Forum » Omrežja in internet » Kako onemogočiti uporabniku internet ...
Kako onemogočiti uporabniku internet ...
bon_bon ::
Pozdravljeni !
Doma imam dva računalnika. Račnalnik A (katerega uporabljam jaz) in računalnik B na katerem sta dva uporabnika (C in D). V svet interneta smo povezani preko Routerja PLANET XRT-401D (en IP).
Zanima me, kako (ali se da) narediti, da bi dostop do interneta imela samo:
- računalnik A in
- uporabnik C na računalniku B
uporabnik D (na računalniku B) pa bi imel blokiran dostop do interneta.
Upam, da ni preveč komplicirano.
Hvala za pomoč
Doma imam dva računalnika. Račnalnik A (katerega uporabljam jaz) in računalnik B na katerem sta dva uporabnika (C in D). V svet interneta smo povezani preko Routerja PLANET XRT-401D (en IP).
Zanima me, kako (ali se da) narediti, da bi dostop do interneta imela samo:
- računalnik A in
- uporabnik C na računalniku B
uporabnik D (na računalniku B) pa bi imel blokiran dostop do interneta.
Upam, da ni preveč komplicirano.
Hvala za pomoč
lp !
bon_bon
bon_bon
antonija ::
Uporabniku D izklopi (ali vsaj onemogoci) mrezno kartico ob prijavi?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
elasto_mania ::
prijavi se z njegovim nickom in mu na local area connection onemogoči tako da daš na disable
sicer nisem siguren
sicer nisem siguren
Prijavis se na racunalnik B kot uporabnik D. Gres na Start -> Settings -> Networking connections. Odpre se ti seznam vseh povezav. Iz seznama izberes zeljeno povezavo (verjetno bos vidu samo eno povezavo na seznamu), desni klik na povezavo -> disable.
Če ne veš passworda uporabnika D in uporabnik D je limited user, ti pa si administrator?
Kako mu disablaš mrežo ?
Kako mu disablaš mrežo ?
lp !
bon_bon
bon_bon
elasto_mania ::
zafrkni ga in ko gre recimo nekam naredi nekako da ne ugasne računalnik in mu to namesti
Ce si admin pol mas kontrolo nad kompjuterjem. Pejd med userje in mu resetiri password in mu skensli net. Samo ce je dovolj pameten bo znal nazaj vklopit mrezno ;)
ce zna nazaj vklopit nisem kaj dosti naredil :). potemtakem bi mu lahko iztaknil UTP kabel - samo to ni resitev.
lp !
bon_bon
bon_bon
Sej ce je D limited user (ena od kategorij nima vec dostopa do control panel) pol ne bo mogu nazaj vklopit (vsaj ne s klikanjem).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava z oddaljenim namizjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3685 (2491) | slitkx |
» | Nekaj o IP-jihOddelek: Omrežja in internet | 1752 (1360) | Serial |
» | povezava med dvema računalnikoma z limited userjiOddelek: Omrežja in internet | 1515 (1437) | pirx |
» | Najcenejše domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1738 (1320) | Senitel |
» | ADSL-študentski paketOddelek: Omrežja in internet | 1295 (1065) | A1eN |