» »

Ima še kdo RSI?

Ima še kdo RSI?

G-man ::

Roka me boli kot strela, ko imam miško v desni roki. Miza je namreč neprimerna za računalnik (previsoka in preozka). Ampak k zdravniku nočem še iti, zato me zanima, ali obstaja kakšna domača alternativa zdravljenja ali okrevanja (mizo pa bom zamenjal :))

WarpedGone ::

men je pomagu abolventsk izlet v grčijo :D
2 tedna abstinence pa se je bolečina umirila. Mal kasnej sm zamenu še miš (Logitech MarbleMouse) in od takrat nimam več problemov.
Zbogom in hvala za vse ribe

ERGY ::

Mislim, da ti pomaga 3 tedne pocitka brez sedenja pri pcju ali uzdigovanja kakih tezkih stvari v desno roko.


LP

lambda ::

Malo bom obudil tole temo, ampak jz mam podoben problem in sicer z ramo. Kakih 6, 7 let nazaj sem mel probleme z bolečino v desnem zapestju, ampak to je minilo v kakem mesecu in od takrat se ne pojavlja več. Sedaj pa se mi že kaki 2 leti počasi pojavlja problem z bolečino v desni rami. Po kakem bolj delovnem dnevu za računalnikom nujno čutim potrebo po nekakšnem "pretegu" rame, tko da jo malo zategneš z mišicami, pa po možnosti še malo zmasiraš, kar najprej zelo odleže, kasneje pa se zaradi tega pretegovanja pojavlja vedno hujša pekoča bolečina v skelpu.

Sicer sem prebral onadva članka, se poskušam ravnat po navodilih in med drugim vem, da me čaka dohtar, če se to v kratkem ne izboljša, vseeno pa me zanima, če je kdo imel podobne probleme samo v rami in nikjer drugod ter če je za vse res najverjetneje krivo sedenje za računalnikom povprečno 6-8 ur dnevno (delo, fax, brez ne gre ...)?

Dead_Eye ::

mene tudi bolijo zapestja, oba. Sicer desno malo bolj ampak vseeno. Po 5-6 urah igranja me je tudi rama že bolela, pa sem potem par dni počival :D Kupi si boljšo miš (večjo, kako mx1000), pa eno kvalitetno tipkovnico pa bi moralo bit OK
The one and only

Vanadium ::

oz pomaga tudi manj sediti za kiblo in mal vn na luft it ( to je cenejša alternativa, pa mal razmigat zapestja itd...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Križ - bolečina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10329609 (3362) stajerska
»

Vertikalna miška (se da probat?)

Oddelek: Kaj kupiti
368439 (4771) valdo
»

Vnetje kit v zapestju (tendonitis) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215560 (13766) vostok_1
»

Levičarji in miške

Oddelek: Loža
241922 (1361) s51as
»

Bolecina v zapestju

Oddelek: Loža
2813340 (12648) Rippy

Več podobnih tem