» »

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode

engadget - Na strani MultiArcade je vsem uporabnikom iPodov Nano na voljo precej enostaven postopek, s katerim lahko kapaciteto vašega štirigigabajtneža podvojite, žal pa zadeva ni preverjena, tako da pred sklenitvijo pogodbe o dobavi spominskih modulov s Samsungom raje počakajte, da poseg potrdi katera od bolj kredibilnih strani.

Za previdnejše seveda ostanejo kupljive dobrote, ki preverjeno delujejo. Če ste med tistimi, ki jih morebitne praske na Nanu spravljajo ob živce, si lahko omislite dodatno ohišje, ki ne bo samo ščitilo vašega ljubljenčka, temveč mu bo med drugim dodalo še FM radijski sprejemnik in modrozobnost. Najbolj strastnim navdušencem priporočamo tudi:
  • dodatek za tja, kamor gre še cesar peš,
  • vmesnik za povezavo med iPodom in modrozobim GSM aparatom,
  • oltarček za v dnevno sobo, ki vašega gizma spremeni v mali hišni multimedijski center.

Za razvnemanje širše ženske mase manjka še iPod Manolo Blahnik. Zase vem, da vse omenjeno višje naravnost moram imeti, čeprav mi manjka tisto najnujnejše, erm, iPod. Hmm, stara zgodba o Evi, jabolku in Adamu ... Naj ga vzamem?

62 komentarjev

«
1
2

Jst ::

Nimam pojma o telih *Podih.

Kako omenjeno ohišlje proti praskam doda FM sprejemnik in bluetooth? A ima *Pod kakšen priključek? Or what?

Jux ::

Čist hud hack. Naj bo tole uradno, pa nardim upgrade tud na mojmu :).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

klemen22 ::

Heh radio treba kupvat za doplačilo jah. Zgleda da res tok folka sam na obliko pada.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Witboy ::

@klemen22: Zakaj bi rabu radio ce mam 4GB mp3jev po izbiri?!?:P

antonija ::

Ker med svojimi mp3ji nimas prometnih informacij in novic?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jux ::

In ker vsi na svetu ful potrebujemo prometne novice medtem ko se vozimo z kolesom (v avtomobilu nihče nima avtoradija, rajt?) - še bolj nujno nam je pa poslušat novice zjutraj preden preberemo časopis.

Men dol visi za radijo, čist neuporabna stvar.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

antonija ::

Enim pa dol visi za casopis, radio, mp3je in se marsikaj. And your point is?

Upam da ne to da ker ti ne poslusas radia ga tudi drugi naj nebi...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

IceIceBaby ::

42 miljonov iPodov brez radia so že prodali...prodaja vsako leto narašča nenormalno. Očitno radio le ni tako pomembna funkcija, če pa že komu paše si pa kupi enega od 1000 FM tunerjev, ki so narejeni za iPoda.

Jux ::

@anatolija:

Zate ne vem, ampak jst ne vidim nobene uporabnosti v radiju - zato sem se odločil za Nanota, ker je daleč najmanjši 4gb (sedaj očitno nadrgadljiv na 8gb) MP3 predvajalnik na tržišču z zelo dobro kvaliteto zvoka, odličnim zaslonom in vrhunskim click wheelom. Pa še če ne štejemo prask, ga je zelo težko uničiti (ljudje so ga celo oprali v pralnem stroju pa jim še vedno dela).

Go figure - očitno je da sem ga kupil samo zarad hypa.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

antonija ::

antoNija, ne antoLija.

Sigurno obstajajo predvajalniki z boljso kvaliteto zvoka, enako super-duper zaslonom (katerega funkcija je le kazanje naslova pesmi in ostalih osnovnih podatkov, ne pa da ga obcodujes med poslusanjem glasbe), vrhunski click-wheel pa nebi komentiral ker ga se nisem uporabljal. Sem pa uporabljal joystick od iRiverja in lahko z njim naredim vse kar rabim in se mnozici stvari ki jih ne rabim (seveda brez kupovanja dodatnih modulov).

