»

Novi DVD zapisovalniki

Digital Trends - Dosti proizvajalcev že ponuja optične zapisovalnike, ki podpirajo hitrosti vse do 18x, po novem pa se jim je pridružil tudi Sony. Njihova serija pekačev 830 bo na običajne medije, ki podpirajo 16-kratno hitrost, zapisovala 12,5% hitreje, torej 18-kratno. Predstavljeni bodo modeli DRU-830A (notranja enota), DRX-830U in DRX-830UL-T (FireWire in USB zunanji enoti), razen hitrosti zapisovanja na običajne DVD±R medije pa se ne bo spremenilo kaj dosti. Cene novih zapisovalnikov se bodo gibale med 70 in 120 dolarji, več o njih pa lahko izveste v izvorni novici na Digital Trends.

Za začetek bi bil v Mat' kurji bolj vesel širše dobavljivosti medijev, ki takšne hitrosti sploh podpirajo.

21 komentarjev

Brezplačni iPodi angleškim študentom

BBC - Na kolidžu South Kent so uvedli zanimivo novo učno metodo. 250-im študentom, ki redno oddajajo naloge in so prisotni pri pouku, so razdelili brezplačne iPod-e Nano, obenem pa jim je na voljo tudi veliko učnih gradiv v obliki podcastov. Tako lahko v primeru, da so manjkali na predavanju, študentje enostavno nadoknadijo zamujeno snov s poslušanjem posnetka. Nekateri se zgražajo nad potezo in komentirajo, da je to zelo slab način za porabo 25.000 funtov davkoplačevalskega denarja, a avtorji projekta so prepričani, da bo dolgoročno prinesel pozitivne finančne rezultate. Poroča BBC.

9 komentarjev

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

engadget - Če (z)morete seveda. Celo najbolj modna barva za avtomobile, je sedaj bela (Jeremy Clarkson, Top Gear), kot direktna posledica Jabolčnih proizvodov. IPode bo zato težko prepoditi z vrha. Pri tem pomaga, da je meja med monopolom, DRM-jem in piratstvom dokaj zamegljena. SanDisc je zato začel "upor" po svoje, z všečno spletno stranjo iDont.



S to anti-reklamo seveda opozarjajo na svoj proizvod: Sansa™ e200, v treh velikostih spomina: 2, 4 in 6 GB, ki je poljubno nadgradljiv z microSD™ spominskimi karticami. Ima še digitalni FM sprejemnik, z možnostjo snemanja (oboje ni možno na stari celini) in možnost snemanja preko mikrofona.

"Vsaka reklama je dobra" pravijo, in to pomeni, da...

19 komentarjev

Največje (in najdražje) "ohišje" za iPod Nano

engadget - Mitsubishi je, žal le za domače tržišče, predstavil eno največjih in potencialno najdražjih ohišij za iPod Nano. A nedvomno tudi najbolj uporabno: mali prikupen avtomobilček, ki sliši na ime i - fonetično brano v angleščini: oko.



Pravzaprav gre za omejeno serijo "i Play edition", ki si jo lahko omislite v iPod beli in črni barvi za doplačilo. Avtomobilček že ima vgrajen 30Gb trdi disk. Seveda so tu, za jabolčno modno osveščene, še popolnoma nepomembni podatki: vozilce je lahko gnano na dvoje ali vsa štiri kolesa, z motorjem prostornine nekoliko manjše od buteljke vina, 64 konjičkov je skritih v prtljažniku (tako kot SMART), šest zvočnikov, navigacija... Test brezipodnega vozilca, HDTV filmček in slike so dostopne na japonski strani Nihon Car, v angleščini....

10 komentarjev

Kako z DVD-ja na iPod video, ter nove alternative Nanu?

