, kar pomeni večjih razlik med totalnim brutom in totalnim netom zasluženega. Poenostavljeno več davkov. Vendar to pomeni potem tudi ukinitev socialnih transferjev najšibkejšim. In obenem poenostavitev birokracije.
To pomeni 145€ UTD za polnoletno osebo 54€ za mladoletno.
To ne pomeni ukinitev brezplačnega šolstva, zdravstva in obilno sponzoriranje še več drugih aktivnosti (šport, kultura, itd), ampak samo v jedru ukinitev transferjev finančno najšibkejšim. Namesto 260 bi dobili 145... kar potem pomeni...ma pomeni štrik tako ali tako
Tako da malo povrnem na izhodišča IN ponovim:
predlog je Damijanov v jedru, ki je sicer škrtica:) ampak vseeno keynesijanec
če pa se ukine VSe skupnoskledniško pa je lahko UTD po mojih izračunih nekje okoli 500€ na občana...AMPAK...pomeni tudi nobene državne ugodnosti več. Padejo penzije...pade brazplačno šolstvo, zdravstvo...tako imenovano in seveda še OBILO drugega. Pustil sem samo ono škrto Ayn Rand...sodstvo in majhen delček državne vojske-policije većji del bi nadomeščala privatna policija...ki pa...ah jebaj ga. Skratka dejansko imajo vsi modeli napako....neko sistemsko napako:
levi je samo poenostavljena socialka z manj preverjanja dejanskih zaslužkov in premoženjskega stanja
desna Damjanov in moj za hec...pa v jedru še povečata razliko med bogatimi in revnimi...s tem da recimo za določene segmente moj umetni radikalni prinaša nova spoznanja
Polnoletni državljani je delna omejitev (seveda predloga:)....denar za izplačilo, pa bi se nabral iz večjih dajatev, kar pomeni večjih razlik med totalnim brutom in totalnim netom zasluženega. Poenostavljeno več davkov. Vendar to pomeni potem tudi ukinitev socialnih transferjev najšibkejšim. In obenem poenostavitev birokracije.
To pomeni 145€ UTD za polnoletno osebo 54€ za mladoletno.
To ne pomeni ukinitev brezplačnega šolstva, zdravstva in obilno sponzoriranje še več drugih aktivnosti (šport, kultura, itd), ampak samo v jedru ukinitev transferjev finančno najšibkejšim. Namesto 260 bi dobili 145... kar potem pomeni...ma pomeni štrik tako ali tako
Tako da malo povrnem na izhodišča IN ponovim:
predlog je Damijanov v jedru, ki je sicer škrtica:) ampak vseeno keynesijanec
če pa se ukine VSe skupnoskledniško pa je lahko UTD po mojih izračunih nekje okoli 500€ na občana...AMPAK...pomeni tudi nobene državne ugodnosti več. Padejo penzije...pade brazplačno šolstvo, zdravstvo...tako imenovano in seveda še OBILO drugega. Pustil sem samo ono škrto Ayn Rand...sodstvo in majhen delček državne vojske-policije većji del bi nadomeščala privatna policija...ki pa...ah jebaj ga. Skratka dejansko imajo vsi modeli napako....neko sistemsko napako:
levi je samo poenostavljena socialka z manj preverjanja dejanskih zaslužkov in premoženjskega stanja
desna Damjanov in moj za hec...pa v jedru še povečata razliko med bogatimi in revnimi...s tem da recimo za določene segmente moj umetni radikalni prinaša nova spoznanja
Nekaj je narobe s to tvojo državo. ki nateguje delavce vsepovprek. In jih sili v tujino.Kaj je telebanc, a si ti tudi en od tistih z izobrazbo, ki je uporabna samo v slovenskem javnem sektorju? Hebiga, bi moral pravočasno misliti na to. Ampak če nimaš dveh levih rok, se lahko za varilca ali vodovodarja izučiš v letu ali dveh.
O.
Nimam jaz javnega sektorja v "paci". To je res. Morda ga imaš ti, uni zavod sej veš?
Donfilipo:"To ne pomeni ukinitev brezplačnega šolstva, zdravstva in obilno sponzoriranje še več drugih aktivnosti (šport, kultura, itd), ampak samo v jedru ukinitev transferjev finančno najšibkejšim. Namesto 260 bi dobili 145... kar potem pomeni...ma pomeni štrik tako ali tako:))"
Ma UTD naj bi bil okoli 250- do 300 evrov. Odvisen je od različnih dejavnikov. Davkov bi se itak potem pobralo nekaj več.
