» »

Navijanje powercolor x800 bravo edition!!!

Navijanje powercolor x800 bravo edition!!!

ProdoX ::

lep pozdrav! rad bi nekaj vprasal? vidim da vsi nekaj navijajo graficne mislim njihove core in memory speede? pa me zanima ko smo pri atitool in ko ti testira s kolko ti lahko delajo hitro core speed in memory speed na max rabis neko dodatno haljenje na graficni ko ti to dela, ko ti visa hitrost teh dveh stvari? se dobro navija ta moja graficna kartica kod sem v naslovu navedel?
hvala lepa!

pinx ::

ATiTool ti tak sam navija grafično, oz. poišče mejo. Najboljše, da v nastavitvah nastaviš na maksimalno iskanje artefaktov, sicer bo nižji OC, bo pa 100% stabilna. Meni grafa v podpisu deuje s privzetih 325 / 700 na 440 / 850, kar je maksimum z originalnim hlajenjem. Zdaj jo že nekaj časa furam na 430 / 830. Nihče ne more vedet koliko se ti bo grafa navila, saj je odvisno od tega na kakšen primerek si naletel, vse pa je najbolj pogojeno s hlajenjem.

ProdoX ::

Aha torej nekaj me se zanima! ali moram dodati se dodatno hlajenje (ventilator ali vodno hlajenje) ker me skrbi ce mi bo povisal tam ko bo navijal da mi nebo skuro graficno kartico!

lep pozdrav

TekO ::

Ti samo višaj frekvenco lepo postopoma, prvo GPU, nato memory..npr. po 5Mhz, nato vsakič zaženi npr. 3d mark 2005, in ko boš videl artafekte, boš vedel da si šel čez mejo. Zato (ko boš videl artafekte) znižaj za kakšen Mhz in spet stestiraj s 3d markom. Če tokrat ne bo artafektov, si zmagal.
Ideas are bulletproof.

wolf_and_man ::

pozdravljeni

Svojo x800 sem navijal z ATITool-om, zvišal frekvenco jedra in rama, oz. zvišal jo je program sam.
Zanima pa me kaj so to artafekti in kje jih zaznam v 3d-marku, nebi rad škodil svoji grafikulji. hvala.
www.tu-je.si

pinx ::

Artefakti so pike in črte, ki se začnejo prikazovat ob previsokem navitju. V ATiTool za hec nastavi občutljivost iskanja artefaktov na minimum in grafično navij na vrednosti, višje od najvišjih stabilnih. Zagotovo boš na vrteči se kocki opazil artefakte.

wolf_and_man ::

kako pa naj vem do kamk jo lahko navijem da se nebodo pojavljale tiste rumene pikice in črte?tudi če zmanšam hitrost jedru in kliknem scan for artifacts, se začnejo pojavljati. Jedro imam zdaj na 544mhz, ram pa na 481.
www.tu-je.si

TekO ::

kako pa naj vem do kamk jo lahko navijem da se nebodo pojavljale tiste rumene pikice in črte?

Noben ti nemore tega povedati, to lahko ugotoviš le sam, s probavanjem. Če te te artafekti motijo oziroma jih je preveč in so preveč opazni, boš moral pač odviti kartico na take frekvence, da jih nebo več.
Ideas are bulletproof.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

8800gts navijanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
986735 (3666) PINki
»

Radeon 9600! Be faster... :P

Oddelek: Navijanje
91426 (1159) Keki
»

Navijanje grafične z AtiTool

Oddelek: Navijanje
81183 (1000) Zhupa
»

navijanje sapphire ati radeon9600XT

Oddelek: Navijanje
191347 (910) ricola78
»

Problem z navijanjem RAMov na grafični (Hercules Radeon 9600 PRO)

Oddelek: Navijanje
391844 (1322) G@MER

Več podobnih tem