Forum » Loža » Materialno poslovanje; kako belezit porabo?
Materialno poslovanje; kako belezit porabo?
Microsoft ::
Skratka, tako preprosto materialno poslovanje. Na eni strani pride material v podjetje, na drugi strani gre ven. In to naredit (program, ki to belezi) mi je keks. Vecji problem, ki ga vidim, je v natancnem belezenju porabe.
Skratka, recimo da dobis 100 listov. Amapk, v casu izdelave nekega izdelka porabis par listov za preizkusanje, da vidis, da je izdelek tak, kot mora bit. Potem tu pa tam se kak list zmucka, raztrga, zbledi, ... Na konvu imas realno 90 listov.
Samo, kako poteka belezenje teh "odpadnih" papirjev? Ker ce jih ne belezis, potem dobis na dolgi rok lazen vtis o zalogah; v resnici imas manj, kot ti program kaze.
In tu me zanima, kako belezit tisti material, ki ni porabljen za tisto, kar je prvotno bil misljen in se porazgubi v drugih namenih?
by Miha
Skratka, recimo da dobis 100 listov. Amapk, v casu izdelave nekega izdelka porabis par listov za preizkusanje, da vidis, da je izdelek tak, kot mora bit. Potem tu pa tam se kak list zmucka, raztrga, zbledi, ... Na konvu imas realno 90 listov.
Samo, kako poteka belezenje teh "odpadnih" papirjev? Ker ce jih ne belezis, potem dobis na dolgi rok lazen vtis o zalogah; v resnici imas manj, kot ti program kaze.
In tu me zanima, kako belezit tisti material, ki ni porabljen za tisto, kar je prvotno bil misljen in se porazgubi v drugih namenih?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Roadkill ::
Ne tega narobe rezumet, ampak a ne bi blo najbolš, če bi naročnika aplikacije vprašal, kakšen program želi?
Če želi imeti program, potem želi poenostaviti svoj proces vodenja evidence zalog.
To tudi pomeni, da je do sedaj že imel nek proces, ki ga je delal ročno ali z drugo aplikacijo. Tako verjetno točno ve, kaj želi.
Razen, če delaš program in boš potem z njim lovil stranke... v tem primeru ti pa želim srečo. :)
Če želi imeti program, potem želi poenostaviti svoj proces vodenja evidence zalog.
To tudi pomeni, da je do sedaj že imel nek proces, ki ga je delal ročno ali z drugo aplikacijo. Tako verjetno točno ve, kaj želi.
Razen, če delaš program in boš potem z njim lovil stranke... v tem primeru ti pa želim srečo. :)
Ü
STASI ::
Mi imamo v podjetju za take zadeve Baan. Vneseš notri in če kaj vzameš ven kot ti praviš za test se to razknjiži oziroma se da v uporabo. Ko pa gre stvar ven iz skladišča se pa naredi odpremnica oz. faktura. Kakih problemov tu ne vidim. Pri nas imamo nekaj tisoč artiklov pa ni problema s takimi zadevami.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
Primoz78 ::
Tako kot je STASI rekel je prav...Ce testiras ali na kakrsen koli nacim porabis materijal ga moras razknjizit na podlagi izdajnice ali delovnega naloga...pa pazi ce bos delal sam tak program mores vedet kako vrednotit zaloge (FIFO, LIFO, HIFO,..)
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Primoz78 ()
Sergio ::
FIFO pa povprecne cene. LIFO kokr vem ne vec.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Sergio ()
Tody ::
Sergio, veš prav ! Novi računovodski standardi usklajeni z EU.
Kar se pa tiče totalne sledljivosti blaga, lahko mirno in brez skrbi POZABIŠ, neka zadeva je teorija in nekaj praksa. Kako ti bo uspelo da bodo "delavci" vpisovali točno tisto kar morajo, in kaj jim bo preprečevalo da bodo vpisali "šel sem z 2 tonama levo" a on v resnici gre desno ?
Ti moreš večino sledit računovodskim standardom in politiki podjetja. Za to pa moreš narest sliko procesov v podjetju, načrtovat procesno pot in jih potem realizirat z pravim programjem oz celovito rešitvijo.
Ker če boš ti imel 3 programe enga za skladišče enga za administracijo enga za upravo in enga za zunanje računovodstvo... Grem glavo stavit da bodo veliki problemi ko vas obišče kaka inšpekcija...
Kar se pa tiče totalne sledljivosti blaga, lahko mirno in brez skrbi POZABIŠ, neka zadeva je teorija in nekaj praksa. Kako ti bo uspelo da bodo "delavci" vpisovali točno tisto kar morajo, in kaj jim bo preprečevalo da bodo vpisali "šel sem z 2 tonama levo" a on v resnici gre desno ?
Ti moreš večino sledit računovodskim standardom in politiki podjetja. Za to pa moreš narest sliko procesov v podjetju, načrtovat procesno pot in jih potem realizirat z pravim programjem oz celovito rešitvijo.
Ker če boš ti imel 3 programe enga za skladišče enga za administracijo enga za upravo in enga za zunanje računovodstvo... Grem glavo stavit da bodo veliki problemi ko vas obišče kaka inšpekcija...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kripto virus kako reševati če sploh, umrem sicer ne če ne restavriram (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 68084 (44940) | SeMiNeSanja |
» | nakup na podjetje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 36493 (29264) | SeMiNeSanja |
» | Ali je ta računalnik primeren za potrebe računovodskega podjetja? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12943 (11243) | m0LN4r |
» | Ekonomija, poslovanje, ...; razlaga osnovnih pojmovOddelek: Loža | 2972 (2477) | budili |