Zgodovina sprememb…
In še nazadnje:
kako so utemljili ( v ideji leta 2005) zmanjšanje minimuma s 260 na 145 za odrasle?
To naj bi pospešilo lenuhe k delu.
Ko smo mu jebali mamicu in je brezposelnost še narasla tako kot njegovi doktorati, ..si je pa nemara malo premislil. Ali pa tudi ne. Butasta trmavost se pri nas IZREDNO splača! RES.
ALSO...še enkrat,...ker se zadeva neprestano servira, ljudje pa vidno in očitno več niti nimajo volje razumeti. Mladci s slo-techa naj recimo BI!
Pogledati je treba, ko vam nudijo in nudijo! (sem danes sam kliknil, samo ne vem še v katero varianto, a stavim da je leva:), ...torej pogledati je treba, katero VARIANTO bodo prodali in katero boste sploh kupovali na volitvah, ali referendumu!
kako so utemljili ( v ideji leta 2005) zmanjšanje minimuma s 260 na 145 za odrasle?
To naj bi pospešilo lenuhe k delu.
Ko smo mu jebali mamicu in je brezposelnost še narasla tako kot njegovi doktorati, ..si je pa nemara malo premislil. Ali pa tudi ne. Butasta trmavost se pri nas IZREDNO splača! RES.
ALSO...še enkrat,...ker se zadeva neprestano servira, ljudje pa vidno in očitno več niti nimajo volje razumeti. Mladci s slo-techa naj recimo BI!
Pogledati je treba, ko vam nudijo in nudijo! (sem danes sam kliknil, samo ne vem še v katero varianto, a stavim da je leva:), ...torej pogledati je treba, katero VARIANTO bodo prodali in katero boste sploh kupovali na volitvah, ali referendumu!
Ma UTD naj bi bil okoli 250- do 300 evrov. Odvisen je od različnih dejavnikov. Davkov bi se itak potem pobralo nekaj več.
Ja bi bilo lepo, če bi se kar tako dalo, ....AMPAK!!!
NI to tako LAHKO! NO GO, brez da bi uvedel davke, ki pa potem res vse podrejo, ...ali pa se praktično vsemu 'socialističnemu' odrekel!!!! NI tako malo, vsak mesec 2*10na6 * 300 = 600 miljonov mesečno, kar pomeni 7,2 miljarde letno!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
Eh, kaj pa telebanci vejo, koliko je milijarda
(To je iz tistega vica o Strojanih, ki so kradli tračnice. Pridejo policaji in vprašajo, kaj dela ta kup tračnic na dvorišču. Eh, to so se otroci nekaj igrali, pa so zvlekli na kup, pravi mama Elka. Kako otroci, pa vsaka tračnica tehta eno tono? Ja kaj pa otroci vejo, kaj je to tona.)
(To je iz tistega vica o Strojanih, ki so kradli tračnice. Pridejo policaji in vprašajo, kaj dela ta kup tračnic na dvorišču. Eh, to so se otroci nekaj igrali, pa so zvlekli na kup, pravi mama Elka. Kako otroci, pa vsaka tračnica tehta eno tono? Ja kaj pa otroci vejo, kaj je to tona.)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Če smo resni, ...vse te oblike pravega UTD, (se pravi desne oblike, kjer UTD dobijo vsi državljani in ne samo socialci!), ...so samo redčenje sociale ob relativno nizkih davkih.
Izvirajo prejkoslej iz ene mutacije freshwater ekonomskih šol, po katerih država ni dolžna skrbeti za nikogar, ČE PA ŽE in jasno je, da že skoraj povsod v razvitem svetu, pa naj za vse, v osnovi enako.
Problem se potem seveda pokaže v številkah, in se pokaže na koncu, ...nekoč, da lahko z gigantskimi davki lahko celo to (skrbi za vse:), in da je to čisto znosen socializem. Gledano s humanega stališča. IN da bodo nekateri (pravzaprav zelo velika večina!!!!) ne glede na to, da jim bodo skoraj vse pobrali v obliki davka, še vedno iskali profit, ....drugi samorealizacijo v obliki drugih neprofitnih dejavnosti, ...tretji pa...no ja bodo pa še vedno terali tanatos in jih bodo morali medicinci držati nazaj. Vsaj na videz
Vse leve oblike UTD pa so neka larpurna tolažba, po kateri bi se dalo dobiti lažje in večjo socialno pomoč, brez letanj okoli avtomatiziranih (s paragrafi!) tet. Vsekakor za stanja v nekaterih boleznih in izločenosti humano, ...vendar bi te primere zlahka ob paragrafih preko strokovne usposobljenosti, MORALA uvideti PREDVSEM TUDI sociala (in to ruck zuck in ne da glumi gljivo!!!!) IN obenem tudi izločati dobesedno skoraj miljonarje iz vrst navidezno socialno ogroženih.
