» »

Ni winsow, ni diska in na koncu ni biosa??!!!

Ni winsow, ni diska in na koncu ni biosa??!!!

pikomil ::

Pregledal sem malce forum, a nisem nikogar našel z enakim problemom (nekaj podobnih, a ne tako kritičnih). Poskušal bom biti čim bolj jasen in kratek. Potreboval bi pomoč čimprej.

Sestavil sem si eno dodatno mašino iz rabljenih in novih komponent, in sicer
- P Celeron 700 Mhz (Socket 370)
- na plati Matsonic 7112c (Slot 1 in Socket 370 FC-PGA)
- dodal povsem nov disk Hitachi 80GB z novim IDE kablom
- prav tako nov Nec-ov DVD zapisovalnik
- povsem nova ATI-jeva grafična 9200 Series 128 MB
- in dokupil dva rabljena modula SDRAM po 128 MB PC100

- naložil WIN XP PRO SP2.

Ta zadeva je delovala BP (no razen, da nisem mogel tekoče predvajati DIVX filmov - zaradi procesorja seveda). Prav zaradi tega sem šel v nakup rabljenega procesorja in pred nekaj dnevi nabavil P III 800 Mhz (FSB 133). Ko sem prvič vstavil "nov" procesro v plato, zadeva ni delovala. Pač sem prišel do ugotovitve, da se ne ujema takt procesorja FSB 133 in ramov PC100. Dam stari procesor not in bom pač nabavil nove rame. A ker mi to ni dalo mira (saj sem hotel delati z boljšim procesorjem v mašini), sem poskusil še enkrat in vstavil še enkrat P3 procesor v Slot 1, se poglobljeno pozabaval z "jumperji" in na koncu še v BIOSU spremenil oz. zmanjšal takt rama za 33 (torej -33). Na moje presenečenje je računalnik začel delat normalno pri polnih 800 Mhz. Stvari so delovale opazno bolje (tudi DIVX bp). Dan kasneje mi kar naenkrat mašina zmrzne. Ok, resetiram. Potem dolge ure nič (mislim, da je cel dan blo vse ok), nakar se mi naslednji dan resetira. Si mislim morda kakšen virus (uporabljam samo NOD32 brez dodatnega firewall), ker je laufala tudi Mula (mimogrede škoda za Razorback 2.0). Dam celoten računalnik pregledat prek online virus scana in mi na koncu sporoči, da je vse ok (še kukijev mi ni sporočilo). Včeraj (četrtek) pa se mi ponovno sam resetira in nikakor, da bi se naložili Windowsi (pride do tja, ko naj bi se pokazal slika med nalaganjem. Tudi v SafeModu ni nič bolje (začne nalagati datoteke) in se vedno znova resetira. Odprem "kišto" (misleč, da je disk fuč) in priklopim en starejši 3,2 GB disk in sem normalno naložijo Windows ME (razen ko sem poskušal zaustaviti sistem mi je sporočilo nekakšno napako na modrem zaslonu). Tretjič ali četrtič pa zadeva ni štartala niti s tem starejšim diskom, še več vse skupaj je mkrnilo - sploh se ne zažene niti bios. Seveda se spravim na net in najdem neke variante o nekih CIH virusih, ki poškodujejo diske in posledično tudi BIOS-e, tako da sem šel tako daleč, da sem vzel čip z biosom iz tega računalnika in ga dal v drugo plato enega starejšega računalnika in ga tam obnovil. Vrnem ta čip nazaj in rezultat je nespremenjen - črnina. Na koncu poskusim še s starim procesorjem (Celeron 700 Mhz), a je še vedno vse mrtvo.

Se opravičujem, za toliko besedila, a drugače ni mogoče razumeti mojega problema. Sklepam, da virus verjetno ni. Pri zamenjavi procesorja ni bilo razlik, tako da tudi v njih ne more biti problem. V končni fazi je torej lahko samo osnovna plošča (čeprav mi ni jasno kako) in pa RAMI.

Zelo bi bil hvaležen za vsako informacijo oz. pomoč, da vsaj vem kako naprej oz. če naj kupim drugo plato (sam kaj ko študentariji ne pada dnar z neba)

Hvala in lp.
Emm...

pikomil ::

Joj, vem da je precej napisano, ampak resnično se ne da krajše obrazložit. Želel bi le ugotoviti kje je vzork (disk, plata rami...???).
Hvala in lp.
Emm...

klemenSLO ::

men je ponavadi resetiralo ali zmrzevalo ko sm imel z RAMi probleme......

pikomil ::

Zdajle sem stestiro en modul z memtestom+ in je blo vse ok. Moram pa še enega.

Sam, da pa sploh nobene zadeve ne štarta mi je full čudno.

Hvala.
Emm...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pikomil ()

gzibret ::

Kaj pa napajalnik? A dobavlja dovolj wattov v sistem? P III je precej bolj požrešen od celerona, a ne?

No, ne vem. Ugibam....
Vse je za neki dobr!

pikomil ::

Napajalnik je čisto nov (star 4 mesece) in v bistvu narejen za Pentium 4 procesorje, tak da verjetno ne bo tu problem.

Vseeno hvala
Emm...

klemenSLO ::

probi kkšn memtest program.... za ram

theD3viL- ::

pred leti sm meu tud sam Matsonic plato. Vrjem ne želiš si je met še nadalno minuto. Men je računalnik zmrzoval kadar je hotu. Res. Enkarat je delu 5ur normalno, enkat je zašteku ob loadanju win. Res noro. Mislm pa da ni mogl bit druzga kot plata, saj je še disk uredu (še zdej dela u drugem boxu), rami so tud uredu, ostaslo je blo pa itak več al mn intergrerano. Tkoda ... nevem no .. js mislm da je plata.

ombre ::

Poglej če nimaš napihnjenih kondezatorjev na osnovni plošči.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

pikomil ::

Evo rami so 99% vredu. Vse več kaže na disk, sam ni mi jasno kak lahka disk uniči plato oz. onemogoči da bi se sploh vsa zadeva štartala. Še do biosa ne pridem.

LP
Emm...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava pri navijanju celerona 700!

Oddelek: Navijanje
8878 (771) Pyr0Beast
»

Intel Celeron II, 633 MHz

Oddelek: Pomoč in nasveti
171930 (1671) Spajky
»

plata ali procesor ??

Oddelek: Strojna oprema
191519 (1155) Pyr0Beast
»

Zakaj mi ne vrti normalno DIVX-ov...

Oddelek: Zvok in slika
231326 (919) roCkY
»

kateri P3 na Abit BH6 (slot1) plosco

Oddelek: Strojna oprema
211456 (1243) Air_Borne

Več podobnih tem