Ce je res iPod najmanjsi 4GB player in ce ti je velikost primarnega pomena (pred kvaliteto zvoka recimo) potem vsekakor naravnost v stacuno po enega takoj! Ce ti je na prvem mestu kvaliteta zvoka bos verjetno raje prebral kaksen test in se odlocil brez razmisljanja o super-duper zaslonu in vrhunskemu click-wheelu, ampak na podlagi kvalitete zvoka.

Ce pa kupis player zato da bos imel dobro kvaliteto zvoka (vedoc da bi lahko dobil boljso), odlicen zalon (brez tega mi ziveti ni) in vrhunski click-wheel (tale vrhunski me zmeraj nasmeje ko ga napisem) potem je pa izbira ocitna. Edini na svetu ki ti nudi ta paket je Apple z iPodi. In moznostjo dokupa dodatkov za stvari, ki se pri drugih smatrajo pod osnoven paket.

Go figure...

A.J.A.: Je pa res da je lep, sam jaz ga ne rabim za na steno obesit in gledat ampak za glasbo poslusat.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OwcA ::

Kateri pa ima potemtakem "najboljši" zvok?

Njim se je recimo iPod zdel primeren partner za ozvočenje v rangu $10.000.

Otroška radovednost - gonilo napredka.

opeter ::

VAUUUU! 8-O

HUDOOOOOO!!!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Jux ::

Sigurno obstajajo predvajalniki z boljso kvaliteto zvoka,

Jeps. Naštej jih in podaj teste. Test iPoda kot dela HiFi sistema za 10k USD si lahko spodaj prebereš.

enako super-duper zaslonom (katerega funkcija je le kazanje naslova pesmi in ostalih osnovnih podatkov, ne pa da ga obcodujes med poslusanjem glasbe)

Aha, pri 4gb (oz. sedaj celo 8gb) glasbe nikoli ni treba poiskat ničesar, pa da ne govorimo da vgrajenega koledarja, opomnika, ure, etc... nihče ne uporablja ane?

, vrhunski click-wheel pa nebi komentiral ker ga se nisem uporabljal. Sem pa uporabljal joystick od iRiverja in lahko z njim naredim vse kar rabim in se mnozici stvari ki jih ne rabim (seveda brez kupovanja dodatnih modulov).

Vidiš - jst pa sem sprobal vse, od creativovega zen micra, raznih tajvanskih jajc in ipod. In kaj vem povedat? Da se lahko vsi samo skrijejo pred praktičnostjo in uporabnostjo ipoda.


Ce je res iPod najmanjsi 4GB player in ce ti je velikost primarnega pomena (pred kvaliteto zvoka recimo) potem vsekakor naravnost v stacuno po enega takoj! Ce ti je na prvem mestu kvaliteta zvoka bos verjetno raje prebral kaksen test in se odlocil brez razmisljanja o super-duper zaslonu in vrhunskemu click-wheelu, ampak na podlagi kvalitete zvoka.

Velikost mi je zelo pomembna, ja (drugače bi razmišljal o predvajalinkih z 20+gb prostora). O kvaliteti zvoka se pa itak nimava kej prepriat, tuki se obnašaš kot fanboy iRiverja. Dej podaj en pravi audiofilski test, ki da iPoda v nič. Izvoli me prepričat da se motim.

Pa še to mi je smešno - po eni strani ljudje žalijo iPoda, ker ga kupujejo zaradi lastnosti (torej zaslona, dimenzij, id..) po drugi strani mu pa očitajo ker nima določenih lastnosti (recimo FM tunerja, ki ga nihče ne uporablja).


Ce pa kupis player zato da bos imel dobro kvaliteto zvoka (vedoc da bi lahko dobil boljso), odlicen zalon (brez tega mi ziveti ni) in vrhunski click-wheel (tale vrhunski me zmeraj nasmeje ko ga napisem) potem je pa izbira ocitna.

Še enkrat - dej en test pametnjakovič. Še v primerjalnem testu v eni izmed slovenskih revij je bil iPod okronan za predvajalnik z največjo kvaliteto reprodukcije.


Edini na svetu ki ti nudi ta paket je Apple z iPodi. In moznostjo dokupa dodatkov za stvari, ki se pri drugih smatrajo pod osnoven paket.

Za dodatke ki jih itak ne rabiš - ker itak kupiš predvajalnik zato da poslušaš glasbo.