Pomeni UTD ni rešitev, ker bo do UTD za vse, še vedno treba gledati kdo je dejansko revež, lačen in bolan in kdo ne. Plus da ne govorim, kako zaposliti mase zdravih če zaposlitev ni! In jih bo vedno manj dostojno plačanih...kar pomeni....ha kaj?
Izvirajo prejkoslej iz ene mutacije freshwater ekonomskih šol, po katerih država ni dolžna skrbeti za nikogar, ČE PA ŽE in jasno je, da že skoraj povsod v razvitem svetu, pa naj za vse, v osnovi enako.
Problem se potem seveda pokaže v številkah, in se pokaže na koncu, ...nekoč, da lahko z gigantskimi davki lahko celo to (skrbi za vse:), in da je to čisto znosen socializem. Gledano s humanega stališča. IN da bodo nekateri (pravzaprav zelo velika večina!!!!) ne glede na to, da jim bodo skoraj vse pobrali v obliki davka, še vedno iskali profit, ....drugi samorealizacijo v obliki drugih neprofitnih dejavnosti, ...tretji pa...no ja bodo pa še vedno terali tanatos in jih bodo morali medicinci držati nazaj. Vsaj na videz
Vse leve oblike UTD pa so neka larpurna tolažba, po kateri bi se dalo dobiti lažje in večjo socialno pomoč, brez letanj okoli avtomatiziranih (s paragrafi!) tet. Vsekakor za stanja v nekaterih boleznih in izločenosti humano, ...vendar bi te primere zlahka ob paragrafih preko strokovne usposobljenosti, MORALA uvideti PREDVSEM TUDI sociala (in to ruck zuck in ne da glumi gljivo!!!!) IN obenem tudi izločati dobesedno skoraj miljonarje iz vrst navidezno socialno ogroženih.
Pomeni UTD ni rešitev, ker bo do UTD za vse, še vedno treba gledati kdo je dejansko revež, lačen in bolan in kdo ne. Plus da ne govorim, kako zaposliti mase zdravih če zaposlitev ni! In jih bo vedno manj dostojno plačanih...kar pomeni....ha kaj?
Zgodovina sprememb…
Hm ja in kam sem kliknil na facebooku?
http://basicincome2013.eu/en/index.html
Evropska iniciativa, ki po definiciji v filmu, po Okapijevo taji tirnice na dvorišču, je pa v jedru OB upoštevanju izrečenega postulata: 'UTD mora vsakemu zagotoviti minimalno preživetje' in če upoštevamo, da je to recimo pri nas nekje med 360€ -550€, odvisno od stanja in statusa, ...to potem kot smo videli dejansko pomeni praktično socializem z lahkim prehodom v komunizem neke nove vrste. ČE gre! Zaenkrat sem malo skeptika, ...ampak tako je vedno prav, dokler se ne prepričaš da gre, ..potem moraš biti gromoglasnik
http://basicincome2013.eu/en/index.html
Evropska iniciativa, ki po definiciji v filmu, po Okapijevo taji tirnice na dvorišču, je pa v jedru OB upoštevanju izrečenega postulata: 'UTD mora vsakemu zagotoviti minimalno preživetje' in če upoštevamo, da je to recimo pri nas nekje med 360€ -550€, odvisno od stanja in statusa, ...to potem kot smo videli dejansko pomeni praktično socializem z lahkim prehodom v komunizem neke nove vrste. ČE gre! Zaenkrat sem malo skeptika, ...ampak tako je vedno prav, dokler se ne prepričaš da gre, ..potem moraš biti gromoglasnik
Matako ::
Realno gledano... UTD so sanje svinje o koruzi, ki je ni.
Zdaj zakaj je ni, kdaj bo, koliko bi je bilo, če bi bila - s tem se ne ukvarjam, BMK. Je pa očitno zelo uporaben za "vabo širokega spektra". Deluje v vsem od pecanja družboslovk, preko nabiranja FB plebsa do volitev.
