» »

Novih 2.000 piratskih ovadb

Novih 2.000 piratskih ovadb

Reuters - IFPI - International Federation of Phonogram and Videogram Producers - Mednarodno združenje fono in videogramskih založnikov je v 10 državah hkrati podalo skupaj 2.000 ovadb zoper posamezne uporabnike, ki so si ilegalno izmenjavali glasbo in filme preko interneta s pomočjo P2P programja.

Poleg tožbe, posledične kazni, ki v povprečju znaša 630K SIT, je v Franciji tovrstne prekrškarje takoj dočakal še izklop iz interneta. Enako v bodoče čaka Danske prekrškarje. V Italiji so zasegli še 70 računalnikov, ki so v večini primerov služili, kot strežniki. Tokratna akcija je potekala še v Avstriji, Finski, Nemčiji, Hong Kong-u, Islandiji, Portugalski, Švedski in Švici. Izven ZDA so tako skupaj podali že 5.500 ovadb v 18 državah po svetu.

Medtem sta dva bolj klasična pirata priznala krivdo na Kalifornijskem sodišču. Oba sta dobila po 5 let zapora. Tretjega v združbi, ki še ni priznal krivde, čaka sojenje naslednji mesec.

Hkrati je danes šel on-line tudi založnik knjig Bloomsbury.

Glede nato, da imajo legalne pretočne pipe v glavnem kakšne omejitve (npr.: iTunes datoteke delajo legalno le na iPodih)l, bo morda k redu na Internetu pripomogel nov predlog Sun Microsystems in sicer: Open-source DRM.

Veliko manj bo pomagala zadnja poslovna Hollywoodska poteza, da ponudijo filme na internetu za dvakratno ceno DVD-ja.

120 komentarjev

«
1
2 3

Pyr0Beast ::

Začelo se jee ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Doman ::

Kmalu bodo tudi v slo;((

simnov ::

lol izklop iz interneta za večno ali kako internet bo kmalu tako pomemben kot voda

TekO ::

zoper posamezne uporabnike, ki so si ilegalno izmenjavali glasbo in filme preko interneta s pomočjo P2P programja


A s tem je mišjleno čisto navadne uporabnike, kateri imajo pač doma nek P2P program in majo zloadanih "par" komadov? npr. moja babica, ki ima npr. računalnik, gor pa "nekaj" mp3jev zloadanih pač z nekje ilegalno?8-O
Ideas are bulletproof.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TekO ()

T0RN4D0 ::

;((
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr Evil ::

Če nekdo vdre v tvojo hišo,brez,da bi zmanipuliral ključavnico,ker je ta odklenjena:8) ,potem to ni vlom in ni kaznivo dejanje.Za nek vsrani mp3,katerega pa itak nikoli ne bi kupil,boš pa pristal na sodišču.

A se samo meni zdi,da je celoten svet totalno,od multinacionalk,podkupljen?

Kaj bodo le naredili,če je mp3,posnetek iz radia?

Prej je to bilo za domačo uporabo legalno,ker te pač niso mogli izsledit.Zdaj ko pa te lahko,pa že brusijo rezila in mahajo z nerealnimi statistikami izgub,ki so jih baje utrpeli.Mogoče bi mogli it na cesto in se malo zbunit.sem prepričan,da bi se politiki kaj hitro odzvali,če bi jim šlo za glasove.

Scorpia ::

Mislim da tuki gre bolj da so oni ponujali drugim mp3-je itd in so raje te prijeli, kot tiste ki si snamejo a ne delijo. Ker njim je cilj prijeti razmnoževalce. Kar se tiče v slo se sploh ne sekiram, glede na to kakšen hud zakon je pri nas. Edino kar se je treba bat, da ne dobiš kazen v denarju, pol boš mogu kredit dvignit ker že tko za vsako malenkost denar jemljejo...

Spc ::

Oba sta dobila po 5 let zapora

V sloveniji pa mati ubije svojo hči pa dobi 2 leti.


Kaj bodo le naredili,če je mp3,posnetek iz radia?

Potem pa kar 12 let.