Lej. Pomoje smo se že vsaj 1000000000x prerekal glede tega iPoda, pa vsakič v teh temah siknem - dejte me prepričat naj kupim kaj boljšega. Nekaj kar je majhno, z veliko prostora gor, dobrim UI in odlično kvaliteto zvoka. In kaj se zgodi. Vsi lapajo točno isti tekst ki si ga zgoraj hlipajoče napisal.
Skratka:
1. jokajo kako je ukurcu iPod v smislu zvočne kvalitete (pa nobeden nima dokazov za to)
2. jokajo da velikost itak ni pomembna (ker vsi radi nosimo škatle v žepu anje?)
3. vedo hlipajoče povedat da barvnega zaslona itak nobeden ne rabi (po drugi strani pa pizdijo, ker ga šuffle nima)
4. naslednji udarec je itak po clickwheelu ("Kdo pa sploh to uporablja, men je čist vseeno če mam deset gumbov ki jih moram v čudnih kombinacijah poklikat, važno je da se glasba vrti")
5. nazadnje pa seveda začnejo nažigat kako iPod nima oh in sploh nujnih featurjev ala FM radio (ki je že 10 let passe v smislu kvalitete glasbe) pa da ga ne moreš uporabljat kot image tank (kar je edini pravi očitek ki ga lahko daš 60gb video ipodu)

Še niti eden me do sedaj ni prepričal da je kakšen drug predvajalnik boljši, pa ne kupujem predvajalnika zaradi izgleda (čeprav ne škodi da je lep), niti nisem apple fanboy (poglej si malo ostale teme o applu in moje komentarje). Jst sem pač pretehtal, prebral teste in se odločil da si kupim 4gb Nanota za 50k sit v ZDA. Ti si pa koliko dal za svojega iRiverja?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

BigWhale ::

Kaj pa naj jaz uporabljam, ko nimam MP3jev? ;)

Bi pa imel nekaj... Imel bi wireless zadevo, ki bi mi omogocala, da bi mi moj ISP (recimo mobitel ali pa simobil) omogocal, da si kar sproti predvajam glasbo, ki jo ponujajo. 1 SIT po komadu, kot ponuja mobitel na zabavaj.se sploh ni tako drago. Za ceno enega albuma (3500 SIT) dobis cca 170 ur glasbe, ce upostevamo, da je povprecen komad dolg tri minute (pa je najbrz vec).

Torej, sestavim si playlisto, ki se predvaja in ob vsakem zavrtenem komadu sem mi zadeva zaracuna, konec meseca mi pa posljejo poloznico. Wireless sprejemnik bi imel buffer za nekaj pesmi, ki bi jih potem lahko predvajal, ce bi ti sfalilo omrezja.

Stvar je dokaj trivialna, infrastruktura je. 'Zaselotejpat' treba skupaj samo MP3 player in telefon... O lej ga zlomka, mojo telefon zna spilat MP3 komade. Se pravi, bi lahko samo napisal ustrezno aplikacijo... Pa imas 'tranzistor', ki spila brez prestanka. Se tako bi lahko naredil, da bi pushal nanj novice in prometna porocila, ce bi si uporabnik tega zelel.

Heh...

A mi kdo financira patent?

cojss ::

Moj walkman ima poleg radia, fotoaparata, koledarja,... celo integriran telefon. ipod, beat that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

archer ::

Mene pa samo nekaj zanima glede iPodov. Ali je treba imeti na compu iTunes ali lahko preneseš muzko še kako drugače gor? In ali se pokaže v Explorerju kot izmenljivi disk. Ker jaz uporabljam mp3 player tudi kot izmenljivi disk pa me zanima če imajo iPodi to možnost.

IceIceBaby ::

Ja, pokaže ga kot prenosni disk, tako da lahko podatke prenašaš. Ne pokaže ti pa glasbe, ne morš nalagat glasbe tako, da enostavno v windows explorerju skopiraš mp3je na iPod. Ni pa treba uporabljati iTunes, obstajajo še drugi programi.

