» »

Radeon in Catalyst

Radeon in Catalyst

`ripper` ::

Lastim si radeona 9100 (na AGP-ju ;)) in kartica mi je spilala vedno brez tezav (ce pac odstejem, da je stara in da ji sape zmankuje...). Zadnjic sm nekje staknu Zalmanov heatpipe cooler in sm se odlocu da mam zaribanga fan-a dost in da bom to premontiral. Nakar ugotovim da moja kartica sploh nima lukenj za hladilnik tm okol GPUja in sm si mislu 'kurc...bo treba zacet sparat za novo'. Porinem kartico nazaj not v kisto, kliknem power knof in ne pridem v Winse. Restart, F8, Safe mode, ruknem dol ATItool (k sm ga 10min prej instaliral), rebootam in isto. V Safe modu, skinem driverje dol, zadeva se zalaufa in si oddahnem. Z neta cibnem nove Catalyste, instaliram in mi sred instalacije zabije nek error message v smislu 'Zero Device Service Error'. In od takrat ne morm instalirat gonilnika za VGA nikakor. Na ATIjevi strani sm najdu se smartguard remover in cat-uninstall aplikacijo, drajverje sm posiljeval od spred in od zad, zadeva skratna NE dela.

Sm sou do kolega, mi posodi Geforca 4200Ti, dam not, restartam, cibnem gor forceware, reboot in BSOD. Milo zajocem, dam notr cd od XPjev, prtisnem Repair in zadeva gre... do BSOD...

Uglavnem, pomislu sm ze da je s kartico kej narobe, da bi mel pa dve defektni kartici v rokah, za katere se obe smartra, da sta delujoci, bi blo tud mal smesno, zdej... posumu sm, ce mogoce ni kej s plato...samo reci mi v Safe modu in brez driverjev delajo OK. Momentualno sm zacasno v tem trenutku spet na Radeonu in Omega Driversih (ki zacuda delajo...) sam sm slisu, da s temi gonilniki znajo bit problemi in bi useen rajs Catalyste...

Mal sm pogooglu un moj error message in ocitno nism prvi, sam prov pogosto se ta problem tud ni pojavlu menda, sam povsod pise remove drivers, clean it, uninstall it, ipd... nikjer konkretnega nasveta, na kaj se obrnit.
Ce je tukej ksn heroj, k je kej podobnega ze dozivel pa se je iz situacije ponosno skobacal... let me know.
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

`ripper` ::

no...da boste vedl... format diska, svezi windows je zadevo resil...mal se sicer tepem, k sm pozabu neke stvari backupirat, sam... jebata ga =)
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Han ::

Hmm, si takrat, ko je med nameščanjem Catalysta prišlo do napake, imel nameščen Micro$oftov .NET Framework?

rdecaluc ::

ves sej pomoje ti zamori da mores met MS Net framework instaleran preden sploh lahko kar koli naredis

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Zvok in slika
850133897 (44376) ferdo
»

kaj bi lahko bilo narobe (slike)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141634 (1220) fairtex444
»

Lenovo program za detekcijo sistema ?

Oddelek: Programska oprema
8667 (579) #000000
»

Windows XP - lsass.exe