Forum » Operacijski sistemi » Problem s shari, Windowsi, Linuxom
Problem s shari, Windowsi, Linuxom
zee ::
dan.
Na računalniku imam inštaliran Gentoo Linux, povezan pa je v lokalno mrežo. Ostali računalniki, ki imajo nameščene Windows XP, lahko normalno dostopajo do map, ki sem jih določil Sambi. Sam pa ne morem dostopati do nobenega računalnika. Poskusil sem z lisa demonom, vendar ne dela najbolje z inštalirano verzijo Sambe, in programoma smb4k in LinNeighborhoodom. Ostale računalnike vidim, vendar se ne morem gor povezat.
Gre za napako/pomanjkljivost v Sambi ali kje drugje? Ostali računalniki se normalno "vidijo" med sabo in lahko izmenjujejo datoteke.
hvala,
zee
Na računalniku imam inštaliran Gentoo Linux, povezan pa je v lokalno mrežo. Ostali računalniki, ki imajo nameščene Windows XP, lahko normalno dostopajo do map, ki sem jih določil Sambi. Sam pa ne morem dostopati do nobenega računalnika. Poskusil sem z lisa demonom, vendar ne dela najbolje z inštalirano verzijo Sambe, in programoma smb4k in LinNeighborhoodom. Ostale računalnike vidim, vendar se ne morem gor povezat.
Gre za napako/pomanjkljivost v Sambi ali kje drugje? Ostali računalniki se normalno "vidijo" med sabo in lahko izmenjujejo datoteke.
hvala,
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
- spremenilo: zee ()
moj_nick ::
A si mountal računalnike nekam v tvoj filesystem?
110111001001010001010000
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moj_nick ()
hruske ::
katere verzije sambe in lise pa mas?
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Verzija Sambe: 3.0.10
Liso sem odinštaliral, ker zgleda ne dela (iskal tudi po drugih forumih).
Racunalnikov nisem mountal, saj gre pri Lisi, smb4k in drugih zato, da lahko to pocnes dinamicno. Nekako v stilu Network Neghborhooda v Windowsih. Zanimivo je, da se lahko na moj namizni racunalnik povezem, vednar sem v zanj posebej nastavil uporabnisko ime, s katerim se prikljucim gor. Kolikor se spomnem v Windowsih ni treba nic posebej nastavljati.
A ima to kaksno zvezo s Wins serverjem? Samba mi namrec javi, da Wins server laufa na 127.0.0.1.
zee
Del datoteke smb.conf :
[global]
log file = /var/log/samba.log
guest account = guest
ldap ssl = No
restrict anonymous = no
socket options = TCP_NODELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192
hosts deny = 0.0.0.0
username map = /etc/samba/user.map
domain master = yes
guest ok = yes
server string = Samba Server %v
max protocol = NT
workgroup = MSHOME
server signing = Auto
security = share
bind interfaces only = yes
preferred master = yes
os level = 255
wins support = yes
Liso sem odinštaliral, ker zgleda ne dela (iskal tudi po drugih forumih).
Racunalnikov nisem mountal, saj gre pri Lisi, smb4k in drugih zato, da lahko to pocnes dinamicno. Nekako v stilu Network Neghborhooda v Windowsih. Zanimivo je, da se lahko na moj namizni racunalnik povezem, vednar sem v zanj posebej nastavil uporabnisko ime, s katerim se prikljucim gor. Kolikor se spomnem v Windowsih ni treba nic posebej nastavljati.
A ima to kaksno zvezo s Wins serverjem? Samba mi namrec javi, da Wins server laufa na 127.0.0.1.
zee
Del datoteke smb.conf :
[global]
log file = /var/log/samba.log
guest account = guest
ldap ssl = No
restrict anonymous = no
socket options = TCP_NODELAY SO_SNDBUF=8192 SO_RCVBUF=8192
hosts deny = 0.0.0.0
username map = /etc/samba/user.map
domain master = yes
guest ok = yes
server string = Samba Server %v
max protocol = NT
workgroup = MSHOME
server signing = Auto
security = share
bind interfaces only = yes
preferred master = yes
os level = 255
wins support = yes
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
hruske ::
če maš konqueror, probi vpisat smb://mshome v naslovno vrstico
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Bojan xxxx ::
Lahko poveš katero verijo kernela uporabljaš. Kasnejše verzije 2.6.9-rx in začetne 2.6.10-rx so imele bug in zato je Samba client delal probleme. Za hta bug je bilo značilno, da se je zadeva po enem času čakanja sicer skonektala (minuto, max 2). Ko pa si hotel spravit čez en fajl je včasih šlo čez, včasih pa je obtičalo tam na cca 99% fajla. Rešitev: upgrejd na gentoo-dev-sources-2.6.10-r6
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bojan xxxx ()
Imam: 2.6.10-gentoo-r6.
Ta problem sem imel že z jedrom 2.6.6., vendar me ni tako motilo, ker ni bilo nobenega na mreži in ker sem (naivno) sklepal, da če imajo drugi dostop do mene, imam potem tudi jaz dostop do njih.
Ta problem sem imel že z jedrom 2.6.6., vendar me ni tako motilo, ker ni bilo nobenega na mreži in ker sem (naivno) sklepal, da če imajo drugi dostop do mene, imam potem tudi jaz dostop do njih.
zee
Bojan xxxx ::
Hmmm ... jest sicer ne uporabljam wins serverja za resolve ... ampak se mi zdi, da ce ze hoces to uporabljat mora bit v smb.conf zraven
wins support = yes
še
wins server = xxx.xxx.xxx.xxx
lahko pa da se motim. Da pač poveš, kje se tvoj wins server nahaja; kako naj zadeva drugače ve.
Jaz naprimer uporabljam
name resolve order = lmhosts bcast
Ne bi pa škodilo tudi, semizdi:
encrypt passwords = yes
wins support = yes
še
wins server = xxx.xxx.xxx.xxx
lahko pa da se motim. Da pač poveš, kje se tvoj wins server nahaja; kako naj zadeva drugače ve.
Jaz naprimer uporabljam
name resolve order = lmhosts bcast
Ne bi pa škodilo tudi, semizdi:
encrypt passwords = yes
bom probal
zee
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1730 (1426) | hruske |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2010 (1782) | hruske |
» | Samba pomočOddelek: Operacijski sistemi | 1385 (1223) | borchi |
» | Vaša smb.conf datoteka-nasvet?Oddelek: Operacijski sistemi | 1532 (1428) | Gh0st |
» | LINUX+WIN2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 2048 (1613) | tec |