Kolko jaz vem je vse legalno dokler je za private use.
:|

Daedalus ::

TANSTAAFL

Jebat ga...bo treba počasi začet z zgornjo modrostjo živet, tud kar se tiče wareza. Al pa čakat, da pridejo in potrkajo>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Ales ::

Kolko jaz vem je vse legalno dokler je za private use.


Ni legalno.

klemen22 ::

Začelo se jee ...

Skrajni čas je da se piratom stopi na prste. Oz. vsem ki nezakonito uporabljajo avtorske pravice.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Pyr0Beast ::

, .. vrjemi mi, da ni vse tako lepo, kot se sliši.
Nezakonita uporaba avtorskih pravic praviš, hmm
avtorske pravice so redkokdaj naredile kaj dobrega. Sicer bi pa ala BS of USA aka RIAA lahko kaj naredila za zmanjševanje piratstva, ne pa za boj proti njemu.
Kar bodo naredili, je da se bo še bolj razpaslo. Enako kot če bi šel robido zalit s herbicidom, vse požge, naslednji teden pa nanovo in bujneje zraste.

Aja, klemen, imaš kaj nelegalnega na kompu ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Grey ::

Najbolj od vsega tega mi gredo na živce te njihove virtualne izgube. Tega denarja v realnosti ne bodo nikoli videli. Ali pač...zdaj bodo nadomestili ta denar s peščico ljudi, katere bodo tožili. Tožit cel svet...to pač preprosto ne gre po njihovo.:\

Jan987 ::

ja to ma skor vsak k ma širokopasovni internet saj en p2p program pa mal mp3je vleče al pa kak film, pa da bodo zdejtake zapiral mi je mal verjetno ker oj lohk irdejo v vsako bajto kjer je dsl oz. sploh kamor koli pa bodo najdl saj kšn piratski cd oz. kaseto k je en snemal kakšno oddajo na radiu:D

pomojem se to bl spravljajo na tiste, ki to gmotno oglašujejo preko bolhe in pa salamonca ne pa kr na vsakga alpa bojo kaznoval 2000 naključno izbranih:\

Grey ::

Najbolj nenavaden dogodek, ki se mi je zgodil glede tega je, da je v Ljubljani prišel do mene en gospodl, ki me je vprašal, če rabim kak program, film, igro... Sem tako čudno gledal. 8-O
Na take se morajo spravljat.

alsb ::

Downloadanje - reproduciranje, protipravno ce dostopni javnosti, uploadanje - dajanje na voljo javnosti, vedno protipravno. Rešitev: download z blogov ali rapidshar-a; protipravno deloval le kdor naložil gor in ne tisti ki vlece dol.

Zanimiva ruska laternativa, cel album za 2 USD, ali komad po 10 centov: Allofmp3.com. Je to morda ze kdo preizkusil? Menda ima 14% delež trga legalnih downloadov.

CWIZO ::

Hmm tole je pa hudo alsb. Z veseljem dam 300SIT za cel album od gansov.
Sam pocakat morm se da mi eurocard zdele odobrijo pol pa grem mal v soping:)
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

cojss ::

Take strani kot je ta allofmp3.com so prava alternativa piratsvu.

zee ::

300 sit za album se mi zdi odlična cena za album, ki ga potegneš z neta. je tudi kaj DRM nesnage na tej strani oz. teh mp3jih?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gumby ::

tale stran pa zgleda kot mokre sanje...
izbiras lahko format in bitrate za vsak komad posebej, cena je tudi zelo privlacna:)

3p ::

a) Nič ni bilo legalno za domačo rabo... je pa pri nas legalno naredit tri kopije glasbe/filma za privatno rabo (lahko posodiš kolegu).
b) Downloadanje seveda je kaznivo (posebej zato, ker hkrati tudi omogočaš uploadanje).
c) Seveda si industrija s tem ne bo povrnila izgub (ki niso samo virtualne). Ampak če bo polovica teh, ki si film/glasbo zdownloadajo, tako ali drugače kupila oroginal, bojo profitirali.
d) Seveda ne bojo vseh eMulašov (torrentašov, kajšejašov) pozaprli, ampak ko jih bojo kakih 100 v slo privili za milijonček kazni, bomo pa malo cviknili, ne?
e) Kako si pa predstavljate na dolgi rok... kdo bo recimo snemal filme, če si jih bodo vsi brezplačno zdownloadali. "AJa, zaslužijo tak dovolj... Drugi naj plačajo, jaz bom pa downloadal. Saj njihovega crapa sploh ne rabim, če ga ne morem zdownloadat...". Če bi bili hamburgerji zastonj, koliko bi jih pojedli dnevno, in koliko jih pojeste zdaj?
f) Kreteni (industrija) naj se zaletijo sebi v rit. Jaz bi recimo (pa še marsikdo, verjamem in upam) takoj plačal fer ceno za legalni download glasbe in filmov (in tista dupla to nikakor ni).

