» »

Je psom vseeno kako jim postrežeš hrano?

Je psom vseeno kako jim postrežeš hrano?

Stepni Volk ::

Dilema.
Naj mu dam v eno posodo skuto z jajcem... v drugo brikete, tretjo tuno in četrto jabolka ali naj mu dam vse nametano skupaj?
Še pomembneje: ali naj se na vrh vsega skupaj da tisto vejico petršiljčka / drobnjaka?

In čisto resno: kako so kaj psi dojemljivi za takšne stvari. Imajo estetski čut za hrano ali je pomembno le, da je užitno.

P.S. Je labrador, tako da poje tudi PVC vrečko, če le diši po hrani.

BluPhenix ::

Mislim, da se odgovor skriva v tvojem P.S.

V bistvu jaz še nisem srečal psa, ki bi se zmrdoval nad hrano glede na to, kako mu jo postrežeš. Tako da se mi zdi da je bolj glavno to da je, kot kako je. Velikokrat tudi ni bistveno kaj je :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

patron ::

vsi psi hrano dobesedno žrejo, je sploh ne prežvečjo.. ker imajo tak nagon iz pradavnine ko so še volkovi se po skupinah ukol jagal pol je pa najbolsji in najhitrejsi prsu do hrane in jo na hitr požru da bi jo čim več dobu. to je današnim psom ostal.. tko da pomoje jih je totalno vseen kko jim hrano postrežemo, važn da jo dobijo :)

Oxford ::

Iz mojih izkušenj, ti lahko povem, da naš pes najprej izbrska iz posode tisto, kar mu je všeč: najprej piščančja krilca, nato pa piščanjčje želodčke, nazadnje pa npr. piščanjčja jetrca (če so slučajno na meniju). Nikoli se ne bo zmotil in pomešal vrstni red.

Poldy ::

Pri nas, ko dam psu recimo ostanke kosila - rižoto z grahom, gre nekako tako: spredaj v gobec rižota z grahom, pri robovih gobca ven grah.

Sedaj pa če mu boš hrano sortiral, mu boš naredil le uslugo, od posod s hrano bo vedno prazna le tista, v katero boš dajal meso.

Aja, včeraj sem poslušal radio, izgubljene živali... je bil oglas: pogrešamo takega pa takega psa, posebnost - ne je mesa.

madmitch ::

Naš pes je pojedel absolutno vse, kar je bilo v njeni skledi (razen kuhanega korenja) in nato še kar je v silni vnemi padlo iz sklede.
Pri kuhinjskem pultu je bilo pa tako ali tako vse kar je letelo proti tlem, njeno, vključno s čebulo in podobnimi čudesi.

Pes, ki ne je mesa. A so sigurni, da ni kakšna žival podobna psu, al so pa totalno ausglajzani.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Poldy ::

Jaz mislim da ta pes živi pri psiho vegeterijancih. Češ, če pes je meso, je krvolok. Pa saj so psi ja mrhovinarji...

Prepričan sem, da tisti, ki je našel tega psa, ne bo tako zloben, da bi ga vrnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

Oxford ::

spredaj v gobec rižota z grahom, pri robovih gobca ven grah:D

Poldy, sem se spomnil, da je naš pes podoben. V skledi je lahko vse popolnoma pomešano, pa boš na v njej našel natančno enako število kosov kuhane zelenjave, kot jih boš dal noter (grah, korenje ...) Pri tem pa bo zelenjava še "spolirana" - z nje bo pobrisal vse, kar vsaj približno spominja na meso.

Poldy ::

Spolirana, točno tako. :D

BluPhenix ::

JA nekateri psi so kar uporabna filtrirna naprava. Kar jim paše pospravijo, kar pa ne pa ostane lep, čist kupček v posodi :D.