Zdaj zakaj je ni, kdaj bo, koliko bi je bilo, če bi bila - s tem se ne ukvarjam, BMK. Je pa očitno zelo uporaben za "vabo širokega spektra". Deluje v vsem od pecanja družboslovk, preko nabiranja FB plebsa do volitev.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Ok najprej začnemo ultra telebansko in zofofilsko
Stavo sam s sabo sem izgubil...ker nekako tale kamor sem kliknil evropska iniciativa dejansko obeta minimum preživetja VSEM. Kako dela računica bom sumničavo seveda gledal kar nekaj časa!!!! In tako iz desne oblike nenadoma, seveda če dela...torej iz desne oblike, kje je UTD recimo 85€ za vse, brezposelni in reveži pa naj se potem jebejo s tem namesto z malo večjo podporo, torej iz te desne oblike nenadoma nastane socialistična utopija, kjer meni edino ni jasno, ali klapajo številke.
Pa da vidimo. Še dobro da smo tako rogato, pa vseeno temeljito zdrmali temo iz jamranja čez aktualno politiko
Stavo sam s sabo sem izgubil...ker nekako tale kamor sem kliknil evropska iniciativa dejansko obeta minimum preživetja VSEM. Kako dela računica bom sumničavo seveda gledal kar nekaj časa!!!! In tako iz desne oblike nenadoma, seveda če dela...torej iz desne oblike, kje je UTD recimo 85€ za vse, brezposelni in reveži pa naj se potem jebejo s tem namesto z malo večjo podporo, torej iz te desne oblike nenadoma nastane socialistična utopija, kjer meni edino ni jasno, ali klapajo številke.
Pa da vidimo. Še dobro da smo tako rogato, pa vseeno temeljito zdrmali temo iz jamranja čez aktualno politiko
Realno gledano... UTD so sanje svinje o koruzi, ki je ni.
Kva boš ti govoru, da so naše dohtarce brez veze
Zdaj bomo stručnjaci najprej pogledali kje so dejanske cifre in jih prekalkulirali in če klapa....mašinca zagodi
Če realnih cifer ni nikjer, pa ne bomo BMK-jali, ampak gromoglasno izjavili, da je naša dohtarca brez veze
In njena teza za pregled?
Ecolo:
http://www.planbzaslovenijo.si/upload/r...
Zgodovina sprememb…
Sam Donfilipo, si vprašal se, zakaj v državah, kaj niso nikoli meli golega otoka, zakaj ta ideja padla na pognojena tla.
Danes Belgija, kot četrta država bo presegla 100% kvoto.
Ja, ideja UTD se zdi utopična, no, kakor za koga.
Zgodovina sprememb…
No smo prebrali. Ni niti tako hudo.
In smo ugotovili, da številk ni.
Je UTD 300€, kar je sicer pod Evropsko direktivo, ki pravilno trdi, da je minimalno dostojno preživetje v Evropi običajno nekje pri 60% povprečne plače. V revnejših deželah EU, je pa treba še paziti na košarico dobrin.
Also. Povprečna plača v SLO je 990€. 60% je tako 594€. IN res, ..s tem se da in plačati najemnino in dostojno preživeti. Ostalo je fehtarjenje in dodajanje iz črnega,...neznanega,...ali dobesedno hoja v minus!!!! V bedo in nazadnje smrt. Prerano seveda.
Ampak dobro. Dohtarica je postavila skromnejšo cifro. 300€.
Zdaj pa da vidimo od kje vzeti 7,2 miljarde letno, če je VES proračun (vojska, policija, sodstvo, šolstvo, kultura, ceste, uprava, občine, sociala in celo dodajanje k pokojninam itd..itd ....na skupni cifri nekje 9 - 10 miljard...celotnega letnega proračuna. In to pri relativno visoki obdavčenosti. They press so hard karaya can't stand Let my people go
Po mojoj nauci ti lahko menjaš posamezne postavke ampak breme skupne obdavčenosti in njene posledice so pa še vedno iste. Kar pomeni, da smo pri sedanji obdavčenosti precej neinteresantni za vlaganja iz tujine in da na drugi strani naši drobni in srednji podjetniki jokajo, da je kaj. Če bi se jih še bolj obdavčilo to ne gre v nedogled.
Also cifer NI in tudi ne morejo klapati. Ali pa sem kaj spregledal?
Ker veste jaz sem za 'mašinca zagodi'...samo čisto brez veze pa spet ne
In smo ugotovili, da številk ni.