3p ::

Aja, glede tiste allofMP3 (velja skoraj tisti TANSTAAFL). Zelo vprašljiva je legalnost downloada z njihove strani v tujino... Rusi majo zgleda precej socialistične poglede na avtorsko lastnino (saj ne rečem, da je divjekapitalistični mickey-mouse-act kaj boljši)... Ampak bistvo: na koncu zna biti ta download pri nas toliko legalen kot p2p...
Zadeva ma na Wikipediji svojo stran z precej argumenti o (ne)legalnosti strani: tule.

poweroff ::

Saj ni treba da zaprejo in oglobijo VSE, ki nelegalno downloadate in sharate. Dovolj je, da bo v Sloveniji plačalo astronomske kazni (vrednost ene hiše) 100 ljudi. Če bo sledila še dobra medijska akcija, si nobeden en bo več upal downloadati.

Vprašanje je samo kateri bodo med tistimi 100 izbranci. Seveda bodo izbrani naključno.
sudo poweroff

#000000 ::

Dej mi kamen f glavo zabriš če nisi ti oz. če niste vsi v masi izbora tistih 100 ne/srečnežev. >:D

Matej_K ::

Tistih 100 ne/srečnežev lohka v eni minuti na bolhi najdš...
... .. .

CWIZO ::

A lahko kdo potri da je downlodajne preko allofmp3 nelegalno (ce nisi v rusiji seveda)?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Ziga Dolhar ::

Dr Evil:

Če nekdo vdre v tvojo hišo,brez,da bi zmanipuliral ključavnico,ker je ta odklenjena ,potem to ni vlom in ni kaznivo dejanje.Za nek vsrani mp3,katerega pa itak nikoli ne bi kupil,boš pa pristal na sodišču.


O, seveda je "kaznivo dejanje", brez skrbi ...
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

CWIZO: ker iz tiste spletne strani downloadaš v Sloveniji, je to potencialno kaznivo dejanje storjeno TUDI v Sloveniji. Torej, _če_ je po našem to kaznivo, ti legalnost početja v Rusiji ne pomaga kaj precej.
https://dolhar.si/

pint ::

U bravo Matthai, najbolje, da potem to naredijo tudi nekaterim (pa ne vsem) takim, ki divjajo po cestah pijani. Če bo sledila še dobra medijska akcija, si nobeden en bo več upal divjati pijan po cesti.

..itd..

:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pint ()

Matevžk ::

pint, good point.
lp, Matevžk

Daedalus ::

A lahko kdo potri da je downlodajne preko allofmp3 nelegalno (ce nisi v rusiji seveda)?

Omisliš si mašino v Rusiji, preko RD lepo nakupiš, pol pa si svojo na novo pridobljeno musko uploadaš na svoje računalo v Sloveniji>:D Legalno? pomoje da ja:P
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

antonija ::

Razlika je da pri divjanju pijancev na cestah ima interes "le" sisrsa javnost, ki pa nima politicne moci (in kapitala). Pri "krsenju avtorskih pravic" (jaz sem zmeri mislu da to pomeni da ne smes sluzit na racun drugega, ne pa posedovanje necesa kar se je nekdo drug izmislil) pa ima interes prav kapital. In ta pise zakone.