Tako je bil pri psici od bratranca. Zmešali so ji brikete in konzervo. Kar je imelo okus po konzervi je šlo, na koncu je pa ostal kupček briketov v posodi, lepo prečiščen. Seveda potem, ko je videla, da ne bo drugega je popravila tudi brikete. In to se je dogajalo ob vsakem takem obroku. :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Tear_DR0P ::

hmmm vem za haskija, ki ne je določenih vrst briketov in določenih "pasjih priboljškov" ne glede na to, kako dolgo je lačen
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

chucki ::

Morte locit ali je surovo,kuhano ali peceno. Ker nas nemski ovcar ne je srovega mesa ampak samo kuhano,peceno.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

jype ::

Ce bi si vzel cas psa naucit, bi se pri mizi obnasal tako, kot se pes mora :)

Nas pes takoj (z ihto) poje tisto, kar mu das v skledo, ko mu reces "jedu". Poje tudi jabolka, korenje in kolerabo, z drugo zelenjavo se ga pa ne matra :)

V nobenem primeru in nikoli ne sme pojest nicesar drugega, ce se mu posebej ne dovoli, ampak naceloma se mu ne, seveda pa obcasno dobi priboljsek ko kaj dela in mu gre dobro.

Stvar se cudovito obnese, saj nikoli ne oblizne korneta mulcu, ki ga pride pobozat, pa okol pesjaka se ne drenjajo vrabci, ker nikol nic hrane ne ostane v posodi.

Vizualna podoba hrane je cisto nepomembna, ker psi bistveno bolje vohajo kot vidijo.

klemen22 ::

Naša mačka se hrani tudi s čipsom. Včasih ji dam tudi kakšen košček čokolade (čeprav baje za mačke ni zdravo ampak Ok).

hmmm vem za haskija, ki ne je določenih vrst briketov in določenih "pasjih priboljškov" ne glede na to, kako dolgo je lačen

Rad bi ga videl po 10ih dneh ko ne bi nič jedel.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

nevone ::

>Naj mu dam v eno posodo skuto z jajcem... v drugo brikete, tretjo tuno in četrto jabolka ali naj mu dam vse nametano skupaj?

Če hočeš imeti razvajenega psa, mu daj vsako stvar posebej. Vsega v dovolj velikih količinah. Potem naj pes sam izbere kaj bo jedel. Če bodo količine dovolj velike, bo verjetno ostalo tisto česar ne mara ali pa ima manj rad. Stvari, ki ostajajo, lahko počasi izključiš z jedilnika in mu ponujaš samo še tisto kar obožuje. Defitivno mu boš s tem ustregel. Samo če bo to koristilo/škodovalo še čemu, pa ne vem. :\

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

krneki0001 ::

Pr nas poje pes mačku vso hrano maček pa psu vso hrano. Če daš psu pasje brikete se zmrduje in je rajš lačen.

Glede žretja - so psi ki dobesedno žrejo in so psi, ki vsako stvar prvo prežvečijo in lepo počasi jedo(naš je že tak). Poje samo toliko da se nasiti - nikoli ne poje vsega. Prejšnji pes je šel pa kozlat vmes, da je lahko vse požrl.

Eschelon ::

Pripisovat psom estetski čut je malček zgrešeno:D. Če ne zarad drugega - zato ker so veliko bolj orientirani na voh in sluh ... in okus.
Vsak pes je mal drugačen glede hranjenja. Tako kot mi imajo tud psi vsak svoj okus. Kaj na koncu jedo, je še najbolj odvisno od skrbnika.
Videl sem npr. psa, ki ga je skrbnica povsem navadila na človeško hrano in psina ni hotel imeti nobenega opravka z briketi (o tem je stokala skrbnica sama:D Le kdo je to zakrivil:P). Pes je bil zdrav in nič mu ni manjkalo (kvečjemu predebel je bil) ... (pa prdel je - menda pogosto:D).
Edini problem bi nastopil, če bi moral pes enkrat zamenjati lastnico (magari začasno zaradi bolezni, potovanja, ...) - v takem primeru je potem mal jeba najt primerno oskrbo za "drugače navajenega" psa.
Včasih se splača pri hranjenju psa pomisliti tudi na kakšne povsem praktične vidike.0:)
Vedeti, razumeti, znati.

