» »

Univerzalni temeljni dohodek

Univerzalni temeljni dohodek

Temo vidijo: vsi
««
36 / 134
»»

Pšenični ::

sensei je izjavil:

Se prav ti trdiš, da ma Slovenija dost keša, da se gre UTD? Al bomo davke prilagodil tko :))

Keša je polno. Sam poglej, kolk gre v banke. Milijarde.

sensei ::

Js nism lih za UTD, se mi zdi ideja precej bolana, sploh glede na to, da država rabi folk, da neki nardi, ne pa prejema UTD, medtem pa "išče službo", ampak tole

pa ni lih slab argument.

donfilipo ::

V državi je solidno plačanih kakih 100-150 tisoč ljudi, ki samo mešajo meglo. Ampak je to težko pokazati. Še vedno pa njihove plače ne dosegajo...ali pač.

No pri UTD bi pač kmalu ne vlekli plač ampak UTD. Ta sprosti nujno potrebo po larpurlarnem delu. Je pa res, da se bo še nekaj časa iskalo fizikalce, ker je delo podcenjeno. Daleč podcenjeno. Fizično namreč.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Spy ::

http://www.tradingeconomics.com/sloveni...

Levica, UTD, demokratični socializem, barbika in miljon dvonogih ovac.

donfilipo ::

Ok ne traži se jih preko borze>:D Ali jih ja vidim i ponekad i osjetim:) Dolaze redovno. Inšpektor ma pa novo ljubico.

Samo ti ne veš kaj je ljubica. On pač.
>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

bluefish ::

Pšenični je izjavil:

Daj, ne s takimi. Ga ni junaka, ki bi Sloveniji VSAKO leto posodil tako ogromne zneske.

Okapi ::

Najprej kako bi šlo 300€ skoz????? Povej. To je 7,2 miljarde letno
300 € gre morda skozi po levi različici, ko si vsi, ki imajo kakršnekoli prihodke (plače, honorarje, penzije, zaslužke od najemnin, rente ...) UTD plačajo sami sebi. 300 € jim vsak mesec država pobere (poleg vseh dosedanjih davkov in prispevkov), potem jim pa teh 300 € vrne kot "UTD".

In ta leva različa kot prvo ni pravi UTD, in kot drugo predstavlja le po načelu uravnilovke razdeljevano socialno pomoč. Birokrat si elegantno opere roke, ker mu ni več treba ugotavljati, koliko pomoči kdo dejansko potrebuje. Kar je seveda bedasto, ker tisti reveži, ki bodo dobili premalo (in brez dodatnega zvišanja davkov bodo sigurno nekateri dobili premalo, ker se bo pač socialna pomoč "razredčila", saj bodo nekaj dobili tudi tisti, ki sedaj ne dobijo, ker tudi ne potrebujejo), bodo še vedno tu in bo treba nekako poskrbeti zanje.

O.

bluefish je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Daj, ne s takimi. Ga ni junaka, ki bi Sloveniji VSAKO leto posodil tako ogromne zneske.

Hočem le reči, če bi umno gospodarili z denarjem, UTD ne bil problem. Tako pa denar (nezavarovani krediti)odteka k tistim, ki imajo veze in poznanstva v bankah, oziroma so na "pravi liniji".

Recimo mlijardo in kmalu še več bomo sedaj odvajali za obresti vsako leto (za kredite, kaj so šli nekam brezveze, sam v gospodarsvo ne), kaj ta milijarda ravno manjka za UTD.

Ja, samo ta boga milijarda nas loči od cedenja medu in mleka.
Resno, preberi si najprej dokument, ki si ga prilepil sam. Boš videl, kako si UTD nekateri birokrati predstavljajo pri nas. No, je itak Okapi povzel bistvo.

bluefish je izjavil:

Ja, samo ta boga milijarda nas loči od cedenja medu in mleka.
Resno, preberi si najprej dokument, ki si ga prilepil sam. Boš videl, kako si UTD nekateri birokrati predstavljajo pri nas. No, je itak Okapi povzel bistvo.

Ni nujno, da je to končna verzija. V končni fazi, je UTD dobrodošel tudi zato, ker ljudem, ne bo potrebno vračati socialne pomoči. Oziroma prodajati nepremičnin.

Ko zmanjka argumentov, pa hitro na populizme.

bluefish je izjavil:

Populizmi gor ali dol. Boš videl kolko bo tega "populizma" , kaj bojo volitve.

http://basicincome2013.eu/en/statistics...