Jux ::

Men gre iTunes jako na živce in nucam lepo plugin za winamp (ki je moj omiljeni predvajalnik), pod linuxom ima pa amaroK že support za ipoda.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

jRk0 ::

Owca, da bi pa neko stvar z mp3ji dal na taksno ozvocenje, je pa totalna bedarija =) pa ceprav ma najboljsi zvok izmed vseh mp3 predvajalnikov.
You fuck up once, you loose two teeth.

BigWhale ::

Kaj pa ce si Linux guy?

zee ::

@BW: gtkpod je kar v redu
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Looooooka ::

linux gayi so pac fscked :D.
ipod je pa tok overrated zadeva da res ni.

OwcA ::

@jRk0: saj ni nujno uporabljati zapisa z izgubo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jRk0 ::

Hum, to je drugo ja =). Ceprav sila dvomim v taksno odlocitev, sploh ze zato, ker je digitalna =) Ta pravi majo gramofone, ane :D
You fuck up once, you loose two teeth.

OwcA ::

Hehe, tudi audiofili se digitalizirajo. ;) Ona dva na povezavi zgoraj imata tudi drugače digitalen izvor:
system comprised of the CEC TL5100 as transport, an AudioNote DAC, a TacT RCS 2.0 as preamp/room-correction engine and an Audio Note Meishu with KR300Bs as power amp.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Jux ::

edit: nepotreben izpad.... sam ste me res nardil živčnega, ljudje znajo sam pljuvat, razmišljat in prebrat pa ne.
(edited by myself)
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::

linux gayi so pac fscked :D.
ipod je pa tok overrated zadeva da res ni.


Ti si fscked. Dejte no pametnjakovič v teh komentarji. Dejte povedat pr katermu predvajalniku dobiš več kot pri nanotu. Pa naj bodo kriterji velikost, cena, kapaciteta, UI, dodatne zmožnosti, razširljivost, dobavljivost dodatkov. Spet bo isto. Lapal boste v prazno in jokal kolk je iPod posh in predraga zadeva. Sej vem - težko slovenska zavist dojame, da je lahko lep in uporaben predvajalnik best buy.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

klemen22 ::

No dejstvo je da je Ipod neverjetno precenjena roba. Tukaj mislim da ne more nihče oporekati
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

C_maniak ::

and here we go again... :\

klemen22 ::

Pač zakon tržišča. Sej če se zadeva prodaja po taki ceni in folk kupi, pol kul. Pač mastno ga bodo srali dokler bo roba šla za med. Čeprav bi bila realna cena nekje /2
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OwcA ::

Enako potem seveda velja tudi za iRiver?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Jux ::

No dejstvo je da je Ipod neverjetno precenjena roba. Tukaj mislim da ne more nihče oporekati

Pa kot da bi plaval proti toku. A danes prav tekmujete med sabo al kaj? Dej pametnjakovič, podaj ti ceno za iPoda, kaj bi moral stat toliko kot tretjeklasni tajvanski predvajalnik? Kako lahko utemeljiš ta stavek "neverjetno precenjena roba" z "temu ne more nobeden oporekat". A dejansko tako razmišljaš? Kr odločiš se da je nekaj res, potem je to že kar aksiom?

Pač zakon tržišča. Sej če se zadeva prodaja po taki ceni in folk kupi, pol kul. Pač mastno ga bodo srali dokler bo roba šla za med. Čeprav bi bila realna cena nekje /2


Po tvoji logiki, so vsi produkti na tržišču precenjeni. Ker če se nekaj proda po takšni ceni in folk kupi - potem je ziher realna cena /2.
Čeprav ocenit realne cene itak ne znaš, sej ne delajo tega kot altruisti, plus nimaš pojma koliko denarja porabijo za razvoj, oblikovanje, marketning itd. itd.. Kr lapaš v tri krasne.

Slo-tech postaja leglo ljudi, ki ne znajo razmišljat in samo lapajo.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Sandoval ::

Prepiranje itaq ne vodi nikamor.
Pa tudi ocenjevat predvajalnike in jih priporočati ali flejmati je zame neumno.
Kot se meni zdi ipodov UI beden, tako se lahko zdi komu drugemu(večini v tem primeru) najoljši. In kot nekateri gledajo na znamo, dizajn in enostavnost uporbe, tako drugi iščemo dodatne možnosti, čim večvgrajenih stvari(da ne kupujemo doatkov) in nam je npr za vmesnik vseeno.