Tear_DR0P ::

zanimivo je kako vsi govorite o estetiki hrane samo po vidu
kaj če vam nekdo zmeša sladoled v govejo župo ma to enak okus in vonj?
al pa pire krompir pa brokoli skupaj ali posebej?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

whatever55 ::

Jaz psu vsako jutrom dam za zajtrk muslije in mleko s 0,5% maščobe iz serije "zdravo življenje" in nato proti večeru zmanjšujem ogljikove hidrate ter mu za večerjo ponavadi ponudim prekajenega lososa ali pa tuno. Pač želim da moj pes nimam težav z holesterolom.

Pri vsakem obroku je obvezna dekoracija saj je moj Piki pravi gurman in hrano je tudi z očmi. Rad ima tudi tartufe v omaki iz medvedjih jeter in kajmaka.


Sklep: Psa sploh nimam, mel sem pa začasno ene 4 pse vseh oblik in velikosti in vsi so jedli vse kar je bilo mehkejše od kamna in je vsaj malo smrdelo po hrani.

A.J. ::

Naš pes poje vse kar mu damo. Hitrost jedenja je odvisna od tega kaj dobi: meso golta in ga zmanjka v trenutku, stvari, ki pa nimajo ne okusa ne vonja po mesu, je lepo počasi. Če dobi npr. meso zmešano s pire krompirjem, najprej skrbno pobere ven vse meso, nazadnje pa poje krompir. Posodo vedno do čistega poliže, neodvisno od tega kaj je bilo notri. Vrabcev ni nikoli okrog, ker vedno poje vse kar dobi. Razen briketov. Pri teh se mu čisto nič ne mudi.

V primeru da je spuščen, gre na vrt, si spuli kakšno redkev ali repo (odvisno kaj najde), se najprej z njo igra (drži v gobcu in otepa z njo naokrog), nato pa jo počasi pogloda.
Če slučajno najde oreh ali lešnik, ga natančno zlušči in poje samo sredico, ostalo pusti.

Včasih pa se zadovolji tudi s koncem kakšne gumijaste žoge, ki mu jo je uspelo uničiti.

Zato sklepam, da se pes hrani s tistim, na kar ga lastnik navadi. (zdaj sem se resno zamislil)

Gapi ::

Prosim ne psa futrat z krompirjem. Ker ga tako al tako ne prebavi. To je za njega le balast v hrani.

krneki0001 ::

Tut pr nas doma je kislo repo in to bolj veselo kot brikete.

tomaz 06 ::

Brez skrbi da je tko tud pr nas...

mtosev ::

P.S. Je labrador, tako da poje tudi PVC vrečko, če le diši po hrani.

Naš je plastiko pojedo. In je končal pri veterinaru da so mu odstranili.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

El Barto ::

O tem kaj naša Pikica je in kako raje nebi govoril :8)

Je pa tako da če ni pravilna postrežba, potem tudi ni nič oz. je užaljena >:D

Aja pa občasno mi tudi pomaga pir spit :8)
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

Azrael ::

Glede na to, da naš prejšnji kužek ni rad jedel iz krožnika, ki je imel črn rob (ponavadi je imel bel krožnik brez kakršnih koli okraskov), bi rekel, da nekaj dajo tudi na izgled.

Drugače pa filter za "napačno" hrano pri teh malih živalih deluje skoraj brez napak.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

glas za psicka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1009116 (6019) SodVina
»

Pes - vegetarijanec?

Oddelek: Loža
182545 (1868) cekr
»

Mačka in pes sta zaljubljena - OMG :)

Oddelek: Loža
212162 (1680) Myth
»

Hišni ljubljenčki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
556559 (5892) BigWhale
»

Pasja dlaka

Oddelek: Loža
257609 (7106) Smorny

Več podobnih tem