Še ena država dosegla kvoto 100%, Belgija. Belgija je za UTD.

:)) In telebanc se s tem še hvali. Eni pač ne bi prepoznali populističnega natega, tudi če bi se ta pobarval v vijolično, gol plesal na pokrovu čembala in pel "jaz sem populistični nateg".;)

O.

Okapi je izjavil:

:)) In telebanc se s tem še hvali. Eni pač ne bi prepoznali populističnega natega, tudi če bi se ta pobarval v vijolično, gol plesal na pokrovu čembala in pel "jaz sem populistični nateg".;)

O.

Lepo, znaš se barvito izražat.

Kako komentiraš, da se je zadeva prijela v Belgiji?

Prijela se je ravno toliko kot pri nas. Nekateri so ideji naklonjeni, vendar je od tu do morebitne izvedbe (če sploh) še daleč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Kaj se je prijelo? 0,15% Belgijcev je nekaj kliknilo na netu, dva Belgijca sta se pa celo tako potrudila, da sta podpis oddala na papirju. Dva!

Slovenci pa smo zelo zagnani - skoraj pol odstotka Slovencev je nekaj kliknilo na netu (ni se pa niti en potrudil podpore oddati na papirju, ampak OK, to je zato, ker smo bolj računalniško pismeni od Belgijcev;) ).

Telebanc, smešen si, če misliš, da pol odstotka pomeni kakšno podporo.

O.

solatko ::

Ljudje si tega - kaj se bo dogajalo, če bodo vsi dobili nek denar, brez da bi zjutraj vstali, šli na šiht in tam garali cel dan, ne morejo niti ne znajo predstavljat. Večini se življenje konča, ko gredo v penzijo, naenkrat imajo ogromno časa, pa ne vedo kam z njim.

To je glavni problem, ne to, kje se bo našel denar za nafutrat populacijo.
Kaj jim dat za počet, da ne bodo počeli neumnosti.

Tu pa je tista lisa, katero bodo lahko pokrivali ljudje z idejami, delovanjem in vodenjem.

Dela je ogromno, problem je, da je potrebno ljudi animirat, če bodo imeli zagotovljeno preživetje, to ne bo problem - poglejte kako se je prijela simbioza - delo s tistimi, ki dobijo pokojnino (neke vrste UTD).

Predvsem pa se je tema zopet obrnila v pravo smer - globalni UTD.
Delo krepa človeka

Invictus ::

Pšenični je izjavil:

[
Kako komentiraš, da se je zadeva prijela v Belgiji?

Belgijci so približno tako leni kot Slovenci. Denar bi, delajo pa res počasi. Kot Slovenci.

Ampak na srečo imajo tam sedež EU in veliko poslovnih stikov z bivšimi kolonijami, ki prinašajo denar.

Je pa enako kot Slovenija država javnega sektorja ... Njihove storitve so približno tako zanič kot v Sloveniji.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Okapi je izjavil:

Kaj se je prijelo? 0,15% Belgijcev je nekaj kliknilo na netu, dva Belgijca sta se pa celo tako potrudila, da sta podpis oddala na papirju. Dva!

Slovenci pa smo zelo zagnani - skoraj pol odstotka Slovencev je nekaj kliknilo na netu (ni se pa niti en potrudil podpore oddati na papirju, ampak OK, to je zato, ker smo bolj računalniško pismeni od Belgijcev;) ).

Telebanc, smešen si, če misliš, da pol odstotka pomeni kakšno podporo.

O.

Ja, pač zadeva ne gre mimo, kot ste nekateri upali. Pred par leti, bi se to verjetno zgodilo.
Zdej pa, kriza bo trajala še več let. Vsako leto, bo več privržencev UTD ja. Sploh v Sloveniji.

Če pogledamo, kako se dela z delavci pri nas in kako naši delodajalci "delajo sranje" tud v tujini, pol ne bo čudno, če bo do UTD ja prišlo:

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slove...

"Na ZSSS-ju opozarjajo, da se na njih obrača vse več delavcev, ki so bili prek slovenskih podjetij napoteni na nemška gradbišča, ker so jih delodajalci ogoljufali za plačo in socialne prispevke."

Tako bi radi spremenili delovno zakonodajo, da bi te načini, postali zakoniti, tako kot seljenje delavcev v kvazi satelitske firme, da se izogneš odpravninam.