Rop postnega vlaka: 25 let zapora
Posilstvo in umor: 2 leti z dobrim odvetnikom, s slabim pa recimo 2x do 3x vec
.
..
...
....
Prodajanje modificiranih konzol z nalozenimi piratskimi igrami: 5 let
......
.......
Biti clan gorenjske naveze in sluzit denar s prodajo heroina: neprecenljivo (in nekaznovano)

Sej vsak razume da je downloadanje informacij brez privolitve avtorja nekako nelegalno (ceprav je tud poslusanje radia "downlodanje" informacij), ampak enacit kazni za tako pocetje z necim, kar vsak razmisljujoc clovek prezira, je pa nesmisel. In vsak ki te kazni zagovarja je cisto enak izmecek civilizacije kot ljudje, ki so ustanovili RIAA in podobna sranja.

Pravila so ze pravila, fair play mora pa tud bit.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ziga Dolhar ::

> Rop postnega vlaka: 25 let zapora

Urg?
https://dolhar.si/

poweroff ::

Glede allofMp3 - zadeva čisto legalno oglašuje svoje storitve. Ti kupiš v dobri veri. Kdo ima torej problem? Ti ne, po mojem mnenju.

U bravo Matthai, najbolje, da potem to naredijo tudi nekaterim (pa ne vsem) takim, ki divjajo po cestah pijani.
No, saj to so že skupali narediti. 2x so povečali kazni in vsaj prve tedne se ej promet zelo umiril. Če bi bile pa kazni par milijonske, bi pa umiritev trajala bistveno dlje časa.

Ste prerevni, da bi si kupili ves software? Ja, pa uporabljajte FREE software!
sudo poweroff

antonija ::

G. Ronnie Bigs s kolegi je leta 1965 oropal postni vlak in odnesel 2,6 milijona britanskih funtov. Tolpo so nasli in dobil je kazen 30 let zaporne kazni. Iz zapora je pobegnil..... za detajle so na discoveryju vrtel dokumentarec o njem.

Tako visokih kazni takrat niso dajal posiljevalcem in morilcem, zato je g. Bigs postal ljubljenec naroda in nekaksen heroj, ceprav v slavi ni ravo uzival.

Ze takrat se je jasno pokazalo da kazenski sitem smrdi po gnilem. Vse kar je od takrat uspelo pravnikom naredit glede tega je to, da so porabil nekaj ton dezodoranta (kapitala) da bi vonj po gnilem prikrili. Kaksnih resnih sprememb oz. premikov pa ni bilo.

Kaj je nauk te zgodbice (za najmlajse, tiste ki ne vedo kaj bi v ziovljenju poceli): Za oskodovanje tuje lastnine (rop, kraja, krsenje avtorskih pravic) so kazni ogromne, torej se ta posel ne izplaca. Po drugi strani so pa kazni za posiljevanje, mucenje, umore,..... tako smesno nizke, da ce vam nekdo placa ustrezno vsoto za umor (z dodatki), ste po parih letih na prostosti in imate (verjetno) dovolj denarja za do konca zivljenja.

Aja, pa pridni dejte bit v soli, pa ne jst drog, pa ne kadit cigaret.... Alkohol pa le pijste v zmernih kolicinah, ker ga itak vsi.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Brane2 ::


Saj ni treba da zaprejo in oglobijo VSE, ki nelegalno downloadate in sharate. Dovolj je, da bo v Sloveniji plačalo astronomske kazni (vrednost ene hiše) 100 ljudi. Če bo sledila še dobra medijska akcija, si nobeden en bo več upal downloadati.

Vprašanje je samo kateri bodo med tistimi 100 izbranci. Seveda bodo izbrani naključno.


To je že res, vendar se ta stvar hitro lahko spridi. Zapiranje ljudinajbrž ni ravno poceni. Koliko ljudi pa sploh lahko zapremo ? 1000 ?
In ob koliko dohodka bo cesar, ker ti ljudje ne bodo več hodili v službe, ampak jih bo moral hraniti v zaporu ?

ČE cesar zafila zapore, p2p naval ne pojenja, bo dosežen ravno nasproten učinek od željenega.

No saj je že kar nekaj vode preteklo, odkar sem zadnjič laufal p2p in še malo več odkar sem po jem potegnil kaj ne ravno legalnega.

