» »

Težava pri navijanju celerona 700!

Težava pri navijanju celerona 700!

pikomil ::

Lep pozdrav.

Vem da je na to zadevo bilo že kar precej napisanega na teh straneh in sem jih tudi prebral. Ampak enostavno mi ne gre v glavo zakaj ne morem naviti celerona 700 iz osnovnega FSB 66 Mhz na kaj več. Stvar je sledeča: Vsakršno povišanje FSB-ja mi zadeva ni stabilna oz. se sesuje pri zagonu windowsov. Kolikor sem prebral forum na slo-techu in precej forumov na tujih straneh, bi se ta c700 dal naviti na 870 Mhz (z FSB 83 Mhz, več mi pa itak ne gre) in da deluje stabilno, celo brez povečanja voltaže. Skratka, če ga že ne morem naviti bi rad vsaj vedel kje je "ozko grlo", da se potem s tem več ne za..bavam (in mogoče raje kupim drugi procesor).

Sistem je sledeči:
Matična - Matsonic MS7112c na čipovju VIA Apollo Pro 133
RAM 256 MB, načeloma 66Mhz, ker jih na 100 nikakor ne morem spraviti (če kdo ve kako, bom zelo hvaležen za to informacijo)
Procesor torej CELERON 700 Mhz, Socket 370 FC-PPGA Copermine
Trdi disk 80GB
Grafična - Ati RADEON 9250 128MB agp
Optična enota: NEC DVD-RW 4550

Hvala in lp.
Emm...

Pyr0Beast ::

Si probal rame nastaviti na 100MHz v drugem kompu ?
Možno je, da te omejujejo. Sicer sem imel podobno matično in je šel Celeron 600 na 927MHz, če sem za 1MHz zvišal fsb se je komp sipnu ob bootanju, čeprav je bil proc tudi pri 80°C stabilen. rami so šli minimum 140+ FSB. V mojem primeru je bila vzrok mata. V tvojem pa je mogoče previsoka temparatura. Poglej v biosih, ker se spomnem, da so eni imeli samo alu foljo namesto paste in se je grelo 80+
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

pikomil ::

Morda imaš prav, ker ko preverim temperaturo v biosu (ker do stabilno zagnanih winsov nikakor ne pridem) je le-ta v bistvu "normalna" 39-41 st. C. Omenil si, da si sam laho povečeval frekvenco po 1 Mhz, kar pri meni nikakor ni možnost. Mam pa uradni BIOS, ki pa je letnik december 2000, da bi pa dal katerege od druge plate za isto čipovje si pa ne upam.

Torej naj bi bili rami. Če te lahko prosim, kaj natančno si mislil s tem, da naj rame nastavim v drugem kompu na 100 Mhz? Ali mi jih ne bo potem avtomatsko moja plata dala ponovno na 66 Mhz, ko jih dam nazaj not?

Hvala in lp.
Emm...

pikomil ::

No, sej to se zavedam, da mašina ni vem kak "hud stroj" oz. kot pravi MEDENA so "jajca". Ampak za to kar potrebujem ta "jajca" je čisto dovolj oz. za bi potreboval samo malce večja "jajca", da bi bolj tekoče teklo. Skratka, v končni fazi se mi ne gre za večanje takta procesorja ampak za hitrejše delovanje celotnega sistema, se pravi, da bi rad spravil vsaj na 100 Mhz FSB oz. zaradi procesorja vsaj nekaj blizu sto. Ampak kolikor ugotavljam bo to precej težko in bi morda bilo bolje da nabavim kakšen P3 procesor, ki bi pasal na to plato.
Emm...

jest10 ::

Zdej ne vem če bi tale procesor pasal na tvojo plato. Z adapterjem bi pa sigurno.
Pozanimaj se, če gre ga nabavi.

pikomil ::

jest10 hvala za link. Sem že kontaktiro, ampak kot si že sam ugotovil zgleda, da brez adapterja ne bo šlo. Men pač paše FC-PGA (0.18 mikronski), medtem ko so ti že 0.13 mikronski in FC-PGA2 (no kar verjetno že veš). Zanima pa me samo to, če morda veš kje bi se ta adapter dal dobit? Mislim, a t se da dobit bp v računalniških trgovinah pri nas, al je to treba it na kake ebay variante?

Hvala in lp.
Emm...

Pyr0Beast ::

Se mi zdi ta tale plata, če ma Via apolo pro 133 čipovje podpira tudi FC-Pga 2. Temp je Ok. Glede ramov, mislil sem ti povedati, da jih probaj v drugem kompu nastaviti na 100MHz.
Kere so tvoje stopnje po 66MHz 70?..
Kaj pa kašni juperji na plati. se spomnim, da sem imel na tisti za premikat iz 66 na 100 in 133. In potem je v biosih različne možnost dajalo. Kar se tiče Mtoseva in medene, ne jih poslušat. Jajc pa kaj še, tole je stroj. :D
Probi prvo Pekač in vse enote razen diska odklopit. (da izključimo možnost nenavijanja zarad napajalca). Potem probaj druge rame dobit, ali pa jih vsaj v drug slot probaj dat.
Bios
Oc
Malo si preberi pa boš vsaj večino razumel.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

pikomil ::

Najlepša hvala za informacije.

Ja, na plati je možnost prestavit jumper na 100 Mhz in ko sem to tudi storil je bila samo tema in še do biosa nisem mogel. Stopnje spreminjanja FSB-ja pa so 66, 75 in 83 Mhz, drugih možnosti pa ni več.
Hja, res pa je, da imam še eno mrežno na PNP priklopleno in je že kar precej v letih (nekje dobil zastonj, a še vedno dela bp - uporabljam za povezavo z notebookom). Morda bi celo to znal biti vzrok.

Lp
Emm...

Pyr0Beast ::

Čist možno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri PIII bi mi dal najboljse performanse?

Oddelek: Navijanje
161867 (1380) iro
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410865 (7203) Spajky
»

kateri P3 na Abit BH6 (slot1) plosco

Oddelek: Strojna oprema
211674 (1461) Air_Borne
»

ABIT BE6, staró ja...

Oddelek: Kaj kupiti
251435 (1214) dvokolaš
»

navijanje celerona 700 Mhz

Oddelek: Navijanje
411747 (1212) sheep

Več podobnih tem