Da bo tako, nam je nekaterim bilo jasno že ob sprejetju lastninske zakonodaje in prvih prihvatizacij, samo takrat so bili tudi voditelji ZSSS s Semoličem na čelu, gluhi za ta opozorila. Šlo je samo za ohranitev čim več višje in visoko šolanih kadrov, vsi ostali so bili kanonfuter.

Sedaj je tako delo z živimi cilji postalo družbeno sprejemljivo, tako kot korupcija, samo vsake toliko kak čivk.

Ko bo vrag odnesel šalo, brez krvi ne bo šlo in te isti pajaci, bodo v drugi in tretji vrsti čakali, da se kanonfuter rezkira.
Delo krepa človeka

Mr.B ::

Solatko,
Veš ti si lepo povedal da ti za ta denar, ki ga ponujajo grdi kapitalisti, NE BOŠ DELAL. KER TI NI POTREBNO. Imaš rit na toplem, ter si sit. Oziroma izpolnjene , ko TI smatraš, osnovne potrebe kvalitetnega življenja.
UDT v tvojem primeru je TO, kar ti praviš je STRAH in TREPET ta desnih unih grdih TA-DESNIH kapitalistov v Svetu, ne v Sloveniji. In ta strah je to da boš ti UDT porabil za tisto za kar tebi NE PRIPADA, in se boš obnašal NE ODGOVORNO v državi oziroma EU-ju, ki bi bila rada kot nekateri pravijo Socialni raj.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako ::

Pšenični je izjavil:

bluefish je izjavil:

Še ena država dosegla kvoto 100%, Belgija. Belgija je za UTD.

Za ostale, ki mogoče ne vedo:

http://basicincome2013.eu/ubi/faq/
Rather, we must collect a minimum number of signatures from at least 7 different member states (each member state has its own minimum number of required signatures). Those 7 member states don’t have to be specified in advance.

Skratka to jasno nima veze s tem, da bi bila neka država za UTD - to je le kvota za sestavljanje _minimuma_ upoštevanja _skupnega_ rezultata. Točneje 7 držav nad kvoto, AMPAK še vedno pa rabiš napraskati _skupaj_ 1 milijon - dosežena je slaba četrtina tega. Očitno je ideja ta, da recimo dve večji državi ne bi napraskali skupaj tistega milijona.

V bistvu sem presenečen nad nizko podporo. Mislil sem, da bo vseeno več. Še celo Grki ne jebejo UTD.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Mr.B - Vidiš, sedaj te imam pa s tem tvojim brezveznim metanjem svojih misli drugim - zadosti

1. Sem sam sebi odličen kapitalist
2. Plačujem vse, kar sem dolžen plačati po zkonu
3. Zavedam se, tako kot večina tistih, ki vidi čez svoj plot, da že sedaj ni dela (s plačo za preživetje) dovolj in da ga bo vsako leto manj.
4. Zavedam se, da si le del zemljanov s svojo podjetniško žilico, lahko uredimo delo sami, vsi ostali so od takih odvisni
5. Zavedam se, da bi lahko kapitalisti, bolje nagrajevali opravljeno delo, pa je to skregano z človeško požrešnostjo, katero pridobi vsak, ko ima enkrat za obstoj zadosti.
6. Zavedam se, da mi v primeru WW3, ne bo mogel pomagat nikakršen kapital, prišparan in pridobljen skozi desetletja, postal bom revež, ki bom čakal odrešilni metek ali sevanje.
7. Zavedam se, da bi uvedba UTD-ja - še bolje pa zastonj osnovni življenski pogoji - odprli mnogo pozitivnih in negativnih problemov.
8. Upam, da bogate, pametne glave, delujejo na teh segmentih in jih bodo uredile, pred uvedbo kjerkoli.
9. Zavedam se, da bo potrebno ob uvedbi globalnega UTD-ja, uvesti tudi globalno vodenje - kar se več ali manj, že dogaja in sama izvedba ne bo tako težka. Ali preko združenih narodov ali preko vojaških povezav.

