» »

Kako z DVD-ja na iPod video, ter nove alternative Nanu?

Kako z DVD-ja na iPod video, ter nove alternative Nanu?

TweakNews.net - Vsi, ki že imate iPod nove generacije, in ste se spraševali, kako ga pripraviti, ob neprisotnosti iTunes v Sloveniji, do predvajanja video vsebin, poglejte tale priročnik, ki so ga spisali pri Wired. Tako boste vsaj domače DVD-je lahko gledali povsod tam, kjer vam bodo to zavidali.

Bo konkurenca omehčala Applovo vodstvo? Samsung je že nekaj dni nazaj napovedal konkurenco Apple Nanu, ki sliši na ime Z5. Glede na to, da Nano uporablja njihov Flash spomin, to niti ne čudi toliko. A so pri Samsungu šli še korak dalje in najeli Paula Mercerja, ki je bil tudi pri prvem iPodu zadolžen za uporabniški vmesnik. Z5 bo na voljo preko luže od 5. marca naprej, predvideno v rangu Nana.

Vsem, ki nam je odveč vlačenje toliko različnih napravic, bo veliko bolj dobrodošla rešitev Nokia N91, ki žal zamuja s svojim prihodom na trg, zaradi nam dokaj nevšečnega DRM-ja ali Sonyja Ericssona W950, predstavljenega v Barceloni. Oba telefona/walkmana imata enako prostora, kot večji Nano, t.j. 4Gb.

Skrivnost Applovega uspeha je predvsem povezava spletne trgovine in predvajalnika. Omenjeni konkurenci, navkljub Mercerjevi vpletenosti pri Samsungu in Nokini iTunes, v obliki P2P Symtella, tega ne bo uspelo tako enostavno izničiti. Ericsson mi je zelo všeč, a zaradi drugega dela imena prepovedan. Žal.

3 komentarji

Phoebus ::

Še dobro da je v kurzivi to da ti sony ne diši. Čeprav tudi meni ne, se mi ne zdi kul da tkole v novicah da pa sony ni za kupit...

kuglvinkl ::

V kurzivi je mnenje avtorja, ne (nujno) Slo-techa. Je avtor novice pač spomnil na Rootkit. Sicer pa, ljubi svojo korporacijo in ona bo ljubila tebe.
Your focus determines your reallity

MWMW ::

DVD na iPod---- povezava

in še kaj drugega
//


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235240 (4378) Sba
»

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6211264 (8832) J4CK16
»

Apple Video iPod razkrit?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
115417 (4640) Stepni Volk
»

Obilo novosti iz Appla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
518145 (6755) Nejc Pintar

Več podobnih tem