Forum » Pomoč in nasveti » PC ne zazna diska
PC ne zazna diska
sashekk ::
HI!
Moj starejši računalnik ( CPU 150 MHz, 16 MB ram-a, Tridient TVGA grafična, ESS audio drive Plu & Play, 1 GB hard disk) , ki mi ne zazna TRDEGA DISKA. VSE sem že poskusil, pa nič........pomagajte!!
Moj starejši računalnik ( CPU 150 MHz, 16 MB ram-a, Tridient TVGA grafična, ESS audio drive Plu & Play, 1 GB hard disk) , ki mi ne zazna TRDEGA DISKA. VSE sem že poskusil, pa nič........pomagajte!!
kalcek16 ::
PROBI NARDIT PARTICIJE. JZ SM MEU ISTI PROBLEM POL SM PA PARTICIJE AL PARTRICIJE NEVEM KAKO SE REČE NAREDU PA JE BLO QL
Han ::
BIOS (osnovna plošča) ne zazna diska? Kaj vse si naredil? Je kabl v redu (pravilno obrnjen)? Mostiček na pravem mestu?
Če dela disk v drugem računalniku, je verjetno fuč IDE krmilnik.
Če dela disk v drugem računalniku, je verjetno fuč IDE krmilnik.
Koci ::
A maš v biosu disk naštiman na "auto" prepoznavanje? Če ti ga v biosu zaznava in če ti ga ne zazna samo v windowsih potem, pojdi na controlpanel/sistem/ideata contoller in updajtah driverje. Če to ne pomaga, pol je narobe kaj drugega.
Panta rei!!
sashekk ::
ampak.....več diskov sem poskusil...pa nitienega ne zazna...emmm diski so seveda formatirani.
jansko ::
probaj vgraditi starejši ide krmilnik in v biosu disable vse ostalo fdd com porte in ide glede na to da imaš starejšo mašino j lahko probaš rešit s tem
lp andrej
lp andrej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preklapljanje med dvema diskoma v biosuOddelek: Programska oprema | 1050 (913) | R33D3M33R |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2282 (1687) | amigo_no1 |
» | Virus uniču cd-rom!! nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 2239 (1667) | alesrosina |
» | AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4141 (3440) | TribesMan |
» | Na SATA disk z ATA?Oddelek: Strojna oprema | 1658 (1224) | asPeteR |