» »

Prenos e107 portala na nov server

Prenos e107 portala na nov server

OldSkul ::

Do zdaj sem imel portal na serverju, ki sem ga mel na svojmu rač., zdaj pa bi ga rad prenesel na server, ker sem kupil gostovanje. A se da kako to lepo nardit?

bluefish ::

naloži si program za prenos po FTP in nato file prenesi na server.

Ja, če bi na novo postavil portal, potem vem, da ib moral prenesti fajle preko ftpja na nov server. Samo mene zanima, kako brez da bi izgubil podatke prenest portal na nov server. Copy/paste verjetno ne dela?lol

Malkec ::

Mislim da bi moralo delat, če bi enostavno prekopiral vse datoteke/mape na nov strežnik (zip, ftp, ...). Glede mysql baze pa ne vem. Uporabi mysqldump da shraniš celotno bazo v .sql, potem pa upaj da te bo vprašalo kero bazo uporabit 8-O
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Elemen_T ::

Če nisi pretirano spreminjal kode, lahko na novo instaliraš e107, preneseš svoj template, shraniš bazo in jo potem na novem strežniku z mysql managerjem (verjetno phpmyadmin) importiraš.

Na nekem drugem forumu je eden ravno prenesel portal na drug strežnik. Svetoval mi je, naj bazo exportal - to sem naredil, in nato ji importam na nov strežnik, nato pa naj prenesem gor še vse fajle in po potrebi spremenim še config datoteko.
Ok, recimo, da sem to že naredil. Pojavil pa se je problem, da ko grem na link, ki naj bi me pripeljal do novega portala na novem serverju, ampak me zadeva redirecta na stari naslov oz. na moj server na rač. Nekaj mora biti narobe naštimano?
Bi prosil, če bi mi eden tole bolj podrobno razložil, ker bi res rad prenesel portal na drug precej hitrejši server.

Malkec ::

To pa morš nekje v nastavitvah nastavit. Host/ip.

Sadar: pojdi v admin area, preferences - Site URL in spremeni nov naslov.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malkec ()

Zdaj ne redirecta več, samo stran pa ne odpre. LOL

roli ::

Pa si prav naredil?
Ker jaz sem šel takole: Phpmyadmin ( export vse baze ) -> Preneseš vse datoteke na nov server -> Pravilno jih CHMODaš -> urediš ime baze,geslo... -> In dela.

Verejetno pa je problem,da mysql baza nima istega imena.Pri meni je bilo na serverju takole: bazae107_YYY in bazae107_XXX in prav tako ni delalo.Potem sem pa odprl mysql daoteko in spremenil ime baze.In potem se je čudežno zagnalo.Seveda ne pozabit nastavit istega strežnika,gesla....
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322252215 (26880) miko22
»

prenos wordpress strani na drug strežnik

101836 (1524) p1nky
»

Localhost wordpress stran - kako jo dati online ?

192249 (2063) Domina
»

Težave z MySQL povezavo

292643 (2248) la_mer
»

Hosting v tujini + prenos domene

133110 (2558) gforce

Več podobnih tem