Forum » Omrežja in internet » Skupna mapa in geslo
Skupna mapa in geslo
Border ::
Problem je sledec...
... imam eno masino, ki je prizgana 24ur na dan... in sm se odlocu, da jo uporabim za kao streznik... na njej so WIN XP pro... do njih se dostopa z geslom... naredu sm eno mapo in jo dal kot skupna mapa... zdej jo vidijo vsi v omrezju, samo IP vnese in jo vidi... kako naredim, da se ta mapa nardi zascitena USER in PASS?
hvala
Ena moznost je FTP, ampak do tega mi ni.
... imam eno masino, ki je prizgana 24ur na dan... in sm se odlocu, da jo uporabim za kao streznik... na njej so WIN XP pro... do njih se dostopa z geslom... naredu sm eno mapo in jo dal kot skupna mapa... zdej jo vidijo vsi v omrezju, samo IP vnese in jo vidi... kako naredim, da se ta mapa nardi zascitena USER in PASS?
hvala
Ena moznost je FTP, ampak do tega mi ni.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Microsoft ::
Tej mapi nastavis pravice. Odpres lastosti od mape, ki jo sheras, se postavis na tab Sharing, kliknes Premissions, odstranis Everyone skupino, ter dodas tiste uporabnike/skupine, katerim hoces dovolit dostop do mape.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Microsoft ::
Odpri Explorer > Tools > Folder Options... > tab View > cisto spodaj odstrani klukco pred Use simple file sharing (Recommended).
Potem se ti bo pod lastnosti od mape pokazal nov tab Sharing. Tam nastavis, kdo lahko dela kaj, ce dostopa do vsebine mape preko shera.
by Miha
Potem se ti bo pod lastnosti od mape pokazal nov tab Sharing. Tam nastavis, kdo lahko dela kaj, ce dostopa do vsebine mape preko shera.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
...OK... sem odstranil klukico na Use simple file sharing (Recommended).
Potem sem sel na mapo... in sem potem izbral pac mojega userja "datoteke". Samo potem ko hocem iz drugega compa dostopat do racunalnika, mi javi da je dostop zavrnjen in da se naj obrnem na skrnbina compa. Kje se vnese USER in PASS oz...
hvala
Potem sem sel na mapo... in sem potem izbral pac mojega userja "datoteke". Samo potem ko hocem iz drugega compa dostopat do racunalnika, mi javi da je dostop zavrnjen in da se naj obrnem na skrnbina compa. Kje se vnese USER in PASS oz...
hvala
Se kr sporbujem.... pa ne gre... Uglavnem... dolocu sm samo userja DATOTEKE, ki ima pravice Branje... potem pa ko sem hocem iz drugega compa povezat... pa javi opozorilo Da nimam kao doovljenja... in m ene spusti notr. Ko bi vsaj odprlo kaksno okence za USER in PASS... pa ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Border ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5976 (2959) | OmegaBlue |
» | Pomoč pri povezavi LCDja iz prenosnikaOddelek: Zvok in slika | 1327 (1218) | Pyr0Beast |
» | Moja računalniška mojstrovina :-)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5430 (1653) | Yoxi |
» | Uporaba diodeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6865 (6671) | SSH |
» | PRVO navijanje mašine!!!Oddelek: Navijanje | 2050 (1515) | basko |