Imaš dovolj, da boš nehal svoje sive celice uporabljati, za prepiranje z menoj, saj jaz ne odločam o UTD-ju, temveč samo o mojem ravnanju in obnašanju.
Delo krepa človeka

V bistvu sem presenečen nad nizko podporo. Mislil sem, da bo vseeno več. Še celo Grki ne jebejo UTD.
Jaz sem tudi mislil, da se cifre podpore gibljejo vsaj okoli 5% prebivalstva, po tem, kako navdušen je bil telebanc. Potem pa vidim 0,15% Belgijcev, 0,45% Slovencev ... >:D

Za legalizacijo trave bi jih verjetno dobil 10x toliko v pol manj časa;)

Okapi - to je znak, da je več ljudi zakajenih, kot pametnih.
Delo krepa človeka

solatko, Sej vem WW3, je idelana rešitev za vse tvoje zablode.

jype ::

solatko> Okapi - to je znak, da je več ljudi zakajenih, kot pametnih.

Nekateri zakajeni so tudi pametni, med drugim.

Matako ::

Okapi je izjavil:

Jaz sem tudi mislil, da se cifre podpore gibljejo vsaj okoli 5% prebivalstva, po tem, kako navdušen je bil telebanc. Potem pa vidim 0,15% Belgijcev, 0,45% Slovencev ... >:D

Gandžica ima tudi moj glas! Pa sploh nisem buffalo solidiaaa, samo je prav da se prodaje ene relativno benigne rastline ne omejuje - zadeti se ga da pa tudi z zrakom, samo bolj moraš inhalirati.
/\/\.K.

Invictus ::

Mr.B je izjavil:

solatko, Sej vem WW3, je idelana rešitev za vse tvoje zablode.

Sploh ne. On bo največ izgubil, ker ne bo mogel opravljati svojega posla ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vem tisti rek revulicja in žrete lastnih otrok. No solatko misli da spada v uno drugo skupino ki bo jedla...

Okapi je izjavil:

Mei se zdi podpora zelo v redu. Sploh če poznamo dejstvo, da aktivisti za UTD nimajo nikogar za sabo. Ne medijev, ne denarja.

Yipe:"Nekateri zakajeni so tudi pametni, med drugim."

So,ja dokler trava dela. potem so spet neumni. Ker pameten človek pač ne bo kadil tega.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

So,ja dokler trava dela. potem so spet neumni. Ker pameten človek pač ne bo kadil tega.
Carl Sagan, Stephen Jay Gould, Francis Crick, Margaret Mead, Andrew Weil, Kary Mullis, Oliver Sacks, Richard Feynman, Sergey Brin,... Sami debili.

No, smo offtopic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

bluefish je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Carl Sagan, Stephen Jay Gould, Francis Crick, Margaret Mead, Andrew Weil, Kary Mullis, Oliver Sacks, Richard Feynman, Sergey Brin,... Sami debili.

No, smo offtopic.

Kaj bi rad dokazal.

Da moraš biti zadet, da si ustvarjalen?

Ok, pustimo to.

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre...

"Komu bi bilo v interesu in komu ne, da bi se UTD uvedel?
V interesu ni tistim, ki ga ne razumejo. V resnici pa bi moral biti v interesu vseh, tako zaposlovalcev in zaposlenih, res pa je, da imajo zaposlovalci upravičen strah pred tem, da se bo moral njihov odnos do zaposlenih spremeniti. Mogoče se bodo spremenile tudi vrednosti posameznih del. Določena dela, ki so danes relativno slabo plačana, predvsem pa so družbeno neatraktivna, kot so pobiranje smeti, čiščenje greznic, nevarna dela, torej nekoliko zapostavljena dela, bodo pridobila tudi na vrednosti."

In napoved za naprej

"Kaj se bo zgodilo, če ne bomo zbrali podpisov?
Potem bomo poskusili znova naslednji krog. Bomo vztrajali."

Pšenični je izjavil:

Da moraš biti zadet, da si ustvarjalen?
Zgolj demantiram tvojo izjavo, da travo kadijo le neumni.

Pšenični je izjavil:

"Komu bi bilo v interesu in komu ne, da bi se UTD uvedel?
V interesu ni tistim, ki ga ne razumejo. V resnici pa bi moral biti v interesu vseh, tako zaposlovalcev in zaposlenih, res pa je, da imajo zaposlovalci upravičen strah pred tem, da se bo moral njihov odnos do zaposlenih spremeniti. Mogoče se bodo spremenile tudi vrednosti posameznih del. Določena dela, ki so danes relativno slabo plačana, predvsem pa so družbeno neatraktivna, kot so pobiranje smeti, čiščenje greznic, nevarna dela, torej nekoliko zapostavljena dela, bodo pridobila tudi na vrednosti."