Je UTD 300€, kar je sicer pod Evropsko direktivo, ki pravilno trdi, da je minimalno dostojno preživetje v Evropi običajno nekje pri 60% povprečne plače. V revnejših deželah EU, je pa treba še paziti na košarico dobrin.
Also. Povprečna plača v SLO je 990€. 60% je tako 594€. IN res, ..s tem se da in plačati najemnino in dostojno preživeti. Ostalo je fehtarjenje in dodajanje iz črnega,...neznanega,...ali dobesedno hoja v minus!!!! V bedo in nazadnje smrt. Prerano seveda.
Ampak dobro. Dohtarica je postavila skromnejšo cifro. 300€.
Zdaj pa da vidimo od kje vzeti 7,2 miljarde letno, če je VES proračun (vojska, policija, sodstvo, šolstvo, kultura, ceste, uprava, občine, sociala in celo dodajanje k pokojninam itd..itd ....na skupni cifri nekje 9 - 10 miljard...celotnega letnega proračuna. In to pri relativno visoki obdavčenosti. They press so hard karaya can't stand Let my people go
Po mojoj nauci ti lahko menjaš posamezne postavke ampak breme skupne obdavčenosti in njene posledice so pa še vedno iste. Kar pomeni, da smo pri sedanji obdavčenosti precej neinteresantni za vlaganja iz tujine in da na drugi strani naši drobni in srednji podjetniki jokajo, da je kaj. Če bi se jih še bolj obdavčilo to ne gre v nedogled.
Also cifer NI in tudi ne morejo klapati. Ali pa sem kaj spregledal?
Ker veste jaz sem za 'mašinca zagodi'...samo čisto brez veze pa spet ne
Sam Donfilipo, si vprašal se, zakaj v državah, kaj niso nikoli meli golega otoka, zakaj ta ideja padla na pognojena tla.
Si kdaj ti bral Šhekspeara?
Dobro retorično vprašanje. Raje mi odgovori:
-v državah kjer niso nikoli imeli golega otoka je ideja UTD padla na pognojena tla?
Logično. V tako imenovanih avtoritarnih socializmih kaj kmalu ni bil več cilj socializem, temveč nasilje. Nasilna prevzgoja v oboževalce nekega kulta, ki se pač po podobi počasi tudi samooblikuje.
-Danes Belgija? Kvota? Was?
Ideja UTD je utopična, zato in prav zato jo jaz z zanimanjem gledam. Ali je mogoča...torej socialistična...s postulatom, da je vsakomur treba zagotoviti minimalno dostojno preživetje (kar mimogrede trobi tudi naš sozialstadt s tistimi 260€:)...e tu sem pa velik skeptik zaenkrat. Ker je tako, da so številke sila zajebana zadeva!!!!
Ampak dobro. Ker me vedno boli križ...in če slišim Križanič:) potem takoj dvignem ušesa
Donfilipo: "Also. Povprečna plača v SLO je 990EUR. 60% je tako 594EUR. IN res, ..s tem se da in plačati najemnino in dostojno preživeti. Ostalo je fehtarjenje in dodajanje iz črnega,...neznanega,...ali dobesedno hoja v minus!!!! V bedo in nazadnje smrt. Prerano seveda.
Ampak dobro. Dohtarica je postavila skromnejšo cifro. 300EUR."
Ja no. Vsaj so realni. 300 evrov bi po moje šlo skoz, je pa nekaj premalo. V bedo in smrt, gredo pol tud tisti, kaj zdej prejemajo po 160 ali 260 evrov? socialne pomoči (zdej je eno leto pomoč).
Je bla pred kratkim neka gospa na "Bolhi", je povedla, kaj plača vse s socialno pomočjo (260 ojrov) ostane ji 20 evrov za hrano za celi mesec. Taka je sitacija. Tako je. In je prosla za pomoč v hrani, v rubliki podarim, se mi zdi.
Donf.: "-Danes Belgija? Kvota? Was?"
Če pa te matra da bi dal še svoj glas:
"Šekspira" pa nisem bral, čeprav sem prebral sigurno pol knjižnice na Vrhniki.
Ampak dobro. Dohtarica je postavila skromnejšo cifro. 300EUR."
Ja no. Vsaj so realni. 300 evrov bi po moje šlo skoz, je pa nekaj premalo. V bedo in smrt, gredo pol tud tisti, kaj zdej prejemajo po 160 ali 260 evrov? socialne pomoči (zdej je eno leto pomoč).
