» »

Motor obvezno zavarovanje

Motor obvezno zavarovanje

borinho ::

Ok zdele sm mal šoka doživu, na zavarovlanici vprašam kolk me pride osnovno obvezno zavarovanje za motor (Yamaha R6) in rečejo 145.000,00 mene je kap ampak res kap, tolk kletvic ka mam zdej v glavi ne vem no rajš ne bi o tem, v glavnem za avto 1.4 plačam 70k, men se to ne zdi normalno. Ma kdo kak nasvet al pa idejo kako na kak način to številko zmanjšat? Sej verjetno nimate tko da motoriste vabim da tuki v tem topicu jamrajo z mano in preklinjajo zavarovalnice(lohk tut državo;)).
if you miss your ex reload and try again

Stajerc ::

Ja jaz mam nasvet kako to številko zmanšat.

Nevem če so pri nas sezonske registracije že možne? To se pozanimaj in tisto vzemi drugače pa tudi če ni možno še nič ni izgubljeno.

Vsedi se za mizo in si napiši kdaj se tvoja sezona začne: recimo da je to april, potem idi registrirat aprila in takrat tudi plačaj zavarovanje.

Nato pa se lepo vozi čez poletje. Se pravi nekje do oktobra vrjetno še ti bo aktualno če se neboš prej naveličal, potem pa motor pospravi v garažo vzemi zavarovalno polico in tablice in idi na zavarovalnico. (tam ko si plačal pri tehničnih pregledih)

Tablico deponiraj (okrog 3.500 sit) zavarovanje pa poberi ven - se pravi zahtevaj da ti ga povrnejo in ti bodo lepo povrnili za preostale mesece.

Naslednjega aprila pa greš spet lepo dvigneš tablico in na novo plačaš zavarovanje.

Tak ote bo zavarovanje namesto 145.00 prišlo le polovico tega zneska oziroma če boš kak mesec prej končal z sezono pa še toliko manj.

Mislim celo da ti povrnejo delež nazaj do točnega dneva ko boš prekinil in da se ne šteje po mesecih. To pa se pri agentu še pozanimaj.

To je to.
Have a nice day.

b ::

Pozanimaj se se, koliko casa moras imet registriranega, da se ti prizna bonus (al kako se zdej ze temu rece) za tisto leto. Mislim da je 9 mesecev, ampak ne bi dal roke v ogenj.

dejci ::

Pokliči na zavarovalnico Grawe. Februarja se je še dalo zavarovati po starem (po kubikazi). Za tvoj motor cca 100k brez bonusov.

Za priznanje bonusa je min 11mesecev.

lp, dejci

Stajerc ::

Lahko pa uporabiš trik.

Registriraš bt-50 za celo leto tega pa za pol leta ali 5 mesecev odvisno od sezone.

Seštej si skupaj koliko te pride to skupaj in kiro je cenejše če se sploh splača. Če prišparaš 40.000 se pomoje splača.

Jaz sem bonifikacijo začel nabirat 5 let prej preden sem dal registrirat prvi težji motor in sem recimo za bt-50 celo leto vse skupaj plačal 17.000. S tehničnim ampak bonifikacija pa mi je tekla isto kot da bi imel 1000 kubičnega.
Have a nice day.

darkotri ::

Po odjavi iz prometa (po sezoni) lahko zahtevaš tudi povrnitev cestne takse. Vsa zavarovanja (odgovornost) se računajo na moč motorja kw in ne na kubikažo.
darko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Na cesti
1104312214 (4139) Tody
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26694066 (61657) ;-)
»

Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?

4533955 (13672) smacker
»

Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )

8023700 (20515) dj_uro
»

razbil avto in sedaj nevem ali smo prav naredili da nismo klicali policije ali ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5713169 (11400) solatko

Več podobnih tem