In napoved za naprej

"Kaj se bo zgodilo, če ne bomo zbrali podpisov?
Potem bomo poskusili znova naslednji krog. Bomo vztrajali."
Še enkrat, UTD ali nek podoben sistem bo z razmahom avtomatizacije vse bolj potreben. Vendar pa UTD ni nekaj, kar se ustvari s še višjo davčno obremenitvijo, premikanjem denarja iz enega kupa na drugega,...

jype ::

telbanc> Da moraš biti zadet, da si ustvarjalen?

Ne. Da je pametno dovoliti ljudem rekreacijo, dokler ta ne škoduje drugim. Marihuana je približno podobno škodljiva za ostale kot pitje kave.

jype je izjavil:

telbanc> Da moraš biti zadet, da si ustvarjalen?

Ne. Da je pametno dovoliti ljudem rekreacijo, dokler ta ne škoduje drugim. Marihuana je približno podobno škodljiva za ostale kot pitje kave.

Če lahko nehaš kvarit temo s svojimi že zdavnaj znanimi in stokrat ponovljenimi nesmisli o marihuani?

http://www.zurnal24.si/zbogom-drzavne-p...

Nekakšen zametek UTD ja so bile starostne pokojnine, ki pa so bile ukinjene. To je bil nekakšen univerzalen državljanski dohodek, čeprav so ga dobili le tisti, ki so bili starejši od 65 let. In ki niso nikoli vplačavali prispevkov.

papak ::

Ne, niso bile niti zametek, ker jih tisti starejsi od 65 let, ki so imeli normalno pokojnino, niso prejemali. Socialna pokojnina ali pa Temeljni dohodek drzavljanov starejsih od 65 let, ki nimajo nobenih oz. imajo premalo vplacanih prispevkov.press

P.S. Hrvatje pa veselo pod UTD prodajajo nas sistem soc. pomoci (nisem pa gledal ce je vracilo le tega tudi noter)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: papak ()

49106 ::

Če lahko nehaš kvarit temo s svojimi že zdavnaj znanimi in stokrat ponovljenimi nesmisli o marihuani?
Največji nesmisel je tukaj UTD

Če bi imeli.... 10.000 bil gejtsov in bi ves njihov kapital pretvorili v gotovino, bi vsak zemljan v življenju prejel manj kot 100.000$. Ob predpostavki, da živimo le 50 let, je mesečni utd na prebivalca 115€.

49106 je izjavil:

Največji nesmisel je tukaj UTD

Če bi imeli.... 10.000 bil gejtsov in bi ves njihov kapital pretvorili v gotovino, bi vsak zemljan v življenju prejel manj kot 100.000$. Ob predpostavki, da živimo le 50 let, je mesečni utd na prebivalca 115€.

Ma vsem se ne zdi nesmiselno. Prihaja 5 država. Nizozemska. Ki bo izpolnila kvoto v parih dneh.

Zbiranje podpisov, doživlja v zadnjem tednu pravo renesanso. Zgleda je prebita informativna blokada.

Nekakšen zametek UTD ja so bile starostne pokojnine, ki pa so bile ukinjene.
Saj UTD v resnici že imamo in sicer 295 evrov na mesec. Greš na center za socialno delo, poveš, da si brez prihodkov in dobiš 265 evrov na mesec. Potem greš na občino in dobiš še 30 evrov na mesec za zdravstveno zavarovanje. Če nisi sposoben opraviti teh dveh postopkov, država sklepa, da pomoči ne potrebuješ (obstajajo pa tudi državne službe, ki najdejo večino tistih, ki to pomoč sicer potrebujejo, a ne znajo priti do centra za socialno delo).

O.

Okapi je izjavil:

Nekakšen zametek UTD ja so bile starostne pokojnine, ki pa so bile ukinjene.
Saj UTD v resnici že imamo in sicer 295 evrov na mesec. Greš na center za socialno delo, poveš, da si brez prihodkov in dobiš 265 evrov na mesec. Potem greš na občino in dobiš še 30 evrov na mesec za zdravstveno zavarovanje. Če nisi sposoben opraviti teh dveh postopkov, država sklepa, da pomoči ne potrebuješ (obstajajo pa tudi državne službe, ki najdejo večino tistih, ki to pomoč sicer potrebujejo, a ne znajo priti do centra za socialno delo).

O.

Ja, UTD bi prihranil kar lepo število zaposlenih v javnih službah, kaj meniš? A ni tko?

PS: Si že dal glas za? Ah, kaj sprašujem, saj je jasno, socalno čuteč......socialist O.. Se spomnim, kaj si pisal, o temi v socialni pomoči.