Sploh pa ne mislim da bo to ravno ustavilo izmenjavo. Že sedaj je bolje poslati na turnejo po soseščini kak hard disk kot pa se zaj* s tovrstnimi programi, če bi mi bilo do zajemanja plitkih vsebin moderne družbe.

Je pa zanimivo, kako zajema panika ravno ta plitek folk, ki ne vidi dlje od nosu in ki je še nedavno vpil da je Linux s*anje, da bi to ob zastonj Winsih uporabljal samo cepec itd. Sedaj se bo počasi pokazalo koliko zares stanejo non-free zadeve....
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ziga Dolhar ::

Posilstvo in umor: 2 leti z dobrim odvetnikom, s slabim pa recimo 2x do 3x vec
.
..
...
....
Prodajanje modificiranih konzol z nalozenimi piratskimi igrami: 5 let
......
.......
Biti clan gorenjske naveze in sluzit denar s prodajo heroina: neprecenljivo (in nekaznovano)


Izvoli prosim še te navedbe napolnit s primeri iz vsaj približno istega obdobja in kraja.

Še bolje: če že kritiziraš naš kazenski sistem (kar bom z veseljem prebral in se zamislil), poskusi dat vsaj približno relevantne primere iz našega KZ.

[Tudi jaz ti lahko zmešam Hamurabijev in naš zakonik ter ugotovim, da ti za tatvino grozi magari smrtna kazen ali vsaj telesna mutilacija, za rop pa par let zapora.]
https://dolhar.si/

Matako ::

Ok, bom napisal nekaj kar je bilo že velikokrat napisano v zadnjih, hm, 30 letih. Takrat so bile na tapeti bolj vsemogoče avdio-video kasete samo vseeno:


To, da obstajajo neke založbe, ki kupujejo in ščitijo avtorske pravice, ni noben naravni zakon. Umetniki in izvajalci so obstajali dobesedno od kamene dobe naprej in bodo še naprej z založbami ali brez. Pojav založb in avtorskih pravic kot ekonomske kategorije (ne zgolj pravne) je posledica da nekaj časa v 20 stoletju ni bilo res nobene *praktične* tehnične možnosti, da bi si zasebniki shranjevali in predvajali glasbo sami. Uletele so založbe z industrijo plošč in kini, ter to za manjše denarno nadomestilo delale v velikem obsegu to, kar se drugače ni izplačalo.
V 1970 in naprej so se začeli pojavljati prav mamljivo praktični osebni načini shranjevanja glasbe in videa, da o digitalnih medijih danes sploh ne govorimo.
Zdaj, po neki logiki bi morale založbe iti točno po isti poti kot je šla industrija pisalnih strojev ob pojavu praktičnih osebnih računalnikov - prilagodi se ali umri. Ampak, tipi so izgleda dobro naložili denar tudi v parapolitične naložbe tako da stvar ni tako izi.

Mislim, da ne bi bilo čisto NOBENE tragedije, če bi pač ta industrija lepo v miru umrla naravne smrti - kot vsaka druga. Ne bi bili ne prvi na zadnji. Pa tudi za umetnike ni treba skrbeti, itak so sedaj od klasičnih založb dobivali manj kot so oni dajali za nekatere manjše režijske stroške. Govorimo o **res** majhnih procentih. ne pozabite, umetniki z založbami nekako skupaj vozijo manj kot 1 stoletje, kaj pa je to.

Drugače pa... Jaz osebno sem eden tistih, ki še vedno nismo glasbenim založbam oprostili t.i. "Velikega CD natega" iz 1980ih. Za osvežitev: sredi osemdesetih je na trg udarila avdio-CD tehnologija. Ok, bolj počasi prišla, malo tudi zato, ker so bili CD-ji 2x dražji od vinila in kaset. Razlaga za razliko je bila, da je to samo začasno, ker so CDji kao še dragi za izdelavo, da se bodo pa potem cene spustile. No, če bi pogledali cene za nazaj jih niso nikoli spustili, tudi potem, ko je vse skupaj postalo skoraj zastojn. Klasičen nateg!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

antonija ::

Pol pa prosim da nekdo ki se s tem malo bolj pogosto ukvarja:

