» »

Nova Amis-ova ponudba

Nova Amis-ova ponudba

PaJo ::

Amis je na Cebit-u predstavil novo storitev, ki na prvi pogled ponuja kar zanimive storitev, stvar bo treba se samo pocakat in sprobat v praksi, vec infota maste tukaj: Globtel

Vsekakor zanimivo za podrocja kjer ni kabelske tv in je oddaljenost ljudi prevelika, da bi delovale kaksni xDSL povezave.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Cokolesnik ::

Še nedolgo tega sem dobil od Amisa sporočilo, da gre za razvojni projekt. Sedaj gre verjetno vse skupaj zares. Kako bo delovalo, bo pokazal čas, pravzaprav pa bo to konkurenca UMTS-u.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

BendeR ::

With Air the operator is getting a good opportunity for a business case, where providing all the services to his customer base, where almost immediate positive cash flow and Return on Investment in 10 to 24 month are reality.


:))

Navali narod oz. firme. 8-)

bvcxy ::

Zanimiv članek povezan z novo tehnologijo AIR !


http://www.vecer.si/vecer2006/default.a...

Se za Medinet zanimata Zvon Ena Holding in avstrijski Mobilkom?
UGIBANJA O PRODAJI MEDINETA
Mariborsko podjetje Medinet v Hannovru predstavlja zmogljivejšo tehnologijo Air in išče investitorje za dokapitalizacijo družbe - Letos načrtujejo 15 milijonov evrov prometa

Mariborsko podjetje Medinet je na prodaj, in to ravno v času, ko uvajajo novo tehnologijo Air, ki je svetovna novost in konkurenca veliko bolj znanim proizvajalcem opreme za brezžično povezovanje. Tiskovne konference, ki jo je Medinet organiziral na Cebitu sredi Hannovra, se je udeležilo veliko slovenskih in tudi tujih (predvsem slovaških in hrvaških) novinarjev, a odgovorov o prodaji nismo dobili.

Neuradno nam je uspelo izvedeti, da gre za podpis pogodbe o dokapitalizaciji, s čimer naj bi Medinet dobil dovolj kapitala, da svojo inovativno svetovno rešitev udejanji tudi v praksi. Medinet namreč poleg Slovenije pokriva tudi območje Hrvaške ter Srbije in Črne gore, na teh trgih pa obvladuje več kot 75 odstotkov prometa vseh alternativnih ponudnikov internetne telefonije. Letos pričakujejo, da bodo pri Medinetu ustvarili za skoraj 15 milijonov evrov prometa, lani pa je analitska družba Deloitte & Touche uvrstila podjetje na osmo mesto najhitreje rastočih podjetij v srednji Evropi. Od ustanovitve leta 1998 število zaposlenih vsako leto narašča, letos pa načrtujejo nove zaposlitve, s čimer se bližajo številki sto.

Tehnologija Air, ki jo predstavljajo na Cebitu, je po zmogljivosti primernejša od WiFi in tehnologije Wimax. Omogoča namreč prenos signala digitalne televizije (50 kanalov hkrati), internetne telefonije, prenos podatkov in tudi nadzor nad distribucijo signala (telemetrija, plačljiva televizija, TV na zahtevo). Ena bazna postaja pokrije območje v radiju 15 kilometrov, Medinet pa je prve teste napravil v Ajdovščini in Mariboru, kjer je oprema delovala stabilno tudi v najzahtevnejših vremenskih razmerah. Po nekaterih ocenah naj bi se investicija v tehnologijo Air povrnila v 10 do 24 mesecih. Širitev novega omrežja je odvisna predvsem od zanimanja ponudnikov komunikacijskih storitev, zanimanje tujcev pa je na sejmu veliko. Za mnoge države je razvoj širokopasovnega interneta politično vprašanje, Air pa rešuje ravno težave na področjih, kamor državni "telekomi" zaradi obsega investicij še dolgo ne bodo prišli. Naj omenimo, da ima Telekom Slovenija postavljenih dvesto central, njegovo omrežje pa velja za eno bolj razvejenih v Evropi. Stanje drugod je torej še slabše.

Ker gre očitno za zelo vročo in donosno investicijo, se neuradno omenjata dva interesenta, česar pa pri Medinetu ne želijo komentirati (direktor Aleš Železnik je te dni na dopustu). Najresnejši interesent za investicijo v novo tehnologijo naj bi bil Zvon Ena Holding, hkrati tudi največji lastnik telekomunikacijskega ponudnika T2. S tem naj bi T2 dobil tehnično podporo, usposobljene kadre in bogate izkušnje pri administriranju končnih uporabnikov. Povezava Medineta in T2 pa bi verjetno zelo zamajala položaj Telekoma, ki bi s tem dobil (pre)močnega konkurenta. Morda se o tej povezavi ne govori tudi zato, da se v posel ne bi vpletla politika.

Druga, manj verjetna razlaga dogodkov govori o kapitalski povezavi avstrijskega Mobilkoma (lastnik Simobila). Z avstrijskim kapitalom bi si Medinet zagotovil mednarodno podporo in kapital ter tako povečal možnosti za uspeh na tujih trgih.

In kaj se bo zgodilo z Medinetom po prodaji? Po besedah Železnika se bo preostanek podjetja (prodaja se namreč le njegov del, ki se ukvarja s širokopasovnim internetnim dostopom in telefonijo) posvetil distribuciji signala digitalne televizije, ki naj bi v Evropi zaživela do leta 2012, prvi oddajniki pa naj bi se začeli postavljati že leta 2009. Medinet naj bi uradne informacije o prodaji dela družbe posredoval čez dobra dva tedna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Austria bo kupil Amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
13747106 (38374) Cervantes
»

AMIS internet

Oddelek: Omrežja in internet
325166 (3512) Cinderela
»

Medinet pred prodajo..

Oddelek: Omrežja in internet
51523 (1281) jRk0
»

Amis (Medinet) & LJ-Kabel

Oddelek: Omrežja in internet
81819 (1691) SasoS
»

Telekom zlorabil položaj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
373627 (3627) MrStein

Več podobnih tem