» »

Poceni pa dober router

Poceni pa dober router

Odyn ::

Zanima me, kater router bi mi priporočili: potreboval bi 8 portov, dovolj odpiranje&zapiranje&forwardiranje portov, potreboval pa bi tudi nekaj, s čimer bi lahko omejil upload/download na vsako mašino posebej. Trenutno so računalniki na internet povezani preko linuxa+switcha, na racunalnikih pa laufam netlimiterja, ampak izpade vse zelo nerodno (slab izkoristek). Kakšna ideja, kater router bi mi vse to omogočal? Pa ne predrago, prosim... :\

Dami ::

Vse to kar si naštel še nisem videl v teh navadnih ruterjih (pod 50k), tak da če kak obstaja bi js tud rad vedel.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

shock ::

Odyn:

A imaš ta linux zaganjaš preko diskete al kaj? Saj imaš dosti distribucij linuxa, ki ga samo naložiš in potem upravljaš preko web grafičnega vesnika.

Odyn ::

Nene, je kar normalna instalacija. Slackware 10.neki. Nisem znal nobenega drugega nastaviti, pa tudi pri tem je precej skript kar skopiranih. Kot router deluje cisto ok, ampak te "netlimiter" variante pa ni oziroma je ne znam nastaviti.

ADSL imam priklopljen v switch, potem pa tudi vse druge racunalnike, na internet pa se poveze pac ta linux masina, potem pa preko iptables pa tko (port forwarding celo znam nastaviti :)) ). Potem pa gor se tece apache pa ftp pa tako... in ce se mi kdo na apacheja nalima, se mi vcasih vse ostalo obupno upocasni. No pa saj veste kako je, ce je upload do konca "zabit"... komande ne pridejo vn, pa niti webpageov noce naloziti. Gledal sem neke howto-je za limitiranje apacheja pa to, ampak je prevec zakompliciran, pa se ni univerzalna resitev (druge programe bi spet moral resevati posebej). U glavnem nerodno vse skupaj.

shock ::

Odyn:

Saj obstajajo distribucije ki ima to gor že vse naštimano. Teb ne rabi druzga kot vpisat ip addresse in omejitev prometa (ne rabi nič štimat iptables). Poglej si malo distribucije kot so monowall, ipcop itd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793564541 (1370) c23po
»

težave z IpCop-om

Oddelek: Omrežja in internet
181662 (1252) K0K0
»

Deljenje megabitov

Oddelek: Omrežja in internet
111535 (1098) plavko61
»

dva www strežnika - en ip

Oddelek: Omrežja in internet
131641 (1343) Mr.B
»

bandiwth limit

Oddelek: Omrežja in internet
243206 (2034) SoLoR

Več podobnih tem