- Kaksne kazni so dobili clani heroinske naveze? Koliko so dosedeli?
- Kaksne so kazni za poslijevalce in morilce (v slo) in kaksne kazni so do sedaj dodeljevali (vem za primer 4 letne kazni zaradi nenaklepnega umora, brez odvetnika).
- Kaksne so kazni za rop oz. krajo, pri katerih ne pride do umora (recimo sefi SKBja). Koliko bi dobili kazni ce bij nasli (in jim dokazali krivdo)?
- Kaksne so kazni za "krsenje avtorskih pravic". Recimo da vzamemo povprecje en film in en audio cd (~ 15 mp3jev) na mesec, pa da to nekdo pocne recimo 5 let? (60 "ilegalnih" filmov, 900 "ilegalnih" mp3jev)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

3p ::

Brane2: Hmm, predvidevam, da se javiš za akcijo filanja zaporov? :D Sicer pa kdo govori o zaporih. Denar je čisto ok. Pač vzameš kredit na 30 let, namesto za bajto za p2p odškodnino.
---
Antonija: glede teh kazni pa... jaz, žalostno ampak resnično (in edini, ki imajo moč to spremeniti, nimajo interesa)

Brane2 ::


Brane2: Hmm, predvidevam, da se javiš za akcijo filanja zaporov? :D


če mi bo šel kdo intenzivno na živce, magari tudi. P2P zame ni razlog. Zanimive vsebine so bolj ali manj legalne.

Pi*da Britney Spears me pa ne zanima.
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Mah kam lahko v sloveniji danes 'naenkrat zapreš 100 ljudu' nikamor ker so vsi aresti 200 % prenapolnjeni, drugač pa ne vidim neke hude škode 'vsaj glede warez programja' ker kdo ti bo danes omogočil npr. nekaj mio. sitov za Maya 6.5 ipd. noben, ker če ti lahko starši dajo cca 3 mio sit za prog. imajo verjetno tolk denarja, da tebe enostavno samo še dvonožne maje zanimajo. Torej je warez v neki stvari dobra zadeva, začneš pač z njim, in kasneje ko/če se zadeva razvije, kaj boš kupil ? ja ve se kupil boš tisto kar znaš uporabljat, da pa si se naučil ti ni omogočil alias z PLE crapom, apmak warez. LP

opeter ::

"...da tebe enostavno samo še dvonožne maje zanimajo"


He-he... zelo dobro povedano! Sem istega mnenja, kot ostali. Če ne bi bil Warez nas (vas) večina danes to ne bi pisala/tipkala, ker sploh ne bi vedeli, kaj je računalik, kaj šele kako se tipka na njem.
Koliko vas je doma imel tapravi pisalni stroj? Kako ste dobavljali igre za C64, Amiga, Atari ST? Se spomnite starih časopisov - ko so prodajali še kasete v malih oglasih kot je bil recimo Moj Mikro? V stari Jugi je blo blazno enostavno - napisano si imel koliko DEM je koštala igra (ali cele kolekcije), šel si na tržnico ali naročil po telefonu, tip pa ti je poslal po pošti. Uh, lepi stari cajti! :\

Microsoft in celotna računalniška industrija se ima zahvaliti prav Warez-u, da je/so danes tam, kjer pač so.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

poweroff ::

No, saj tisto z zapori je bolj figurativno. Verjetno bi večina dobila pogojno. To zna biti tudi zoprna reč, ker imaš potem v evidenci, da si bil kaznovan z zaporno kaznijo.

Vsi pa bi seveda fasali še mastne civilne tožbe. No, to bi bilo že bolj veselo...
sudo poweroff

#000000 ::

Čist btw. se še kdo spomni KDO je bil prvi/ al pa vsaj med prvimi, garant pa je bil največji 1000% saj je dvakrat dnevno zarolal piiiip bippizzzkraš. pippp. ipd. nekje opoldne 12-13 ura in še enkrat zvečer, matr smo takat snemal ko norci, in taman do druzga dneva smo igro že imel naštudirano :D , pol pa itak nova (predvsem v počitničkem času je blo to na dnevnem redu) nagradno pitanje za mlajše kdo je bil ta ali one ki je piratiziral na ta način, pri tem pa ga je v bistvu še država financirala LOL.