Mic, po mic gre nepremičnina, privoščljivo. Tistim, ki so na sociali. Ali imajo varstveni dodatek. Sem pravil, kak sistem imamo v Sloveniji, kolegici iz anglije. Ni mogla verjet.

Število tistih, ki so nehali "jemat" varstveni dodatek se je zmajnšalo za trikrat. Z 45.000 na 13.000. Gre za stare lujdi, ki so raje lačni, kot da bi jim dodatek pojedel, še tisto kar imajo.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

Ja, UTD bi prihranil kar lepo število zaposlenih v javnih službah, kaj meniš? A ni tko?
Niti ne. Le prerazporedili bi se na druga delovna mesta. Glede na predlog UTD-ja, ki si ga prilepil, bi verjetno prekupčkavali denar.

Mic, po mic gre nepremičnina, privoščljivo.
A ti jo boš pa v grob s sabo nesel, ali kaj? Si že kdaj slišal za koncept prihrankov, varčevanja za slabe čase? Ko ti gre dobro, varčuješ, da boš imel denar za takrat, ko ti ne bo šlo več tako dobro. Po tvoji logiki pa lahko takrat, ko ti gre dobro, veselo zapravljaš, ko ti ne gre več dobro, pa od države zahtevaš denar.

Ezop je pred 2500 leti napisal basen o mravljici in čričku. Danes bi ga verjetno obtožili, da širi neoliberalne zamisli.>:D

Okapi je izjavil:

Mic, po mic gre nepremičnina, privoščljivo.
A ti jo boš pa v grob s sabo nesel, ali kaj? Si že kdaj slišal za koncept prihrankov, varčevanja za slabe čase? Ko ti gre dobro, varčuješ, da boš imel denar za takrat, ko ti ne bo šlo več tako dobro. Po tvoji logiki pa lahko takrat, ko ti gre dobro, veselo zapravljaš, ko ti ne gre več dobro, pa od države zahtevaš denar.

Ezop je pred 2500 leti napisal basen o mravljici in čričku. Danes bi ga verjetno obtožili, da širi neoliberalne zamisli.>:D

Ta generacija o kateri govorim, ni hodla na morje da so si naredli hiše. Plačali davke. Itd. Zato sedaj raje životarijo, kot da bi jo dali državi.

Tisti o katerih govoriš, imajo tukaj le stalno prebivališče, vlečejo socialno, ki jo ne bojo nikoli vrnili.

bluefish je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Niti ne. Le prerazporedili bi se na druga delovna mesta. Glede na predlog UTD-ja, ki si ga prilepil, bi verjetno prekupčkavali denar.

Kam bi se prerazporedil? Ukinjanje delovnih mest je predvideno.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

Kam bi se prerazporedil? Ukinjanje delovnih mest je predvideno.
Aja? Tako kot zadnjih nekaj let, ko nenehno poslušamo o krčenju števila zaposlenih, realno pa se le upokojuje? Jasno, kakega linka do konkretnih cifer se ne bi branil.

Zaposluje se tam, kjer je potrebno delati in postane situacija z upokojitvami kritična. Problem je, da se tistih, ki so prišli po vezah, mešat zrak, ne morejo znebiti, saj to pomeni danes vaši - jutri naši (volilni rezultati so nepredvidljivi, razen pri županih LJ, CE in KP.
Delo krepa človeka

Pšenični je izjavil:

Ta generacija o kateri govorim, ni hodla na morje da so si naredli hiše. Plačali davke. Itd. Zato sedaj raje životarijo, kot da bi jo dali državi.
Aka. že na samem začetku so gradili ogromne hiše, ki so presegale njihove realne zmožnosti. Zdaj pa se pričakuje, da bodo drugi plačevali za njihovo vzdrževanje.

bluefish - tiste čase, ko so ljudje gradili 300 m2 in večje, je bila energija še poceni, vzdrževanje ni bilo drago in bili so mladi.
Delo krepa človeka

In živeli so v utvari, da bo tako v nedogled. Povsem razumljivo. Manj pa je, da se pozneje niso prilagodili situaciji.

luli ::

bluefish je izjavil:

In živeli so v utvari, da bo tako v nedogled. Povsem razumljivo. Manj pa je, da se pozneje niso prilagodili situaciji.

Tudi danes eni živite v utvari, da jim boste odvzeli. Samo danes je tu EU.
««
36 / 134
»»