TweakNews.net - Vsi, ki že imate iPod nove generacije, in ste se spraševali, kako ga pripraviti, ob neprisotnosti iTunes v Sloveniji, do predvajanja video vsebin, poglejte tale priročnik, ki so ga spisali pri Wired. Tako boste vsaj domače DVD-je lahko gledali povsod tam, kjer vam bodo to zavidali.

Bo konkurenca omehčala Applovo vodstvo? Samsung je že nekaj dni nazaj napovedal konkurenco Apple Nanu, ki sliši na ime Z5. Glede na to, da Nano uporablja njihov Flash spomin, to niti ne čudi toliko. A so pri Samsungu šli še korak dalje in najeli Paula Mercerja, ki je bil tudi pri prvem iPodu zadolžen za uporabniški vmesnik. Z5 bo na voljo preko luže od 5. marca naprej, predvideno v rangu Nana.

Vsem, ki nam je odveč vlačenje toliko različnih napravic, bo veliko bolj dobrodošla rešitev Nokia N91, ki žal zamuja s svojim prihodom na trg, zaradi nam dokaj nevšečnega DRM-ja ali Sonyja Ericssona W950, predstavljenega v Barceloni. Oba telefona/walkmana imata enako prostora, kot večji Nano, t.j. 4Gb.

...

3 komentarji

iPodi (in ostali) bodo predvajali še dlje

The Unofficial Apple Weblog - Wolfson Electronics so spravili skupaj nov audio čip, imenovan WM8985 (kako izgleda, lahko vidite na sliki spodaj, shemo notranjosti najdete v povezavi), ki omogoča do 70% prihranke energije. Wolfsonove audio čipe najdete tudi v iPodih (razen Shuffle), kar pomeni, da bo naslednja generacija iPoda najbrž igrala dlje, čeprav ne obljubljenih 70%, saj je poraba odvisna še od zaslona in baterije. Poleg tega to velja za class D, s čemer...

9 komentarjev

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode

engadget - Na strani MultiArcade je vsem uporabnikom iPodov Nano na voljo precej enostaven postopek, s katerim lahko kapaciteto vašega štirigigabajtneža podvojite, žal pa zadeva ni preverjena, tako da pred sklenitvijo pogodbe o dobavi spominskih modulov s Samsungom raje počakajte, da poseg potrdi katera od bolj kredibilnih strani.

Za previdnejše seveda ostanejo kupljive dobrote, ki preverjeno delujejo. Če ste med tistimi, ki jih morebitne praske na Nanu spravljajo ob živce, si lahko omislite dodatno ohišje, ki ne bo samo ščitilo vašega ljubljenčka, temveč mu bo med drugim dodalo še FM radijski sprejemnik in modrozobnost. Najbolj strastnim navdušencem priporočamo tudi:
  • dodatek za tja, kamor gre še cesar peš,
  • vmesnik za povezavo med iPodom in modrozobim GSM aparatom,
  • oltarček za v dnevno sobo, ki vašega gizma spremeni v mali hišni multimedijski center.

Za razvnemanje širše ženske mase manjka še iPod Manolo Blahnik. Zase vem, da vse omenjeno višje naravnost moram imeti, čeprav mi manjka...

62 komentarjev

Konec z iPodi?

Wired News - Pri Neuros Audio so se odločili, da končajo dominacijo IPodov. V ta namen so ustvarili svoj multimedijski predvajalnik z zloveščim imenom: 442.

"Genocida" ne nameravajo izvesti zgolj s tehničnimi obljubami, saj napravico želijo prepustiti odprto kodni skupnosti, da iz nje izvleče čim več. Ideja je seveda dovolj dobra, a pri Wired imajo seveda pomisleke, če ni morda malce prepozno, saj je prodaja napovedana šele za prihajajoči januar. Vsekakor bo naprava navduševala tehnološke navdušence, ter odprto kodne zaverovance, če bo seveda Neuros Audio držal obljubo in za odprto kodo tega "požigalca iPodov" zaposloval lastne ljudi.

Faktor, ki govori proti iPod-om, je...

66 komentarjev