EDIT: pozabil sem dodati, da tisti ki ve kaj želi bo pogledal teste in ne komentarjev novic
če že gleda komentarje, naj bodo o sami napravi, ne pa o podjetjih in boju med njimi
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sandoval ()

klemen22 ::

Mah priznajte že enkrat. Draji iPodi so japi-wanabe stvar. Isto zadevo z isto kapaciteto dobiš lahko za polovico cene. Seveda ni gor jabolka znak in pa njihov dizajn (ki men osebno sploh ni všeč).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

AntiFriz ::

No da še jst neki povem. Jst mam ipoda že cca 2 let zdj trenutno minija ker mi najbol vstreza pa mi je delc najbol mp3 player kar jih jaz poznam... da ne govorim o kvaliteti izdelave. to da dobis za polovico cene enako kapaciteto je res, je pa tud res da dobis za polovico vsote npr. marcedeza en lih tko velk avto samo da je kvaliteta izdelave itd. itd. slabsa. Ce bi se pa kregal ker je bolsi pa vsak svoje hval tko da to nima nobenga smisla.

klemen22 ::

Ja ampak cena je še vedno nategantska. Še bolj zanimiv je pa folk ki je prpravlen dat 100k sit na nekaj kar predvaja musko.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

C_maniak ::

folk je prpravlen dat na miljone za nekaj kar predvaja musko.

Stepni Volk ::

Za iPod si sedaj lahko omislite tudi posebej prilagojene Leviske, ki imajo posebej prilagojen žepek na desni strani.
Seveda si lahko omislite tudi Kenpo jakno in ste potem v dlemi: Naj dam iPoda v Leviske ali Jakno? Leviske.. jakno? Leviske.. jakno?

To je tudi dodaten dorazlog v prid nakupa iPoda. Široka podpora za smiselne in tudi manj potrebne rešitve.

Zgodovina sprememb…

Defender_X ::

Jaz totalno ne razumem folk,kak lahko to kupi,če je en vlki poceni izdelan crap,ki stane nevem kolko tisoč sit,pol pričakuješ da bo vsaj kvaliteta zvok na tem vsak nekak za pošlušat pa še to ne

klemen22 ::

Ne sej vse lepo in prav. Samo da pa enga FM radia ne morjo vključit not je pa dost žalostno. Seveda je potem dovolj tovrstnih dodatkov. Bo mogoče Steve Jobs za 6 (se mi zdi da bo ne?) generacijo iPoda predlagal še integriran FM? Skratka uuuuu in vsi v nov nakup ipoda.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Defender_X ::

Za tako ceno si rajši kupim Sony Ericssona W810i pa ma že integriran FM sprejemnik pa še telefon je pa je bolj uporaben kot pa šibična škatlica pa še bolšo kvaliteto zvoka ma pa bistveno bolše slušalke seveda v naročnini

Zgodovina sprememb…

zee ::

Imel sem Ipod Minija in mi je bil zelo všeč. Posebej mi je bil všeč enostaven UI, ki si ga je mogoče še dodatno prilagoditi. Kvaliteta izdelave je odlična.

OK, cena je mogoče malo previsoka.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Matrin ::

Mam SE W800i. Sej fajn stvarca, vendar zvok ni tak, kot sem ga pričakoval, pa na živce mi gre, da slušalk še vedno ne gre priklopit direkt na telefon z jack-om. Bi pa zdj vsekakor počakal na W900, ki je še lepši od w810i. Res pa je da so mi vsi ti telefoni še vedno preveliki, ihn če bi imel denar, bi si še vedno kupil kakšen mp3 player (verjetno iPod-a). Majhen, preprost in stilski, če ne bi vedel, bi ga pripisal Nintendu.

aky ::

Revija Stereophile je testirala iPod, sicer prejšnje generacije.