Ziga Dolhar ::

Radio Študent?
https://dolhar.si/

antonija ::

In potem svizec zavije cokolado...

Bemti vse kar nekateri vidijo je samo se to kje se da iztoziti koga za cimvec denarja. Ce bo slo tako naprej bom kamlu lahko tozil klemna ker me je v eni temi napadal brez argumentov. In pomoznosti dobil tozbo, kar bo se najvecja bedarija.


Piratsvo je v zadnjih letih ratalo presneto razrasceno in to klub vsemu PRju o tozbah, arestih, kaznih,.... Zakaj se od "druzboslovcev" (navsezadje je to druzbeni pojav) ne vaprasa cemu je tako? In zakaj tega noben od "druzboslovcev" ne pove javno? Piratsvo v revnih drzavah se nekako (nacelno, ceprav ne v celoti) da razjasnit z zivljenskim standardom in ceno piratiziranih materialov, kaj pa v skandinaviji? Svici?

Vsi bi radi samo cimlepse izpadli in ponavljate: "jutri bojo pa do tebe prisli ker ti si pa pirat." "Ljudstvo bojte se zlobnih zaloznikov ker vas hocejo tozit." Eni zato ker se bolje pocutijo, Mattai zato ker si res zeli uspeh open sourca in bi zanj dal vse.

Kako si lahko sploh kdo predstavlja da se bo taka stvar koncala dobro? Piratov je na svetu (ali pa recimo vsaj v evropi) na milijone. Piratiziranih vsebin (datotek) je nekajkrat toliko, ce ne kar nekaj 100-krat do nekaj 1000-krat toliko. V evropi sploh ni dovolj denarja da bi lahko izplacali vse "kazni". Ce ne placas kazni gres v zapor. Zaporov itak ni dost. Kontrole haus aresta pa tud ni (policija ni dolzna opravljat tega). Kaj se pa sploh zgodi ko pride v sloveniji (z veleopevanim hitrim sodnim sistemom) do takih tozb? Danes dobivamo opomine ker folk ze 15 let caka na sodbe, pa jih mamo relativno malo. Kaj bo pol ko bom jaz tozu prodajalko v trgovini ker mi je vrnila 2 kovanca za 1 EUR namesto 1 kovanec za 2 EUR (in me je s tem uzalila)?

Piratsvo je ratala epidemija. In epidemije se ne zaustavlja z zdravljenjem posameznikov, ampak z identifikacijo vira epidemije (z vzporednim zdravljenjem posameznikov) in odstranitve tega vira. Ce pa vsi radi tiscite glavo v pesek (sploh cela druzboslovna "raziskovalna" stroka) in cakate kaj bojo gospodje z denarjem rekli, pa le pogumno naprej. Ziher vas cakajo lepe place in velike hise. Ce vrjames.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kopernik ::

Jah, antonija, ampak v ZDA jim je ravno s tem (random tožbami posameznikov) uspelo precej zajeziti piratstvo. Očitno menijo, da bo tako "zdravilo" učinkovalo tudi v EU.

antonija ::

Kje jim je uspelo zajeziti piratstvo? Tam kjer so pred parimi meseci s pomocjo FBIja zaprli dva modela ker sta prodajala moddane konzole in piratske spile? To "zdravilo" je tocno toliko ucinkovito kot homeopatija: do tam do kjer seze PR. Ko PRja ni vec (ali dobi kontro) je to "zdravilo" samo se razredcena voda brez ucinka.

Ne razumem zakaj bi ravno pri piratiziranju moralo vse bit drugace in vse delat drugace kot pri ostalih zadevah...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inovativen boj proti piratstvu - snemanje lastne pornografije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6315960 (12887) xmetallic
»

Polovica obtožb zoper Pirate Bay umaknjena (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7311782 (7089) LordPero
»

Metallica klonila, Sony brez DRM-ja

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
244404 (3162) marvin42
»

Imajo ZDA dostop do bančnih podatkov in večino ameriškega interneta?

Oddelek: Novice / Zasebnost
315599 (4392) Keyser Soze
»

Glasbeni založniki kršijo pravice potrošnikov?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
134204 (3211) matjash

Več podobnih tem