» »

Canon S400 dig.aparat -> popravilo ali ne ?

Canon S400 dig.aparat -> popravilo ali ne ?

ChessNut ::

Popravljati ali kupiti novega ?
Model digitalca : Canon S400 -> kasnejša verzija Canon ixus400
Nakup(v tujini) leto 2003 za 120 K, odlično deloval in služil namenu, ves čas pod budnim očesom in nežno roko, a kljub temu je šla optika v KU.AC! - glavni del fotiča in med dražjimi.
Edini Canonov uradni servis v Slo je postavil ceno za popravilo 35 K in ponuja zraven garancijo 6 mesecev na delovanje optike. Trenutne cene novih aparatov(ixus400) so 68 K + 1 leto garancije.
Zelo sem se navezal na aparat, njegovo majhnost in ne potrebujem boljšega za svoje ljubiteljsko amatersko ovekovečenje dogodivščin, a me ta cena za servis ni prepričala (odvrača) v popravilo le tega.
Kaj bi storili vi ? Je možno kje drugje popraviti ta aparat za pol manj denarja ali enostavno kupiti drugega in tega preprosto vreči v smeti ? (kar bom storil zelo težkega srca)
Ali obstaja kaka firma, ki odkupuje take naprave ? za koliko sploh prodati ?
Snemanje videoposnetkov še vedno deluje ! slike pa so zelo zelo slabe zaradi neuravnotežene svetlobe(bele črte skozi celo sliko).
Hvala za pomoč, mnenja in nasvete, Chessnut.
Brihtol je odlična droga !

aljazh ::

Morda bi bilo dobro pred tem pridobiti mnenje še kakšnega servisa, saj ni nujno, da so na edinem pooblaščenem v Sloveniji (za blagovno znamko tvojega aprata) pravilno identificirali napako. Po pričevanjih fotografskih forumov to ne bi bilo prvič.

V Ljubljani sta še dva servisa (ki nista pooblaščena za znamko tvojega aprata), a četudi nimata na voljo rezervnih delov za popravilo, pa imajo njihovi zaposleni najbrž dovolj znanja in izkušenj za identifikacijo napake. Gre za Foto Beseničar na Dunajski ter Fotomehaniko na Dolenjski cesti.

Sicer pa svetujem, da se za nasvet obrneš na specializiran fotografski forum, na katerem ima že mnogo ljudi tudi (takšne ali drugačne) izkušnje s popravili fotografske opreme v Sloveniji.

aljazh ::

Še enkrat sem prebral tvoje sporočilo in videl, da praviš:

Snemanje videoposnetkov še vedno deluje ! slike pa so zelo zelo slabe zaradi neuravnotežene svetlobe(bele črte skozi celo sliko).

Tole mi je zelo sumljivo. Če je optika (=objektiv) fuč, bi se morala enaka napaka kot pri slikah pojaviti tudi na video posnetkih. Morda v manjši intenzivnosti (zaradi manjše ločljivosti), a prisotna bi morala biti.

Skratka, če vse navedeno drži, bi bil sam zelo sumnjičav do postavljene "diagnoze". Vsekakor razlog za prižig rdeče lučke, da je zelo verjetno, da nekaj ni v redu. Zato še enkrat ponavljam nasvet: Ne ustavi se pri "diagnozi" pooblaščenega servisa. Pridobi vsaj še eno mnenje!

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aljazh ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fotografiranje

Oddelek: Zvok in slika
373951 (3201) BigWhale
»

Trgovina s fotografsko opremo

Oddelek: Loža
151611 (1333) technolog
»

Canon izstopil iz Megapixel dirke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11314178 (8124) Okapi
»

Digitalna fotografija!

Oddelek: Zvok in slika
241837 (1383) andrej

Več podobnih tem