Rezultati so več kot dobri.

http://www.stereophile.com/budgetcomponents/934/index.html


The iPod's measured behavior is better than many CD players—ironic, considering that most of the time it will be used to play MP3 and AAC files, which will not immediately benefit from such good performance. But if you're willing to trade off maximum playing time against the ability to play uncompressed AIFF or WAV files, the iPod will do an excellent job of decoding them. Excellent, cost-effective audio engineering from an unexpected source.—John Atkinson


Having connected my 15GB iPod to my Krell and B&W Nautilus rig using an inexpensive cable from Monster Cable, I got decent results with MP3s encoded at 192kbps or higher bit rates. At 256kbps with VBR, or simply playing uncompressed AIFF files, I would say that the iPod is appropriate for "serious" listening to rock, jazz, and pop music.

Furthermore, I have also made some comparisons, and you know what? It was very difficult for me to distinguish any difference between MP3s played on the iPod and CDs played on my Meridian 588 CD player.

zee ::

@Matrin: poglej si specifikacije za Nokio N91. Vse funkcije iPoda + telefonija + 2 Mpiksla fotoaparat. Vse to v paketku velikosti iPoda.

se opravičujem, ker sem OT.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Jux ::

@klemen22
Mah priznajte že enkrat. Draji iPodi so japi-wanabe stvar. Isto zadevo z isto kapaciteto dobiš lahko za polovico cene. Seveda ni gor jabolka znak in pa njihov dizajn (ki men osebno sploh ni všeč).


Ma dej dej pametnjakovič, pokaži raje cenik kjer dobiš 4gb flash-memory based predvajalnik za polovico cene ipoda. Me prav zanima. Spet bo odgovor samo bla bla bla bla bla bla bla.

PS: Vse bi bilo lažje, če bi enostavno rekel: "Ne maram apple proizvodov, ker se mi zdi da jih ljudje kupujejo kot statusne simbole." Ne pa da se matraš in sestavljaš skupaj enovrstične neresnice.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

antonija ::

Ma isti ste kot Microsoft. Zagovarjate izdelek glede na teste, pri tem je pa seveda zanemarljiv delez financ ki jih apple zmece za promocijo svojea gizmota. Itak da je najbolj popularen, sej majo se leviske zep posebno zanj. Pa se jakna!:\
Pa se kopica testov v priznanih revijah, krej naredijo review ipodov (seveda popolnoma nepristransko, brez placila oz. nadomestila, itd.). Na zvocnikih za 10kUSD poslusat mp3je. Ja. Rezultati so nedvomno super, sploh ker baje vsak audiofil (tko sami zase trdijo) slisi razliko med mp3ji in cdji na vsakih crap slusalkah. Kaj jim pol pomaga iPod? Al zna iPod naracunat original zapis iz mp3jev in je zato zvok tok super?

Najbolj smesno je pa to, da noben ni tlacu iPoda v drek. Jaz osebno sem napisu da ni cisto nic boljsi od ostalih kvalitetnih predvajalnikov na trgu (za primer sem dal iRiverje, ker mam z njimi najvec izkusnej). Samo drazji je. In lepsi. Baje (vsake oci majo svojga malarja). Macek res zamjavka ce mu stopis na rep, ja...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

OwcA ::

Na zvocnikih za 10kUSD poslusat mp3je

Če bi izvolil prebrati kaj je bilo napisano tu, ali bog ne daj, kar članek sam, bi videl, da iPod predvaja tudi brezizgubne formate:
The tracks copied off the CDs were saved as .wav files.
...
The iPod Photo from Apple/Holland had a 60GB hard disk. This equates to roughly 100 CDs worth of uncompressed storage.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

IceIceBaby ::

Najdejo se tudi dražji mp3 playerji od iPoda. Tudi kakšen iRiver je lahko precej dražji od iPoda

Tale stane toliko kot iPod Nano
Tele stane 17k več kot 60gb iPod

Al zna iPod naracunat original zapis iz mp3jev in je zato zvok tok super?


Nisem audiofil, ampak če se ne motim lahko iPod predvaja Wav in ene looseless formate, tako, da dejansko lahko poslušaš nekompresirano glasbo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235240 (4378) Sba
»

Majhen in tanek mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
202145 (1787) lotar
»

iPod Nano hack in ostali dodatki za iPode (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6211265 (8833) J4CK16
»

iPod Nano dovzeten za praske

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
346740 (5137) Nejc Pintar

Več podobnih tem