Forum » Pomoč in nasveti » po izklopu se računalnik ne zažene več
po izklopu se računalnik ne zažene več
Camalotz ::
Imam sledeč problem: na staro škatlo (celeron 733) sem se spravil instalirat WinXP. Šlo je brez problemov, nato sem naložil še SP2, ponovno zagnal računalnik, naložil še nekaj programov, popravil nastavitve, ugasnil računalnik, šel spat. Zjutraj se računalnik ne zboota, obvisi na zaslonu, kjer piše Windows XP, pa tista črtica se ustavi. Rečem, OK, nekje sem nekaj zaj..., gledam, se čudim, zmečem vse dol, še 1x instaliram WinXP, še 1x SP2, se igram s ponovnimi zagoni, vse deluje. Izklopim računalnik, še 1x prižgem, spet ne boota! Zakaj mi restarti delajo OK, prvi cold boot pa vse zje...
OK, očitno je problem v CD enoti (Sony CDRW CRX230ED). Namreč, če je pri boot-u (katerikoli !) cd v enoti, se winsi naložijo do konca.
Če je enota prazna, zamrzne na WIN XP logo screenu. Ne glede na to, da je v BIOS boot sekvenca nastavljena na "C only". WTF?
Enota sicer bere normalno, pisat pa še nisem poskusil. Je kdo imel že tak problem?
Še nekaj, pri shutdown se računalnik ne izklopi. Napiše Windows is shutting down, nato pa rata vse črno, ampak ventilatorji še vedno delajo. Moram držat poweroff tipko 4 sec da ga dejansko izklopi.
Če je enota prazna, zamrzne na WIN XP logo screenu. Ne glede na to, da je v BIOS boot sekvenca nastavljena na "C only". WTF?
Enota sicer bere normalno, pisat pa še nisem poskusil. Je kdo imel že tak problem?
Še nekaj, pri shutdown se računalnik ne izklopi. Napiše Windows is shutting down, nato pa rata vse črno, ampak ventilatorji še vedno delajo. Moram držat poweroff tipko 4 sec da ga dejansko izklopi.
stromar ::
Izklop popraviš tako, da greš v nadzorno ploščo, Performance and Maintenance, power options in tam obkljukaš enable advanced power management ali nekaj takega (pri mojem računalniku te možnosti ni, pri starejših pa je).
Lp
Lp
Vmes sem si že SLO GUI naložil, tako da sem moral malo razmislit, kako bi se temu po slovensko reklo (precej tečna stvar tale slo interface, ugotavljam), ampak sem našel (APM) in sedaj se tudi izklaplja normalno. Hvala, stromar! To, da moram imet en cd v enoti pri zaganjanju bom pa že preživel, za moje pojme je sedaj računalnik brezhiben (le malo mu osebnost ven seka)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z instalacijo XPOddelek: Operacijski sistemi | 1077 (761) | Icematxyz |
» | Problem z OSOddelek: Operacijski sistemi | 1519 (1222) | Dri3r |
» | gonilniki po instalaciji xp sp 2Oddelek: Pomoč in nasveti | 2352 (2158) | Jakka |
» | WD 160GB disk in inštalacija winXPOddelek: Operacijski sistemi | 1405 (1066) | pia |
» | Čas preživetja samo še 20 min (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 5377 (5377) | Ziga Dolhar |