» »

eDonkey2000, kabelski internet in mreza

eDonkey2000, kabelski internet in mreza

trilko ::

Imam en problemcek. Skupaj z dvema cimroma smo priklopljeni na kabelski intenet. En racunalnik je povezan direktno, ostala dva pa preko mreze. Vse deluje ok, razen pri uporabi eDonkeya. Cim imam odprt eDonkey in se ta connecta na server, cimroma internet dela zelo zelo pocasi (skoraj ne dela) in to brez da bi karkoli dl-jal v eDonkeyu!! Vse skupaj zgleda tako, kot da bi eDonkey pobral celo pasovno sirino zase. Max download speed imam nastiman na 0, max upload na 10kb/s, line speed down pa na 100. Ce nastavitve spremenim na download 2, upload 2 in line speed 2 se razmere sicer izboljsajo, vendar le za malenkost.

Ima kdo kaksno idejo??

Yurko ::

Fora je v tem, da tudi če ni nič downloada, edonkey še vedno išče dele za fajle, ki jih še nisi dolpobral (v programu ti piše looking oz. queueing).
Sicer pa mam tut sam skoz vklopljenga, pa je ostali net počasen samo kadar osel pobira z več kot 25 KB. To pa ni vedno, žal.

Nastavi upload na recimo 5 KB, s tem omejiš tudi DL mislim da na 4 oz. 5 kratno vrednost ULja. Ta limit obstaja do 10 KB ULja, potem ga ni več.

LP, Yurko

zile ::

Osel pač. Same problem here, le da mava midva s frendom ADSL. Pa pingi so pol tud od 1-3s ;((.

Simko ::

Problem je upload...jaz recimo imam kabl 64/256 in če dam 6KB ali več UL , se net zasiči, totalno, pa lahko downloada 12 ali 20KB. Zato sem že enkrat vprašal, če se da omejitev UL/DL nekak 'okrog prenest'.

zile ::

Simko: Ja problem je res upload. Sam sebi sem poslal mail (dolg par Mb), hkrati pa bil konektan na zone. Evo, enako kot če bi dljal z oslom (veliki pingi, itd).
Kako bi res rešil to zadevo z uploadom ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559853 (8323) Eru
»

eDonkey na 128 kps - anketica

Oddelek: Omrežja in internet
111232 (902) cybermedo
»

edonkey speed

191925 (1415) globoko grlo
»

Optimalne nastavitve za eDonkey (strani: 1 2 )

525069 (3595) Mr.B
»

eDonkey2000-problem

461780 (1143) Santa

Več podobnih tem