» »

Windows 98 - moder ekran z naslednjo vsebino...

Windows 98 - moder ekran z naslednjo vsebino...

Vajenc ::

...ko sem zjutraj prižgal služben comp sem doživel "moder pozdrav" in ker to ni prvič (ponavadi se mi pojavi moder zaslon med kakim opravilom) sem si zapisal opozorilo : VWIN 32(01) + 00000FEE VRSTE VXD NA NASLOVU 0028:C003168A TEŽKA IZJEMNA NAPAKA OE....

Računalo redno čistim z adaware, spybot in preverjam z mcafee-antivirusnikom, vsake tolko preverim register z registry mechanic, defregmantiram in skeniram disk mesečno.
Če ima kdo idejo kaj narediti in se mu da to tudi napisati bom zelo hvaležen, kajti v firmi niso naklonjeni ideji o novih računalih z XP-ji.

Hvala in lp
  • spremenilo: Vajenc ()

Vajenc ::

Sem sam malo poguglu in našel tole http://support.microsoft.com/?kbid=3155... , če ima kdo podoben problem naj pogleda. Me pa zanima kaj so tiste ničle oz. če je to kakšen direktorij in kako se ga da pogledat...čist tko iz firbca

lp

Duhec ::

Ob štartu stiskaj F8 in izberi 'Samo MS-DOS'.
V DOS promptu poženi SCANREG , ki popravi morebitne napake registra.
Če ni našel napak potem naredi (ker si ravno še v DOS promptu) SCANDISK in popravi (fiksiraj) morebitne napake ter na koncu preglej še površino diska (media/surface test). Traja kar nekaj časa in pregleda po slabih ali neberljivih sektorjih na disku in jih sam program po potrebi tudi označi.
Ko Scandisk konča, restartaj sistem in upaj, da se dvigne brez BSOD-a.
Se BSOD pojavi tudi pri varnem zagonu ? Če se ne, potem v varnem zagonu izvedi SFC (preko Start/Zaženi: SFC), ki preveri sistemske fajle in jih po potrebi obnovi. Zna biti samo majhen problem, če si Win98 naložil iz CDja potem v varnem zagonu ne moreš dostopat do CAB datotek, ker v tem 'safe modu' ni odpore za CD enoto. Če pa so CAB inštalacijske datoteke kje na disku potem ni problema.

Vajenc ::

Hvala Duhec za odgovor, bom probal to narediti (najprej doma, če gre kaj narobe, aja a to velja tudi za XP-je), sem pa bolj laik za računalniške izraze (poleg slovnice sem šibek tudi v izvedbi) tako da bom poguglu še za izraze ala SFC, CAB... ;) Mi je pa všeč npr. BSOD-Blue Screen Of Death :D Sporočim če bo šlo kaj narobe.

lp

Duhec ::

Hm, res sem se izražal bolj na kratko.
BSOD si že dešifriral.
SFC pomeni System File Checker , ki preišče vse zaščitene sistemske datoteke in nadomesti nepravilne različice s pra
vilnimi Microsoftovimi in je v XPjih malce drugačna, dodaš ji namreč še /scannow torej vse skupaj za XPje izgleda takole:
SFC /SCANNOW
CAB je Microsoftova 'cabinet' datoteka, neke vrste 'zazipana' datoteka, ki vsebuje več manjših datotek. Na Win98 cdju jih je v mapi Win98 malo morje in se uporabljajo pri inštalaciji ali pa lahko v primeru poškodbe originalne iz posamezne CAB datoteke 'ekstrahiraš' (izvlečeš) posamezno datoteko. SFC to naredi avtomatsko, lahko jo izvlečeš tudi z npr. WinZipom ali pa če si 'old DOS school' ročno z ukazom EXTRACT, npr. EXTRACT /A D:\WIN98\WIN98_51.CAB logon.wav /L C:\ ( D: je črka cd enote, kjer iz Win98 cdja iz datoteke Win98_51.CAB izvlečeš logon.wav in jo odložiš na root C diska).

Vajenc ::

cool hvala, ampak mi je začel comp spet normalno delati, ko pa se bo 1. spet pojavil BSOD bom uporabil tvoj skopiran(na papir8-) ) nasvet. Lepo je vedeti, da so stručkoti na slo-techu ki se jim ljubi pomagat.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
221999 (1680) Duhec
»

Težave ob namestitvi in odpiranju določenih programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
161327 (1231) Duhec
»

Pomoč - WinXp se ne zažene v normal mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
252968 (2703) Tea Time
»

MS Word

Oddelek: Programska oprema
71533 (1398) acerAspire
»

Windows 98SE pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
6978 (907) urban99

Več podobnih tem