Je bla pred kratkim neka gospa na "Bolhi", je povedla, kaj plača vse s socialno pomočjo (260 ojrov) ostane ji 20 evrov za hrano za celi mesec. Taka je sitacija. Tako je. In je prosla za pomoč v hrani, v rubliki podarim, se mi zdi.
Donf.: "-Danes Belgija? Kvota? Was?"
Če pa te matra da bi dal še svoj glas:
"Šekspira" pa nisem bral, čeprav sem prebral sigurno pol knjižnice na Vrhniki.
Zgodovina sprememb…
300 evrov bi po moje šlo skoz, je pa nekaj premalo. V bedo in smrt, gredo pol tud tisti, kaj zdej prejemajo po 160 ali 260 evrov? socialne pomoči (zdej je eno leto pomoč).
Najprej kako bi šlo 300€ skoz????? Povej. To je 7,2 miljarde letno. In stroški sociale so nekje recimo 3 miljarde letno. Bi ukinil šolstvo (brezplačno) ali kaj?
In drugo? JA! V bedo in smrt gredo počasi in nezadržno tisti ki prejemajo (samo) socialno pomoč, preživijo in to ne slabo pa seveda socialne delavke
300 evrov bi po moje šlo skoz, je pa nekaj premalo. V bedo in smrt, gredo pol tud tisti, kaj zdej prejemajo po 160 ali 260 evrov? socialne pomoči (zdej je eno leto pomoč).
Najprej kako bi šlo 300€ skoz????? Povej. To je 7,2 miljarde letno. In stroški sociale so nekje recimo 3 miljarde letno. Bi ukinil šolstvo (brezplačno) ali kaj?
In drugo? JA! V bedo in smrt gredo počasi in nezadržno tisti ki prejemajo (samo) socialno pomoč, preživijo in to ne slabo pa seveda socialne delavke
Ma sm dal izračune nekaj nazaj. Vse je v tabelah prikazano. Na tle je nekaj.
http://www.gibanje.org/?id=3087
Hm ja je. Sem celo enkrat že gledal.
Nekako pa ne najdem energije, da bi zadevo preveril. In to tisto..zares preveril. Še vedno mi namreč ne gre skupaj čisto osnovni princip...ampak dobro morda bom pa res še enkrat temeljito pogledal. Pikco (glas:) sem dal že zaradi svetlega pravoliberalnega:) principa.
Nekako pa ne najdem energije, da bi zadevo preveril. In to tisto..zares preveril. Še vedno mi namreč ne gre skupaj čisto osnovni princip...ampak dobro morda bom pa res še enkrat temeljito pogledal. Pikco (glas:) sem dal že zaradi svetlega pravoliberalnega:) principa.
Hm ja je. Sem celo enkrat že gledal.
OK. Manjka ena milijardica na leto. Glede na sedanje sistem sociale.
Če pogledaš, kolk se je zmetalo, pokradlo in (oguljufalo - npr. belgijci v NLB) v zadnjih 23 letih v banke, je to drobižek.
Tole je pravi dokument:
http://www.umar.gov.si/fileadmin/user_u...
Ki pa je tako dolg, da ga bo bralo natanko 6328 Slovencev, 5 Avstrijcev in 2 Italijana
Ampak reda radi je pa prav, da se vsaj poda link, če se še ni.
In morda nekoč z obilo optimizma pa le.....
Evo jaz obljubim, da bom takole v haronovem brodu povedal po resnici. Does it go...or not. Toretično seveda. Če preberem s kalkulatorjem in Googlom
Drugi morate verjeti poučenim. Tako deluje demokracija. Na žalost
http://www.umar.gov.si/fileadmin/user_u...
Ki pa je tako dolg, da ga bo bralo natanko 6328 Slovencev, 5 Avstrijcev in 2 Italijana
Ampak reda radi je pa prav, da se vsaj poda link, če se še ni.
In morda nekoč z obilo optimizma pa le.....
Evo jaz obljubim, da bom takole v haronovem brodu povedal po resnici. Does it go...or not. Toretično seveda. Če preberem s kalkulatorjem in Googlom
Drugi morate verjeti poučenim. Tako deluje demokracija. Na žalost
Ja, smo tud ta dokument že videli.
Dejstvo je, da bo UTD verjetno krojil naslednje volitve, sploh če bo taka kriza. PS je že zagrizla....
Tle se oba strinjava?
Dejstvo je, da bo UTD verjetno krojil naslednje volitve, sploh če bo taka kriza. PS je že zagrizla....
Tle se oba strinjava?
Zgodovina sprememb…